Як полагодити зламаний iPod

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 9 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
⚠️ Не включается планшет? Решено! Что делать, если не включается планшет. Как разобрать планшет.
Відеоролик: ⚠️ Не включается планшет? Решено! Что делать, если не включается планшет. Как разобрать планшет.

Зміст

Ніщо так не засмучує, як поломка найбільш важливих для вас пристроїв. Думка про те, що доведеться провести весь день без музики може сильно засмутити, але, на щастя, iPod'и легко піддаються ремонту, за винятком найбільш складні ситуації. Від проблем з жорстким диском до зламаного екрану, практично будь-яке питання вирішуємо при наявності терпіння і відповідного обладнання. Спробуйте один з методів нижче для відновлення і запуску вашого iPod.

кроки

Метод 1 з 8: Якщо iPod завис

  1. 1 Перевірте кнопку блокування. Якщо активовано систему, iPod не реагуватиме на ваші дії. Перевірте вмикач і натисніть його кілька разів, перш ніж пробувати інші варіанти вирішення проблеми.
  2. 2 Перевірте акумулятор. Чим старшою стає ваш iPod, тим коротше стає термін служби його акумулятора. Можливо, iPod перестав працювати через те, що батарея розрядилася непомітно для вас. Спробуйте витягнути батарею на годину і вставте її знову.
  3. 3 Зробіть скидання iPod. Якщо iPod не включається і не реагує на натискання кнопок, найшвидший і найбільш загальний шлях вирішення проблеми - зробити скидання. iPod перезавантажиться і операційна система запуститься по-новій. При скиданні ніякі дані не втрачаються.
    • Для скидання iPod Touch, натисніть і утримуйте кнопки включення і «Додому» близько 10 секунд, поки не з'явиться логотип Apple.
    • Для скидання класичного iPod, натисніть і утримуйте кнопки меню і вибору протягом 8 секунд до появи логотипу Apple.
  4. 4 Проведіть відновлення iPod. Якщо скидання iPod не розв'язав проблему, ви можете повернути iPod до заводських налаштувань, а потім завантажити свої настройки з резервної копії. Це вирішує велику частину проблем з iPod, пов'язаних з програмним забезпеченням.
    • Підключіть iPod до комп'ютера і відкрийте iTunes. Переконайтеся, що у вас встановлена ​​остання версія iTunes.
    • Якщо ви не бачите свій iPod в iTunes, вам знадобиться спочатку перевести його в режим відновлення.
    • Зробіть резервну копію даних iPod. Перед відновленням iPod переконайтеся, що ви зробили резервну копію даних і налаштувань. Натисніть на кнопку «Зробити резервну копію» ( «Back Up Now») в iTunes на сторінці «Зведення» ( «Summary») для збереження ваших даних на комп'ютері або в iCloud.
    • Клацніть по кнопці «Відновити iPod» ( «Restore iPod») для початку процесу відновлення. Він може зайняти кілька хвилин.
    • Завантажте дані з резервної копії. Як тільки відновлення закінчиться, ви можете використовувати iPod з чистими установками або ж завантажити свою резервну копію. Якщо ви вибрали друге, вкажіть місце, де збережена резервна копія (iTunes або iCloud) і дату її створення.
    • Подивіться це керівництво для більш докладної інформації по відновленню iPod.

Метод 2 з 8: Якщо iPod потрапив в воду

  1. 1 Не вмикайте iPod. Якщо ваш iPod впав в басейн або в раковину з водою, не намагайтеся його включати. Це може стати причиною незворотного пошкодження через коротке замикання. Ви повинні прибрати всю вологу, перш ніж спробуєте включити iPod.
    • Одного тільки протирання iPod може бути недостатньо. Через води всередині він може сильно пошкодитися при включенні.
  2. 2 Покладіть iPod в рис. Найбільш ефективним способом видалення вологи з iPod є занурення його в пакет з силікагелем, але у більшості людей його немає. Замість цього покладіть ваш iPod всередину пакета або миски з рисом так, щоб він повністю закривав iPod. Рис буде вбирати вологу з вашого пристрою протягом довгого часу.
    • Через це всередині iPod може зібратися пил.
    • Пакет або контейнер повинен бути закритий увесь час, поки рис вбирає вологу.
  3. 3 Зачекайте 24 години перш ніж дістати iPod. Знадобиться певний час, щоб вся волога вбралася. Якщо ви хочете повністю висушити iPod перед тим, як знову увімкніть його, дайте рису достатньо часу, щоб він абсорбував всю воду.
    • Не використовуйте фен для сушіння iPod.Тепло від вентилятора може принести більше шкоди, ніж користі.

Метод 3 з 8: Проблеми з жорстким диском iPod (iPod Classic 1-5 поколінь)

  1. 1 Якщо проблема в жорсткому диску, визначте це. Якщо iPod показує іконку папки у вигляді помилки, то це означає наявність проблеми з доступом до жорсткого диска. Часто причина цього в погано закріпленому жорсткому диску. На щастя, зафіксувати диск досить просто.
    • Всі версії iPod Touch, iPod Shuffle і iPod Nano використовують флеш-пам'ять замість звичайного жорсткого диска. Це означає, що в них немає рухомих частин, які можуть зламатися, або сполучних кабелів, які можуть розірватися. Немає ніякої можливості зберегти або замінити накопичувач iPod Touch, так як флеш-пам'ять впаяна в мікросхему.
  2. 2 Увімкніть блокування. Переконайтеся, що iPod вимкнений і заблокований кнопкою блокування перш ніж відкрити iPod. Це не дозволить вам випадково включити його, поки ви працюєте.
  3. 3 Зніміть задню кришку з iPod. Рекомендується використовувати спеціальний інструмент для вилучення кришки, але ви можете використовувати і тонку плоску викрутку. Однак в цьому випадку з'являється ризик подряпати кришку.
    • Деякі керівництва рекомендують пластиковий медіатор для гітари як хороша альтернатива спеціальному інструменту.
    • Вставте інструмент в невелику щілину між металевою і пластиковою частинами.
    • Проведіть інструментом по краю, акуратно піддягаючи кришку iPod.
    • Натисніть на внутрішні виступи, щоб відкрити корпус.
    • Коли кришка підніметься, не поспішайте відокремлювати її від корпусу повністю, так і в середині є невеликий гумовий кабель, який з'єднує материнську плату і передню частину iPod.
  4. 4 Переконайтеся, що дроти жорсткого диска в порядку. Великий прямокутний металевий об'єкт всередині iPod - це жорсткий диск. Перевірте кабелі, що з'єднують жорсткий диск з іншими частинами мікросхеми, щоб переконатися, що нічого не роз'єднати.
    • Акуратно підніміть жорсткий диск, щоб було видно що з'єднує кабель, що знаходиться під диском. Зазвичай він з'єднаний з материнською платою чорним кабелем. Приберіть кабель і натисніть на коннектор з боку плати. Підключіть стрічку заново і покладіть жорсткий диск назад. Велика кількість проблем з жорстким диском виникає через погане з'єднання цього кабелю з платою.
  5. 5 Складіть навпіл візитку. Вийде квадрат, досить товстий, щоб притиснути жорсткий диск. Якщо у вас немає візитки під рукою, виріжте квадратний шматок з картонної підставки під гаряче, він теж добре підійде.
  6. 6 Помістіть візитку на жорсткий диск. Покладіть по центру диска зігнуту візитку, намагайтеся не обірвати ніякої з кабелів.
  7. 7 Встановіть кришку. Залишивши всередині візитку, закрийте кришку iPod. Закривайте акуратно і переконайтеся, що виступи клацнули на відповідних місцях.
  8. 8 Зробіть відновлення iPod. Після того, як ви закрили кришку iPod, вам, ймовірно, буде потрібно зробити відновлення, щоб ніякі дані не пошкодилися. Прочитайте першу частину цієї статті для докладної інформації про відновлення iPod.
    • Якщо ви все одно продовжуєте отримувати повідомлення про помилки жорсткого диска або чути клацання, то, швидше за все, потрібна заміна жорсткого диска. Читайте цю статтю далі для докладної інформації.

Метод 4 з 8: Заміна жорсткого диска iPod (iPod Classic 1-5 поколінь)

  1. 1 Переконайтеся, що інших можливостей немає. Цей варіант один з найбільш складних для самостійного відновлення, тому упевніться, що ви не можете полагодити iPod жодним їх усіх вищенаведених методів. Якщо ж ви спробували їх все, то можете спробувати зробити заміну жорсткого диска - це, ймовірно, буде останньою можливістю полагодити пристрій.
    • Якщо ваш iPod видає клацання і показує зображення «сумного iPod», то, швидше за все, вам потрібна заміна жорсткого диска.
    • Заміну диска можна замовити через інтернет. Ви також можете придбати старий жорсткий диск від іншого iPod тієї ж моделі.
    • Всі версії iPod Touch, iPod Shuffle і iPod Nano використовують флеш-пам'ять замість звичайного жорсткого диска. Це означає, що вона не має рухомих частин, які можуть зламатися, або сполучних кабелів, які можуть розірватися. Немає ніякої можливості зберегти або замінити накопичувач iPod Touch, так як флеш-пам'ять впаяна в мікросхему.
  2. 2 Увімкніть блокування. Переконайтеся, що iPod вимкнений і заблокований, перш ніж відкрити iPod. Це гарантує вам, що ви не включите iPod випадково, поки робите ремонт.
  3. 3 Відкрийте iPod. Дотримуйтесь інструкцій з попереднього методу, щоб зняти задню кришку і дістатися до жорсткого диска.
  4. 4 Підніміть жорсткий диск. Підніміть жорсткий диск iPod. Не витягуйте його повністю. Приберіть гумові буфери, амортизатор і відкладіть їх в сторону.
  5. 5 Підніміть диск. Ви побачите внизу кабель, що з'єднує диск з платою. Акуратно від'єднайте його за допомогою пальців або викрутки.
  6. 6 Витягніть носій. Після від'єднання кабелю ви зможете повністю дістати диск з корпусу. Як тільки ви виймете диск, приберіть пінне покриття і покладіть його на диск, який піде на заміну. Також покладіть на нього гумові буфери.
  7. 7 Встановіть новий жорсткий диск. Вставте новий диск в тому ж напрямку, в якому був встановлений попередній диск. Обережно вставте кабель, щоб жорсткий диск зміг передавати і отримувати дані з материнської плати. Закрийте iPod і переконайтеся, що всі виступи клацнули.
  8. 8 Відновіть iPod. Після установки нового жорсткого диска, все, що вам буде потрібно зробити, - це відновити iPod. Дивіться перший метод для подальші вказівки.

Метод 5 з 8: Заміна зламаного оригінального дисплея iPod (4 покоління)

  1. 1 Знайдіть екран на заміну. Вам буде потрібно замовити новий дисплей. Його можна купити через інтернет за $ 30. Будьте уважні, вам потрібен дисплей саме для iPod 4-го покоління або Photo, інший екран працювати не буде.
  2. 2 Заблокуйте iPod. Переконайтеся, що iPod вимкнений і заблокований, перш ніж відкрити iPod. Це гарантує вам, що ви не включите iPod випадково, поки робите ремонт.
  3. 3 Відкрийте iPod. Це рекомендується робити за допомогою спеціального інструменту з набору для доступу до швах і виступам. Ви також можете використовувати тонку викрутку з плоскою головкою, якщо у вас немає спеціалізованих інструментів.
    • Вставте інструмент в шов у верхній частині iPod поруч з роз'ємом для навушників. Рухайте викрутку до кута, намагаючись відкрити його. Залиште інструмент вставленим, щоб утримувати зазор.
    • Рухайте другим інструментом уздовж шва по обидва боки, розкриваючи засувки, що скріплюють корпус. Внизу поблизу док-роз'єму є два виступи.
  4. 4 Розділіть на дві частини. Після поділу акуратно відкрийте iPod (немов книгу). Ви помітите кабель, який з'єднує материнську плату iPod з невеликою платою на іншій половині. Це роз'єм для навушників і його потрібно прибрати, щоб можна було продовжувати. Від'єднайте його від iPod з боку плати акуратним підтягуванням коннектора.
  5. 5 Від'єднайте жорсткий диск. Притримуйте жорсткий диск однією рукою і потягніть кабель знизу. Можливо, вам буде потрібно трохи похитувати кабель, щоб його від'єднати. Вийміть диск і відкладіть його вбік.
    • Очистіть стрічку, яка покриває коннектор кабелю від жорсткого диска до материнської плати. Підніміть вгору чорний з'єднувач нігтем і витягніть на себе кабель. Приберіть його в сторону.
  6. 6 Від'єднайте батарею. У нижньому куті материнської плати ви побачите маленький білий роз'єм. Акуратно витягніть його, захоплюючи тільки цей з'єднувач, а не кабелі.
  7. 7 Відключіть дисплей і колесо «Click Wheel». На протилежному боці з'єднувача батареї ви побачите білий коннектор з чорним виступом. Зверху ви побачите інший з'єднувач, трохи більше за розміром з таким же чорним виступом. Підніміть обидва коннектора так, щоб можна було звільнити стрічковий кабель.
  8. 8 Видаліть гвинти «Torx». На материнській платі є 6 гвинтів Torx, розташованих по кутах.Вам потрібно вийняти їх все, щоб відокремити материнську плату від передньої панелі. Обережно зніміть материнську плату, взявшись за краї довгої сторони плати.
  9. 9 Витягніть дисплей. Після того, як витягнете материнську плату, ви побачите панель екрану. Потягніть на себе, щоб витягнути її. Можливо, вона буде приклеєна, в цьому випадку потрібно трохи похитати її. Замініть дисплей на новий, а потім виконуйте всі кроки вище в зворотному порядку і закрийте iPod.

Метод 6 з 8: Заміна зламаного дисплея iPod (5 покоління)

  1. 1 Знайдіть екран на заміну. Вам потрібно замовити екран на заміну для iPod. Його вартість становить приблизно $ 20. Будьте уважні, вам потрібен дисплей для iPod 5 покоління з Video, інакше екран працювати не буде.
  2. 2 Заблокуйте iPod. Переконайтеся, що iPod вимкнений і заблокований, перш ніж відкрити iPod. Це гарантує те, що ви не включите iPod випадково, поки робите ремонт.
  3. 3 Відкрийте iPod. Використовуйте спеціальний інструмент для iPod або плоску викрутку, щоб акуратно відокремити передню панель від задньої. Вам потрібно роз'єднати виступи по краях iPod.
    • Не від'єднуйте обидві частини повністю, коли ви відкриєте всі виступи. Інакше можна пошкодити стрічкові кабелі, що з'єднують обидві частини.
  4. 4 Від'єднайте кабель батареї. Ви побачите невелику коричневу засувку, яка утримує стрічковий кабель в одному з кутів. Використовуйте пінцет, щоб підняти засувку - так ви зможете витягнути стрічковий.
    • Не тягніть засувку занадто сильно, інакше ви можете випадково відокремити плату - це зробить ваш iPod непридатним для використання.
  5. 5 Від'єднайте роз'єм для навушників. На цьому етапі ви повинні бачити кабель, що з'єднує дві половини iPod. Він з'єднує роз'єм для навушників з материнською платою. Підніміть жорсткий диск, щоб побачити коричневий з'єднувач. За допомогою нігтя або спеціального інструменту підійміть засувку на соединителе і звільніть кабель. Витягніть провід пальцями - тепер iPod повністю розділений на дві половини.
  6. 6 Витягніть жорсткий диск. Підніміть жорсткий диск і приберіть стрічковий кабель, що з'єднує диск з мікросхемою. Ви можете використовувати спеціальний інструмент, щоб звільнити петлю на роз'ємі дроти материнської плати.
  7. 7 Приберіть передню панель. У кожному кутку iPod ви повинні побачити кілька маленьких гвинтів. Видаліть їх за допомогою викрутки Phillips і покладіть гвинти так, щоб не втратити.
    • Після того, як гвинти будуть прибрані, приберіть металевий каркас. Ви відчуєте невеликий опір, так як зазвичай він злегка приклеєний.
    • Каркас вміщує в себе материнську плату, передній дисплей, і колесо «Сlick Wheel». Дістаньте їх повністю з передньої панелі.
  8. 8 Витягніть екран. На материнській платі ви побачите ще один стрічковий кабель. Він з'єднує дисплей і плату. Поверніть засувку, яка утримує кабель на місці. Обережно поворушіть і звільніть дисплей з каркаса, а після цього акуратно витягніть його. Стрічковий кабель витягли разом з екраном.
  9. 9 Встановіть новий екран. Тепер, коли ви від'єднали екран, можна встановлювати новий. Вставте кабель від нового дисплея в материнську плату і замкніть так, щоб закріпити його. Дотримуйтесь попереднім крокам в зворотному порядку, щоб приєднати назад всі компоненти і закрийте iPod.
    • Ймовірно, знадобиться провести відновлення після того, як ви зберете iPod. Дивіться перший метод в цій статті для докладної інформації.

Метод 7 з 8: Заміна зламаного екрану iPod Touch (3 покоління)

  1. 1 Знайдіть дисплей на заміну. Вам буде необхідно замовити екран на заміну, а також дігітайзер для iPod. Екран можна замовити через інтернет, він коштує близько $ 25. Будьте уважні: вам потрібен дисплей для iPod Touch 3-го покоління, інакше куплений екран працювати не буде.
  2. 2 Відкрийте iPod. Щоб розкрити iPod Touch, вам знадобиться спеціалізований інструмент для iPod або тонка викрутка з плоскою головкою. При використанні викрутки ви ризикуєте подряпати iPod.
    • Вставте інструмент в шов між склом і пластиком близько регулятора гучності. Повертайте інструмент, щоб відсунути скло від корпусу. Робіть це по краях iPod.
    • Не переносьте інструмент вниз по шву. Замість цього вставте, похитайте на місці і витягніть його, щоб вставити в інше місце.
    • Відокремте затискачі навколо внутрішньої частини корпусу, які тримають скляну панель на місці.
    • Підніміть панель, тримаючись за її нижню частину. Панель буде з'єднана кабелем зверху.
  3. 3 Від'єднайте провід з'єднує панель з iPod. Він розташований у верхній частині iPod, і це місце дуже крихке. За допомогою спеціального інструменту дуже акуратно підніміть роз'єм коннектора від панелі.
  4. 4 Підніміть дисплей. Вставте інструмент між білою підвіскою і металевою панеллю. Вставте інструмент в нижній частині екрана, по центру. Акуратно підніміть його, намагаючись не згинати екран. Підніміть дисплей за його нижню частину, залишаючи верхню поруч з iPod.
    • Вам доведеться утримувати дисплей так весь час, поки ви працюєте під ним.
  5. 5 Викриття гвинти на металевій пластині. Під дисплеєм ви побачите металеву пластину з 7 гвинтами Phillips. Вам необхідно викрутити їх все, щоб продовжити роботу.
    • Покладіть дисплей і приберіть ще один гвинт Phillips в верхньому кутку iPod.
  6. 6 Відключіть дисплей. Як тільки гвинти будуть викручені, підніміть дисплей ще раз, і витягніть металеву пластину. Підніміть обидві частини до верху iPod.
    • Відокремте мідну стрічку від верхнього краю дисплея. Залиште його прикріпленим до металевої пластини.
    • Відокремте стрічку, яка покриває кабель дисплея. Ви побачите її, коли підійміть металеву пластину.
    • Підніміть провід дисплея з гнізда. Він знаходиться внизу iPod, під металевою пластиною. Очистіть провід від клею, який утримує його кріплення із задньою панеллю.
  7. 7 Витягніть дисплей. Коли кабель підключено, ви можете витягнути дисплей. Підніміть металеву пластину, щоб провід дисплея не був затиснутий, під час підняття екрану.
  8. 8 Встановіть новий дисплей. Візьміть новий дисплей і проведіть його провід туди, звідки ви його недавно відключили. Підключіть кабель, а потім, дотримуйтесь інструкцій, представленим вище, щоб зібрати iPod.

Метод 8 з 8: Заміна зламаного дисплея iPod Touch (5 покоління)

  1. 1 Придбайте екран для заміни. Вам необхідно замовити екран для заміни. Він коштує близько $ 100. Переконайтеся, що замовляєте екран для 5ого покоління iPod Touch, інакше дисплей не працюватиме.
  2. 2 Зніміть передню панель. Щоб від'єднати передню панель, вам знадобляться маленькі міцні присоски. Покладіть присоски на передню частину знизу. Нижній край присоски повинен закривати верхню половину кнопки Додому. Натисніть на присоску так, щоб створити міцне кріплення.
    • Утримуйте iPod за краї, поклавши на стіл або лавку. Іншою рукою підніміть присоски. Піднімайте з зусиллям, так як передня панель приклеєна.
    • Підніміть передню панель не більше, ніж на 2,5-3,0 см.
  3. 3 Відпустіть рамку. Як тільки ви підніміть одну сторону панелі, вам потрібно буде підняти невелику пластикову рамку, яка знаходиться між передньою панеллю та металевою основою. На сторонах iPod розташовано кілька затискачів, використовуйте інструмент, щоб їх відпустити, що в результаті відпустить рамку.
    • Як тільки рамка буде звільнена, переверніть передню панель так, щоб ви змогли побачити все, що знаходиться під нею. Постарайтеся не розділяти половинки зверху, так як вони закріплені проводами. Покладіть обидві половинки кінець до кінця на своє робоче місце.
  4. 4 Відкрутіть гвинтики, які утримують металеву плату. Нутрощі iPod захищені великою металевою платою. Вам необхідно відкрутити 11 гвинтиків, щоб дістати цю плату. Як тільки ви відкрутіть гвинтики, витягніть металеву плату.
  5. 5 Витягніть батарею. Щоб дістатися до проводів iPod, вам необхідно вийняти акумулятор.Для початку відкрутіть три гвинтика зверху, які прикріплюють материнську плату до корпусу iPod.
    • Вставте інструмент в пази навколо акумулятора. Акуратно підніміть його.
    • Акумулятор приклеєний, тому не поспішайте і використовуйте всі пази.
    • Як тільки акумулятор буде звільнений від клею, поверніть його на бік. Не поспішайте, так як провід припаяний до материнської плати.
  6. 6 Витягніть камеру. Використовуйте спеціальний інструмент, щоб підняти фронтальну камеру з паза у верхній частині iPod. Витягніть її з корпусу.
  7. 7 Витягніть гвинти, що кріплять світловий коннектор, роз'єм для навушників і мікрофон. Вони знаходяться в нижній частині iPod. Ви повинні підняти мідну стрічку, щоб дістатися до гвинтів. Їх 5: 3 навколо з'єднувача спалаху і 2, які утримують роз'єм для навушників і мікрофон.
    • Вийміть мікрофон з корпусу після того, як викрутити гвинти.
    • Витягніть світловий коннектор, тримаючись за великою плоскою кабель і акуратно піднімаючи його.
  8. 8 Відключіть дисплей. Витягніть всі - після цього побачите зворотний бік материнської плати. По краях плати ви побачите кабель, що з'єднує її з дигитайзером. Використовуйте інструмент, щоб витягнути кабель.
    • Вимкніть кабель дисплея (від'єднайте від кабелю дігітайзера) з його гнізда на материнській платі.
    • Підніміть світловий коннектор вгору і від'єднайте провід дисплея від материнської плати.
  9. 9 Встановіть новий дисплей. Після того, як від'єднайте всі частини iPod, витягніть старий екран. Встановіть новий дисплей і дотримуйтесь даними інструкціям в зворотному порядку, щоб зібрати iPod.

Поради

  • Перш ніж пробувати ці способи, зв'яжіться з Apple і дізнайтеся, чи можлива безкоштовна заміна iPod.

попередження

  • Розтин iPod скасовує гарантію. Ремонтуйте iPod самостійно тільки в тому випадку, якщо гарантія вже закінчилася.