Як надати волоссю м'якості і шовковистості

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як надати волоссю м'якості і шовковистості - Суспільство
Як надати волоссю м'якості і шовковистості - Суспільство

Зміст

1 Використовуйте шампунь для збільшення об'єму волосся. Якщо у вас тонкі або рідке волосся, то найкращого результату можна досягти за допомогою шампуню для збільшення обсягу волосся. Переконайтеся в тому, що на обраному вами шампуні чітко вказано, що він призначений "для збільшення об'єму волосся" або включає в себе спеціальну формулу для тонких / рідкого волосся.
  • Також можна спробувати мити голову не кожен день, а через день. Це дозволить пом'якшити волосся натуральними маслами голови. Розподіляйте масла по волоссю за допомогою м'якої щітки, щоб локони стали м'якшими і шовковистою.
  • 2 Користуйтеся кондиціонером для волосся з легкою текстурою. Коли волосся тонке, дуже важливо не обтяжувати їх зайвий раз занадто поживними кондиціонерами. Вибирайте для себе кондиціонери з легкою текстурою, на яких зазначено, що вони призначені "для збільшення обсягу" або "для тонких / рідкого волосся".
    • Перевірте упаковку кондиціонера на наявність наступних фраз: "збільшення обсягу", "легка текстура" або "для тонкого волосся".
  • 3 Уникайте застосування кремів, сироваток та інших засобів для розгладження волосся. У вас може виникнути привабливу бажання скористатися живильним кремом або розгладжує сироваткою для волосся, щоб надати їм шовковистий вид, але ці кошти надмірно обтяжать ваші волосся.
    • Якщо ви все ж хочете скористатися розгладжуючим засобом для волосся, виберіть засіб з легкою текстурою і нанесіть його лише в невеликій кількості на самі кінчики волосся. Якщо ви завдасте такий засіб на корені волосся, то вони можуть придбати жирний вид.
  • 4 Користуйтеся гребінцем-щіткою з закругленими м'якими щетинками. Якщо у вас тонкі або рідке волосся, то вам краще користуватися м'якою щіткою закругленими щетинками. Така щітка допоможе вам розгладити кутикули волосся і рівномірно розподілити по волоссю природні масла голови. Перш ніж розчісувати волосся щіткою, почекайте, поки вони повністю висохнуть.
    • Коли сушіть волосся феном, обов'язково налаштовуйте його на найнижчу температуру. Висока температура легко може пошкодити тонке волосся.
  • Густі / жорстке волосся

    1. 1 Мийте голову тільки 1-2 рази в тиждень. У людей з густими жорсткими волоссям найменше сальних залоз на голові, тому їм можна мити голову всього один раз в тиждень. Якщо ж ви віддаєте перевагу мити голову частіше, постарайтеся не робити цього частіше, ніж через день.
      • Виберіть зволожуючий шампунь і кондиціонер для свого типу волосся.Густі жорстке волосся потрібно добре зволожувати, тому відмовтеся від використання засобів "для збільшення обсягу", так як через них ваше волосся може стати ще більш грубими і сухими.
      • Підберіть для волосся живильний зволожуючий кондиціонер і щедро користуйтеся їм, не обмежуючись лише однією краплею. Щоб добре наситити жорстке волосся вологою вам може знадобитися використовувати вдвічі більше кондиціонера, ніж зазвичай.
    2. 2 Використовуйте для укладання густі крему і сироватки. Густі жорстке волосся дуже сильно потребують зволоженні. Тому для укладання волосся вам не завадить використовувати живильні креми і сироватки з густою текстурою. Виберіть що-небудь таке, що зволожить ваші волосся і зробить їх більш слухняними, м'якими і гладкими.
      • Обробляйте волосся кремом або сироваткою приблизно від середини довжини і до кінчиків. Якщо ви також обробите і коріння, то ваше волосся придбають маслянистий вигляд.
    3. 3 Один раз в тиждень робіть зволожуючі процедури або маски для волосся. Як вже було сказано, густим і жорстким волоссям необхідне зволоження, тому непогано буде раз на тиждень користуватися кондиціонером або маскою глибокого проникнення. Такі кошти можна знайти в магазинах косметичних товарів, в супермаркетах або аптеках.
      • Також можна самостійно приготувати зволожуючу маску для волосся. Наприклад, зробіть волоссю маску з оливкової олії або бананову маску.

    Кучеряве волосся

    1. 1 Виберіть шампунь без сульфатів. Сульфати є самим часто зустрічається інгредієнтом шампунів, але вони роблять волосся сухим і неслухняними. Якщо у вас кучеряве волосся, постарайтеся розшукати шампунь, в складі якого не буде сульфатів, або зовсім відмовтеся від використання шампунів.
      • Пошукайте шампуні, спеціально призначені для кучерявого волосся, з позначкою "без сульфатів". Застосування саме таких шампунів допоможе замкнути вологу всередині волосся, що зробить їх м'якими і шовковистим.
    2. 2 Щедро користуйтеся кондиціонером для волосся. Щоб кучеряве волосся були м'якими і шовковистим, їм необхідно зволоження. Підшукайте собі поживний кондиціонер для волосся, який добре зволожує волосся. Відмовтеся від використання кондиціонерів, призначених "для збільшення об'єму волосся", так як вони не зможуть досить сильно зволожити волосся вашого типу.
      • Щоб забезпечити своє волосся достатньою кількістю вологи, можна навіть користуватися кондиціонером, не вимагає змивання.
    3. 3 Уникайте застосування засобів для укладання з вмістом спирту. Спирт сушить кучеряве волосся і навіть робить їх хрусткими на дотик. Щоб уникнути такого ефекту, перевірте склад використовуваних вами коштів для укладання і відмовтеся від усього того, що містить у собі спирт.
      • Спробуйте використовувати засоби для укладання з ефектом зволоження, спеціально призначені для кучерявого волосся, наприклад, розгладжуючим кремом або випрямляє сироваткою, щоб зробити волосся більш слухняними.
      • Наносите ці кошти на всю довжину волосся для їх якісного зволоження.

    Волосся африканського типу

    1. 1 Мийте голову шампунем один раз в тиждень. Волосся африканського типу зазвичай більш сухі, ніж волосся інших типів, тому постарайтеся не мити їх частіше ніж один раз на тиждень. Інакше волосся можуть придбати хрустко і ламку текстуру.
      • Використовуйте зволожуючий шампунь або шампунь, спеціально призначений для волосся африканського типу.
      • В ті дні, коли не миєте голову, під час душу або прийому ванни надягайте шапочку для душу, щоб не мочити зайвий раз волосся.
    2. 2 Використовуйте живильний кондиціонер для волосся. Після миття голови шампунем обробляйте волосся густим поживним кондиціонером, щоб краще зволожити їх. Постарайтеся знайти зволожуючий кондиціонер зі спеціальною формулою для волосся африканського типу.
      • Якщо часто використовується вами кондиціонер для волосся зволожує їх не настільки добре, як хотілося б, також можна спробувати скористатися кондиціонером, який не потрібно змивати.Постарайтеся наносити такий кондиціонер на волосся безпосередньо перед укладанням, щоб надати їм м'яку і шовковисту текстуру.
    3. 3 Робіть протеїнові маски для волосся. Протеїнові маски допомагають повернути силу хімічно випрямленою волоссю і наситити їх вологою. Якщо після хімічного випрямлення волосся ви помітили, що волосся стали сухими і ламкими, спробуйте зробити протеїнову маску.
      • Протеїнові маски для волосся можна пошукати в магазинах косметичних товарів. Обов'язково дотримуйтеся інструкції із застосування, зазначені на упаковці обраного вами кошти.
    4. 4 Користуйтеся зволожуючими засобами для укладання. Крім використання зволожуючого шампуню і кондиціонера, вам також необхідно користуватися зволожуючими засобами для укладання. Вони допоможуть зробити волосся м'якими і шовковистим за допомогою збереження в них вологи, не висушуючи їх.
      • Спробуйте користуватися розгладжують кремами і сироватками, а не такими засобами, як лаки і гелі для волосся, які сушать волосся.

    Метод 2 з 3: Правильна сушка волосся

    сушка феном

    1. 1 Обробляйте волосся термозащитним засобом. Якщо ви хочете, щоб ваше волосся були м'якими і шовковистим, дуже важливо перед сушінням волосся феном обробляти їх термозащитним засобом. Захисний засіб допоможе волоссю зберегти вологу і гладкість. Наносите його на всю довжину волосся перед тим, як приступити до сушіння феном.
    2. 2 Надсилайте потік повітря з фена вниз. Кожен волосок від верху до низу покритий дрібними кутикулами. Якщо вони піднімуться, то волосся можуть стати нерівними і неслухняними. Коли сушіть волосся феном, направляйте потік повітря вниз, щоб він допомагав закривати кутикули і робив волосся м'якше і шовковистою.
      • Розчісуючи волосся, супроводжуйте руху гребінця переміщенням вишерасположенного фена і направляйте потік повітря таким чином, щоб він завжди йшов від коренів до кінчиків волосся.
    3. 3 Закінчуйте сушку на холодній налаштування фена. Коли волосся вже висохнуть, завершите процедуру сушіння потоком холодного повітря. Він допоможе кутикули закритися, що зробить волосся гладкими і шовковистим. У багатьох сучасних фенів є окрема кнопка або перемикач для холодного обдування. Щоб остудити волосся холодним повітрям, просто натисніть на приладі відповідну кнопку або переведіть в потрібне положення регулятор температури.

    Сушка на повітрі

    1. 1 Споліскуйте волосся холодною водою. Після миття голови теплою водою кутикули волосся трохи відкриваються. Щоб закрити кутикули і додатково "замкнути" вологу в стрижні волосся, споласкивайте кондиціонер холодною водою.
      • Чищення холодною водою може виявитися не дуже приємною процедурою, особливо після теплого розслабляючого душа. Якщо не хочете цілком обливатися холодною водою, можна просто обполоснути волосся душовою лійкою або глечиком, вже після того як вийдете з душу.
    2. 2 Віджимайте з волосся надлишки вологи. Якщо ви будете терти волосся рушником, то згодом вони можуть стати нерівними і неслухняними. Щоб такого не сталося, після душу відіжміть з волосся надлишки води, а потім намотайте на голову рушник, і воно вбере в себе залишкову вологу.
      • Не тріть голову рушником, волосся можна тільки обережно промокнути ім.
    3. 3 Перед сном заплітають волосся в косу або робіть високий пучок. Якщо ви вимили голову ввечері і до часу відходу до сну волосся все ще залишилися вологими, під час сну вони можуть cпутаться. Тому щоб до ранку волосся залишилися м'якими і максимально слухняними, краще буде заплести їх на ніч в косу або зав'язати в пучок. Так ви прокинетеся з волоссям, що не сплутаються, їх можна буде розпустити і спокійно зайнятися своїми справами.
      • Спробуйте після миття голови розчесати волосся з невеликою кількістю кондиционера, який не вимагає змивання. Потім заплетене їх або зав'яжіть високий пучок. Якщо волосся дуже короткі, щоб їх можна було заплести в косу або зав'язати в пучок, спробуйте просто обернути голову шарфиком.

    Метод 3 з 3: Додаткові поради по догляду за волоссям

    Загальні поради по догляду

    1. 1 Чи не мийте голову кожен день. Волосяні фолікули виробляють натуральні масла (ліпіди), які надають волоссю блиск і м'якість. Постійне миття голови їдкими хімічними засобами (а вони присутні в більшості шампунів) позбавляє волосся цих масел. Незважаючи на те, що ці масла необхідно періодично видаляти, так як вони накопичуються і роблять волосся жирними, щоденне миття голови позбавляє волосся корисного впливу натуральних олій. Постарайтеся мити голову не частіше ніж через день або навіть через кілька днів, щоб уникнути зайвого вимивання масел.
      • Якщо у вас тонкі або жирне волосся, мийте їх частіше, і навпаки, якщо волосся товсті або сухі.
    2. 2 Помірно користуйтеся термоприладами для укладання волосся. Застосування фенів, що випрямляють прасок і плойок для завивки провокує появу на волоссі посічених кінчиків. Пересохлі, ламким і пошкодженим волоссям важко надати гладкий вид, вони виглядають тьмяними і мертвими. Постарайтеся якомога рідше користуватися термоприладами або зовсім відмовтеся від їх застосування, якщо це можливо.
      • Після миття голови по можливості дозволяйте волоссю сохнути самостійно.
      • Якщо вам необхідно скористатися феном, використовуйте мінімальний нагрів, щоб звести до мінімуму теплове ушкодження волосся, і завжди попередньо обробляйте волосся термозахисної сироваткою або бальзамом.
    3. 3 Підстригайте посічені кінчики. Якщо ви не будете регулярно підстригати кінчики волосся, вони можуть стати сухими і пошкодженими, що змусить їх сіктися. Підстригайте кінчики волосся кожні 3-4 місяці, і тоді ви помітите деякі позитивні зміни в зовнішньому вигляді і текстурі свого волосся.

    Домашні маски і засоби для волосся

    1. 1 Спробуйте зробити маску з майонезу. Майонез виготовляється з емульгованих яєчних жовтків і масла, тому здатний наситити ваше волосся тими маслами, які їм необхідні для густоти і здорового блиску. Повністю намажте всю довжину волосся майонезом і залиште його на 30 хвилин.
      • Через 30 хвилин сполосніть голову теплою водою, а потім вимийте волосся шампунем і обробіть кондиціонером.
      • Для досягнення найкращих результатів використовуйте повноцінний (а не знежирений) майонез.
      • Якщо у вас алергія на яйця, не робіть майонезну маску для волосся.
    2. 2 Скористайтеся алое вера. Візьміть гель алое вера безпосередньо з рослини або купіть готову пляшку 100% гелю алое. Нанесіть гель на волосся. Спочатку змастіть їм в корені волосся, а потім розподіліть по волоссю до самих кінчиків. Залиште алое на волоссі на дві години або більше, а потім змийте. Завершіть процедуру звичайним миттям голови з шампунем і кондиціонером.
    3. 3 Змішайте авокадо і банан. Розімніть один плід авокадо і один банан до утворення пасти. Змастіть волосся приготовленої пастою, повністю покривши нею пасма. Залиште маску на волоссі на одну годину, а потім змийте. Поєднання авокадо і банана пом'якшує посічені кінчики волосся і надає локонам додаткову еластичність.
    4. 4 Скористайтесь пивом замість кондиціонера. Пиво творить чудеса, воно надає волоссю блиск і обсяг. Коли закінчите мити голову, відіжміть з волосся надлишки води і полийте їх пивом з пляшки, щоб добре промочити. Залиште пиво на волоссі на кілька хвилин, а потім сполосніть.
    5. 5 Обробіть волосся гарячим маслом. Нагрійте чотири столові ложки кокосового, оливкового касторової олії або масла мигдалю таким чином, щоб воно стало теплим на дотик (але не гарячим). Полийте теплим маслом волосся і пальцями змастіть їм шкіру голови і коріння волосся. Коли все пасма рівномірно покриються теплим маслом, надіньте на голову шапочку для душу, а потім додатково обмотайте її рушником. Через 10-15 хвилин змийте масло теплою водою.
      • При бажанні помийте голову шампунем і обробіть волосся кондиціонером.
      • У магазинах можна знайти готові засоби для обробки волосся гарячими масляними масками.
    6. 6 Використовуйте яблучний оцет. Змішайте ½ чашки яблучного оцту з 1 чашкою теплої води. Обробіть даними розчином волосся після миття голови і залиште його на волоссі на 10 хвилин. Потім змийте без використання шампуню. Не користуйтеся цим засобом дуже часто, так як воно може сушити волосся.

    Харчові добавки та правильне харчування

    1. 1 Спробуйте приймати вітамінні добавки для зміцнення волосся. Харчові добавки для зміцнення нігтів і волосся допомагають здоровому росту волосся, а також сприяють поліпшенню їх блиску і текстури, тому їх варто спробувати, якщо ви готові почекати кілька тижнів до появи перших видимих ​​результатів. Пошукайте харчові добавки, спеціально призначені для здорового волосся і містять в собі біотин, фолієву кислоту і вітамін С.
      • Дотримуйтесь додаються інструкції по застосуванню обраного вами препарату і не перевищуйте рекомендовану дозу.
    2. 2 Їжте здорову їжу. Деякі зміни в харчуванні з часом також можуть справити позитивний вплив на стан вашого волосся. Постарайтеся харчуватися різноманітною їжею, але при цьому зробіть упор на фрукти, овочі, цільнозернові продукти і пісне м'ясо. Щоб волосся було здоровим, харчування обов'язково має включати в себе нижченаведені складові:
      • білки - курку, рибу, індичку, бобові та горіхи;
      • джерела заліза - червоне м'ясо, сочевицю і зелені листові овочі;
      • джерела вітаміну C - ягоди, брокколі, цитрусові та тропічні фрукти;
      • джерела жирних кислот омега-3 - сьомгу, оселедець, гарбузове насіння і волоські горіхи;
      • джерела вітаміну A - морква, батат і гарбуз;
      • джерела цинку - вітамінізовані зернові пластівці, устриці, яловичину і яйця;
      • джерела вітаміну E - арахіс і такі горіхи, як кешью, мигдаль і фундук.
      • біотин - цільнозернові продукти, печінку, дріжджі, яєчні жовтки і сою.
    3. 3 Пийте більше води. Оптимальний водний баланс дуже важливий для загального стану здоров'я організму і сприяє тому, щоб волосся ставало м'яким і блискучим, завдяки зволоженню зсередини. Постарайтеся ввести собі в звичку випивати по 640 мл води з самого ранку відразу після пробудження. Робіть це ще до того, як доторкнетеся до їжі, і не їжте після цього ще 45 хвилин.
      • Щоб вам було простіше пити воду протягом усього дня, тримайте під рукою пляшку з водою.

    Поради

    • Купуйте шампунь і кондиціонер, які будуть підходити вашому типу волосся. Волосся можуть помітно відрізнятися за своїм типом, тому вам необхідні спеціалізовані засоби, призначені для волосся вашого типу.

    додаткові статті

    Какполностью поголити зону бікіні Какправільно голити волосся в інтимній зоні Какзавіть волосся чоловікові Какотрастіть довге волосся хлопцю Какосветліть волосся за допомогою перекису водню Какотрастіть волосся за тиждень Какудаліть волосся в області пахв яксамостійної підстригти довге волосся Какбистрее висушити волосся без фена Какуменьшіть обсяг волосся Каксделать волосся природно хвилястими Каксмить синю або зелену фарбу з волосся без освітлення Какподстрічь волосся на лобку Каксделать ноги красивими і гладкими