Як показати цуценяті свою любов

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 10 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как показать собаке, что вы ее любите
Відеоролик: Как показать собаке, что вы ее любите

Зміст

Цуценята настільки чарівні, що їх просто не можна не любити.Але любов до вихованця має на увазі не тільки демонстрацію власної прихильності, зазвичай є найпростішою складовою любові! Вона також включає в себе турботу про забезпечення базових потреб цуценя (в їжі, воді, даху) і сприяння його збалансованому розвитку і перетворенню в врівноважену і виховану дорослу собаку. При комплексному підході до висловлення власної любові до вихованця ви обов'язково будете винагороджені у відповідь любов'ю цуценя, який стане для вас просто приголомшливим компаньйоном.

кроки

Метод 1 з 4: Забезпечте цуценяті почуття безпеки

  1. 1 Привчіть цуценя до клітці. Застосування клітини може здатися не зовсім логічним кроком для демонстрації любові до вихованця. Проте, при правильному підході до навчання цуценя він буде розглядати клітку в якості зручного і захищеного особистого лігва і не стане вважати її місцем для покарань. Крім того, привчання до клітки допомагає навчити цуценя ходити в туалет на вулиці, так як вихованець не захоче бруднити екскрементами то місце, де він спить.
    • Клітка відповідного розміру не повинна бути дуже маленькою, коли щеня з працею в ній поміщається, але при цьому і не повинна бути занадто великою, коли у цуценяти з'являється можливість використовувати в якості туалету одну частину клітини, а спати в іншій її частині. Також не забувайте про те, що цуценята швидко ростуть. Якщо ви завели собаку великої породи, щеня дуже швидко може перерости власну клітку.
    • Не тримайте цуценя в клітці довше декількох годин, за винятком нічного часу (особливо в тому випадку, коли цуценяті ще менш шести місяців).
    • Зробіть клітину комфортної для цуценя, поклавши всередину ковдри і кілька іграшок.
    • Подайте цуценяті голосову команду увійти в клітку (наприклад, "заходь" або "в клітку"). Коли вихованець увійде всередину, негайно заохотите його ласощами. Зрештою, щеня навчиться заходити в клітку всього лише по голосовій команді.
  2. 2 Обладнайте спальне місце цуценя поруч зі своїм ліжком. Якщо ви тільки що привезли цуценя додому, дуже важливо створити для нього почуття безпеки в новій обстановці. Ймовірно, він вперше опинився розлучений зі своїми побратимами і матір'ю, тому у нього може виникнути стан сепарационной тривоги (тривоги розставання). Щоб полегшити його переживання, необхідно облаштувати спальне місце для цуценяти неподалік від або безпосередньо у вашій спальні.
    • Розмістіть підстилку, клітку або ковдру цуценя на підлозі поруч з вашої ліжком.
    • Дуже ймовірно, що посеред ночі щеня захоче в туалет. Якщо він буде поруч з вами, йому буде простіше розбудити вас і дати зрозуміти про те, що його слід вивести на вулицю.
    • Чи дозволяти цуценяті спати разом з вами в ліжку, вирішувати тільки вам. Проте, знайте, що це може привести до виникнення поведінкових проблем у майбутньому, якщо в якийсь момент ви приймете рішення більше не пускати вихованця до себе в ліжко.
    • Також клітку вихованця можна розташувати безпосередньо за дверима власної спальні. Двері в спальню при цьому слід залишити відкритою.
  3. 3 Надайте цуценяті "заспокійливі" його речі. Щеня буде відчувати себе в більшій безпеці, якщо надати йому речі з запахом його нової сім'ї. Наприклад, можна дати йому свою наволочку або стару річ з гардеробу, яка несе на собі ваш запах або запах членів вашої сім'ї. Чим більше знайомими стануть для цуценя нові запахи, тим краще він розслабиться і відчує себе в більшій безпеці разом зі своєю новою "зграєю".
    • Просто покладіть обрані речі до цуценяти в клітку або на його підстилку (або ковдру), щоб допомогти йому розслабитися перед відходом до сну.
    • Подумайте про застосування спеціальної іграшки для цуценят з імітацією серцебиття матері. Покладіть таку іграшку на те місце, де щеня буде спати, - це допоможе йому відчути себе спокійніше.
    • Пам'ятайте про те, що нерідко цуценята схильні до деструктивної поведінки. Не дивуйтеся, якщо вихованець погризет або порве ті речі, які ви йому дали для знайомства з новими запахами.
  4. 4 Чи не замикайте цуценя в підвалі або гаражі. Сепарації тривога може змусити цуценя вити, скиглити або гавкати. Можливо, вам захочеться замкнути цуценя в підвалі або гаражі, де його виття буде приглушений або зовсім не чути, щоб забезпечити собі спокійний сон. Але це погана ідея. Так ви тільки підсилите тривожність вихованця і його прагнення вити.
    • Ізоляція в підвалі або гаражі також може привести до розвитку поведінкових проблем у собаки, коли вона підросте.
    • Якщо щеня плаче посеред ночі, а ви хочете переконатися в тому, що з ним все добре, дочекайтеся паузи між видаються їм звуками (наприклад, гавкотом). Але не підходьте до вихованця, поки той гавкає або виє, інакше він вирішить, що ви слухняно прийшли на його поклик.
    • Не кричіть і не сваріть цуценя за гавкіт, так як цим ви демонструєте йому увагу, схоже на те, що ви приєдналися до його справі, а це стимулює вихованця гавкати ще більше. Ваше завдання полягає в тому, щоб заспокоїти вихованця, а не порушувати його ще сильніше.

Метод 2 з 4: Грайте з цуценям

  1. 1 Водите цуценя на прогулянки. Ігри з цуценям прекрасно дозволяють продемонструвати вихованцеві свою любов. Забезпечення активності вихованця за допомогою ігор допомагає підтримувати його фізичне та емоційне здоров'я, поки він поступово виростає у доросле собаку. Самі по собі прогулянки, на перший погляд, можуть видатися грою, але їх можна перетворити на якусь подобу гри, якщо дозволити цуценяті вивчати навколишнє оточення під час прогулянок.
    • Перш ніж виводити цуценя на прогулянки в громадські місця і дозволяти йому контактувати з іншими собаками, обов'язково завершите курс його первинної вакцинації.
    • Дозволяйте цуценяті періодично зупинятися і нюхати квіти під час прогулянки.
    • На прогулянках знайомте цуценя з новими людьми і собаками. Носіть з собою ласощі, щоб ті, з ким ви знайомите цуценя, могли його пригостити для встановлення дружніх взаємин з ним.
    • Спонукайте цуценя ходити по бордюрах уздовж тротуарів. Йому може сподобатися балансувати на бордюрі, а не просто ходити по рівній поверхні вулиць і тротуарів.
    • Під час прогулянок закріплюйте знання базових команд, наприклад, таких як "сидіти" і "місце".
  2. 2 Грайте з цуценям в хованки. Цуценяті обов'язково сподобається гра в хованки. Один з варіантів гри передбачає, що ховатися повинні ви. Попросіть одного постояти з цуценям, поки ви ховаєтеся, а потім почніть кликати вихованця по імені кожні кілька секунд, поки він вас не знайде. Заохотьте цуценя ласощами і словесної похвалою, коли він вас знайде.
    • Якщо ви навчали цуценя команді "до мене", то гра в хованки прекрасно дозволить закріпити цю команду.
    • Також можна ховати від цуценя його улюблені іграшки.
    • Майте на увазі, що щеня може почати турбуватися, якщо йому не вдасться знайти іграшку, через що гра йому може не сподобатися. Ховайте іграшки в легкодоступних місцях (за диваном, під стільцем) до тих пір, поки щеня не навчиться краще покладатися на власний нюх в пошуку предметів.
  3. 3 Грайте з вихованцем в апорт. Гра в апорт дасть цуценяті хороше фізичне навантаження, навчить його концентрувати свою увагу на вас і слідувати вашим вказівкам. Невелика іграшка або м'яка лялька відмінно підійде для гри в апорт, так як цуценяті буде просто взяти в пащу таку річ і принести.
    • Не грайте в апорт палицями. Палки можуть травмувати пащу собаки або викликати проблеми з травленням, якщо щеня проковтне тріски.
    • Якщо щеня спочатку не зрозуміє принцип гри, покажіть йому, як слід приносити іграшку до стартової позиції і віддавати її вам. Гра в апорт досить проста, тому щеня швидко зрозуміє що до чого.
  4. 4 Дозвольте цуценяті грати з водою. Якщо ваш щеня любить воду, то водні ігри є відмінним способом демонстрації любові до нього. Активність у воді дає вихованцеві щадну навантаження і не надає надмірного впливу на його суглоби.
    • Ймовірно при першому стрибку у воду щеня буде плавати невпевнено.Тому з метою безпеки можна спочатку наряджати вихованця в спеціальний рятувальний жилет для собак, поки він не навчиться добре плавати. Рятувальні жилети для собак можна пошукати в місцевих зоомагазинах, але зазвичай їх простіше придбати через інтернет.
    • Для розвитку навичок плавання у собаки відмінно підійде басейн або спокійне озеро.
    • Спробуйте пограти з вихованцем в апорт на воді.
    • Від водних ігор собака досить сильно втомлюється. З метою безпеки влаштовуйте цуценяті відпочинок кожні 10 хвилин, щоб він міг відновити сили.
    • Чи не примушуйте цуценя грати в воді, якщо він цього не бажає.
  5. 5 Пограйте з цуценям в перетягування каната. Гра в перетягування каната дозволяє наростити фізичну силу собаки і її впевненість в собі. Щоб пограти в цю гру, виберіть невелику м'яку іграшку, яку собака без праці може схопити пащею. Граючи з собакою, стежте за тим, щоб під час гри у неї не виникало агресії.
    • Якщо щеня почне гарчати, ймовірно, гра вже переростає в агресивну боротьбу.
  6. 6 Вивчайте цуценя різним трюкам. Навчання трюкам дозволяє забезпечити цуценяті розумову і фізичну навантаження. Почніть з вивчення простих команд, таких як "сидіти" і "місце". Коли вихованець засвоїть базові команди, ускладніть поставлене перед ним завдання більш складними командами і трюками, наприклад, навчіть його командам "перекид" і "помри".
    • Вивчення трюків привчає цуценя до дисципліни і допомагає йому ставати вихованої дорослим собакою.
    • Використовуйте систему негайного позитивного підкріплення (ласощами, похвалою, увагою), коли собака правильно виконує команди.
  7. 7 Створіть для цуценя смугу перешкод. Спробуйте влаштувати для цуценя смугу перешкод прямо в стінах вашого будинку. У великій кімнаті розставте меблі і різні об'єкти (картонні коробки та іграшки), які щеня повинен буде обійти, щоб дістатися до вас. Крім розважального характеру такої гри, смуга перешкод покращує спритність вашого вихованця.
  8. 8 Не забувайте давати цуценяті відпочивати. Крім потреби у фізичній активності і іграх, цуценята також потребують адекватного відпочинку і відновлення сил. Обмежте тривалість ігр та навчальних занять 10 хвилинами. Крім простого відпочинку в проміжках між іграми та заняттями, цуценяті періодично потрібно подрімати.
    • Розслабляючий денний сон теж важливий для росту і дорослішання цуценя. Якщо дозволити цуценяті занадто довго грати без відпочинку, він може стати дратівливим. Крім того, це може негативно позначитися на природному процесі його росту.

Метод 3 з 4: Розумійте сигнали мови тіла вихованця

  1. 1 Прислухайтеся до цуценяти. Розуміння мови тіла вихованця допоможе вам краще спілкуватися з ним і любити його ще сильніше. Інтерпретація звукових сигналів собаки є однією зі складових вивчення мови її тіла. Скиглення і виття можуть говорити про сепарационной тривозі, особливо в перші дні цуценя у вашому будинку.
    • Щеня може починати бурчати під час таких змагальних ігор, як боротьба або перетягування каната. Глибинний гортанний рик часто є ознакою грайливого настрою у цуценят.
    • Власник цуценя часом може переплутати таке бурчання з агресивним риком і покарати його, в той час як вихованець всього лише демонстрував цим свій грайливий запал.
  2. 2 Спостерігайте за тим, що щеня робить своєю пащею. Щеня може показати вам свої зуби, щоб продемонструвати або власне підпорядкування, яку агресію. У разі підпорядкування щеня розтягує губи і щоки в горизонтальному напрямку, через що в куточках пасти з'являються складки шкіри. Агресивна демонстрація зубів зазвичай супроводжується риком і оголенням іклів спереду.
    • Якщо щеня скиглить, можливо, йому нудно або він хоче спати. З іншого боку, він може скиглити для того, щоб повідомити вам про те, що хвилюється або засмучений. Конкретні обставини, в яких щеня скиглить, допоможуть вам правильно інтерпретувати його поведінку.
  3. 3 Навчіться інтерпретувати перекочування на спину. Коли цуценя перекочується на спину, він повідомляє про те, що він або розслаблений, або наляканий і підпорядковується вам. У розслабленому стані тіло вихованця буде розкутим: пащу буде відкрита, задні лапи - безсило повислими з боків, а хвіст буде повільно виляти. У разі переляку і підрядного поведінки голова собаки буде відірвана від землі, а паща виявиться закритою.
    • Підібганий хвіст і одна піднята вгору задня лапа теж говорять про переляк або підпорядкуванні.
  4. 4 Вивчіть інформацію про імітацію статевого поведінки у собак. Часом можна потрапити в незручну ситуацію, коли щеня спробує залізти на іншу собаку або чиюсь ногу. Проте, наміри такого щенячого поведінки цілком нешкідливі. Наприклад, щеня може залізти на іншу собаку під час гри, щоб заявити про свою перемогу.
    • Коли цуценя підіймається на людину, зазвичай це говорить про його грайливому настрої або про порушення з якого-небудь приводу.
    • Замість того щоб карати цуценя за подібну поведінку, постарайтеся відвернути його увагу на інше, більш бажане ігрове поведінку, наприклад на гру в апорт.
  5. 5 З'ясуйте, з яких причин щеня зазвичай припиняє грати. При всій любові цуценя до ігор, часом вас може здивувати різке припинення ігр вихованця. Наприклад, це може статися через те, що щеня захотів в туалет. У такому випадку його слід якнайшвидше вивести на вулицю.
    • Також щеня може перестати грати через втому. Запасу енергії цуценят зазвичай вистачає на нетривалий час, тому вони швидко втомлюються і потребують відпочинку.
    • Швидка втомлюваність цуценя може бути обумовлена ​​більш серйозними проблемами зі здоров'ям, наприклад гіпоглікемією або зараженням серцевими хробаками. Якщо ваш щеня дуже швидко втомлюється, покажіть його ветеринару.

Метод 4 з 4: Правильно годуєте щеняти

  1. 1 Підберіть для щеняти високоякісний сухий корм. Демонстрація любові до вихованця має на увазі забезпечення його здоровим збалансованим харчуванням. Ветеринари та інструктори з дресирування собак рекомендують годувати щенят сухим кормом. Вологі консервовані корми на 80-85% складаються з води і, крім того, часто дуже багаті жиром. Напіввологу корми на 50% складаються з води, але часто містять в собі цукор або сіль як консервант.
    • Пам'ятайте про те, що не всі сухі корми однакові. У низькоякісних кормах використовуються дешеві інгредієнти з погано перетравлюваними джерелами білків, здатними викликати у цуценяти проблеми з травленням.
    • Високоякісні корми містять якісні інгредієнти, які добре перетравлюються. Чим легше щеня буде перетравлювати їжу, тим менше її буде вимагатися і тим менше буде його потреба ходити в туалет.
    • Всі цуценята відрізняються один від одного, тому проконсультуйтеся з ветеринаром про те, який саме корм найкраще підійде вашому вихованцеві.
  2. 2 Переводите цуценя на новий вид корму поступово. Важко буде запалився любов'ю до цуценяти, якщо у нього розвинеться діарея відразу після прибуття до вас додому. Щоб цього уникнути, спочатку годуєте щеняти тим же кормом, до якого він звик на момент його придбання. Через кілька днів почніть поступово (протягом 7-10 днів) переводити цуценя на новий корм.
    • У перші кілька днів процентні частки нового і старого корму повинні складати 25% і 75%. Поступово доведіть це співвідношення до 50% / 50%, 75% / 25% і, нарешті, до 100% нового корму, витримуючи кожне чергове зміна протягом декількох днів.
    • Якщо у цуценяти з'являться проблеми з травленням (блювота, діарея, запор), сповільніть темпи зміни корму.
  3. 3 Не годуйте цуценя недоїдками зі столу. Частування собаки з власного столу тільки балує її, а це не найкращий спосіб демонстрації любові. Так можна ненавмисно привчити вихованця жебракувати, що аж ніяк не відноситься до хорошим звичкам. Крім того, людська їжа часто не дуже корисна для цуценя і навіть може викликати у нього розлад травлення.
    • Один раз спробувавши частування зі столу, щеня захоче отримувати його постійно.З цієї причини вам буде важко припинити балувати цуценя, один раз почавши.
  4. 4 Розробіть для цуценя режим годувань. Якщо щеня буде харчуватися в один і той же час, вам буде простіше виводити його в туалет на вулицю за розкладом. Це спростить завдання привчання щеняти до дотримання охайності в стінах будинку. Залежно від віку цуценя, його потрібно годувати кілька раз в день (три рази в віці до шести місяців і два рази в віці старше шести місяців).
    • Давайте цуценяті відпочити годину-півтори після кожного годування (за винятком виведення в туалет). Це дозволить запобігти розлад травлення через несвоєчасну фізичної активності.
  5. 5 Чи не перегодовуйте цуценя. Вам може здатися, що щеня недостатньо багато їсть або буде їсти більше, щоб краще рости. Проте, перегодовування (в тому числі примушування до посиленого харчування) може привести до прискореного зростання і розвитку проблем з кістками і суглобами. Якщо ви побоюєтеся, що щеня недоїдає, проконсультуйтеся з ветеринаром.
    • Незважаючи на те що на пачках з кормом присутні інструкції з дозування порцій, краще всього проконсультуватися з цього приводу у ветеринара, щоб забезпечити цуценяті належний стан здоров'я та оптимальне зростання.
  6. 6 Періодично пригощайте цуценя ласощами. Цуценяті сподобається отримувати від вас частування. Ласощі також добре сприяє дресируванню. За межами занять з собакою вживання ласощів слід обмежити приблизно 10% від її щоденної норми калорій.
    • Особливо добре використовувати для цуценят тверді типи ласощі. Вони допомагають цуценяті задовольнити потребу що-небудь гризти, дозволяють підтримувати чистоту зубів і дають тварині цікава розвага.

Поради

  • Полюбити цуценя з самого початку дуже просто, але вам буде потрібно чимало попрацювати і проявити терпіння, щоб перетворити його в ще більш обожнюваного вихованця.
  • Любов до цуценяти має на увазі установку справедливих і незмінних правил і бар'єрів для вихованця.
  • Так як собаки є соціальними тваринами, періодично беріть цуценя з собою, коли йдете з дому у своїх справах. Ви (і члени вашої родини) станете для цуценя його нової зграєю, тому він захоче проводити разом з вами якомога більше часу.

попередження

  • Цуценята можуть відчувати сепараційні тривогу. Якщо сон поряд з вами не дозволяє повністю заспокоїти цуценя, зверніться за консультацією до звичайного ветеринара або ветеринара-біхевіористів.
  • Перегодовування може призводити до аномального росту тваринного і ортопедичним проблем.