Як підтримувати відносини на відстані в підлітковому віці

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 16 Вересень 2024
Anonim
7 ПОМИЛОК ЯКІ МОЖУТЬ ЗРУЙНУВАТИ ВАШІ ВІДНОСИНИ / ПСИХОЛОГІЯ СТОСУНКІВ / УКРАЇНОМОВНИЙ БЛОГ / ЖАННА G
Відеоролик: 7 ПОМИЛОК ЯКІ МОЖУТЬ ЗРУЙНУВАТИ ВАШІ ВІДНОСИНИ / ПСИХОЛОГІЯ СТОСУНКІВ / УКРАЇНОМОВНИЙ БЛОГ / ЖАННА G

Зміст

Відстань може значно ускладнювати відносини, особливо в підлітковому віці. Людям непросто підтримувати відносини на відстані, але така ситуація має свої переваги. Якщо обидва партнери розуміють сенс таких відносин і докладають спільних зусиль, то вони можуть зробити ці відносини особливими.

кроки

Частина 1 з 3: Як починати відносини на відстані

  1. 1 Встановіть кордону відносин. Обидва партнери повинні чітко усвідомлювати, якими вони бачать свої відносини. Якщо ви почали зустрічатися в старшій школі перед вступом до університету або познайомилися в літньому таборі, то кордону потрібно встановити до моменту розставання. Слід чітко розуміти ситуацію, щоб не допустити ревнощів і замішання.
    • Необхідно вирішити, чи будуть ці відносини єдиними. Це не обов'язково, якщо обидва партнери згодні зустрічатися з іншими людьми.
    • Визначте, чи можуть відносини перерости в щось більше. У разі позитивної відповіді потрібно обміркувати, коли ви зможете бути разом. У підлітковому віці така перспектива буде здаватися дуже віддаленій, але якщо не мати уявлення про те, коли ваша розлука може завершитися, то вам буде набагато складніше підтримувати відносини.
  2. 2 Пам'ятайте про переваги відносин на відстані. Відстань - це не завжди погано. Період розлуки дозволить вам краще пізнати один одного і самих себе, а у важкий момент вам завжди буде з ким поговорити.
    • Ви зможете краще спілкуватися. Відстань змусить вас регулярно спілкуватися, краще пізнати свої спільні інтереси і відмінності. У вас не вийде уникати розмов про власне життя, мрії і турботи, адже на даний момент розмови - єдиний спосіб підтримувати відносини.
    • У вас є можливість проводити час з друзями та родичами, займатися справами, які дарують вам радість. Ваш новий партнер напевно буде розділяти далеко не всі ваші інтереси. На відстані ви зможете приділяти час своїм інтересам і не відчувати провини за те, що не проводите цей час з партнером.
    • Спробуйте записати всі переваги. Так ви зможете прояснити свої думки і прочитати ці пункти в момент, коли відчуєте себе пригніченим через відстані.
  3. 3 Будьте готові прощатися. Чи не для того, щоб завершити відносини, але кожен раз, коли вам знову доведеться розлучитися. Пам'ятайте, що кожне ваше нове побачення підійде до завершення і вам доведеться повернутися в свої віддалені місця проживання. Ви зможете полегшити такий сумний момент, якщо підготуватися до нього заздалегідь.
    • Якщо постійно турбуватися після кожного прощання, то це може позначитися на вашому емоційному здоров'я. Необхідно вирішити, чи дійсно ваші відносини досить важливі, щоб регулярно піддавати себе такому випробуванню.
  4. 4 Розкажіть батькам. Залежність від батьків і постійний контроль - це одна з головних складнощів у житті підлітка. Саме тому батьки повинні знати про ваші стосунки, так як вони встановлюють правила, яких слід дотримуватися. Також вони можуть надавати вам підтримку і навіть запропонувати свої ідеї щодо того, як краще підтримувати зв'язок або знайти спосіб зустрітися.
    • Батьки можуть не схвалити ваші відносини, але це не привід приховувати від них правду. Краще ведіть себе правильно і покажіть, наскільки ви зріла людина. Чітко повідомте, чого ви чекаєте від них, будь то рада або підтримка. Чесно і відкрито скажіть, навіщо вам потрібні ці відносини. Якщо вони не схвалять ваше рішення, то ви повинні зберігати спокій і спробувати зрозуміти їхню позицію, задавати питання.
  5. 5 Будьте обережні, якщо ви познайомилися онлайн. Ви напевно захочете зустрітися, але якщо ви познайомилися онлайн (на сайті знайомств або в соціальній мережі), то людина може виявитися не тим, за кого він себе видає.Обов'язково зберіть інформацію про цю людину і тільки після цього можете починати будь-які відносини.
    • Є кілька простих способів дізнатися інформацію про людину. Запитайте будь-якого користувача сайту або спільних друзів про цю людину, щоб переконатися, що він - реальна особа. Якщо вам прислали фотографію, то перевірте її в системі зворотного пошуку на кшталт "TinEye" або "Google Зображення".
    • Ніколи не повідомляйте людині особисту інформацію на зразок номерів телефонів та адрес, якщо ви не впевнені в особистості співрозмовника. Не поспішайте ділитися такою інформацією навіть в тому випадку, якщо ви переконалися в реальності людини.
    • Розпізнавайте інші ознаки посягання на кшталт прохання про особистій бесіді, пропозиції грошей або інших подарунків, а також спроби отримати відомості про ваш будинок або сім'ї. Якщо ви ніколи не бачилися з цією людиною, то така поведінка може свідчити про серйозні проблеми, про які необхідно повідомити адміністрації сайту і батькам.
    • Якщо ви познайомилися в мережі, то це вкрай важливий крок. В інтернеті є багато аферистів, які займаються шахрайством або іншій незаконній діяльності. Будьте пильні і не стаєте жертвою злочинців.

Частина 2 з 3: Як залишатися на зв'язку

  1. 1 Часто розмовляйте. У сучасному світі існує безліч способів спілкуватися навіть на великій відстані. Мобільні телефони, комп'ютери та інші технології дають можливість спілкуватися, перебуваючи в абсолютно різних місцях. Обов'язково складіть графік регулярного спілкування.
    • Не обов'язково розмовляти кожен день або у встановлений час. Все буде добре, якщо бажання і прагнення спілкуватися обопільне. Головне - не дозволяйте бесід позбавляти вас особистого часу.
    • Технологія повинна бути доступна обом партнерам. Розмови і обмін повідомленнями за допомогою мобільного телефону можуть бути недоступні, якщо один з партнерів живе в місцевості зі слабким рівнем сигналу. Аналогічно, якщо у одного з вас старий комп'ютер без веб-камери, то ви навряд чи зможете використовувати Skype.
    • Не забувайте про різницю в часі. Якщо ви живете в різних часових поясах, то пам'ятайте про це, коли виходите на зв'язок. Нікому не сподобається прокидатися о п'ятій ранку просто для того, щоб поговорити.
    • Простежте за тим, як відбувається спілкування. Ви завжди телефонуйте першої або ваш хлопець завжди виступає ініціатором розмов? Якщо ініціатива виходить тільки від однієї людини, то це не найкращий знак. Переконайтеся, що бажання підтримувати спілкування не є одностороннім.
  2. 2 Займайтеся справами разом. Ви перебуваєте в різних місцях, тому завдання може здатися складною, але вона має велике значення для зміцнення відносин. Так ви зможете розвивати спільні інтереси, у вас завжди буде тема для розмови в мережі або по телефону. Якщо займатися справами разом, то ви навчитеся ставати ближчими один до одного навіть на відстані. Кілька прикладів спільних занять:
    • Разом дивіться телепередачу і одночасно обговорюйте те, що відбувається по телефону.
    • Спробуйте разом придбати нову навичку (вивчити нову мову або зайнятися спортом). Завжди діліться своїми успіхами і давайте один одному корисні поради.
    • Якщо вам обом подобаються відеоігри, то можна разом грати по мережі. Обов'язково переконайтеся, що ви розумієте змагальний характер партнера, щоб не образити один одного під час гри.
  3. 3 Надсилайте один одному подарунки. Подарунки не обов'язково повинні бути великими, досить невеликих знаків уваги і турботи. У підлітків зазвичай трохи грошей, тому не потрібно витрачати їх на великі і дорогі подарунки. Навіть просте рукописне лист стане відмінним виразом ваших почуттів.
    • Невелике нагадування про те місце, де ви вперше зустрілися, завжди дозволить згадати приємні моменти, проведені разом. Ваше спільне фото з милою запискою пожвавить в пам'яті радісні спогади.
    • Необхідно знати симпатії і антипатії вашого партнера, щоб подарунок завжди був приємним.Також враховуйте можливу харчову алергію, якщо ви хочете відправити солодощі.
  4. 4 Заплануйте наступну зустріч. Незважаючи на ряд переваг відносин на відстані, ви обов'язково захочете зустрітися і побути разом. Докладайте спільні зусилля в спробі знайти час для зустрічі.
    • Деталі зустрічі залежать від того, наскільки далеко ви перебуваєте один від одного. Якщо ви живете в одній області, то можна зустрічатися на вихідних кожні пару тижнів. Ситуація буде складніше, якщо ви живете в різних куточках країни або навіть світу. Обговорюйте з партнером частоту ваших зустрічей і хто саме буде приїжджати в гості.
    • Перетворіть збір грошей на поїздку в захоплюючу гру. Підрахуйте вартість подорожі і стежте за тим, скільки ви відкладаєте. Не забувайте: кожен раз, коли ви відкладаєте трохи грошей, ви наближаєте момент нової зустрічі зі своєю половинкою.

Частина 3 з 3: Як подбати про себе

  1. 1 Щиро говорите про свої цінності. Сенс відносин не в тому, щоб змінитися для іншої людини, але в тому, щоб вас прийняли і любили за те, ким ви є. У підлітковому віці це складно, адже ви зіткнетеся з сильним тиском і спробами змінити вас. Якщо ви не впевнені в собі, то на вас простіше впливати. Повідомляйте партнеру про все, що важливо для вас. Небайдужий чоловік підтримає вас або навчиться миритися з цим фактом.
  2. 2 Навчіться планувати свій час. Відносини напевно дуже важливі, але не перетворюйте їх в сенс вашого життя. Знаходьте час для зустрічей з друзями і пробуйте нове. Не потрібно завжди відмовлятися від запрошень тільки тому, що ви намагаєтеся знайти час для дзвінка. Якщо у вас серйозні стосунки, то ваш партнер все зрозуміє.
    • Також не заважайте вашій другій половинці знаходити час для своїх інтересів і захоплень. Не можна постійно розповідати партнеру про те, як ви проводите час з друзями, а потім ревнувати, якщо він буде робити те ж саме.
  3. 3 Розповідайте про свої стосунки друзям. Вони повинні знати, що ви перебуваєте у відносинах. Періодично розповідайте друзям про справи вашої другої половинки і що ви про це думаєте. Ви б розповідали про свої стосунки, якби вони не були на відстані. Так в чому ж різниця?
    • Так ви будете пам'ятати про свого партнера, думати про нього навіть в ті моменти, коли не говоріть з ним.
    • За зміною вашого тону або відсутності згадок про партнера друзі можуть помітити, що у вас не все гаразд у відносинах. Вони можуть помітити проблеми раніше вас і допомогти виправити ситуацію.
  4. 4 Думайте про свої цілі. У підлітковому віці відносини можуть даватися непросто, так як ви не завжди знаєте, чого хочете від них. Ваші цілі можуть змінюватися в процесі відносин, бажання можуть виникати або зникати.
    • Завжди повідомляйте своїй другій половинці про поточний стан речей. Обидва партнери повинні бути в курсі подій. В іншому випадку новини можуть стати неприємним сюрпризом в момент вашої зустрічі після довгої розлуки.

Поради

  • Довіра - це наріжний камінь відносин, особливо коли ви не можете бути поруч один з одним. Без довіри ви не зможете побудувати відносин незалежно від відстані або близькості між вами.

попередження

  • Дуже часто підліткові відносини швидко добігають кінця, а відстань лише сприяє наближенню цього моменту. Вам буде боляче від завершення відносин, але ви зможете жити далі, як і при будь-якому іншому розриві.