Як почистити пляшку з нержавіючої сталі

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Чищу всю НЕРЖАВЕЙКУ Одним СРЕДСТВОМ 👍. Все БЛЕСТИТ ✨
Відеоролик: Чищу всю НЕРЖАВЕЙКУ Одним СРЕДСТВОМ 👍. Все БЛЕСТИТ ✨

Зміст

1 Заповніть пляшку наполовину теплим мильним розчином. Найпростіший спосіб відмити пляшку з нержавіючої сталі - заповнити її наполовину водою і додати кілька крапель рідкого мила. Закрутіть кришку пляшки. Кілька разів гарненько струсіть її. Відкрутіть кришку і вилийте з пляшки всю воду.
  • 2 Сполосніть і висушіть пляшку. Кілька разів промийте пляшку теплою водою. Переверніть її і покладіть на полицю для посуду.
  • 3 Використовуйте щітку для миття пляшок. Якщо у пляшки занадто вузьке горлечко, і вам не вдається дістати до дна губкою, використовуйте щітку для миття пляшок. У щітки для миття пляшок є довга ручка, за допомогою якої можна почистити найглибші частини пляшки. Вона особливо корисна, якщо ви наповнювали пляшку чимось, крім води.
    • Деякі пляшки з нержавіючої сталі продаються разом з такою щіткою. Якщо ваша пляшка продавалася без щітки, замовте її по інтернету або купіть в місцевому господарському магазині.
  • 4 Протріть краю. Якщо у пляшки з нержавіючої сталі є відгвинчуємо кришка, не забудьте протерти кручені нарізку на шийці пляшки. Змочіть губку в мильній воді і протріть нею з внутрішньої і зовнішньої частини шийки пляшки. Пройдіться губкою уздовж шийки пляшки кілька разів, щоб промити її.
  • Метод 2 з 3: Альтернативні способи очищення

    1. 1 Помістіть пляшку з водою в посудомийну машину. Якщо у вас є посудомийна машина, помістіть в неї пляшку з нержавіючої сталі разом з іншим посудом. Поставте пляшку догори дном, попередньо знявши з неї кришку. Туди ж помістіть і будь-які знімні частини, на зразок кришки і соломинки.
      • Додайте в посудомийну машину необхідну кількість миючого засобу, закрийте її і включіть звичайний цикл мийки.
      • Перш ніж помістити пляшку з нержавіючої сталі в посудомийну машину, переконайтеся, що вона придатна для миття в ній. Пошукайте на дні пляшки напис: «Чи безпечно для миття в посудомийній машині». Пофарбовані і теплоізольовані пляшки, швидше за все, не можна мити в посудомийній машині.
    2. 2 Для очищення пляшки використовуйте оцет. Заповніть пляшку з нержавіючої сталі білим оцтом приблизно на 1/5 свого об'єму. Інший простір заповніть водою. Залиште пляшку настоюватися протягом ночі. Вранці вилийте з пляшки розчин оцту і води. Ретельно промийте пляшку водою, а потім поставте її догори дном на стійку для посуду, щоб просушити.
    3. 3 Використовуйте харчову соду і відбілювач. Насипте в пляшку чайну ложку (5 г) відбілювача і чайну ложку (5 г) харчової соди. Заповніть пляшку доверху водою. Залиште пляшку на ніч. На ранок вилийте вміст пляшки, а потім ретельно промийте її водою. Поставте її догори дном, щоб просушити.
      • Цей метод дозволяє ефективно вивести з пляшки неприємний запах.

    Метод 3 з 3: Вибір підходящої пляшки з нержавіючої сталі

    1. 1 Знайдіть пляшку зі знімним дном. У багатьох нових моделей пляшок з нержавіючої сталі є відкручувати нижня частина, яка полегшує доступ до дна і внутрішньої частини пляшки, до яких неможливо добратися в пляшці з вузькою шийкою і горловиною.
    2. 2 Виберіть пляшку з широким горлом. По кутах пляшок з вузьким горлечком можуть ховатися бактерії. У пляшок з широким горлом стінки не так сильно викривлені, тому бактеріям залишається зовсім мало місця. У таких пляшок отримати доступ до внутрішньої частини набагато простіше, що полегшує її очищення.
    3. 3 Пляшка повинна бути виготовлена ​​з харчової нержавіючої сталі. Не всі види нержавіючої сталі однакові. Є цілий ряд різноманітних сплавів з нержавіючої сталі. Перш ніж купити пляшку з нержавіючої сталі, перевірте опис на етикетці або на самій пляшці і переконайтеся, що пляшка виготовлена ​​з нержавіючої сталі марки 18/8 або 304. Ці марки позначають харчову нержавіючу сталь.

    Поради

    • Чи не нагрівайте і не заморожувати пляшку з нержавіючої сталі, щоб не зіпсувати її.
    • Тримайте пляшку подалі від джерел тепла. Нержавіюча сталь має досить високий показник міцності, але якщо ви надовго залишите пляшку на сильній спеці (наприклад, в нагрітому автомобілі), то вона може деформуватися.
    • Промивайте пляшку в кінці кожного дня. Якщо ви користувалися пляшкою протягом дня, помийте її.