Як познайомити двох морських свинок

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Познакомить Морских Свинок / Иерархия / SvinkiShow / Свинки Шоу
Відеоролик: Как Познакомить Морских Свинок / Иерархия / SvinkiShow / Свинки Шоу

Зміст

Морські свинки люблять спілкування. У дикій природі вони живуть в стаді. Більшість домашніх морських свинок прагне до суспільства інших тварин, тому якщо ви вирішите взяти ще одну свинку, вашому вихованцеві це сподобається. Однак морські свинки захищають свою територію, тому важливо робити все поступово. Подумайте про запобіжні заходи та дотримуйтесь певних правил, і ваші морські свинки зможуть подружитися.

кроки

Метод 1 з 3: Роль статі тварини

  1. 1 Визначте підлогу морської свинки. Пол грає велику роль в тому, як свинки взаємодіють один з одним. Перш ніж познайомити їх, потрібно визначити їх стать. Навіть співробітники зоомагазинів помиляються з підлогою, тому якщо ви вирішили купити тварину в магазині, ризик помилки буде великий.
    • Оглядати свинку слід на підлозі або на низькому столі. Так вона не отримає травму, якщо спробує втекти і впаде. Акуратно, але твердо візьміть свинку в руки під груди і плечі. Розведіть задні лапи і огляньте геніталії.
    • У самців відстань від геніталій до ануса більше, ніж у самок.
    • Геніталії самця схожі на коло з крапкою в середині, самки - на букву Y.
    • Область геніталій у самця буде виступати над поверхнею, а у самок буде плоскою.
  2. 2 Знайте, яких свинок краще селити один до одного. Є варіанти, які вважаються кращими.
    • Дві маленькі морські свинки однієї статі добре порозуміються. Вони разом виростуть, і їм буде простіше звикнути один до одного.
    • Якщо у вас вже є морська свинка, купите дитинча того ж статі. Доросла свинка не відчуватиме загрози з боку малюка і не буде переживати за свою першість.
    • Самців краще каструвати перед знайомством з самками. Ніколи не селіте в одну клітку двох самців і самку, навіть якщо самці будуть кастровані. Вони будуть боротися за увагу самки.
    • Дорослі самки краще уживаються один з одним, ніж самці.
  3. 3 Замініть клітку, якщо хочете поселити разом двох самців. Самці захищають свою територію, тому якщо ви хочете, щоб у вас було два самця, вам потрібно вжити заходів обережності.
    • Два самця можуть жити разом, але їм краще жити в групах по 3-4 свинки.
    • Дуже важливо купити простору клітку. У кожної морської свинки має бути своє місце для їжі, укриття, сну.
  4. 4 Якщо у вас вже є два самця і ви хочете завести третю свинку, бажано, щоб це теж був самець.

Метод 2 з 3: Як познайомити морських свинок

  1. 1 Влаштуйте карантин для нової свинки. Потримайте її окремо від інших перші 2-3 тижні. Не давайте тваринам контактувати до закінчення цього часу.
    • Якщо відразу посадити нову морську свинку в клітку до інших вихованцям, вона зазнає стрес, і їй буде непросто звикнути до нової обстановки.
    • Крім того, багато морські свинки є переносниками захворювань в зоомагазинах, і у цих захворювань може бути великий інкубаційний період. Перш ніж поселити двох свинок разом, переконайтеся, що нова свинка здорова.
    • Посадіть свинок в різні клітини поруч один з одним. Розмістіть клітини так, щоб свинки не могли бачити один одного, але могли відчувати запах і чути руху.
  2. 2 Познайомте свинок на нейтральній території. Коли час карантину пройде, почніть знайомити свинок, але краще не садити нову свинку в клітці до старої, а зробити це на нейтральній території, щоб ні одна з тварин не відчуло необхідність захищати територію.
    • Підберіть місце, де жодна з свинок була раніше. Це повинно бути замкнутий і спокійний простір, де обидві свинки будуть відчувати себе в безпеці. Найкраще підійде підлогу в ванній кімнаті.
    • Розкладіть овочі, ласощі і сіно в центрі приміщення, щоб відвернути свинок від боротьби, коли вони побачать один одного. Зазвичай морські свинки не захищають їжу, але якщо помітите, що вони б'ються через неї, приберіть продукти.
    • Приготуйте старі рушники на той випадок, якщо свинки почнуть проявляти фізичну агресію. Можна використовувати рушники, щоб розняти їх і не постраждати самому.
    • Влаштуйте таку зустріч 3-4 рази. Якщо все пройде добре (тобто якщо свинки не будуть вороже налаштовані один до одного), можна буде посадити їх в клітку.
  3. 3 Перш ніж посадити свинок в клітку разом, прийміть запобіжні заходи. Є способи полегшити процес звикання свинок один до одного.
    • Замініть клітку. Свинки захищають свою територію, тому вам потрібна простора клітка. Як правило, для двох тварин рекомендується використовувати клітку площею 0,7 - 1 м², але краще, якщо вона буде ще більше. Для трьох свинок слід купувати клітку площею не менше 1,2 м².
    • Трояндова олія і шампунь можуть полегшити звикання один до одного, оскільки ці речовини маскують природний запах свинок, що зробить тварин більш доброзичливими по відношенню один до одного. Можна викупати свинок в лавандовому шампуні або доторкнутися пальцем, змоченим в лавандовому олії, до носів свинок.
    • Зробіть перестановку в клітці і помийте її, щоб у неї був більш нейтральний запах, який зробив би її нової для обох свинок.
    • Акуратно потріть сіном зі старої клітини нову морську свинку, щоб у неї з'явився такий же запах, як у всіх інших.

Метод 3 з 3: Коли необхідно втрутитися

  1. 1 Навчіться дізнаватися ознаки агресії в поведінці. У перші кілька тижнів свинкам буде важко, тому конфлікти в цей час можливі. Знайте, як морські свинки проявляють агресію, щоб вчасно втрутитися.
    • Якщо одна свинка спробує забратися на іншу або перестрибнути через неї, а другий це не сподобається, може виникнути конфлікт. Слідкуйте за такою поведінкою, але втручайтеся лише в тому випадку, якщо почнеться бійка.
    • У перші тижні свинки будуть пищати, переслідувати один одного і скрипіти зубами. Вони також можуть злегка прикушувати один одного, якщо будуть чимось незадоволені, оскільки це дозволяє їм встановлювати свої кордони. Втручайтеся лише в тому випадку, якщо свинки будуть кусатися до крові.
    • Якщо одна свинка постійно скрипить зубами, це ознака агресії, яка може мати серйозні наслідки. Якщо помітите таке, Рассел морських свинок.
    • Якщо у свинки встає шерсть дибки, особливо в районі шиї, і вона тупцює лапами на місці, це говорить про те, що вона готується до бійки. Розділіть свинок.
  2. 2 Якщо свинки ганяються один за одним, штовхаються і підіймаються один на одного, це нормально. Якщо справа не доходить до кровопролиття, що не розлучайте їх.
  3. 3 Навчіться розуміти, коли свинки поводяться нормально. Не всі руху означають агресію. Є деякі дії, які вважаються нормальними, особливо на самому початку, і ви повинні вміти впізнавати їх, щоб не втручатися зайвий раз.
    • Якщо морські свинки обнюхують один одного ззаду і злегка штовхають один одного, вони вітаються. Це нормальна поведінка, яке нічим не небезпечно. Свинка може помітити територію, проїхавши по землі задньою частиною тулуба, або спробувати задерти голову вгору, щоб продемонструвати свою першість. Все це нормально в перші тижні.
    • Іноді морські свинки проходять повз один одного, розгойдуючи боками і розпушивши шерсть, і видають при цьому буркітливий звук.Так вони намагаються домінувати, і якщо після цього вони не проявляють агресію, це можна вважати нормальною поведінкою.
  4. 4 Припиняйте бійки, якщо буде потрібно. Якщо в бійці когось подряпають або покусають до крові, вам потрібно буде втрутитися. Знайте, як захистити від травм себе і своїх вихованців.
    • Дійте швидко. У морських свинок гострі зуби, якими вони можуть заподіяти один одному шкоди. Якщо помітите агресивна поведінка і бійку, негайно розведіть свинок в сторони. Якщо не втрутитися, морські свинки можуть покалічити один одного.
    • Чи не рознімати свинок голими руками. Роздратована свинка може заподіяти шкоду, що вимагає звернення до лікаря, і вам. Накрийте тварина старим рушником або чистою ганчіркою або рознімати свинок в щільних рукавичках.
    • Тримайте свинок окремо після бійки. Розсадите свинок до різних клітин і тримайте їх в різних кімнатах, щоб вони не бачили один одного. Беріть їх тільки рушником або в рукавичках кілька годин після бійки, оскільки в цей час вони можуть ще не до кінця заспокоїтися.
    • Поступово познайомте свинок один з одним знову на нейтральній території. Відволікайте їх їжею і ласощами. Зачекайте кілька годин або кілька днів - все буде залежати від того, наскільки серйозною була бійка. Одягніть рукавички на той випадок, якщо бійка повториться.
  5. 5 Не турбуйтеся, якщо свинки не знайдуть спільної мови. Деяким морським свинкам не вдається ужитися один з одним, навіть якщо все зробити правильно. Будьте готові до цього. Ризик є завжди.
    • Не думайте, що в цьому є ваша вина. Деякі свинки поводяться більш незалежно і агресивно, і їм складніше підібрати компаньйона. Навіть якщо ви зробите правильно, вони все одно можуть не підійти один одному.
    • Якщо при першому знайомстві свинки поб'ються, можна почати все спочатку, включаючи карантин. Це дасть можливість свинкам заспокоїтися і забути про ворожнечу.
    • Якщо вам ніяк не вдається подружити вихованців, можна тримати їх в різних клітинах, щоб у них була можливість бачити, чути і відчувати запах один одного, але не торкатися один до одного. Так вони зможуть спілкуватися, не завдаючи шкоди один одному.

Поради

  • Каструйте самців, оскільки це притупить інстинкт захисту своєї території. Стерилізувати самок складніше, тому краще каструвати самця.
  • Свинки краще звикають один до одного в юному віці. Спробуйте взяти малюка морської свинки того ж статі, що і ваша доросла свинка.
  • Краще вирощувати двох свинок разом з дитинства. Так ви зможете уникнути можливої ​​несумісності.

попередження

  • Морські свинки маленькі, але сильні. Якщо свинка злиться, беріть її з обережністю, щоб вона не поранила вас.
  • Морські свинки можуть ставати дуже агресивними і можуть прокушувати інших свинок в бійці. Якщо помітите, що хтось поводиться агресивно, - втрутьтеся.
  • Ніколи не поселяються некастровані самця до самки. Морські свинки дуже швидко плодяться.

Що вам знадобиться

  • дві клітини
  • їжа
  • ласощі
  • Овочі
  • Старі рушники або ганчірки
  • щільні рукавички
  • Трояндова олія або шампунь