Як спіймати хом'яка

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
🐹 Побег хомяка из тюрьмы 🐹 Лабиринт с ловушками 🐹 Хомура Хам Питомцы
Відеоролик: 🐹 Побег хомяка из тюрьмы 🐹 Лабиринт с ловушками 🐹 Хомура Хам Питомцы

Зміст

Хом'яки люблять рух, тому не дивно, що після ув'язнення вони намагаються сховатися від дружніх кордонів клітини. Якщо ви прийшли додому і виявили клітинку порожньою, не хвилюйтеся. Хом'як може втекти і у досвідчених заводчиків. Щоб повернути хом'яка назад в клітку в цілості й схоронності, вам буде потрібно досить терпіння і наполегливості.

кроки

Частина 1 з 3: Підготовка до лову хом'яка

  1. 1 Закрийте всі двері. Перш ніж ловити хом'яка, обмежте простір для його пересування. Перевірте і закрийте всі можливі виходи назовні, так як якщо хом'як виявиться за межами будинку зловити його буде набагато складніше.
    • Якщо ви знаєте, в яку кімнату втік хом'як, закрийте всі двері, що ведуть з цієї кімнати.
  2. 2 Заблокуйте зазори і можливі виходи. Хом'яки можуть підніматися по сходах або пролазити в маленькі щілини дуже швидко. Закрийте всі кімнати в будинку і заблокуйте будь-які щілини під дверними отворами. Ви можете використовувати для цього рушники.
    • Закрийте вентиляційні отвори і великі щілини в підлозі клейкою стрічкою, щоб хом'як не зміг продовжити свій шлях через ці отвори.
    • Перевірте за допомогою ліхтарика вентиляційні отвори і будь-які щілини перш, ніж почнете їх закривати.
  3. 3 Попередьте всіх в будинку про зникнення хом'яка. Нехай все в будинку знають, що хом'як на свободу, тоді вони зможуть допомогти вам закрити всі двері.
    • Щоб зосередитися на пошуку хом'яка, необхідно, щоб інші домашні тварини і маленькі діти покинули приміщення.
    • Щоб інші домашні тварини (наприклад, кішка) не заподіяли хом'яка шкоди, закрийте її в іншій кімнаті або попросіть кого-небудь потримати.

Частина 2 з 3: Пошук хом'яка

  1. 1 Пошукайте хом'яка навколо клітини і в затишних місцях. Зазвичай хом'яки не тікають далеко від клітини, і їх досить легко знайти. Але іноді хом'яки можуть ховатися в затишних місцях. Як правило, це вузькі і темні місця, куди хом'як може легко забратися. наприклад:
    • Усередині коробок, включаючи коробки з тканини або порожні відра для сміття.
    • Під диванами і ліжками (улюблені місця).
    • За книжковими полицями або під ними.
    • Усередині шаф і гардеробів.
    • Усередині кухонних меблів і комодів. Коли будете шукати тварина, зверніть увагу на ящики меблів. Якщо ящик важко засувається, за ним може ховатися хом'як.
    • За столами, вазами, дзеркалами, що знаходяться на підлозі.
  2. 2 Прислухайтеся в кімнаті до звуків дряпання або жування. Більшість хом'яків прогризають предмети, щоб потрапити всередину і сховатися. Хом'яки можуть прогризати або процарапивать будь-які предмети, навіть стіни будинку, пролазити в отвори діаметром 2,54 см. Вимкніть всі джерела шуму, а потім загасіть світло в кімнаті. Сядьте і прислухайтеся до звуків дряпання, жування або шерехів. Це допоможе визначити, де ховається хом'як.
  3. 3 Перевірте чи є сліди їжі і екскрементів. Іноді, тікаючи, хом'яки розсипають насіння соняшнику (або іншу їжу). Пошукайте насіння або лушпиння від недоїдених насіння, щоб визначити місце укриття хом'яка. Використовуйте ліхтарик для перевірки темних і вузьких місць.
    • Хом'як може також може втекти у ванну кімнату. Шукайте будь-які сліди екскрементів або їжі, так як це може привести вас прямо до зниклому хом'яка.

Частина 3 з 3: Установка пастки для хом'ячка

  1. 1 Використовуйте насіння соняшнику. Якщо ви знаєте, в яку кімнату втік хом'як, і ви вже закрили всі можливі виходи і укриття, спробуйте приманити хом'яка насінням.
    • Покладіть десять насіння соняшнику у напрямку до клітки хом'яка. Потім вимкніть світло в кімнаті і тихо сядьте в кут.
    • Хом'як зацікавиться насінням і вийде з укриття. Він може самостійно повернутися назад в клітку. Почекайте деякий час в темній кімнаті, поки він не з'явиться.
    • Ви також можете посипати підлогу навколо насіння борошном. Слідами на борошні можна визначити звідки він прийшов.
  2. 2 Зробіть пастку з відра. Це один з найпопулярніших способів, що дозволяють зловити хом'яка. Цю дуже просту пастку ви можете зробити дуже швидко, використовуючи високу відро, рушник, кілька коробок або книг і жменю ласощів.
    • Поставте високу пластмасове відро дном вниз. Покладіть рушник на дно відра, щоб пом'якшити падіння хом'яка.
    • Покладіть жменю ласощів в відро в якості приманки. Це може бути арахісове масло на крекері, жменю насіння соняшнику або інші ласощі, які мають сильний спокусливий запах, приманюють хом'яка. Помістіть в відро лист салату або пляшку води на підставці, щоб хом'як міг попити і поїсти, коли потрапить в пастку.
    • Зробіть сходи, що ведуть до відра. Скористайтеся стопкою книг або невеликими коробками, щоб зробити сходи, по якій хом'як підніметься і потрапить в пастку.
    • Ви також можете розмістити насіння соняшнику або іншого ласощі на кожній сходинці сходів, щоб хом'як дійшов до вершини і потрапив у відро.
    • Закрийте двері в кімнату і періодично перевіряйте пастку.
  3. 3 Залиште дверцята клітки відкритої на ніч. Хом'яки - нічні істоти, так що, ймовірно, хом'як буде більш активним в нічний час. Якщо на пошуки зниклого хом'яка ви витратили цілий день, спробуйте помістити насіння соняшнику в клітку і залиште дверцята клітки відкритої на ніч. Ваш хом'як може повернутися в клітку самостійно і, в кінцевому підсумку, залишитися в ній.
    • Загляньте в клітку вранці, щоб перевірити, чи повернувся він в цілості й схоронності.