Як зрозуміти, чого ви хочете від відносин

Автор: Sara Rhodes
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как решить, стоит ли продолжать отношения? Отношения пора разорвать? | Психолог Наталья Корнеева
Відеоролик: Как решить, стоит ли продолжать отношения? Отношения пора разорвать? | Психолог Наталья Корнеева

Зміст

Іноді людині непросто зрозуміти, чого він хоче від відносин, особливо якщо він молодий або недосвідчений. Навіть якщо ви зустрічалися до цього з багатьма людьми, кожні відносини унікальні, і, можливо, зараз у вас вже інші пріоритети, ніж раніше. Усвідомлення того, чого ж ви хочете від відносин, - процес трудомісткий, але результат того вартий.

кроки

Частина 1 з 3: Визначте критичні фактори

  1. 1 Складіть список питань, які не підлягають обговоренню. Іноді, щоб краще зрозуміти, чого ви хочете від відносин, корисно з'ясувати, чого ж ви не хочете. Зрозуміти свої бажання буває непросто, але зазвичай люди знають точно, чого їм не хочеться. Тому для початку сядьте і складіть список критеріїв, які відразу дискваліфікують потенційну половинку. Дослідження показують, що для людей, які шукають довгострокових відносин, часто каменями спотикання стають:
    • проблеми з гнівом або прояв образливої ​​поведінки,
    • відносини з декількома людьми одночасно,
    • якщо людина не гідний довіри,
    • наявність у людини інших відносин або шлюбу,
    • проблеми зі здоров'ям, наприклад захворювання, що передаються статевим шляхом
    • проблеми з алкоголем або наркотиками,
    • неуважність,
    • погана гігієна.
  2. 2 Визначте особисті риси, від яких не готові відмовитися. Ваші особисті цінності - це карта, яка визначає той спосіб життя, який ви хотіли б вести. Звичайно, ймовірність того, що романтичний партнер буде розділяти всі ваші цінності, вкрай мала. Тим не менш, важливо знати свої принципи і переконання, щоб розуміти, якими з них ви не готові пожертвувати.
    • Наприклад, якщо ви вважаєте, то чесність дуже важлива, швидше за все, ви не будете жити із партнером, який бреше. Більш того, це може привести до розколу у відносинах, якщо ваш партнер передбачає, що і ви будете брехати.
    • Визначте свої основні цінності, відповівши на ці питання і знайшовши повторювані теми:
      • Якби ви могли щось змінити в суспільстві, в якому живете, що б це було? Чому?
      • Назвіть двох людей, яких ви найбільше поважаєте або якими найбільше захоплюєтеся. Які риси цих людей вас найбільше захоплюються?
      • Якби у вашому будинку сталася пожежа і всі живі істоти були б у безпеці, які три речі ви б вирішили врятувати? Чому?
      • Які моменти у вашому житті викликали у вас почуття глибокого задоволення? Що сталося, що викликало у вас таке відчуття?
  3. 3 Враховуйте моделі колишніх відносин. Подумайте про відносини, які були у вас в минулому - романтичних, платонічних або сімейних. Якщо якісь відносини закінчилися погано, подумайте про фактори, які сприяли розриву. Які аспекти цих відносин викликали у вас розчарування і змушували відчувати себе нещасним?
    • Запишіть негативні шаблони, які зможете знайти в невдалих відносинах з колишніми коханцями, друзями або родичами.Розглядайте ці проблемні області як основу для розуміння того, яких проблем ви хочете уникнути в майбутньому.
  4. 4 Подумайте про проблеми, які ви помічали в стосунках навколо вас. Відносини інших впливають і на вас. Звичайно, ви проводили час з друзями або родичами, які складалися в романтичних стосунках. І хоча ви дивилися на них з боку, можливо, ви усвідомлювали проблеми, з якими стикалися ці люди.
    • Наприклад, ваша сестра божеволіла від печалі, після того як хлопець їй зрадив. І ваша підтримка в цей період дозволила вам усвідомити, наскільки важливо бути вірним у відносинах.
    • Відзначте у відносинах інших людей проблеми, яких ви хочете уникнути в своїх відносинах. Вчіться на помилках інших - це допоможе вам побудувати відносини, які будуть відповідати вашим потребам.

Частина 2 з 3: Проаналізуйте свої потреби

  1. 1 Полюбіть себе. Багато хто помилково шукають романтичного партнера, чекаючи, що він зробить їх досконалими. Однак ваш партнер повинен лише доповнювати вас - ви самі повинні бути досконалі. Бути досконалим означає відчувати любов до себе, яка не залежить від любові інших. Проявляйте любов до себе такими способами:
    • Складіть список своїх якостей, які вам подобаються (наприклад, дружелюбність, ваша усмішка і так далі).
    • Ведіть внутрішній діалог в ласкавою, люблячою манері, ніби розмовляєте з одним.
    • Усвідомте свої внутрішні потреби і бажання і живіть відповідно до них.
    • Дбайте про своє тіло.
    • Керуйте стресом.
    • Уникайте схильності зациклюватися на минулому - живіть сьогоденням.
  2. 2 Подумайте, яких відносин ви хочете. Які ваші очікування з приводу себе і партнера? Постарайтеся бути як можна більш неупередженим до себе. Це допоможе вам визначити, з яким типом людей ви хочете перестати зустрічатися, і від яких моделей поведінки хочете позбутися. А це, в свою чергу, допоможе вам зрозуміти, яких відносин ви насправді хочете.
    • Наприклад, можливо, ви думаєте, що готові стати розсудливим, але в глибині душі ви знаєте, що не готові до відносин такого ступеня серйозності. Або навпаки, можливо, ви думаєте, що хочете просто повеселитися без зобов'язань, але з минулих відносин знаєте, занадто сильно прив'язується емоційно.
  3. 3 Перетворіть свій список каменів спотикання в найважливіші якості. Поверніться до свого списку каменів спотикання. Знаючи, чого ви не хочете, ви зможете визначити, чого ж хочете. Перетворіть свій список проблем, які не підлягають обговоренню, в список позитивних якостей, які ви шукаєте у відносинах.
    • Наприклад, якщо каменем спотикання для вас була проблема з алкоголем або наркотиками, можете перетворити цей пункт в «турбота про фізичне і психічне здоров'я». Ви знаєте, що не хочете відносин з людиною, яка вживає алкоголь або наркотики, так що вам варто шукати того, хто ставить здоров'я в пріоритет.
    • По ходу дії додавайте більше якостей «непогано б мати». Будьте з собою гранично відверті. Якщо фізична привабливість для вас - камінь спотикання, запишіть це. Але постарайтеся зосередитися на якості, які не мають відношення до зовнішнього вигляду, таких як інтелект, терпіння і співпереживання. Також врахуйте такі фактори, як релігія і політика, в залежності від того, наскільки значущими вони для вас є. Не упускайте з виду нічого, хоч би яким незграбним або банальним воно не здавалося.
  4. 4 Будьте людиною, з яким хотіли б зустрічатися. Один із способів краще зрозуміти, яким повинен бути ваш ідеальний партнер, - це втілити в собі риси, яких ви шукаєте в ньому. Цей метод дозволяє перевірити, чи реалістичні ваші очікування, а також дає можливість оцінити, на які поступки ви готові йти в стосунках. Несправедливо пред'являти список вимог, якщо ви самі не готові йти на компроміс. Але коли ви втілюєте в собі риси, які хочете бачити в партнері, це робить вас привабливим і підвищує шанси залучити саме таку людину, як ви.
    • Наприклад, якщо фізичне здоров'я для вас важлива якість, яке ви шукаєте в партнері, постарайтеся цілий місяць цілком зосереджуватися на власному здоров'ї - правильно харчуватися, тренуватися, боротися зі стресом і висипатися. Підтримуйте ці здорові звички і після закінчення місяця.
    • Скажімо, в список якостей, які ви шукаєте в партнері, ви внесли «бути багатим». Якщо вам самому буде важко розбагатіти на рівному місці, то, можливо, варто послабити свої вимоги і виправити цей пункт на «бути фінансово стабільним».

Частина 3 з 3: Ходіть на побачення

  1. 1 Сходіть на кілька побачень без жодних зобов'язань. Ви можете складати списки і аналізувати минулі відносини в якості орієнтира, але найкращий спосіб зрозуміти, чого ви хочете від відносин, - це почати ходити на побачення. Сходіть в кав'ярню, кафе-морозиво або випийте по келиху мартіні в барі разом з кількома людьми, які, здається, відповідають вашим стандартам.
    • Однак встановіть межі, перш ніж переходити до справи. Не варто займатися сексом з людиною після першого ж побаченням.
    • Крім того, було б корисно відразу дати зрозуміти, що ви просто ходите на побачення без будь-яких зобов'язань, щоб не зачепити нічиїх почуттів. Встановіть термін, після якого ви повинні будете припинити зустрічатися з людиною, якщо не відчуєте природного зв'язку. Якщо людина, здається, починає відчувати до вас більш серйозні почуття, або одна людина починає залучати вас більше інших, завершіть всі відносини з іншими і дотримуйтесь своїм інстинктам.
  2. 2 Оцініть свою сумісність з різними кандидатами. Оскільки ви зустрічаєтеся з декількома потенційними партнерами, подумайте про те, наскільки кожна людина відповідає вашим особистим цінностям, цілям і мріям. Переконайтеся в тому, що жоден потенційний партнер не володіє якостями з вашого списку проблем, що не підлягають обговоренню. Коли дізнаєтеся цієї людини краще, не забудьте про власні бажання і потреби.
    • На даному етапі ви можете виявити, що чувствовуете велику зв'язок або гармонію з одним з потенційних партнерів. Значить, прийшов час розірвати зв'язок з іншими, щоб ви могли зосередитися на зміцненні найбільш гармонійних відносин і зберігати вірність вибраній людині.
  3. 3 Візуалізують відносини після фази медового місяця. Кожні нетривалі стосунки починаються з того, що ви бачите партнера крізь рожеві окуляри. Все, що він говорить або робить, абсолютно чарівно. Згодом аура досконалості навколо людини починає розсіюватися. Підготуйтеся до такого розвитку подій і почніть дивитися за межі фази закоханості, щоб побачити, як йтимуть справи через кілька місяців або років.
    • Подумайте, чи будуть дрібниці, які дратують вас в партнері, рости, коли спадуть рожеві окуляри. Поверніться до свого списку і переконайтеся, що не упустили ніяких важливих цінностей або якостей через почуття закоханості.
    • Наприклад, якщо чистота була важлива для вас з самого початку, чи зможете ви надалі ігнорувати те, що ваша дівчина залишає немитий посуд в раковині?
    • Перш ніж розлучатися з чоловіком через найменшої помилки, враховуйте, що у будь-якого партнера обов'язково будуть невеликі примхи, не дуже приємні для вас. Просто переконайтеся, що ви не упустили ніяких великих і важливих питань.
  4. 4 Спілкуйтеся зі своїм партнером. Якщо ви виявили, що ви з партнером досить сумісні - поділяєте схожі цінності, цілі, інтереси і погляди на життя, - то, ймовірно, настав час щиро поговорити про свої почуття. Навіть якщо ви вже впевнені, що ця людина втілює все, чого ви хочете від відносин, потрібно переконатися, що він відчуває те ж саме.
    • Будьте відверті в своїх почуттях. Якщо ваш партнер не зацікавлений в тривалих відносинах, то краще пізнати про це на ранній стадії. Не робіть помилки, думаючи, що ви можете так чи інакше змінити його думку.
    • Попросіть партнера поговорити наодинці і висловіть свої почуття з приводу відносин. Можете сказати: «Мені було дуже приємно дізнаватися тебе і проводити з тобою час протягом останніх місяців. І я хотів запитати, що ти думаєш з приводу наших відносин? » Дуже важливо з'ясувати, чи розцінює партнер відносини з вами як довгострокові і чи готовий він до серйозних зобов'язань.