Як підстригати чагарники

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать модули для модульного оригами - Основы модульного оригами, для начинающих
Відеоролик: Как сделать модули для модульного оригами - Основы модульного оригами, для начинающих

Зміст

Чагарники можуть стати прекрасним доповненням до будь-якого двору або саду, але відсутність належного догляду за ними може привести до безконтрольного зростання. Регулярна обрізка кущів дозволяє надати їм доглянутого вигляду і запобігти пошкодженню зовнішньої обшивки будинку. Щоб підстригти чагарники, необов'язково бути професіоналом, достатньо і аматорських садівничих навичок. Правильна техніка обрізки дозволить вам в найкоротші терміни повернути чагарниках колишню красу.

кроки

Частина 1 з 3: Підрівняйте висоту чагарнику

  1. 1 Огляньте кущ на предмет цвітіння, щоб зрозуміти, коли його потрібно обрізати. Квітучий кущ слід обрізати взимку, коли рослина перебуває в сплячці, щоб запобігти затримці в рості квітів. Нецветущіе чагарники можна обрізати в будь-який час року, крім пізньої осені, щоб у нових відростків був час для дозрівання в наступний період сплячки.
    • Якщо ви вирощуєте живопліт, обрізайте розрослися гілки не пізніше, ніж за шість тижнів до перших морозів.
    • Уникайте надмірної обрізки кущів поза сезоном. Невелике окультурення йому не зашкодить, але ось серйозна обрізка - може.
  2. 2 Постеліть брезент на землю навколо кущів. Це полегшить прибирання гілок або листя, що падають на землю. Якщо потрібно підстригти всього кілька кущів, очистіть брезент і перемістіть його під наступний кущ.
  3. 3 Використовуйте два кілочка в якості орієнтира для вирівнювання чагарнику. Встановіть по кілка з обох сторін куща і простягніть між ними тонку мотузку. Тримайте мотузку натягнутою і використовуйте її в якості висоти для підрізування куща. Для більшої точності вирівняйте мотузку за допомогою рівня.
    • Якщо чагарник досить малий і росте поруч з будинком або облицюванням, використовуйте їх в якості орієнтира для вирівнювання при обрізанні.
  4. 4 Ображати верхівку секатором або садовими мотоножиці. Намагайтеся не заходити за протягнутий рівень, щоб рівно підрізати чагарник. При наявності гілок, що порушують загальний вигляд, обріжте їх.
    • Секатори ідеально підходять для обрізки куща по висоті, так як дозволяють домогтися більш рівної поверхні.
  5. 5 Зробіть верхівку вже, ніж в основі. Підстава куща має бути найширшої частиною рослини. Огляньте кущ після вирівнювання верхівки. Якщо вершина куща здається занадто об'ємною, прорідити її ще, використовуючи секатор або садові ножиці.

Частина 2 з 3: Обріжте чагарник з боків

  1. 1 Сторони куща повинні знаходитися не менше ніж в 15-30 см від будинку. Таким чином, рослина не буде тертися об стіни будинку і на облицюванні не з'являться тріщини. Якщо чагарник все ж стосується стін будинку, відміряйте від нього 15-30 см, щоб обрізати по цій лінії.
    • Оскільки рослинам для життя потрібна вода, їх розташування поблизу будинку може привести до пошкодження стін водою.
  2. 2 Почніть обрізку біля основи куща і рухайтеся до верхівки. Робіть плавні рівні надрізи, щоб зберегти боку куща рівними. У процесі обрізки зробіть підставу чагарнику ширше, ніж інша його частина, щоб надати рослині гармонійний вигляд.
  3. 3 Обрізуйте боки під невеликим кутом. Це дозволить звузити рослина до верху і залишити його широким знизу. Завдяки цьому сонячне світло зможе потрапляти на нижні гілки і збереже зелений колір листя.
  4. 4 Чим вище ви піднімаєтеся, тим дрібніше робіть надрізи. Намагайтеся не врізатися занадто глибоко в рослину. Знімайте по 2,5-7,6 см за раз, особливо біля основи, щоб не переборщити з обрізанням. Якщо вас не влаштує підсумкова форма куща, вам ніщо не заважає продовжити обрізку потім.
    • Постарайтеся зберегти природну форму куща, щоб ішов здоровим.
  5. 5 Огляньте рослина на наявність нерівних ділянок. Оцініть форму куща і пошукайте виступаючі гілки. Якщо кущ виглядає нерівним або з нього виступають окремі гілки, подровняйте рослина секатором.

Частина 3 з 3: Видаліть мертві, хворі або зарослі гілки

  1. 1 Спочатку зріжте самі товсті зарослі гілки. Ображати неслухняні гілки біля основи за допомогою секатора або садових ножиць. Це запобіжить розростання виступаючих гілок і посприяє новому боковому росту.
  2. 2 Ображати кілька гілок поруч з центром. Якщо центр куща обплели кілька зрослих гілок, зріжте їх прямо біля основи. При цьому постарайтеся зберегти природну форму рослини, а підстава куща - його найширшої частиною.
    • Проріджування центру дозволить світлу досягти нижніх гілок.
    • Обрізуйте тільки зарослі гілки, так як обрізка занадто великої кількості основних гілок може завдати шкоди чагарнику.
  3. 3 Видаліть хворі або пошкоджені гілки або цілі сегменти. Огляньте кущ в пошуках хворих або зламаних гілок, які необхідно видалити, щоб рослина залишалося здоровим. Видаліть підгнилі частини гілки, поки не дійдете до здорового ділянки. Якщо пошкоджена (або хвора) лише частину гілки, видаляти її повністю немає потреби. Просто видаліть якомога більше мертвих або хворих ділянок.
    • Дізнайтеся про поширені шкідників або хворобах, від яких може постраждати чагарник, і звертайте увагу на ранні ознаки їх появи.
  4. 4 Не знімайте більше 1/3 куща. Обрізка більше третини рослини послабить його і зробить вразливим для шкідників і хвороб. Якщо вам здається, що ви перестаралися з обрізанням, подровняйте рослина якнайкраще і закінчите обрізку куща.

Поради

  • Хоча садові ножиці значно прискорюють роботу, секатор дозволить провести більш ретельну і точну роботу по обрізці.
  • Використовуйте подовжені мотоножиці, щоб дістатися до верхівки великих чагарників.

Що вам знадобиться

  • брезент
  • Секатори та секатор
  • мотузка
  • два кілочка
  • рівень