Як отримати хороший загар, якщо у вас бліда шкіра

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 3 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
РУБЕЦ 😱 КАК УБРАТЬ ШРАМЫ, КАК ПРЕДОТВРАТИТЬ❓
Відеоролик: РУБЕЦ 😱 КАК УБРАТЬ ШРАМЫ, КАК ПРЕДОТВРАТИТЬ❓

Зміст

Володарям світлої шкіри засмагнути набагато складніше, ніж тим, кого природа наділила смаглявим кольором шкіри. Люди зі світлою шкірою більш сприйнятливі до ультрафіолету, в результаті чого вони швидше обгорають на сонці. Мало того, що сонячні опіки шкіри дуже болючі і непривабливі, вони ще й дуже небезпечні, оскільки можуть привести до раку шкіри. На щастя, існує безліч способів, які дозволяють людям зі світлою шкірою, отримати чудову засмагу.

кроки

Метод 1 з 3: Використання засобів для штучної засмаги

  1. 1 Зверніть увагу на можливі ризики для здоров'я. Хоча лікарі рекомендують використання коштів для штучної засмаги в якості безпечної альтернативи загару, не можна сказати, що ці кошти позбавлені недоліків. До складу кремів для засмаги входить компонент під назвою дігідроацетон. Дігідроацетон взаємодіє з амінокислотами поверхневого шару шкіри і забарвлює її в золотистий відтінок. Згідно з науковими дослідженнями дігідроацетон при високих концентраціях може викликати пошкодження ДНК. Проте, дігідроацетон є безпечною речовиною для шкіри, оскільки він по суті реагує з мертвими клітинами шкіри. Проте, затримуйте дихання, щоб не вдихати розпилюється речовина, а також після процедури ретельно мийте руки. Крім того, використання засобів, до складу яких входить дігідроацетон може викликати контактний алергічний дерматит.
  2. 2 Виберіть правильний засіб для штучної засмаги. Якщо у вас бліда шкіра, придбайте засіб самого світлого відтінку. У таких засобах дігідроацетон міститься в дуже високих концентраціях. Занадто темний загар виглядає на людях зі світлою шкірою неприродно.
  3. 3 Проведіть отшелушивающую процедуру. Перед нанесенням крему для автозасмаги рекомендується скористатися отшелушивающим засобом для вирівнювання поверхні шкіри. Завдяки цьому гарну засмагу збережеться довше. Для цієї мети ви можете використовувати махровий рушник або мочалку з люфи. Промокніть шкіру сухим рушником.
  4. 4 Нанесіть крем для штучної засмаги на шкіру. Барвник диоксиацетон, яке входить до складу кремів з ефектом засмаги, не повинно потрапляти на шкіру в області очей, рота або носа. Існує два способи, які дозволяють уникнути фарбування долонь.
    • Одягніть рукавички під час нанесення крему.
    • Наносите крем поетапно (руки, ноги, тулуб, обличчя). Після кожного етапу ретельно мийте руки.
  5. 5 Зачекайте, поки крем для штучної засмаги висохне. Перед тим як одягатися почекайте 10 хвилин, щоб крем вбрався в шкіру. Чи не плавайте і не приймайте водні процедури протягом шести годин після нанесення крему. Наносите крем щодня, поки не отримаєте бажаний відтінок.
  6. 6 Обмежте перебування на сонці протягом 24 годин після використання крему для штучної засмаги. Якщо ви змушені бути на сонці, використовуйте сонцезахисний крем. Діоксіацетон забезпечує лише деякий захист від УФ-випромінювання. Також диоксиацетон впливає на тимчасове збільшення кількості вільних радикалів - активних форм кисню.Вільні радикали в шкірі утворюються під впливом сонця і є однією з основних причин старіння і хвороб шкіри.

Метод 2 з 3: Засмага на відкритому повітрі

  1. 1 Наносите сонцезахисний крем на відкриті ділянки шкіри за 30 хвилин до виходу на вулицю. Придбайте сонцезахисний крем, який володіє широким спектром дії, тобто блокує дію UVA і UVB променів. Дерматологи рекомендують використовувати сонцезахисний крем з SPF 15 або вище. Однак людям з дуже світлою шкірою слід використовувати сонцезахисний крем з більшим ступенем захисту.
  2. 2 Повторно наносите сонцезахисний крем в міру необхідності. Виробники рекомендують наносити сонцезахисний крем раз в два-три години. Однак людям зі світлою шкірою може знадобитися більш часте використання сонцезахисного крему. Наносите сонцезахисний крем повторно через 15-30 хвилин після ситуацій, коли він був видалений з шкіри, наприклад, після того як ви спітніли, поплавали або витерлися махровим рушником.
  3. 3 Загоряйте, поступово збільшуючи час перебування на сонці. Почніть з 15 хвилин, через тиждень ви можете збільшити час перебування на сонці до 30 хвилин. Припиніть засмагати, якщо відчуєте, що можете отримати сонячний опік. Хоча багато хто вважає, що тривале перебування на сонці є найшвидшим способом отримати чудову засмагу, це не так, тим більше, якщо у вас світла шкіра. Оптимальна кількість часу безпечного перебування на сонці становить близько 30 хвилин.
  4. 4 Не засмагати, коли сонце в зеніті. Обмежте час перебування на сонці в пік сонячної активності - з 10 години ранку до 4 години вечора. Замість цього засмагати рано вранці або пізно ввечері. Обов'язково наносите сонцезахисний крем з високим SPF, якщо ви загоряєте в денний час.
  5. 5 Носіть капелюх і сонцезахисні окуляри. Капелюх з широкими полями захищає чутливу шкіру обличчя від впливу сонячних променів. Сонцезахисні окуляри захищають очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів. Вплив ультрафіолетового випромінювання призводить до розвитку катаракти та інших захворювань очей. Ні в якому разі не засинайте на пляжі.
  6. 6 Захистіть губи за допомогою бальзаму для губ з SPF. Губи можуть також легко обгоріти, як і шкіра. Тривале перебування на сонці може привести до того, що губи стануть сухими і потрісканими. Однак використання бальзаму для губ з SPF забезпечує захист шкіри губ.

Метод 3 з 3: Пам'ятайте про безпеку

  1. 1 Пам'ятайте, такого поняття, як безпечний загар не існує. Навіть помірна засмага може привести до проблем зі здоров'ям. Дерматологи стверджують, що засмага - це реакція шкіри на ушкодження ультрафіолетовим опроміненням. Тому подумайте про своє здоров'я в довгостроковій перспективі, коли будете вирішувати, використовувати сонцезахисні засоби чи ні.
  2. 2 Зверніть увагу на медикаментозні препарати, які ви приймаєте. Деякі ліки, такі як ретиноїди і антибіотики, можуть збільшувати чутливість шкіри до сонця. Перед тим як відправлятися на пляж, уважно прочитайте інструкції, що додаються до медичних препаратів, вітамінів і харчових добавок, які ви приймаєте. Проконсультуйтеся з лікарем або фармацевтом, якщо у вас виникнуть питання.
    • Якщо ви приймаєте харчові добавки або рослинні препарати, уважно вивчіть, що входить до складу цих коштів. Управління з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських препаратів здійснює менш жорсткий нагляд і контроль за виготовленням біодабавок, ніж медичних препаратів. Більшість добавок не були ретельно вивчені, тому складно говорити про їхню безпеку. Біодобавки можуть містити не заявлені інгредієнти або різну кількість активних компонентів.
  3. 3 Тримайтеся подалі від солярію. Зверніть увагу на інтенсивність УФ-випромінювання в обладнанні для солярію. Іноді воно значно перевищує інтенсивність сонця в зеніті.Хоча часто можна почути, що солярій - це безпечна альтернатива природному сонячному світлу, насправді, це не так. Засмага в солярії пов'язаний з низкою ризиків для здоров'я:
    • Передчасне старіння шкіри.
    • Сліпота.
    • Інфекційні захворювання, такі як герпес і бородавки. Поява вищезазначених захворювань може бути результатом поганої обробки обладнання.
  4. 4 Відмовтеся від таблеток для засмаги. Таблетки для штучної засмаги в більшості своїй містять барвник кантаксантин. При попаданні в організм у великих кількостях ця речовина призводить до погіршення якості зображення, шкіри і травної системи.

Поради

  • Якщо ви користуєтеся косметикою, автозагар є тимчасовою альтернативою постійних методів.
  • Навіть незважаючи на те, що засмага в моді, ви можете мати гарний вигляд з вашим натуральним кольором шкіри. Ваша шкіра буде здоровішою, і ви будете економити багато часу і зусиль.
  • Ваше здоров'я набагато важливіше, ніж гарну засмагу.

попередження

  • Не використовуйте засоби для шкіри, якщо вони викликають у вас роздратування.
  • Якщо ви відчуваєте, що починаєте обгорати, як можна швидше знайдіть тінь.
  • Не вірте поширеній помилці, що базовий загар захищає шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Дослідження показують, що шкіра світлих людей, які вже мають загар, має SPF між 2 і 3. Майте на увазі, що SPF 15 - це мінімум захисту, який повинен використовуватися, і чим сонцезахисний фактор вище, тим краще!

Схожі статті

  • Як засмагнути і не згоріти при цьому
  • Як отримати хороший загар в солярії
  • Як підготувати шкіру до засмаги
  • Як красиво засмагнути
  • Як перетворити сонячний опік в загар
  • Як нанести сонцезахисний крем
  • Як видалити загар