Як відкрити XML

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
xml чем открыть?
Відеоролик: xml чем открыть?

Зміст

XML-файли (Extensible Markup Language - розширювана мова розмітки) не є виконуваними - вони призначені для зберігання даних, які необхідні різними програмами. Створити, відкрити і відредагувати XML-файл можна в будь-якому текстовому редакторі. XML-файли аналогічні, але в той же час відрізняються від HTML-файлів. XML-файл призначений для зберігання даних, а в HTML-файлі задаються параметри відображення даних на екрані. У HTML-файлах використовуються певні теги, такі як p> або h1>, А в XML-файлах можна використовувати будь-які теги, які потрібні програмісту.

кроки

Метод 1 з 4: Використання текстового редактора

  1. 1 Знайдіть XML-файл, який ви хочете відкрити. XML-файли закодовані в текстовому форматі, тому їх можна запросто відкрити і переглянути в будь-якому текстовому редакторі.
  2. 2 Клацніть правою кнопкою миші по XML-файлу і виберіть "Відкрити за допомогою». З'явиться список програм, за допомогою яких можна відкрити цей файл.
  3. 3 Виберіть «Блокнот» (Windows) або «TextEdit» (Mac OS). Ці встановлені текстові редактори (для відповідної системи) повинні знаходитися в списку програм.
    • Якщо в списку цих програм немає, знайдіть їх вручну. Блокнот знаходиться в папці % SystemRoot% system32 notepad.exe, А TextEdit в папці «Програми».
    • Ви можете використовувати більш потужні текстові редактори, наприклад, Notepad ++ або TextMate, які дозволяють підсвічувати синтаксис і включають функції розширеного редагування. Але ви можете переглянути весь XML-файл в найпростішому текстовому редакторі.
  4. 4 Розуміння тексту, відображеного на екрані. Обраний вами XML-файл буде відкритий в текстовому редакторі. Складність файлу залежить від мети його створення. Для знаходження потрібної інформації використовуються мітки. Як правило, мітки не вимагають пояснень, що полегшує перегляд і пошук необхідної інформації.
    • Швидше за все, першим рядком XML-файла буде наступний рядок: ? Xml version = "1.0" encoding = "UTF-8"?>. Це означає, що вміст файлу представлено в форматі XML.
    • Для розміщення даних в XML застосовуються призначені для користувача теги. Такі теги створюються під конкретну програму, тому в XML єдиного синтаксису тегів немає. Наприклад, один XML-файл може включати розділ body> / body>, А інший файл розділ message_body> / message_body>, При цьому обидва файли будуть функціонувати аналогічним чином.
    • Теги можна вкладати в інші теги, що призводить до створення дерева тегів. Наприклад, кожен тег note> / note> може мати кілька вкладених тегів, таких як title> / title> і date> / date>.

Метод 2 з 4: Використання веб-браузера

  1. 1 Знайдіть XML-файл, який ви хочете відкрити. Хоча ви можете відкрити такий файл в будь-якому простому текстовому редакторі (читайте попередній розділ), вам буде простіше переглядати XML-файл в браузері, тому що більшість браузерів автоматично впорядковують (з відступами) вкладені теги і дозволяють згортати розділи.
  2. 2 Клацніть правою кнопкою миші по XML-файлу і виберіть "Відкрити за допомогою». З'явиться список програм, за допомогою яких можна відкрити цей файл.
  3. 3 У списку програм виберіть веб-браузер. XML-файл можна відкрити в будь-якому веб-браузері. Швидше за все, ви знайдете ваш браузер в списку; в іншому випадку запустіть його вручну.
  4. 4 Перегляньте XML-файл в браузері. XML-файл відкриється в новій вкладці браузера. Буде відображено весь вміст файлу, а вкладені теги автоматично впорядковані (з відступами). Так вам буде простіше зрозуміти призначення того чи іншого блоку даних.
  5. 5 Розгорніть або згорніть розділи для полегшення перегляду файлу. У браузері ви можете змінювати спосіб відображення на екрані інформації, що зберігається в XML-файлі. Клацніть по стрілках або кнопок «+» / «-» біля кожного розділу, щоб розгорнути або згорнути його.

Метод 3 з 4: Використання Excel

  1. 1 Запустіть Excel. Як правило, програми Excel немає в списку програм, якими можна відкрити XML-файл, тому почніть із запуску Excel.
    • Excel може відобразити дані XML-файла в табличній формі, що полегшить перегляд інформації.
  2. 2 Натисніть «Файл» - «Відкрити». Відкриється вікно «Відкриття документа».
  3. 3 Натисніть «Огляд». Це дозволить вам знайти потрібний XML-файл.
  4. 4 Знайдіть XML-файл на вашому комп'ютері. Швидше за все, такий файл автоматично відобразиться в обраній вами папці; в іншому випадку відкрийте меню «Тип файлу» і виберіть «XML-файли».
  5. 5 Поставте прапорець у опції «Як XML-таблицю». Це призведе до перетворення XML-файла в таблицю Excel.
    • Швидше за все, відкриється вікно з попередженням, що XML-файл не є таблицею. У цьому випадку натисніть «OK», щоб Excel створив таблицю на основі тегів XML-файла.
  6. 6 Перегляд XML-файла. Дані XML-файла будуть відображені у вигляді таблиці відповідно до деревом тегів. Тепер ви можете застосувати інструменти «Сортування» і «Фільтр», щоб упорядкувати дані по вашому розсуду.
    • Деякі складні XML-файли незручно переглядати у вигляді таблиць. Якщо у вашому XML-файлі безліч вкладених тегів, скористайтеся спеціальною програмою, що дозволяє переглядати XML-файли.

Метод 4 з 4: Використання програми для перегляду XML-файлів

  1. 1 Скачайте і встановіть програму для перегляду і редагування XML-файлів. Обзаведіться такою програмою, якщо працюєте з великою кількістю XML-файлів - це значно спростить процес перегляду і редагування складних XML-файлів. Є безліч програм, як платних, так і безкоштовних. Популярною програмою є безкоштовна програма XML Explorer (xmlexplorer.codeplex.com).
    • Вибір програми залежить від ваших цілей. Якщо ви збираєтеся створювати багато XML-файлів, купите професійний XML-редактор, який дозволить автоматизувати і налагодити спільну роботу над великими проектами за участю XML-файлів.
  2. 2 Відкрийте XML-файл у встановленій програмі. Багато програм автоматично асоціюються з XML-файлами, що дозволяє відкривати такі файли, двічі клацнувши по ним. Якщо це не спрацювало, клацніть правою кнопкою миші по XML-файлу і виберіть "Відкрити за допомогою». У списку, виберіть встановлену програму.
  3. 3 Перегляд XML-файла. Такі програми, як XML Explorer, дозволяють згортати розділи і підсвічувати синтаксис.У програмах-редакторах ви можете вносити в XML-файли зміни і доповнення.