Як перетворити "милі на годину" в "кілометри на годину"

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як перетворити "милі на годину" в "кілометри на годину" - Суспільство
Як перетворити "милі на годину" в "кілометри на годину" - Суспільство

Зміст

У цій статті ми розповімо вам, як перетворити значення швидкості з «миль в годину» в «кілометри на годину». Для цього знадобляться базові знання математики і калькулятор.

кроки

Частина 1 з 2: Пояснення одиниць вимірювання

  1. 1 Запам'ятайте, що таке миля. Миля - це одиниця вимірювання довжини (відстані), колись рівна тисячі подвійних кроків римських солдатів. Згодом це значення змінювалося, але сьогодні миля дорівнює 5280 футів.
  2. 2 Запам'ятайте, що таке кілометр. Кілометр - це одиниця вимірювання довжини в метричній системі мір. У цій системі кожна одиниця кратна 10 від попередньої одиниці. 1 км = 1000 м.
  3. 3 Запам'ятайте, що таке швидкість. Щоб обчислити швидкість, знадобиться не тільки відстань (довжина), а й час. Швидкість вимірюється в милях / год або в км / год, тобто скільки миль або кілометрів об'єкт проїде або пройде за 1 годину. Таким чином, швидкість дорівнює (X миль) / (1 година) або (Х км) / (1 година).

Частина 2 з 2: Перетворення з миль / год в км / год

  1. 1 Перетворіть милі в кілометри. Так як милі і кілометри є двома різними одиницями вимірювання, спочатку необхідно конвертувати число миль в кілометри. Запам'ятайте: 1 миля = 1,6093440 км.
    • Щоб перетворити кілометри в милі, скористайтеся співвідношенням 1 км = 0,6214 миль.
  2. 2 Знайдіть швидкість в км / год. Ви перетворили милі в кілометри. Тепер вам знадобиться вихідне значення швидкості, виміряний в милях / год. Наприклад, перетворимо швидкість 95 миль / год.
  3. 3 Помножте початкове значення швидкості на 1,60934. Ви отримаєте швидкість в км / год. У нашому прикладі: 95 x 1,60934 = 152,887 км / год.
    • Щоб перетворити км / ч в милі / год, помножте вихідне значення швидкості, виміряний в км / год, на 0,6214. У нашому прикладі: 152,887 x 0,6214 = 95 миль / год.

Поради

  • Зверніть увагу, що значення в км / год завжди більше еквівалентного значення в милях / год.
  • На спідометрах деяких західних автомобілів є дві шкали для вимірювання швидкості: в «милях на годину» і в «кілометрах в годину».
  • Швидкість вимірюється в «милях на годину» в США, Ліберії, М'янмі та Великобританії (хоча всі інші величини в Великобританії вимірюються в одиницях метричної системи заходів).