Як відправитися в духовну подорож

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 4 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Трущобы, роскошь, нищета. Настоящая жизнь в Индии
Відеоролик: Трущобы, роскошь, нищета. Настоящая жизнь в Индии

Зміст

Духовна подорож - це шлях, в який ви відправляєтеся, щоб зрозуміти, хто ви, які ваші проблеми в житті, і як примиритися з нашим світом. Мета духовного подорожі рідко полягає в тому, щоб знайти відповідь. Це, скоріше, процес, в якому людина постійно ставить запитання. Ця стаття не розповість вам про те, яким має бути ваше духовне подорож, але дасть вам певні інструменти, які можуть виявитися корисними в плануванні вашого шляху.

кроки

Метод 1 з 3: Визначте свої духовні цілі

  1. 1 Зрозумійте, що це виключно ваша подорож. Духовний шлях кожної людини унікальний, що б до нього ні спонукало - життєві труднощі або надихаючі можливості. Але, незважаючи на це, багато духовні подорожі використовують схожі інструменти або йдуть схожими шляхами. Поради інших можуть бути вам надзвичайно корисними, але пам'ятайте, що ніхто не повинен розповідати вам про те, як або в якому напрямку повинно проходити ваше духовне подорож.
    • Ви несете повну відповідальність за напрямок вашого шляху. Якщо якийсь із кроків цієї статті викликає у вас стрес або заподіює шкоду, тимчасово відмовтеся від нього і знайдіть альтернативу, яка допоможе вам розглянути ваше життя.
    • Жодна релігія не має монополії на істину. Якщо релігія або її послідовники починають контролювати або лякати вас, подумайте про те, щоб відійти від неї і проконсультуватися з іншим джерелом.
  2. 2 Ведіть щоденник своїх думок і почуттів. Хоча це може здатися вам попереднім плануванням, саме з цього починається ваше подорож. Проаналізуйте свої думки, почуття, страхи і очікування. Запишіть свої думки з приводу повсякденному житті і довгострокових перспектив. Перечитуйте свої записи щотижня і спостерігайте за своїми досягненнями і труднощами. Використовуйте це як вправу заземлення, щоб в його контексті зрозуміти свої турботи, надії і амбіції.
    • Таку практику часто називають веденням "щоденника усвідомленості". Мета її полягає в тому, щоб виявити моделі мислення, які керують вашим життям, можливо, негативні, щоб ви могли зосередитися на їх перетворенні.
  3. 3 Складіть список цілей і розставте їх по пріоритету. Щоденник усвідомленості допоможе вам організувати свої думки з приводу визначення цілей. Духовні подорожі стануть у пригоді тим, хто хоче стати більш спокійним і менш запальним, хто турбується про смерть, хто хоче розширити своє поняття прекрасного в світі, хто хоче залишити свою стару систему переконань позаду. Оскільки це ваше подорож, воно допоможе вам зцілитися або змінити те, на чому ви вирішили зосередитися.
    • В першу чергу приділіть увагу тому, що цікавить вас як в інтелектуальному, так і в емоційному плані. Подумайте про те, що вам було б цікаво дізнатися, що б ви могли змінити, щоб жити більш здоровим життям. Духовні подорожі можуть включати як інтелектуальні, так і емоційні аспекти життя.
    • Пам'ятайте, що досягнення духовних цілей може зайняти все життя, і часто ці цілі можуть змінюватися в процесі. Не встановлюйте для своїх цілей крайніх термінів і не дозволяйте їм викликати у вас стрес.
  4. 4 Визначтеся з масштабом своєї подорожі. У вас всього одна проблема, до подолання якої ви прагнете? Або ви прагнете до тривалої трансформації особистості? Ви просто шукаєте медитативну практику, щоб додати її до своїх духовних ритуалів, або ви зіткнулися з серйозною кризою віри? Заздалегідь зрозумійте, наскільки масштабним може стати ваше подорож. Духовна подорож, як терапія, може зажадати повного зосередження, щоб змінити ваше ставлення до світу, а може зажадати всього лише невеликої кількості часу і уваги.
    • У багатьох випадках духовні подорожі стають справою завдовжки в життя, яке постійно змінюється і розвивається. Духовність - це важлива, просто невід'ємна частина життя. Допускайте зміна масштабу, якщо це необхідно.

Метод 2 з 3: Зверніться за порадою до духовних джерел

  1. 1 Почитайте священні тексти. Релігійні писання, такі як Біблія, Тора, Коран, Дао Де Цзін, Бхагават-Гіта і Упанішади можуть подарувати вам новий погляд на життя або відкрити вам очі на віру або переконання інших людей. Не обов'язково погоджуватися з навчаннями, викладеними в релігійних текстах; ви зможете краще зрозуміти контекст своїх питань і пошуків, дізнавшись, як ставилися духовні питання протягом історії людства. Читання священних текстів може також відкрити вам нові напрямки, дозволяючи вам задавати питання, для яких ви не могли знайти слів раніше.
    • Свої дослідження можна доповнити навчальними курсами. Університети, громадські коледжі та центри підвищення кваліфікації пропонують курси з історії релігійних практик і текстів.
    • Якщо ви читаєте наукові тексти поряд зі священними текстами, майте на увазі, що є різниця між теологією і релігієзнавство. Релігієзнавство можна розглядати як вивчення релігії ззовні, з боку, а теологічні роботи часто пишуться тими, хто безпосередньо практикує конкретну релігію.
  2. 2 Проконсультуйтеся з громадськими установами, які зосереджені на духовності. Певні суспільні діячі можуть виступати джерелом або наставником вашого духовного подорожі. Очевидна така фігура - це лідер місцевої церкви або духовенства. Часто буває так, що вони зустрічаються з людьми і допомагають їм приймати рішення. Перш ніж ви зустрінетеся з таким лідером, було б корисно відвідати кілька його служб або заходів, щоб зрозуміти ставлення, яке лежить в основі переконань даної згромадження.
    • В інших громадських інститутах можуть бути капелани, які є кваліфікованими наставниками в певних питаннях, наприклад, при скорботи або втрати.
    • До таких установ належать лікарні або військові частини, але, можливо, вам потрібно бути регулярним користувачем їхніх послуг, щоб консультуватися з капеланом.
  3. 3 Читайте або слухайте популярні духовні джерела. Є багато відомих письменників і ораторів, які діляться своїми духовними або релігійними ідеями такими способами, які підходять нашому повсякденному житті. Корисні книги можна знайти у відділах "духовність", "релігія" або "нове століття" в бібліотеках або книжкових магазинах. Семінари або групові читання можуть проводитися в університетах або громадських центрах вашого міста. Громадські радіо і онлайн-подкасти часто є хорошим джерелом програм, які представляють дослідження, критичний аналіз і обговорення духовних ідей.
    • Уникайте осіб, які активно просять фінансової підтримки, обіцяють достовірні відповіді або, здається, щось продають. У більшості випадків подібні організації не ставлять в пріоритет ваш духовний шлях.
    • Якщо ви можете дозволити собі подорожі в духовні пристанища, табори, або на духовні зборів, це стане здоровим способом розширити свої горизонти і познайомитися з новими людьми.
  4. 4 Не бійтеся користуватися їхньою підтримкою. Хоча у багатьох склався стереотип, що людина в духовному пошуку - це монах, який молиться на самоті, духовний шлях може бути збагачений внеском інших. Обговоріть з друзями або членами сім'ї свої питання або ідеї, які ви намагаєтеся удосконалити. Відвідайте місцеві зустрічі або дослідницькі групи, які зосереджені на вивченні хвилюючою вас теми. Неважливо, намагаєтеся ви відточити якийсь навик, наприклад, усвідомленість або медитацію, або намагаєтеся стати більш культурно грамотним, досвід інших людей може зробити цей процес більш багатим і повним.
    • Це не тільки спосіб знайти наставників, це може привести до того, що ви станете наставником для інших людей, що, в свою чергу, збагатить ваше подорож.

Метод 3 з 3: Використовуйте духовні практики

  1. 1 Практикуйте медитацію. Медитація допоможе вам глибоко досліджувати ваше відчуття власного "я", заспокоїти почуття тривоги і очистити розум. Це техніка, яка дозволяє направляти увагу і удосконалювати здібності людини зосереджуватися на собі. Медитацією не обов'язково займатися, сидячи в позі лотоса на голій землі. Існує багато різновидів медитації, наприклад, медитація при ходьбі, а в багатьох релігіях є якась своя форма самоспоглядання.
    • Йога стане фізично активним способом самоспоглядання і допоможе прояснити свої духовні цілі.
    • Існує безліч різних варіантів для медитації. Їх можна вивчати і практикувати в соціальному середовищі, наприклад, на духовних зборах або на регулярних зустрічах груп для медитації на чолі з експертом. Відвідування подібних зустрічей часто не вимагає коштів, але іноді організатори просять внести невеликі пожертвування.
  2. 2 Увімкніть фізичні вправи в своє духовне життя. Деякі релігії вважають тіло храмом для духу, так що турбота про храм має сенс з духовної точки зору. Але крім цього, регулярні фізичні вправи поліпшують наші розумові здібності, допомагають впоратися з легкої депресією і сприяють позитивному мисленню. Цілісний і гармонійний підхід до життя, включаючи фізичні вправи, підвищить вашу увагу, поліпшить якість життя і допоможе краще налаштуватися на навколишній світ і приймати участь в його житті.
    • Вправи не повинні бути виснажливими. Помірні вправи, розподілені по всій тижня, дозволять вам підтримувати своє тіло в хорошій формі.
  3. 3 Створіть місця для роздумів. Спокійні, тихі місця, де ви можете поміркувати про своє життя, зможуть захистити вас від щоденного поглинання інформації та стресу. Університети і офіси включають аспекти природи, руху і ритму, тиші і релаксації, щоб допомогти вам знайти відчуття заземлення та усвідомленості. Створення комфортного місця будинку, в офісі або гуртожитку, де ви зможете розібрати події дня, сприятиме вашому духовному благополуччю.
    • У місцях для роздумів можуть бути зображення, ікони та плакати, запахи (наприклад, ладану або квітів), повна тиша або медитативна музика.
  4. 4 Відвідайте священні місця. Священні місця часто є історично значущими локаціями, в яких проходили важливі релігійні події або практики. До священних місць належить ряд місць, багато з яких протягом року відвідує величезна кількість людей (наприклад, Ватикан або Стоунхендж), інші ж можуть представляти інтерес тільки для істориків (наприклад, деякі кафедральні собори). Священні місця часто масштабні і грандіозні, вони передають відвідувачам відчуття піднесеного. Завдяки своїй неординарності священні місця допоможуть вам зміцнити розуміння духовності в вашому житті, а також поглибити ваші знання в галузі історії.
    • Деякі священні місця пов'язані зі священними подіями, такими як хадж. Так що в такому випадку було б доцільніше відвідувати їх відповідно до релігійних календарями.
  5. 5 Досліджуйте себе! Продовжуйте стежити за тим, як ваші практики і дослідження впливають на ваше мислення. Щоденник усвідомленості - це важливий духовний інструмент. Він тримає вас в курсі ваших висновків, сумнівів, нових аспектів ваших переконань і вашого місця в світі. Зверніть увагу, рідше або частіше у вас проявляється негативне мислення по ходу ваших досліджень, і міняйте, що і як ви досліджуєте, грунтуючись на цих змінах.
    • Духовна подорож призначене допомогти вам розібратися в собі і своєму житті, і хоча іноді воно може бути не зовсім комфортним, ви повинні бачити, як воно покращує ваше почуття жалю, а також ставлення до себе і до оточуючих.