Як передати інформацію з телефону на комп'ютер

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как перекинуть файлы с Android телефона 📱 на компьютер 💻 по кабелю, WIFI или Bluetooth в 2021
Відеоролик: Как перекинуть файлы с Android телефона 📱 на компьютер 💻 по кабелю, WIFI или Bluetooth в 2021

Зміст

З цієї статті ви дізнаєтеся, як скопіювати файли і дані з iPhone або Android-смартфона на комп'ютер з Windows або Mac OS X. З телефону на комп'ютер можна відправити фотографії, відеоролики, замітки, контакти і так далі. Для цього користуються USB-кабелем (в більшості випадків) або Bluetooth (для передачі файлів з iPhone на комп'ютер Mac або з Android-смартфона на комп'ютер під керуванням Windows).

кроки

Метод 1 з 7: За допомогою USB-кабелю (з iPhone)

  1. 1 Переконайтеся, що на комп'ютері встановлено iTunes. За допомогою iTunes можна створити резервну копію iPhone і скопіювати її на комп'ютер.
    • Якщо на комп'ютері немає iTunes, встановіть його.
  2. 2 Підключіть iPhone до комп'ютера. Один кінець зарядного кабелю iPhone підключіть до USB-порту комп'ютера, а інший кінець - до зарядного порту iPhone.
  3. 3 Запустіть iTunes. Натисніть на значок у вигляді різнобарвною музичної ноти на білому тлі.
  4. 4 Клацніть по значку iPhone. Цей значок у вигляді iPhone знаходиться у верхній лівій частині вікна.
  5. 5 Встановіть прапорець у «Цей комп'ютер». Ця опція знаходиться в розділі «Резервні копії» на сторінці iPhone. Так дані будуть скопійовані з телефону на комп'ютер, а не в iCloud.
  6. 6 натисніть назад. Ця сіра кнопка знаходиться в правій частині розділу «Резервні копії». На комп'ютері почнеться процес створення резервної копії iPhone.
    • За ходом процесу можна спостерігати за допомогою індикатора прогресу у верхній частині вікна iTunes.
  7. 7 Дочекайтеся, коли процес резервного копіювання завершиться. Про це сповістить звуковий сигнал. Тепер вимкніть iPhone від комп'ютера.

Метод 2 з 7: За допомогою USB-кабелю (з Android-смартфона)

  1. 1 Підключіть Android-смартфон до комп'ютера. Один кінець зарядного кабелю смартфона підключіть до USB-порту комп'ютера, а інший кінець - до зарядного порту смартфона.
  2. 2 На екрані смартфона натисніть «USB». Коли з'явиться запит, підтвердіть, що хочете використовувати USB-з'єднання для передачі файлів. Тепер перейдіть до комп'ютера.
  3. 3 Відкрийте меню «Пуск» . Натисніть на логотип Windows в нижньому лівому кутку екрана.
  4. 4 Відкрийте вікно Провідника . Натисніть на значок у вигляді папки в нижній лівій частині меню «Пуск».
  5. 5 клацніть по цей комп'ютер. Ця опція знаходиться в лівій частині Провідника; можливо, вам доведеться прокрутити ліву панель вгору або вниз, щоб побачити зазначену опцію.
  6. 6 Двічі клацніть по підключеного пристрою. У розділі «Пристрої та диски» двічі клацніть по імені свого Android-смартфона, щоб відкрити його сховище.
  7. 7 Знайдіть файл, який ви хочете скопіювати. Натисніть «Внутрішня пам'ять» і перейдіть в папку з потрібним файлом; можливо, вам доведеться відкрити кілька підпапок, щоб знайти файл.
    • Якщо в смартфон вставлена ​​SD-карта, пошукайте потрібний файл на ній. Для цього виберіть опцію «SD-карта», а не «Внутрішня пам'ять».
  8. 8 Виберіть файл або папку. Клацніть по файлу або папці, які ви хочете скопіювати на комп'ютер. Щоб вибрати кілька файлів, утримуйте Ctrl і клацніть по кожному потрібного файлу.
  9. 9 Скопіюйте файл або папку. натисніть Ctrl+C, Щоб скопіювати вибраний файл (и) або папку (і).
  10. 10 Відкрийте папку, в яку ви хочете помістити скопійовані елементи. На лівій панелі вікна Провідника клацніть по потрібній папці (наприклад, «Документи»).
  11. 11 Вставте файл або папку. Для цього натисніть Ctrl+V. Скопійовані елементи відобразяться в обраній папці, але на їх копіювання піде якийсь час, яке залежить від загального розміру файлів або папок.
    • Описаний процес можна виконати в зворотному порядку: скопіюйте файл або папку, які зберігаються на комп'ютері, і вставте їх в папку у внутрішній пам'яті Android-смартфона.

Метод 3 з 7: За допомогою USB-кабелю (з Android-смартфона на комп'ютер Mac)

  1. 1 Встановіть безкоштовну програму Android File Transfer. З її допомогою можна скопіювати файли з Android-пристрої на комп'ютер Mac. Щоб встановити програму:
    • перейдіть на сторінку https://www.android.com/filetransfer/;
    • натисніть «Download now» (Завантажити зараз);
    • двічі клацніть по DMG-файлу;
    • дозвольте встановити програму від невідомого розробника, коли з'явиться запит;
    • перетягніть значок Android File Transfer в папку «Програми».
  2. 2 Підключіть Android-смартфон до комп'ютера. Один кінець зарядного кабелю смартфона підключіть до USB-порту комп'ютера, а інший кінець - до зарядного порту смартфона.
    • Якщо на комп'ютері Mac є порти USB-C (замість портів USB 3.0), вам знадобиться адаптер USB3.0-USB-C, щоб підключити Android-смартфон до комп'ютера.
  3. 3 На екрані смартфона натисніть «USB». Коли з'явиться запит, підтвердіть, що хочете використовувати USB-з'єднання для передачі файлів. Тепер перейдіть до комп'ютера.
  4. 4 Запустіть програму Android File Transfer. Якщо вона не може автоматично, натисніть «Spotlight» у верхньому правому куті екрану комп'ютера, в рядку пошуку введіть android file transfer і двічі клацніть по значку Android File Transfer.
  5. 5 Знайдіть файл, який ви хочете скопіювати. Натисніть «Внутрішня пам'ять» і перейдіть в папку з потрібним файлом; можливо, вам доведеться відкрити кілька підпапок, щоб знайти файл.
    • Якщо в смартфон вставлена ​​SD-карта, пошукайте потрібний файл на ній. Для цього виберіть опцію «SD-карта», а не «Внутрішня пам'ять».
  6. 6 Виберіть файл або папку. Клацніть по файлу або папці, які ви хочете скопіювати на комп'ютер. Щоб вибрати кілька файлів, утримуйте ⌘ Command і клацніть по кожному потрібного файлу.
  7. 7 Скопіюйте файл або папку. натисніть ⌘ Command+C, Щоб скопіювати вибраний файл (и) або папку (і).
  8. 8 Відкрийте папку, в яку ви хочете помістити скопійовані елементи. На лівій панелі вікна Finder клацніть по потрібній папці (наприклад, «Робочий стіл»).
  9. 9 Вставте файл або папку. Для цього натисніть ⌘ Command+V. Скопійовані елементи відобразяться в обраній папці, але на їх копіювання піде якийсь час, яке залежить від загального розміру файлів або папок.
    • Описаний процес можна виконати в зворотному порядку: скопіюйте файл або папку, які зберігаються на комп'ютері, і вставте їх в папку у внутрішній пам'яті Android-смартфона.

Метод 4 з 7: За допомогою Bluetooth (з iPhone на комп'ютер Mac)

  1. 1 Увімкніть Bluetooth на iPhone. Відкрийте програму «Налаштування» , Торкніться «Bluetooth» та натисніть на білий повзунок у опції «Bluetooth». Він стане зеленим .
    • Якщо повзунок зелений, Bluetooth вже включений.
  2. 2 Увімкніть Bluetooth на комп'ютері Mac. Відкрийте меню Apple , А потім натисніть «Системні налаштування»> «Bluetooth»> «Увімкнути Bluetooth».
    • Якщо Bluetooth вже включений, кнопка «Включити Bluetooth» буде називатися «Відключити Bluetooth». В цьому випадку не натискайте цю кнопку.
  3. 3 Знайдіть ім'я свого iPhone. Воно відобразиться в розділі «Пристрої» вікна Bluetooth.
  4. 4 клацніть по сполучення. Ви знайдете цю опцію праворуч від імені iPhone. Комп'ютер і iPhone підключаться один до одного.
  5. 5 Відкрийте файл, який потрібно скопіювати. На iPhone відкрийте фотографію, відеоролик або замітку, які ви хочете перенести на комп'ютер.
  6. 6 Натисніть «Поділитися» . Як правило, ця кнопка знаходиться в одному з кутів екрану. У нижній частині екрана з'явиться меню.
  7. 7 Торкніться імені свого комп'ютера Mac. Воно відобразиться у верхній частині меню. Файл буде переданий в папку «AirDrop» на комп'ютері. Щоб знайти цю папку, відкрийте Finder і перейдіть ліву панель.
    • Можливо, вам доведеться почекати кілька секунд, щоб ім'я комп'ютера відобразилося на екрані смартфона.
    • Також можна скопіювати файли з комп'ютера на iPhone. Для цього відкрийте папку «AirDrop», дочекайтеся, коли на екрані з'явиться ім'я iPhone, а потім перетягніть файл на ім'я iPhone.

Метод 5 з 7: За допомогою Bluetooth (з Android-смартфона на комп'ютер з Windows)

  1. 1 Увімкніть Bluetooth на Android-смартфоні. Проведіть по екрану зверху вниз, натисніть і утримуйте «Bluetooth» , А потім торкніться білого перемикача праворуч від опції «Bluetooth». Перемикач забарвиться в інший колір - це означає, що Bluetooth включений.
    • Якщо цей перемикач синій або зелений, Bluetooth вже активований.
    • На Samsung Galaxy перемикач знаходиться праворуч від «Вимкнути»; коли ви натиснете на нього, він стане синім або зеленим.
  2. 2 Увімкніть Bluetooth на комп'ютері. Відкрийте меню «Пуск» , Клацніть по «Параметри» , Натисніть «Пристрої», клацніть по «Bluetooth і інші пристрої», а потім натисніть на білий перемикач «Вимкнути» в розділі «Bluetooth».Перемикач зрушиться вправо.
    • Якщо у перемикача ви бачите слово «Включити», Bluetooth комп'ютера вже активований.
  3. 3 клацніть по Додати Bluetooth або інший пристрій. Ця опція знаходиться у верхній частині сторінки. Відкриється меню.
  4. 4 клацніть по Bluetooth. Ця опція знаходиться в меню. Комп'ютер приступить до пошуку вашого Android-смартфона.
  5. 5 Клацніть на ім'я свого Android-смартфона. Воно відобразиться в меню.
    • Якщо ви не бачите ім'я смартфона, знайдіть ім'я комп'ютера в меню Bluetooth на смартфоні і торкніться цього імені. Тепер ім'я смартфона відобразиться в меню Bluetooth на комп'ютері.
  6. 6 клацніть по сполучення. Ця опція знаходиться під ім'ям смартфона в меню.
  7. 7 клацніть по Так. Якщо код, який відображається на моніторі комп'ютера, відповідає коду, який ви бачите на екрані смартфона, натисніть «Так». В іншому випадку натисніть «Ні» і ще раз спробуйте підключити смартфон до комп'ютера.
  8. 8 Клацніть по значку Bluetooth . Це синій значок, який знаходиться в правому нижньому кутку екрану комп'ютера; можливо, вам доведеться натиснути «^», щоб побачити значок Bluetooth.
  9. 9 клацніть по отримати файл. Ця опція знаходиться у спливаючому меню. Відкриється нове вікно.
  10. 10 Знайдіть файл, який потрібно скопіювати. Наприклад, знайдіть фото або відео.
    • Якщо на смартфоні встановлений файловий менеджер (наприклад, ES File Explorer), з його допомогою можна переглянути файли у внутрішній пам'яті або на SD-карті смартфона.
  11. 11 Виберіть файл. Для цього натисніть і утримуйте файл. Якщо це фото або відео, торкніться файлу, щоб відкрити його.
  12. 12 Натисніть кнопку меню. У більшості випадків вона позначена значком «⋮» або «⋯», але на деяких моделях Samsung Galaxy потрібно натиснути «Ще». Відкриється меню, що випадає.
  13. 13 Натисніть «Поділитися». Значок цієї опції залежить від моделі смартфона.
  14. 14 Виберіть опцію «Bluetooth». Значок цієї опції також залежить від моделі смартфона.
  15. 15 Торкніться імені комп'ютера. Зробіть це в меню.
  16. 16 Підтвердіть копіювання файлів. Якщо на екрані комп'ютера з'явиться повідомлення з проханням прийняти або відхилити передачу файлів, натисніть «Так».
  17. 17 Дотримуйтесь інструкцій на екрані. Коли ви підтвердите копіювання файлів і вкажете папку для завантаження, почнеться процес копіювання файлів на комп'ютер.
    • Щоб скопіювати файли на Android-смартфон, натисніть «Відправити файл» у спливаючому меню Bluetooth, перетягніть потрібні файли у вікно, а потім на смартфоні натисніть «Прийняти» (або аналогічну кнопку), коли з'явиться запит.

Метод 6 з 7: Як скопіювати контакти (з iPhone)

  1. 1 Тримайте інформацію в контактах з iCloud. Для цього:
    • запустіть додаток «Налаштування»;
    • натисніть на свій Apple ID в верхній частині екрану;
    • торкніться «iCloud»;
    • натисніть на білий повзунок у опції «Контакти». Якщо повзунок зелений, не натискайте на нього.
  2. 2 Відкрийте веб-сайт iCloud. Перейдіть на сторінку https://www.icloud.com/ в веб-браузері. Відкриється панель управління iCloud, якщо ви вже увійшли в систему.
    • Якщо ви ще не авторизувалися, введіть адресу електронної пошти і пароль Apple ID.
  3. 3 торкніться Контакти. Це значок у вигляді силуету людини. Відкриється список ваших контактів.
  4. 4 Натисніть на контакт. Виберіть контакт в стовпці, який розташований посередині.
  5. 5 Виберіть всі контакти. Для цього натисніть Ctrl+A (або ⌘ Command+A на комп'ютері Mac).
  6. 6 торкніться ⚙️. Ця опція знаходиться в нижній лівій частині екрана. З'явиться спливаюче меню.
  7. 7 натисніть експортувати vCard. Ви знайдете цю опція у спливаючому меню. Контакти будуть завантажені на комп'ютер (в форматі vCard).

Метод 7 з 7: Як скопіювати дані (з Android-смартфона)

  1. 1 Створіть резервну копію Android-смартфона. Щоб скопіювати дані (в тому числі контакти), на Google Диску необхідно створити резервну копію Android-смартфона.
    • Не створюйте резервну копію, якщо пристрій підключено до мережі передачі даних.
  2. 2 Відкрийте Google Диск. Перейдіть на сторінку https://drive.google.com/ в браузері. Відкриється ваш обліковий запис Google Диска, якщо ви вже увійшли в систему.
    • Якщо ви ще не авторизувалися, введіть адресу електронної пошти і пароль.
    • Увійдіть в обліковий запис, в якій ви зберегли створену резервну копію Android-смартфона. Якщо ви авторизувалися в іншому акаунті, натисніть на свої ініціали в правій верхній частині сторінки Диска, клацніть по «Вийти», а потім увійдіть в відповідний обліковий запис.
  3. 3 Перейдіть на вкладку Резервні копії. Вона знаходиться в нижній лівій частині сторінки Google Диска.
  4. 4 Вибір резервної копії. Клацніть по файлу з резервною копією, який ви хочете завантажити на комп'ютер.
  5. 5 клацніть по . Цей значок знаходиться у верхній правій частині сторінки. Відкриється меню, що випадає.
  6. 6 натисніть завантажити. Ви знайдете цю опцію у випадаючому меню. Резервна копія Android-смартфона буде завантажена на комп'ютер.

Поради

  • Якщо комп'ютер не розпізнає смартфон, використати інший USB-порту.
  • Дані зі смартфона на комп'ютер (і назад) можна передати через хмарне сховище (наприклад, iCloud або Google Диск). Для цього зі смартфона завантажте файл в хмарне сховище, на комп'ютері відкрийте веб-сайт хмарного сховища, а потім скачайте файл.
  • Контакти Android-смартфона автоматично копіюються в акаунт Google. Контактами Android-смартфона можна управляти в режимі онлайн.

попередження

  • Деякі типи даних несумісні з певними системами (наприклад, деякі дані Apple можна переглянути в Android).
  • За Bluetooth не можна передати дані з iPhone на комп'ютер під керуванням Windows 10.