Як досягти успіху в житті пізнім людям

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Эти 7 умных мыслей помогут добиться успеха в жизни - Как настроить мозг на достижение успеха и рост
Відеоролик: Эти 7 умных мыслей помогут добиться успеха в жизни - Как настроить мозг на достижение успеха и рост

Зміст

Письменникові Роберту Луїсу Стивенсону належить наступний вислів: «Бути тим, ким ми є, і зробити те, на що ми здатні, - єдиний можливий результат життя». Іншими словами, найголовніше в житті - це стати собою, що б це не означало для вас. Особисте розвиток може бути різним у залежності про обставин життя людини. Тому буде невірним очікувати, що цей розвиток буде завжди відповідати очікуванням. Якщо вам здається, що ви не досягли свого повного розвитку до якогось віку, це не означає, що ви ніколи не зможете зробити те, до чого ви схильні і чого ви дійсно хочете. Існує безліч можливостей для розвитку тіла і розуму навіть у більш зрілому віці. Яким би не був ваш вік або соціальний стан, ви можете навчитися домагатися того, чого хочете. Можливо, ви просто прийдете до успіху пізніше, ніж навколишні вас люди.

кроки

Метод 1 з 2: Як зрозуміти свої обмеження і позбутися від них

  1. 1 Визначте, чи є ви людиною, який дозріває в більш пізньому віці. Деякі люди можуть розкривати свій потенціал пізніше, ніж однолітки. Таких людей не можна назвати невдахами - вони просто домагаються успіху пізніше. Є багато причин, за якими особиста реалізація може відбуватися з затримкою:
    • У сфері освіти. Можливо, спочатку в школі у вас були погані оцінки, але потім ви нагнали і перегнали багатьох своїх однолітків. Бути може, ви змогли зв'язати те, чим ви займаєтеся в школі, з тим, що ви хотіли б робити в дорослому житті. Можливо, вам вдалося поліпшити своє життя в поточний момент за допомогою отриманих на навчанні знань. Якими б не були причини, ви напевно можете домагатися успіхів у навчанні, якщо бачите сенс в тому, що вивчаєте.
    • У сфері кар'єри. Можливо, ви витратили 15-20 років на пошуки роботи, яка б вам підійшла, а потім ви раптово знайшли своє місце і почали прекрасно справлятися з обов'язками. Щоб домогтися успіху в роботі, потрібно займатися тим, чим ви «горите». Можна з великим ентузіазмом ставитися до людей, з якими ви працюєте, або до завдань, які ви виконуєте.Якщо ви не відчуваєте цього ентузіазму, запитаєте друзів і близьких, чи змогли вони знайти його в роботі. Спробуйте пошукати іншу роботу, яка зможе задовольняти природне бажання людини відчувати пристрасть до чогось.
    • У соціальній сфері. Можливо, коли все набували перший досвід дружби і романтичних відносин, вам все це здавалося далеким і навіть лякає. Однак в якийсь момент ви зрозуміли, що розмовляти з людьми не так вже й страшно, і ваш коло спілкування помітно розширився.
  2. 2 Подумайте про своїх обмеженнях. Багато з наших рішень засновані на тій мірі безпеки, яку ми відчуваємо в своєму середовищі, особливо в юному віці. Не менш важлива наша здатність формувати міжособистісні зв'язки з іншими людьми. Навіть у дорослому віці дитячі страхи і невпевненість можуть пов'язувати нам руки.
    • Спробуйте поекспериментувати з обмеженням свого середовища, щоб перебороти свої страхи. Завдяки цьому вам можуть відкритися нові можливості.
    • Щоб переступити через особисті бар'єри, потрібно пробувати різні речі в різних сферах життя. При кожній можливості намагайтеся спробувати що-небудь нове. Нижче ми наведемо конкретні рекомендації.
  3. 3 Експериментуйте зі своїми повсякденними справами і середовищем. Психологи вважають, що наші індивідуальні здібності пов'язані із середовищем, в якій ми знаходимося. Спробуйте змінювати життєві обставини, виштовхуючи себе із зони комфорту.
    • Припустимо, ви проводите весь свій час або вдома на самоті, або на роботі, виконуючи індивідуальні завдання. Навряд чи вам вдасться розвинути в собі товариськість або поліпшити фізичну підготовку, не змінюючи нічого в своєму способі життя. Нічого не вийде, навіть якщо у вас є певні генетичні задатки.
    • Щоб подолати ці обмеження, спробуйте щотижня ходити на групові заняття у фітнес-центр. Можна також просто почати частіше гуляти в парку. У будь-якому випадку зміна звичної обстановки або спроби зробити щось нове, використовуючи можливості свого тіла, можуть подарувати вам нові емоції і уявлення про те, що вам доступно.
  4. 4 Налагоджувати нові соціальні зв'язки. Якщо ви будете спілкуватися з одними і тими ж людьми кожен день, ваше розвиток загальмується. Важливо взаємодіяти з людьми з протилежними поглядами. Це дозволить вам розширити уявлення про те, на що ви здатні і яким може бути світ.
    • Спілкування з новими людьми дозволить розширити горизонти. Воно дасть вам можливість позбутися від стереотипів і забобонів і спробувати жити по-іншому.
    • Заговорите з незнайомцем в кав'ярні, запишіться на мітап з людьми, з якими вас об'єднують спільні інтереси.
    • Якщо вам не вдається знайти нових людей, але у вас все одно є бажання поспілкуватися з кимось новим, спробуйте звернутися до психотерапевта або знайти коуча. Ці люди вислухають вас і запропонують варіанти виходу із зони комфорту в спілкуванні з іншими.
  5. 5 Перегляньте своє сприйняття себе. Ми часто не даємо собі реалізувати свій потенціал через нереалістичних уявлень про те, ким ми повинні бути. Ці уявлення можуть бути обумовлені дитячими установками (наприклад, очікуваннями батьків). Навіть порівняння чужих сторінок в соціальних мережах зі своїми може привести до формування нереалістичного уявлення про життя.
    • Якими б не були причини, важливо переступати через них, якщо вам здається, що вони вам заважають. Якщо зіткнетеся з ними, зробіть глибокий вдих і подумайте про те, що ви можете зробити прямо зараз, щоб поліпшити своє життя.
    • Спробуйте засновувати свої очікування від майбутнього на своєму сприйнятті поточного моменту. Зосередьтеся на процесі просування до своєї мети, а не на кінцевому результаті.
    • Припустимо, ви вважаєте, що вам потрібен новий друг. Подумайте, як ви можете досягти цієї мети, якщо почнете зараз.Чи з'явиться у вас друг, якщо ви будете просто хотіти, або вам потрібно буде спочатку заговорити з ким-небудь? Ймовірно, для початку буде корисно хоча б оточити себе новими людьми.
  6. 6 Не порівнюйте своє життя з іншими. Ми всі унікальні люди з різними можливостями організму і будовою тіла. Це означає, що ми всі розвиваємося в своєму темпі. Люди досягають певних стадій фізичного розвитку з різною швидкістю і по-різному.
    • Ближче до 30 років мозок і тіло багатьох людей перестають розвиватися в тому темпі, в якому вони розвивалися до цього. Однак тіло і свідомість зберігають певну гнучкість протягом усього життя, завдяки чому різкі зміни в особистісному пристрої та поведінці можливі навіть в більш зрілому віці.
    • Абсолютно всі організми розвиваються зі своєю швидкістю і зі своїми особливостями. Це означає, що ви можете прийти до певних культурних і біологічним етапами не одночасно з іншими. Іноді можна не прийти до них зовсім, і це теж нормально.
    • Наприклад, перехідний вік може початися зі значною разбежкой в ​​часі. Час початку нерідко залежить від таких факторів, як раса, відсоток жиру в організмі і ступінь схильності до стресу. Не потрібно змушувати тіло проходити період дозрівання до того, як організм буде готовий. Ви лише будете піддавати себе непотрібному стресу і переживати через бажання бути кимось, ким ви не є.
    • Якщо ви порівнюєте своє життя і здатності з іншими людьми, зробіть глибокий вдих і постарайтеся зосередитися на поточному моменті. Кращий спосіб знайти себе в будь-якому віці - це отримувати задоволення від того, чим ви займаєтеся кожен день.
  7. 7 Виконуйте вправи на глибоке дихання і на усвідомленість. Медитація і дихальні вправи направлять вашу увагу на процеси, що відбуваються в організмі, в поточний момент. Ці інструменти дозволяють боротися з нав'язливими і / або небажаними думками про минуле чи майбутнє.
    • Спробуйте виконати просту вправу на медитацію: сядьте в зручному місці, покладіть руки на коліна, почніть робити повільні і глибокі вдихи. Відчуйте, як повітря проходить по вашому тілу. Сконцентруйте всю свою увагу на диханні. Якщо думки почнуть іти в сторону, заново зосередьтеся на диханні і поточний момент.
    • Коли навчитеся концентруватися на теперішньому моменті, спробуйте займатися тими справами, які вам цікаві. Завдяки цьому ваші цілі та очікування від майбутнього будуватимуться на ваших бажаннях і захоплення.

Метод 2 з 2: Як використовувати свої сильні сторони

  1. 1 Приділяйте час свого внутрішнього стану. «Пізні» люди часто схильні до глибокої рефлексії. Вони часто намагаються контролювати більшу кількість факторів в своєму житті в порівнянні з ровесниками. Ви напевно розумні. Знайдіть спосіб використовувати рефлексію з користю для себе.
    • Ваша схильність до рефлексії та управління життям може означати, що інші люди домагаються своїх цілей швидше вас. Однак, оскільки ви не поспішайте і продумуєте все, в разі вдалої можливості ви можете виявитися більш здатним і підготовленою людиною.
    • Спробуйте писати. Якщо вам здається, що ви проводите вдома більше часу, ніж вам хотілося б, або просто шукаєте, чим би зайняти свій час, спробуйте писати. Це може бути поезія чи проза. Така робота в будь-якому випадку допоможе вам розвинути свою творчу сторону. Крім того, це може привести до результатів, на які ви не розраховували.
    • Спробуйте займатися мистецтвом або писати музику. Якщо ви не любите писати, спробуйте займатися візуальними видами мистецтва або музикою. Ці заняття також корисні для розвитку своєї творчої складової.
  2. 2 Записуйте свої думки. Якщо ви будете стежити за своїми думками і фіксувати ідеї, вам буде простіше зрозуміти, чого ви хочете і на що здатні. Ваш прогрес також може бути корисний іншим, особливо родичам.
    • Багато риси характеру можна переймати.Якщо ваші діти або інші близькі люди чогось навчаться на вашому досвіді, це буде означати, що ви допомогли комусь змінити своє життя на краще.
    • Щодня робіть записи в щоденнику. Ведення щоденника може бути відмінним способом вивчити свої емоції і впустити їх у своє повсякденне життя. Не змушуйте себе дотримуватися певних рамок. Краще пишіть все, що приходить вам в голову. Сядьте і спробуйте зібрати асоціації. Ви можете здивуватися тому, що ви придумаєте. Це відмінний спосіб саморефлексії і глибокого мислення.
    • Завжди тримайте під рукою записну книжку для ідей. Тримайте блокнот, куди ви записуєте всі свої ідеї, на тумбочці або в сумці. Він може допомогти вам в моменти нерішучості або нестачі впевненості в собі. Записуйте ідеї, коли вони будуть приходити до вас в голову. У «пізніх» людей часто багато ідей. Їх буває так багато, що людина просто не знає, що з ними робити. Можливо, коли ідея приходить, ви не знаєте, потрібна вона вам чи ні, проте вона може стати в нагоді пізніше, коли ви перечитаєте свої записи.
  3. 3 Знайте свої сильні сторони. У «пізніх» людей часто є кілька дуже цінних якостей, наприклад: схильність до рефлексії, чуйність, терплячість. Ці люди нерідко схильні до абстрактного мислення і творчості.
    • Використовуйте свої сильні сторони для зміцнення впевненості в собі і підняття духу в складні моменти життя.
    • Інші люди можуть звертатися до вас зі своїми проблемами, оскільки в вас є терпіння і схильність до рефлексії. Використовуйте свої якості для допомоги іншим. Ваша терплячість і чуйність допоможуть вам у виборі кар'єри або способу життя. Наприклад, з вас може вийти відмінний психотерапевт або вчений.
  4. 4 Вірте в себе і в свої здібності. Ви розвиваєтеся і здатні долати життєві труднощі. Якщо почнете сумніватися в собі, нагадайте собі, що ви обізнана людина з цінними якостями.
    • Вам може вимагатися більше часу на досягнення своїх цілей, ніж іншим. Але пам'ятайте, що швидкий успіх приходить не до всіх. Багато людей бояться робити кроки вперед, оскільки їм здається, що вони поспішають і не знають, що роблять. У «пізніх» людей немає такої проблеми, оскільки вони не поспішають і завжди знають, що вони роблять.
    • У той же час вчіться на своїх помилках. Перешкоди, які трапляються на вашому шляху до успіху, що не дорівнюють провалу. Вони можуть бути джерелом корисної інформації про те, як зробити щось краще в наступний раз.
  5. 5 Насолоджуйтесь своїми успіхами і базується на них подальші досягнення. Добившись в житті чогось важливого, визнайте це досягнення. Використовуйте його як мотивацію до подальших звершень.
    • Можливо, вам доведеться йти до мети довго, однак завдяки цьому ви будете краще розуміти, що ви робите, в порівнянні з тими, хто доб'ється свого швидше.
    • Люди можуть почати звертатися до вас за допомогою, коли побачать, що ви досвідчений і обізнана людина. У вас був час серйозно подумати про життя. Крім того, ви прийшли до власних висновків, а не перейняли їх від інших.

Поради

  • Допомагайте іншим «пізнім» людям знайти свій шлях у житті. Переконуйте їх в тому, що вони не відстають від інших і нічим не гірше інших. Всі ми гідні поваги. Кожне життя має сенс.
  • Розвивайте в собі почуття гумору. Частіше смійтеся, особливо над собою. Сміх знижує рівень стресу і допомагає справлятися з життєвими труднощами.