Як полагодити блискавку, якщо бігунок повністю зіскочив

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 14 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Что делать, если ваш смартфон не заряжается
Відеоролик: Что делать, если ваш смартфон не заряжается

Зміст

Коли собачка (або бігунок) нероз'ємною блискавки повністю зіскакує, може здатися, що виправити проблему просто неможливо. Проте, існує простий спосіб повернути бігунок назад на своє місце. Для цього вам буде потрібно взяти лише плоскогубці і нові верхні або нижні стопори для блискавки. Дуже скоро ваша блискавка знову буде в робочому стані!

кроки

Частина 1 з 2: Видалення зубчики блискавки для повернення бігунка на місце

  1. 1 Купіть нову собачку для блискавки, якщо стара деталь пошкоджена. Якщо старий бігунок зламаний або погано працює, вам доведеться купити замість нього новий. Заміну для бігунка можна придбати в магазинах тканин і товарів для рукоділля.
    • Переконайтеся в тому, що нова собачка збігається зі старою за розміром і підходить саме для вашого типу блискавки. Найкраще буде прихопити з собою в магазин стару собачку.
    • Також можна спробувати придбати в товарах для рукоділля готовий набір для ремонту блискавок, в якому буде все необхідне для заміни собачки і установки верхніх і нижніх стопорів на замок (у відповідних випадках). В іншому випадку вам доведеться окремо придбати собачку для блискавки і стопори до замку.
  2. 2 Видаліть плоскогубцями кілька зубчиків у кінця блискавки. Щоб повернути бігунок на місце, вам необхідно оголити невелику ділянку тканої стрічки блискавки поруч з її кінцем. Видаляйте зубчики по одному за допомогою плоскогубців. Продовжуйте працювати до тих пір, поки не обнажите близько 5 см тканої стрічки на обох половинках блискавки.
    • Постарайтеся видалити мінімально можливу кількість зубчиків для повернення собачки на своє місце. Якщо бігунок зовсім невеликий, можливо, вам знадобиться зачистити навіть менше 5 см блискавки.
    • Врахуйте стан блискавки, перш ніж видаляти з неї зубчики. Якщо блискавка розкрита, то зубчики доведеться видаляти з її нижнього краю. Якщо блискавка закрита, то зубчики буде необхідно видалити з її верхнього краю.
    • Переконайтеся в тому, що ви зачистили однакову довжину тканинної стрічки на обох половинках блискавки. Якщо сторони виявляться різними, то у вас може не вийти повернути назад бігунок.
  3. 3 Насадите бігунок на блискавку. Напрямок надівається на блискавку собачки буде відрізнятися в залежності від того, відкритої або застебнутому виявилася блискавка, коли з неї зіскочила собачка.
    • Якщо блискавка відкрита, надягайте собачку на неї роздвоєним отвором, щоб об'єднана отвір з зворотного кінця бігунка дивилося в напрямку від самої блискавки.
    • Якщо блискавка застебнута, надіньте на неї бігунок об'єднаним отвором, щоб роздвоєне отвір собачки з іншого боку дивилося в напрямку від блискавки.
  4. 4 Потягніть за половинки блискавки над собачкою. Щоб собачка остаточно села на блискавку, необхідно потягнути за тканинні ділянки блискавки на обох її половинках вище бігунка. Так ви докладете достатньо сили, щоб собачка перейшла з тканини на зубчики блискавки.
    • Продовжуйте тягнути блискавку, поки не почуєте характерне клацання. Він буде говорити про те, що собачка села на своє місце.
  5. 5 Перевірте роботу блискавки після остаточної установки бігунка. Спробуйте кілька разів зрушити бігунок вгору і вниз, щоб перевірити його роботу. Якщо собачка успішно встала на своє місце, то вона без праці буде розстібати і застібати замок. Якщо ж собачка перекошується і не рухається з місця, ймовірно, вам потрібно спробувати ще раз перевстановити її.
    • Будьте обережні, щоб випадково не зняти собачку з блискавки під час перевірки її роботи, поки ви ще не встановили на замок верхні або нижні стопори.

Частина 2 з 2: Закріплення верхніх і нижніх стопорів на блискавки

  1. 1 Подумайте про те, які стопори вам краще підійдуть - верхні або нижні. Після видалення частини зубчиків блискавки буде необхідно обмежити цю ділянку верхніми і нижніми (квадратними) стопорами, щоб собачка НЕ ​​зіскочила знову. Верхні стопори зазвичай бувають невеликого розміру і окремо кріпляться на кожній половинці блискавки. Нижні стопори зазвичай більші, мають квадратну форму і закріплюються відразу на двох половинках блискавки поверх щілини між цими половинками, щоб не дати бігунка зіскочити вниз і зафіксувати кінець блискавки в закритому стані.
    • Верхні стопори підходять для верхньої частини замку, так як не дають собачці знову зіскочити, але не заважають розстібати і застібати блискавку у цього кінця.
    • Нижні (квадратні) стопори підходять для нижнього кінця нероз'ємною блискавки, так як не дають собачці зіскочити і дозволяють частково прикрити собою оголений ділянку тканинної стрічки блискавки, де були видалені зубчики.
  2. 2 Встановіть на блискавку верхні стопори за допомогою плоскогубців. Якщо ви вирішили встановити на блискавку верхні стопори, які не даватимуть бігунка зіскакувати зверху, розташуйте перший стопор безпосередньо над першим залишилися зубчиком однієї з половинок блискавки. Щоб у вас була можливість це зробити, блискавку слід трохи відхилити. Після того, як стопор виявиться в потрібному місці, затисніть його плоскогубцями, щоб зафіксувати.
    • Переконайтеся в тому, що стопор сидить щільно і не буде рухатися або зіскакувати при закриванні замку.
    • Встановіть верхні стопори на обох половинках блискавки, щоб гарантовано не дати собачці знову зіскочити з замку.
  3. 3 Встановіть панель на місце стопор. Якщо ви вирішили скористатися нижнім стопором, щоб частково закрити оголений ділянку блискавки знизу, застроміть кріпильні штирі стопора в тканину обох половинок блискавки. Стопор повинен розташуватися безпосередньо під нижніми залишилися зубчиками блискавки. Перш ніж виконувати цю операцію, переконайтеся, що блискавка застебнута. Після установки стопора з лицьового боку, виверніть річ або тканину на виворітну сторону, щоб за допомогою плоскогубців зсередини загнути один до одного кріпильні штирі.
    • Переконайтеся, що кріпильні штирі затиснуті досить добре (до плоского стану) і сам стопор надійно зафіксований. Дуже важливо, щоб штирі були плоско притиснуті до блискавки, інакше вони будуть за все чіплятися або дряпати вас.
  4. 4 Все готово!

Що вам знадобиться

  • Собачка (бігунок) для блискавки
  • плоскогубці
  • Лінійка або сантиметрова стрічка
  • Верхні стопори (для обмеження бігунка зверху)
  • Нижні стопори (для обмеження бігунка знизу)