Як відмовитися від пропозиції випити

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Всего 3 Столовые Ложки в День, и — Прощай, Жир на Животе!
Відеоролик: Всего 3 Столовые Ложки в День, и — Прощай, Жир на Животе!

Зміст

Бувають ситуації, коли алкогольні напої створюють в компанії особливу атмосферу. Якщо ви не вживаєте алкоголь, швидше за все, ви відчуєте тиск з боку однолітків і захочете якось відмовитися від цієї пропозиції.Можливо, ви переживаєте, що люди порахують вас занудою. Перед тим, як йти на вечірку або інший захід, заздалегідь подумайте, як вчинити. Якщо вам запропонують випити, вам потрібно буде відмовити, але при цьому проявити повагу.

кроки

Частина 1 з 3: Як відмовити чемно і по-доброму

  1. 1 Скажіть прямо: "ні". Якщо хтось пропонує вам алкоголь, кращим і найпростішим відповіддю буде: "Ні, дякую". Швидше за все, люди не стануть на вас тиснути і поставляться з повагою до вашого вибору. Якщо ж людина почне докладніше розпитувати вас про це, можна буде відповісти трохи конкретніше.
    • Наприклад, можна сказати: "Спасибі, але я за кермом".
  2. 2 Будьте чемні, Але непохитні. Будьте впевнені в тому, що у вас є причини не пити. Іноді через відмову від такої пропозиції вам може стати нудно. Але розуміння причин для відмови і вміння дотримуватися своїх принципів покаже оточуючим, що ви налаштовані серйозно.
    • Зробіть людині комплімент - так він поставиться до вашого рішення з великою повагою. Можна сказати: "Так приємно, що ти згадав про мене, але я сьогодні не п'ю".
    • Якщо хтось вирішить оскаржити ваше рішення, можна сказати, що вам неприємно, коли ваш вибір не поважають.
  3. 3 Відмовтеся від пропозиції випити з гумором. Гумор трохи пом'якшить ситуацію. За допомогою жартів можна відвернути друзів від цієї ситуації, особливо якщо вони не збираються припиняти розмову. Спробуйте сказати щось на кшталт: "Слухай, приятель, я вже своє випив. І твоє, можливо, теж!" Або: "Ха-ха, ні, дякую. Ні в одному напої в світі немає стільки алкоголю, щоб вирішити всі мої проблеми".
    • Намагайтеся, щоб ваші жарти звучали ввічливо і зі смаком. Інші жарти можуть просто образити того, хто запропонував вам випити.
  4. 4 попросіть безалкогольний коктейль або щось альтернативне. Якщо у вас в руці буде безалкогольний напій, навряд чи хтось запропонує вам випити. Попросіть у бармена улюблену газовану воду або візьміть просто воду, якщо вам не подобаються солодкі напої. Якщо ви візьмете безалкогольний коктейль (наприклад, "Арнольд Палмер" або "Ширлі Темпл"), що оточують можуть цього навіть не помітити.
    • Багато коктейлі бувають безалкогольними. Спробуйте безалкогольну "Піну колада" або "Дайкірі".

Частина 2 з 3: Зумійте відмовитися від занадто нав'язливих пропозицій

  1. 1 Стійте на своєму. Якщо людина продовжує нав'язливо пропонувати вам випити, не бійтеся повторитися. Стійте на своєму і ще раз рішуче скажіть, що сьогодні не п'єте. Ви не зобов'язані давати пояснення, якщо не хочете.
  2. 2 Якщо хочете, поясніть причини, за якими ви не збираєтеся пити. Можливо, лікар порадив вам утриматися від вживання алкоголю, або вам не можна пити з-за майбутніх спортивних змагань. Можливо, ви вагітні і не хочете нашкодити малюкові. Якою б не була причина, спокійно висловіть її і дайте відповідь на питання друзів, якщо будете почувати себе комфортно.
    • Наприклад, можна сказати: "Слухай, я ціную твою турботу, але я не п'ю через релігійних принципів". Або можна сказати: "Ти ж знаєш, що я лікуюся від алкогольної залежності і вже два роки не п'ю. Буде просто ганьбою не витримати зараз".
  3. 3 Змініть тему. Постарайтеся сконцентрувати увагу співрозмовника на чомусь іншому, якщо він наполегливо пропонує вам випити. Можна запитати, чи хоче ще хтось випити, можна плавно перевести тему з алкоголю на тему про те, що ви хочете спробувати нову соковижималку.
    • Комплімент людині - відмінний спосіб відвернути його, тому що вся увага відразу перемкнеться з вас на іншу людину. Наприклад, можна сказати: "Нічого собі, ти постійно про мене дбаєш, ти такий хороший друг! Як розважаєшся? Ти вже закінчив той проект, за який так переживав?"
  4. 4 Якщо ви відчуваєте себе загнаним в кут, скористайтеся запасним планом. Заздалегідь придумайте план відступу і задійте в ньому інших людей.Розкажіть довіреній одному або члену сім'ї про цю подію і запитайте, чи можна буде зателефонувати з ними, якщо раптом щось трапиться. Якщо ви неповнолітній, придумайте з батьками кодове слово. У такому випадку, якщо виникне незручна ситуація, батьки зможуть забрати вас.
    • Наприклад, якщо вашим кодовим словом буде: "курс біології", можна зателефонувати батькам і сказати: "Я тільки що зустрів хлопця з курсу з біології - як тісний світ!"
  5. 5 Не варто проводити час з людьми, які вас не поважають. Друзі, які не поважають ваш вибір, зовсім не думають про ваші інтереси. Намагайтеся триматися подалі від людей, які наполегливо пропонують вам випити, а також намагайтеся не потрапляти в ситуації, які передбачають розпиття алкогольних напоїв. Спробуйте подружитися з людьми, які поважають ваше рішення, навіть якщо не розуміють його.

Частина 3 з 3: Сплануйте все заздалегідь

  1. 1 Сядьте за кермо. Якщо ви їдете на вечірку з компанією, запропонуйте друзям підвести їх. Якщо у вас буде вагома причина не пити, інші шанобливо поставляться до вашого рішення. Дуже мало хто вирішить запропонувати випити людині за кермом. Але якщо хтось все-таки запропонує, у вас буде відмінне виправдання.
    • На вечірці спілкуйтеся з хлопцями, які теж за кермом. Щоб придушити тиск з боку інших, важливо, щоб вас було багато.
  2. 2 Розкажіть про це своїм друзям, щоб у вас була підтримка. Відправляйтеся на цю вечірку з компанією друзів і заздалегідь скажіть їм, що не збираєтеся пити. Якщо хочете, можете розповісти їм причини, а можна просто сказати, що ви зав'язали з алкоголем. Друзі можуть підтримати вас, якщо оточуючі почнуть на вас тиснути.
    • Вибирайте друзів, яким довіряєте, які поважають ваше рішення. Якщо у вас є непитущі друзі, запросіть їх на цю вечірку.
    • Не покладайтеся лише на підтримку друзів. На цій вечірці ви можете проводити час і без них, тому потрібно мотивувати себе самому.
  3. 3 Скажіть про свої уподобання господаря вечірки, якщо є така можливість. Щоб уникнути незручних ситуацій, просто поставте господаря вечірки до відома, що ви не будете пити. Тоді господар вечірки скаже хлопцям, щоб вони не пропонували вам випити і не піднімали з вами тост. Таким чином, ви не засмутився своїх друзів, а вони не поставлять вас в незручну ситуацію.
  4. 4 Про всяк випадок підготуйте кілька запасних фраз. Заздалегідь придумайте кілька фраз на той випадок, якщо вам запропонують випити. Якщо ви заздалегідь не придумаєте одну-дві запасні відмовки, ви можете почати плутатися в словах в самий невідповідний момент. Не потрібно придумувати якийсь складний відповідь, він повинен звучати просто і природно: "я дуже ціную твою турботу, але немає, я не буду".
  5. 5 Уникайте ситуацій, в яких може виникнути спокуса випити. Якщо ви вважаєте, що легко піддастеся спокусі, намагайтеся триматися подалі від людей і подій, через які у вас може виникнути таке бажання. Насправді, піддавшись спокусі випити, коли ви чітко вирішили для себе не пити, ви дуже негативно вплинете на своє самоповагу. Застрахуйте себе від компромісних ситуацій, повністю відмовившись від алкоголю.
    • Якщо ви відчуєте тиск, задайте собі наступні питання: чому мені хочеться піддатися спокусі? Що я втрачу, якщо погоджуся випити? Що важливіше: хвилинне насолоду або довгостроковий комфорт?
    • Не дозволяйте нікому і нічому ставити під сумнів ваші переконання.

Поради

  • Причина такого рішення - ваша особиста справа. Ви не зобов'язані розповідати ці причини, якщо не хочете.
  • Дотримуйтесь своїх відчуттів. Якщо ви відчуєте тиск або втратите контроль над ситуацією, пообіцяйте собі піти.
  • Не сприймайте наполегливі пропозиції близько до серця. Багато людей відносяться до алкоголю, як до "каталізатору" спілкування, тому бентежаться, коли люди відмовляються з ними випити.
  • Заздалегідь дізнайтеся у господаря вечірки, чи будуть на ній безалкогольні напої.

попередження

  • Хороші надійні друзі поставляться з повагою до вашого вибору і не будуть намагатися змусити вас випити. Не варто спілкуватися з людьми, які змушують вас відмовитися від утримання.
  • Ніколи не приймайте напій від людини, якій не довіряєте або якого вважаєте дуже дивним.
  • Якщо ви лікуєтеся від алкоголізму, швидше за все, ви не готові проводити час на заходах з алкогольними напоями. Якщо ви відчуваєте, що ось-ось зірветься, краще знайти виправдання і піти від ситуації. Немає нічого важливішого вашого фізичного і емоційного здоров'я.