Як запобігти появі цвілі у ванній

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ГРИБКА НА СТЕНАХ
Відеоролик: КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ГРИБКА НА СТЕНАХ

Зміст

Систематична концентрація тепла і вологи в ванних кімнатах створює ідеальне середовище для росту цвілі. Цвіль не тільки псує зовнішній вигляд ванної кімнати, але і може завдати шкоди стін, підлоги і стелі. Запобігти появі цвілі дуже важливо, щоб зберегти ванну в хорошому стані. У цій статті ми і розповімо, як це зробити.

кроки

Метод 1 з 3: Підтримуйте чистоту у ванній кімнаті

  1. 1 Протирайте пил у ванній кімнаті не рідше одного разу на тиждень. Оскільки пил є джерелом їжі для цвілі, а спори цвілі переміщаються по повітрю і осідають на будь-якій поверхні, регулярно протирайте все поверхні у ванній кімнаті, щоб запобігти зростанню цвілевих грибів. Почніть з самого верху і поступово опускайтеся нижче, протираючи кожну поверхню злегка зволоженою тканиною з мікрофібри.
  2. 2 Щотижня обробляйте всі поверхні у ванній кімнаті універсальним очищувачем для ванної. Ретельно пройдіться по ванні, раковині і унітазу тканиною з мікрофібри і універсальним очищувачем для ванної кімнати. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці і залиште очищувач на потрібний час, щоб він повністю продезінфікував поверхні ванної кімнати, перш ніж змити або витерти його.
  3. 3 Протріть дзеркала і вікна у ванній кімнаті очищувачем для стекол. Розпорошите склоочисник на тканину з мікрофібри і протріть дзеркало і вікна зверху вниз зигзагоподібними рухами. Після цього витріть залишилися розводи.
  4. 4 Витріть всі насухо. Використовуючи кілька паперових рушників, повторно пройдіться по всіх етапах очистки, щоб витерти всю вологу у ванній. Також не забудьте витерти залишки води на раковині, ванні або будь-який інший поверхні.
  5. 5 Частіше мийте душові фіранки і килимки для ванної. Вони постійно промокають і тому їх потрібно мити і висушувати на повітрі кожну тиждень-два.
    • Покладіть душову фіранку в пральну машину разом з білизною, миючим засобом і дрібкою харчової соди. Після прання повісьте фіранку висихати на повітрі.
    • Виперіть килимок для ванної з м'яким миючим засобом в холодній воді. Висушіть килимок в сушильній машині на самій низькій температурі.
  6. 6 Розвісьте лазневі рушники. Намагайтеся не кидати рушники на підлогу у ванній після прийому душу. Так рушники не висохнуть і лише приведуть до збільшення кількості вологи в кімнаті, що сприяє зростанню цвілі. Встановіть для рушників вішалку, а також настінні або дверні гачки, якщо ще не зробили цього.

Метод 2 з 3: Усуньте скупчення вологи

  1. 1 Знайдіть і усуньте місця витоку в ванній кімнаті. Перевірте труби і ущільнювачі, що йдуть до унітазу і раковин у ванній кімнаті, на предмет течі. Робіть такі перевірки регулярно, тому що для запобігання зростанню цвілі час грає ключову роль. Якщо виявите текти, викличте сантехніка або візьміть справу в свої руки, розібравшись з нею самостійно.
  2. 2 Не зберігайте мочалки, іграшки для ванни або інші лазневі приналежності в ванні або душі. Шампунь, кондиціонер, гель для душу, мочалки і аналогічні речі є потенційними місцями для зростання цвілі. Протирайте ці предмети насухо або вичавлювати з них всю воду після кожного використання і зберігайте їх у шафі для рушників або в іншому сухому місці.
  3. 3 Витирайте надлишкову вологу після душу. Проходьте по стінках душа гумовим валиком після кожного прийому душу, щоб вода не залишалася на стінках, а відразу йшла в каналізацію. Підтримка стін в сухості дозволить знизити рівень вологості у ванній кімнаті.
  4. 4 Раз на рік проводите заміну силіконового покриття затірки на плитковому підлозі. Щорічно наносите силіконовий герметик в проміжки між плитками у ванній, щоб забезпечити їх водонепроникність. Якщо в якийсь момент цвіль все ж вразить затірку, протріть її відбілювачем і зубною щіткою або повністю замініть, видаливши її плоскою викруткою.

Метод 3 з 3: Забезпечте у ванній вентиляцію

  1. 1 Тримайте витяжний вентилятор включеним під час і після душа. Вентилятор забезпечить циркуляцію повітря, знизить кількість пара під час прийому душу, а також прискорить висихання ванній після нього. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    «Після душу залиште вентилятор увімкненим на 30 хвилин і відкрийте у ванній вікно (при наявності)».


    Michelle Driscoll, MPH

    Засновниця Mulberry Maids Мішель Дрісколл - власниця клінінгової служби Mulberry Maids на півночі Колорадо.Отримала ступінь магістра охорони здоров'я в Школі охорони здоров'я Колорадо в 2016 році.

    Michelle Driscoll, MPH
    Засновниця Mulberry Maids

  2. 2 Відкрийте вікна у ванній (при наявності) і закрийте двері. Доступ свіжого повітря в ванну дозволить поліпшити циркуляцію і допоможе більш ефективно висушити приміщення. Закрийте двері у ванну, щоб стримати вологу всередині, і відкрийте вікна, щоб вона розсіялася природним чином.
  3. 3 Понизьте рівень вологості за допомогою осушувача повітря. Осушувачі повітря є відмінними засобами для запобігання зростанню цвілі, особливо якщо ви живете в жаркому і вологому кліматі. Осушувачі повітря дозволяють значно зменшити кількість вологи в повітрі.
  4. 4 Увімкніть кондиціонер. Кондиціонери не тільки охолоджують повітря, а й видаляють з нього вологу. Встановіть віконний кондиціонер і охолоджуйте температуру в приміщенні, щоб створити циркуляцію повітря і запобігти зростанню цвілі.
  5. 5 Після прийому душу залишайте дверцята душа або шторку відкритою. Це сприяє випаровуванню вологи, а також дозволить прискорити висихання душа. Якщо закривати дверцята або шторку, волога буде випаровуватися значно довше, що сприяє утворенню вологого середовища, яку дуже любив бактеріями і цвіллю.

Поради

  • Якщо в душі немає дверки, використовуйте шторку, просочену спеціальним антигрибкові складом для захисту від цвілі.
  • Цвіль процвітає в темряві, тому хороше освітлення у ванній кімнаті допоможе її стримати.
  • Якщо цвіль поширилася досить сильно, для її безпечного та ефективного видалення краще звернутися за допомогою до професіонала.

попередження

  • Цвіль може бути небезпечна для здоров'я. Якщо не вирішити цю проблему, вона може привести до алергічних реакцій, грибкових інфекцій і отруєння грибним отрутою, який виділяє цвіль.