Як поставити підпис на банківській картці

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як користуватися е-підписом: вчимося перевіряти та підписувати документи онлайн
Відеоролик: Як користуватися е-підписом: вчимося перевіряти та підписувати документи онлайн

Зміст

Якщо ви отримали нову банківську карту, перед початком використання вам потрібно поставити на ній свій підпис ззаду. Підпишіть карту після того, як активуєте її онлайн або по телефону. Перманентним маркером підпишіть карту, як підписували б документ. Не залишайте порожнім поле для підпису на карті і не пишіть на ньому «см. паспорт »замість підпису.

кроки

Частина 1 з 2: Як поставити підпис чітко

  1. 1 Знайдіть на карті поле для підпису. Це поле знаходиться на звороті картки. Переверніть карту і знайдіть поле світло-сірого або білого кольору.
    • На деяких картах поле для підпису закрито наклейкою. У цьому випадку видаліть наклейку перед тим, як підписати карту.
  2. 2 Ставте підпис перманентним маркером. Оскільки карта зроблена з пластику, він не може поглинати чорнило звичайної ручки, як це робить папір. Перманентний маркер точно залишить слід на пластиці, а чорнило не размажутся по всій карті.
    • Деякі вважають за краще підписувати карту капілярної ручкою. Ці чорнило теж напевно не размажутся.
    • Не беріть маркер з яскравим кольором чорнила (наприклад, червоний або зелений).
    • Також не можна підписувати карту звичайною кульковою ручкою. Такий ручкою можна подряпати пластик або залишити лише непомітний слід на карті.
  3. 3 Поставте свою звичну підпис. Пишіть впевнено і розбірливо; підпис на карті повинна відповідати вашій підпису на інших документах.
    • Нічого страшного, якщо ваш підпис важко читається, головне, щоб вона була схожа на підписи в інших документах.
    • Якщо продавець запідозрить вас в шахрайстві з банківською картою, перш за все він може попросити вас надати документ, що засвідчує особу, щоб порівняти підпис в ньому з підписом на картці.
  4. 4 Дайте чорнила висохнути. Не забирайте карту в гаманець відразу ж після того, як підпишете її. В цьому випадку чорнило можуть змазатися, і ваш підпис стане нерозбірливою.
    • Залежно від чорнила, якими ви користувалися, на те, щоб вони висохли, може знадобитися до півгодини.

Частина 2 з 2: Поширені помилки

  1. 1 Не пишіть на мапі «См. паспорт ». Деякі вважають, що так можна захистити себе від шахрайства з банківською картою. Логіка тут проста: якщо раптом хто-небудь вкраде вашу банківську карту, він не зможе нею скористатися без вашого паспорта. Однак при великих покупках продавець може перестрахуватися і не прийняти вашу карту, якщо на ній не буде підпису. При транзакціях ж через банкомат і онлайн наявність або відсутність підпису не має ніякого значення.
    • Уважно прочитайте, що написано на зворотному боці вашої карти дрібним шрифтом. Швидше за все, ви знайдете фразу «Без підпису недійсна» ( «Not valid unless signed»).
    • У більшості випадків касири не звертають уваги на банківські карти покупців.
  2. 2 Не залишайте поле для підпису порожнім. Технічно, згідно з умовами договору між вами і банком, ви зобов'язані підписати свою карту перед початком використання, щоб вона стала дійсною. Точно так само будь-який продавець, який працює з терміналом вашого банку, має повне право відмовити вам у використанні карти, якщо побачить, що її не підписано.
    • Зараз безконтактні зчитувачі мікрочіпів в картках і стійки самообслуговування (наприклад, на автозаправках і автомийках) стають все більш поширеними, тому вашу карту може ніхто і не побачити.
    • Пусте поле для підпису на карті жодним чином не захищає вас від шахрайства. Потенційний злодій може спокійно скористатися вашою карткою, чи є на ній ваша підпис чи ні.
  3. 3 Дізнайтеся, чи поширюється на вашу карту захист від шахрайства. Якщо ви стурбовані тим, що вашу підписану карту може хто-небудь вкрасти і витратити з неї гроші, краще за все дізнатися у співробітників банку, чи надають вони власникам карт захист від шахрайства. Зверніться в службу підтримки обслуговуючого вас банку і дізнайтеся, чи застрахована ваша карта на випадок шахрайства.
    • Умови виплати страхової суми ви можете дізнатися у представника обслуговуючого вас банку.