Як зрозуміти, що у вас жорстокий хлопець

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 17 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
4 признака того, что мужчине нужен только секс
Відеоролик: 4 признака того, что мужчине нужен только секс

Зміст

Іноді складно зрозуміти різницю між тим, коли ваш партнер просто встав не з тієї ноги і коли він жорстоко поводиться з вами. За даними дослідження, 57% студентів не впевнені, що вони зможуть розпізнати жорстоке поводження у відносинах. Жорстокість може приймати різні форми і не обмежуватися лише фізичним насильством. Емоційні і психологічні приниження, словесні образи - все це прояви жорстокості. Жорстокі люди намагаються контролювати вас за допомогою погроз, примусу, маніпуляцій та інших методів. Нормальні здорові відносини засновані на взаємній довірі, повазі і прийнятті людини таким, яким він є. Якщо вас турбує загроза нездорових відносин або жорстокий партнер, то прочитайте нашу статтю, щоб дізнатися ознаки такої поведінки, а також навчитися підтримувати здорові і щасливі відносини.

кроки

Частина 1 з 4: Ознаки емоційної та психологічної жорстокості

  1. 1 Контролює поведінку. Така поведінка може здаватися вам "нормальним", але це один із проявів жорстокості. Можливо, ваш хлопець говорить, що він завжди хоче знати, чим ви займаєтеся, оскільки він дбає про вас, але справжня турбота включає довіру. Нижче наводяться ознаки контролюючого поведінки хлопця:
    • він вимагає постійно телефонувати з ним, навіть якщо це нерозумно або незручно;
    • він хоче знати про все, чим ви займаєтеся;
    • він забороняє вам бачитися з людьми, якщо його немає поруч;
    • він переглядає ваш телефон, комп'ютер і профілі в соціальних мережах;
    • він висловлює невдоволення, якщо ви проводите час з кимось, крім нього;
    • він вимагає показувати йому ваші повідомлення;
    • він просить паролі від облікових записів;
    • він диктує вам що надягати, куди ходити, що говорити і тому подібне.
  2. 2 Оцініть, як ви себе почуваєте поруч з ним. Іноді складно розпізнати жорстоке ставлення, якщо те, що ви представляєте "жорстоким поводженням" (зазвичай це фізичне насильство) ще не відбулося. Ви можете оцінити ваші відносини по тому, як ви себе почуваєте поруч зі своїм хлопцем. Можливо, вам здається, ніби щось "не так" або ви "ходите на навшпиньки" і не знаєте, що викличе його гнів. Також вас можуть постійно звинувачувати за проблеми в стосунках. Подумайте над наступними питаннями:
    • Вас приймають такою, якою ви є, або ж постійно змушують змінюватися?
    • У вас виникає відчуття незручності або приниженості в присутності вашого хлопця?
    • Хлопець звинувачує вас у своїх почуттях або діях?
    • Вам буває ніяково за себе поруч з хлопцем?
    • Вам здається, що ви повинні змінюватися, щоб довести свою "любов"?
    • Ви відчуваєте втому або спустошеність після спілкування з ним?
  3. 3 Оцініть, як він з вами розмовляє. Всі ми вимовляємо слова, про які потім шкодуємо. Навіть в здорових відносинах люди не завжди виявляють доброту і повагу в спілкуванні. Але якщо ви помітили постійне неповагу, недооцінку, залякування або приниження, то це безперечні ознаки нездорових відносин. Задайте собі наступні питання:
    • Ваш хлопець постійно засуджує вас навіть в присутності інших людей?
    • Він обзиває або ображає вас?
    • Хлопець підвищує голос і кричить на вас?
    • У вас виникає відчуття, ніби вас пригнічують, відкидають, ігнорують або висміюють?
    • Хлопець твердить вам, що ви ніколи не знайдете людини "краще" нього або що ви не "заслуговуєте" іншого?
    • Вам ніяково від того, що ваш хлопець розповідає про вас?
  4. 4 Оцініть, наскільки до вас прислухаються. Деякі люди - природжені лідери, які беруть на себе відповідальність. Це нормально. Але якщо хлопець не визнає ваші потреби або ідеї, або приймає обопільні рішення без обговорення з вами, то це проблема. У здорових відносинах люди вислуховують один одного навіть у разі розбіжностей і намагаються знайти компроміс. Жорстокі відносини більше схожі на дорогу з одностороннім рухом.
    • Наприклад, чи є у вас право голосу при складанні планів? Ваш хлопець прислухається до вас або зазвичай ви робите те, що хочеться йому?
    • Ваші почуття беруть до уваги? Наприклад, якщо сказати хлопцю, що його слова зачепили ваші почуття, то він зрозуміє це і попросить вибачення?
    • Вам комфортно висловлювати свою думку або сперечатися з хлопцем? Він прислухається до вашої думки, якщо воно не збігається з його поглядами?
  5. 5 Оцініть, наскільки хлопець бере на себе відповідальність. Загальна риса жорстоких людей - це спроби перекласти відповідальність за свої дії і почуття на інших. Також жорстока людина буде звинувачувати вас за те, що ви не даєте йому бажаного.
    • Іноді це може бути у формі лестощів, особливо якщо вас хвалять при порівнянні з іншими. Наприклад, він говорить подібне: "Я такий радий, що зустрів тебе. Ти зовсім не така, як мої ненормальні колишні дівчата ". Якщо ви помітили, що хлопець часто звинувачує інших у своїх почуттях або вчинках, то це погана ознака.
    • Жорстока людина може також звинувачувати вас у своїй жорстокості. Наприклад, поширене виправдання жорстокості виглядає як: "Ти так розлютила мене, що я вийшов з себе", - або: "Я ревную тебе до всіх друзів, тому що дуже сильно люблю тебе". Пам'ятайте, що кожна людина несе відповідальність за свої почуття і дії. Чи не ви відповідаєте за свого хлопця.
    • Жорстокі люди часто домагаються бажаного, змушуючи вас відчувати провину, як ніби ви - причина їх емоцій. Наприклад: "Я накладу на себе руки, якщо ти кинеш мене", - або: "Я збожеволію, якщо ти знову зустрінешся з тим хлопцем". Така поведінка є нечесним і нездоровим.

Частина 2 з 4: Ознаки сексуального насильства

  1. 1 Оцініть, наскільки вам приємний секс з хлопцем. Існує поширена помилка, ніби після початку відносин ви "повинні" хлопцеві секс. Це абсолютно не так. У здорових відносинах статева активність завжди є взаємною, узгодженої та приємною для обох партнерів. Неповага ваших бажань є ознакою жорстокості.
    • Деякі вважають, що, перебуваючи у відносинах, не можна звинувачувати людину в згвалтуванні, але це не так. Наявність відносин не є сполучною вас контрактом, за яким відмовляти в сексі не можна. Якщо партнер примушує вас до сексу проти вашої волі (навіть якщо до цього вам був приємний секс з ним), то це згвалтування.
    • Статеві контакти в ситуації, коли ви перебуваєте в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння, без свідомості або не можете висловити згоду з іншої причини, є жорстокістю і насильством.
  2. 2 Оцініть, наскільки вас змушують до дій. Крім зґвалтування можливі інші способи сексуальної наруги. Наприклад, ваш кривдник примушує вас до статевого контакту без вашого бажання. Якщо на вас тиснуть або змушують, то це жорстокість і насильство.
    • Наприклад, ваш хлопець говорить: "Ти зробиш це, якщо любиш мене", - або: "Всі дівчата роблять це, тому і ти повинна". Це приклади примусу, спроби змусити вас відчути провину, щоб отримати від вас бажане.
    • Якщо від вас вимагають особливих сексуальних контактів, які вам не подобаються або неприємні, то це жорстоке поводження.Навіть якщо в цілому вам подобається займатися сексом, вас не повинні змушувати займатися такими видами сексу, які вас лякають або не цікавлять. Цілком нормально погоджуватися на одне і відмовлятися від іншого.
    • Якщо вас змушують надсилати фотографії в оголеному вигляді, то це жорстоке поводження. Слід знати, що якщо ви неповнолітня (віком до 18 років), то відправка або отримання таких фотографій може юридично вважатися одним з видів дитячої порнографії.
  3. 3 Оцініть, наскільки поважають ваш здоровий вибір. Ви маєте право приймати рішення, що стосуються особистого та статевого здоров'я. Це включає вибір використовуваних протизаплідних засобів і захисту від венеричних захворювань.
    • Партнер повинен поважати ваш вибір. Наприклад, якщо ви хочете використовувати презервативи та інші засоби захисту, то хлопець не повинен ставити вам провину або намагатися відговорити.
    • Хлопець не повинен намагатися схилити вас до сексу без засобів контрацепції і захисту, які ви хочете використовувати. "Я забув надіти презерватив" - це не виправдання.

Частина 3 з 4: Ознаки фізичного насильства

  1. 1 Фізичне насильство відбувається не відразу. Жорстоке поводження не завжди починається з фізичної жорстокості. Іноді вони навіть можуть здаватися "занадто хорошими, щоб бути правдою", коли ваш обранець схожий на "хлопця мрії". Але всі типи жорстокості посилюються з часом, а якщо виявляється одна форма жорстокості, то з часом проявляться та інші.
    • Фізичне насильство може мати циклічний характер. Зазвичай присутні періоди спокою, коли жорстока людина поводиться добре і навіть намагається догодити вам. Потім напруга починає зростати, що призводить до сплеску жорстокості. Після такої події ваш кривдник може вибачитися, "покаятися" в своїх діях і пообіцяти змінитися. Такий цикл постійно повторюється.
  2. 2 Навіть одноразова жорстокість - це занадто. "Прийнятного" рівня жорстокості не існує. Жорстока людина може вибачитися за свої дії словами: "Я розлютився", - або перекласти вину на алкоголь або наркотики. У здорових відносинах люди не висловлюють емоції за допомогою насильства. Якщо у вашого хлопця напади жорстокості, то йому потрібно психологічна допомога.
    • Людина не може просто "стати" жорстоким після спиртного. Якщо хлопець звинувачує в поведінці алкоголь, то це спроба виправдати себе, щоб уникнути відповідальності за свої дії.
    • Готовність виражати емоції через жорстокість говорить про можливість погіршення ситуації. Якщо ваш хлопець може раптово стати жорстоким, то краще припинити такі відносини.
  3. 3 Оцініть, наскільки вам безпечно поруч з ним. При здорових відносинах люди теж іноді зляться, так як це природно. Але різниця в тому, що якщо людина поважає свою дівчину, то він ніколи не завдасть їй шкоди, а також не загрожуватиме навіть в нападі гніву. Якщо ви не відчуваєте себе в безпеці, то у вас напевно жорстокий хлопець.
    • Деякі люди створюють загрозу спричинення собі шкоду, якщо не отримають бажаного. Це одна з форм жорстокого поводження.
  4. 4 Інші види фізичного насильства. Насильство включає такі очевидні прояви, як удари руками і ногами, ляпаси, спроби удушення. При цьому існує безліч інших видів фізичного насильства, які на так легко розпізнати:
    • спроби зруйнувати ваші особисті речі (зламати телефон або подряпати машину ключами)
    • прагнення заперечувати такі базові потреби, як їжа і сон;
    • полювання зв'язати вас або обмежити руху без вашої згоди;
    • бажання не випускати вас з дому або машини, не пускати в лікарню або забороняти викликати екстрені служби;
    • спроби загрожувати вам зброєю;
    • прагнення виштовхнути вас з дому або з машини;
    • ідеї залишити вас в незнайомому або небезпечному місці;
    • насильство по відношенню до дітей або домашнім тваринам;
    • спроби небезпечно вести машину, коли ви знаходитесь усередині.

Частина 4 з 4: Як боротися з жорстокістю

  1. 1 Зрозумійте, що це не ваша вина. Існує поширена помилка, ніби жертва насильства може "коштувати" такого ставлення. Наприклад, коли Кріс Браун бив Ріанну, багато швидко прийшли до висновку, що вона "заслужила" це своєю поведінкою. Все не так. Не має значення, що ви робили і чого не робили. Ніхто не заслуговує насильницького навернення, воно завжди на совісті кривдника.
    • Це стосується будь-яких проявів жорстокості, не тільки фізичного насильства. Кожна людина заслуговує доброго і шанобливого ставлення до себе.
  2. 2 Зверніться на гарячу лінію для жертв домашнього насильства. Такі гарячі лінії можуть допомогти тим, хто піддавався або вважає, що піддається жорстокому поводженню. Ці служби іноді надають грамотних адвокатів, які вислухають вас і допоможуть вибрати прийнятне рішення проблеми.
    • У Росії можна звернутися в Кризовий центр для жінок по телефону (495) 124-61-85. Також можна зателефонувати в Службу психологічної допомоги (короткий номер 051, Москва) або на Всеросійський телефон довіри для жінок, які зазнали домашнього насильства (8-800-7000-600).
  3. 3 Поговоріть з людиною, якій ви довіряєте. Якщо ви боїтеся свого жорстокого хлопця, то розкажіть про це близькій людині. Це можуть бути ваші батьки, психотерапевт, працівник навчального закладу або представник церкви. Важливо знайти того, хто вислухає вас, запропонує підтримку і не стане засуджувати.
    • Іноді намагатися припинити такі відносини дуже небезпечно. Потрібно поговорити з людьми, які можуть допомогти і підтримати вас, щоб ви не залишилися один на один з проблемами.
    • Пам'ятайте, що прохання допомоги - не ознака слабкості або неспроможності. Це показник вашої сили і вміння вибрати те, що краще для вас.
  4. 4 Знайдіть безпечний притулок. Якщо ви вважаєте, що вам загрожує безпосередня небезпека, то їдьте від хлопця якомога швидше. Зателефонуйте близького друга або родича і попросіть пожити у них. Також можна звернутися в службу для жертв домашнього насильства і дізнатися адресу найближчого притулку для жінок. Якщо потрібно, то викличте поліцію. Не залишайтеся в місці, де вам загрожує небезпека.
    • Якщо ви піддавалися фізичному або сексуальному насильству, то негайно зателефонуйте в поліцію і зверніться за медичною допомогою.
  5. 5 Заручіться підтримкою близьких і друзів. Справитися з наслідками жорстокого поводження дуже складно. Зазвичай кривдники намагаються ізолювати вас від друзів і близьких людей. Жорстокий колишній хлопець може змушувати вас жити в страху і самотності, відчувати себе негідною. Підтримка близьких людей допоможе вам жити далі і зрозуміти, що ви чудова людина, яка заслуговує турботи і шанобливого ставлення.
    • Запишіться на факультативні заняття і шкільні секції.
    • Стати захисником ваших ровесниць, які стали жертвами жорстоких відносин. У спільнотах і школах часто є програми по ознайомленню способам захисту при жорстокому поводженні. Ви можете запропонувати таку програму, якщо її ще немає!
  6. 6 Цінуйте себе. Можливо, ви так часто піддавалися жорстокому поводженню, що ваш мозок почав сприймати його як "норму". Пам'ятайте, що всі ті жорстокі слова вашого колишнього хлопця про вас неправдиві. Якщо ви почнете думати про себе в негативному світлі, то женіть геть такі думки. Щоб переключитися на позитив, знаходите в таких думках логічні вади або переформуліруйте їх в корисному напрямку.
    • Наприклад, ви погано думаєте про себе або свій зовнішній вигляд, особливо якщо кривдник часто критикував вас. Замість цього почніть шукати аспекти, якими ви захоплюєтеся або пишаєтеся. Спочатку це може здатися "облудою", так як ви не звикли до такого способу думок, але концентрація на позитивних речах допоможе вам вилікуватися від наслідків жорстокого поводження.
    • Якщо вам в голову приходять узагальнення на кшталт "Я така невдаха", то постарайтеся знайти логіку в таких думках. Досить імовірно, що її тут немає.Зосередьтеся на конкретних речах, а в разі реальної проблеми шукайте шляхи її вирішення: "Сьогодні я дивилася телевізор довше покладеного і не встигла зробити домашнє завдання. Завтра я насамперед виконаю домашнє завдання, а потім зможу винагородити себе за це без почуття провини ".
    • Відзначайте навіть невеликі досягнення. Часто жертви жорстокого поводження намагаються побороти почуття неспроможності. Визнайте свої досягнення, навіть якщо це дрібниці.

Поради

  • Не бійтеся попросити допомоги. Ніхто не повинен переживати таку ситуацію в поодинці.
  • Існує багато організацій, які надають допомогу жертвам насильства в стосунках. Пошук в мережі інтернет або телефонному довіднику допоможе відшукати місцеві центри, групи психологічної підтримки, організації по захисту жертв домашнього насильства та інші служби.
  • Якщо вас почне засуджувати людей, яким ви відкрилися, щось не приймайте його слова за істину. Іноді людям складно повірити в реальність жорстокого поводження. Важливо лише те, що відчуваєте ви, А не слова інших людей. Якщо одна людина поспішив засудити вас, то не треба боятися говорити з іншими людьми.

попередження

  • Не варто вірити в обіцянки змінитися. Якщо ваш кривдник не отримує психологічної допомоги і не висловлює істинного бажання змінюватися, то ймовірність зміни поведінки вкрай низька.