Як приготувати блиск для губ

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Блеск для губ своими руками - 6 рецептов
Відеоролик: Блеск для губ своими руками - 6 рецептов

Зміст

1 Натріть бджолиний віск на тертці, щоб він швидше розплавився. В інтернет-магазинах косметичний бджолиний віск можна придбати як в вигляді дрібних гранул, так і у вигляді брусків. Якщо ви купили віск в гранулах, то його не потрібно додатково подрібнювати. Але якщо ви купили брусок воску, натріть його в невелику миску, щоб вам було простіше об'єднати його з іншими інгредієнтами.Обсяг натертого косметичного воску повинен складати близько 2 столових ложок (30 мл).
  • Чим більше бджолиного воску ви візьмете, тим щільніше вийде блиск для губ.

Порада: інгредієнтів вищевказаного рецепта досить для виготовлення 13-14 баночок блиску, і це відмінний варіант, якщо ви хочете частково подарувати їх. Якщо ж вам не потрібно так багато блиску для губ, зменшіть обсяг інгредієнтів вдвічі, щоб партія була настільки великою.

  • 2 Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів в скляну мензурку з носиком. Відміряйте 4 столові ложки (60 мл) олії виноградних кісточок або оливкової олії, 2 столові ложки (30 мл) кокосового масла, 2 столові ложки (30 мл) масла какао або масла ши і 2 столові ложки (30 мл) тертого воску. Розкрийте ножицями 3 капсули вітаміну E і видавіть їх вміст в ту ж мірну мензурку.
    • За допомогою мензурки з носиком розливати блиск по банках буде куди простіше, але якщо у вас її немає, то підійде і звичайна скляна миска.
    • Чи не кладіть в ємність капсули вітаміну E в оболонці!
  • 3 Підготуйте водяну баню на плиті. Візьміть досить велику каструлю, щоб в ній могла поміститися мірна Мензурка (або миска) з інгредієнтами, і налийте в неї воду шаром в 5-7,5 см. Потім поставте каструлю на плиту на середній вогонь, після чого помістіть всередину мензурку (миску) з інгредієнтами.
    • Простежте за тим, щоб вода не потрапила в інгредієнти, так як вона просто не змішається з ними і може зіпсувати ваш блиск для губ.
    • Якщо у вас немає доступу до плити, розтопити інгредієнти можна в мікрохвильовій печі. Тільки не спаліть їх при цьому. Намагайтеся підігрівати інгредієнти поетапно по 10-15 секунд за раз, після чого обов'язково перемішуйте їх для перевірки консистенції.
  • 4 Періодично помішуйте складу до повного розплавлення і змішування. Використовуйте силіконову лопатку, щоб знімати розхлюпується інгредієнти зі стінок ємності, тим самим забезпечуючи їх ретельне перемішування. Як тільки склад стане абсолютно однорідним без будь-яких грудочок, його можна вважати готовим!
    • Якщо ви не бажаєте потім возитися з відмиванням силіконової лопатки, замість неї можна використовувати одноразовий пластиковий ложку.
  • 5 Розлийте склад по банках для блиску, поки він все ще залишається в теплому стані. Блиск для губ буде помітно простіше розлити в тару, поки він ще гарячий або теплий. Як тільки він охолоне, це буде вже не так просто зробити. Використовуйте спеціальні баночки для блиску, а не звичайні ємності або порожні тюбики від помад. Даний рецепт дозволить вам отримати швидше блиск для губ, ніж бальзам, консистенція якого буде кілька рідшою, ніж у бальзаму.
    • Якщо у вас виникнуть складності з розливанням блиску в тару, скористайтеся лійкою.

    Порада: придбати баночки під блиск для губ можна в інтернет-магазинах. Використовувати можна як пластичні тюбики, з яких блиск необхідно видавлювати, так і тару з пензликом-аплікатором. Вам підійде будь-який варіант.


  • 6 Дайте блиску для губ охолонути в тарі протягом 20 хвилин, перш ніж починати ним користуватися. Наданого для охолодження часу має бути достатньо для того, щоб блиск трохи затвердів і не був занадто рідким. Як тільки він охолоне, можна починати ним користуватися!
    • Якщо ви хочете швидше охолодити блиск, покладіть його в холодильник.
  • Метод 2 з 4: Блиск для губ на основі вазеліну

    1. 1 Помістіть 2 столові ложки (30 мл) вазеліну в миску, безпечну для мікрохвильової печі. При бажанні використовуйте 2 миски, щоб приготувати два різні відтінки блиску, або ж обмежтеся однієї мискою для отримання кількох баночок однакового блиску для губ. Так як у вас буде не так багато інгредієнтів, можна взяти зовсім маленьку миску, замість того щоб бруднити велику ємність.
      • Придбати вазелін можна в аптеці.
    2. 2 Додайте в миску з вазеліном 1 чайну ложку помади. Використовуйте менше помади, якщо хочете надати блиску лише легкий відтінок, або візьміть більше помади, щоб зробити колір блиску більш насиченим.Просто відріжте необхідну вам частину стержня від помади-олівця і покладіть в миску.
      • Якщо у вас немає підходящої помади, можна скористатися тінями для повік або рум'янами, щоб надати блиску для губ необхідний відтінок.
      • Додатково можна використовувати 1-2 краплі вашого улюбленого ефірного масла або невелику щіпку косметичних блискіток.
    3. 3 Підігрійте склад в мікрохвильовій печі протягом 10-30 секунд (для початку). Потім подивіться, розплавилися чи інгредієнти. Якщо немає, поверніть миску в мікрохвильовку і погрійте ще 10-20 секунд.
      • Будьте обережні при використанні мікрохвильової печі. Миска може стати гарячою до того моменту, коли все буде готово.

      Порада: якщо у вас немає мікрохвильовки, використовуйте водяну баню, щоб розтопити інгредієнти на плиті.


    4. 4 Скористайтеся одноразової ложкою, щоб змішати вазелін з помадою. Розмішуйте інгредієнти протягом 10 секунд або близько того, щоб ретельно їх перемішати. Не можна допустити, щоб блиск для губ вийшов неоднорідним!
      • Якщо у вас немає одноразової ложки - не страшно. Її наявність тільки спростить вам подальшу прибирання, але замість неї можна використовувати і звичайну ложку, просто її потім доведеться помити.
    5. 5 Розлийте блиск для губ в баночки. Можна використовувати м'які тюбики, флакони з пензлем-аплікатором, баночки для блиску або будь-які інші ємності, які вам подобаються. Тільки пам'ятайте, що у цих ємностей обов'язково повинні бути кришки.
      • Розлийте блиск по банках якомога швидше після того, як ви розтопіть і змішайте інгредієнти. Чим гаряче він буде, тим вам буде простіше з ним працювати.
    6. 6 Дайте блиску для губ охолонути протягом 20 хвилин, перш ніж починати ним користуватися. Залиште ємності з блиском на стільниці або ж переставте в холодильник, щоб охолодити трохи швидше. Як тільки блиск для губ охолоне, він вже не буде рідким, а придбає ідеальну консистенцію для нанесення на губи!
      • Даний варіант блиску для губ відмінно підійде для того, щоб тримати його у себе в сумочці або в робочому столі. Крім того, він може послужити відмінним подарунком.

    Метод 3 з 4: Зволожуючий блиск для губ на основі кокосового масла

    1. 1 Розтопіть кокосове масло і масло какао в мікрохвильовій печі. Відміряйте 2 столові ложки (30 мл) кокосового масла і 1 столову ложки (15 мл) масла какао, помістіть їх в невелику миску, яку можна безпечно використовувати в мікрохвильовій печі. Поетапно грійте інгредієнти в мікрохвильовці проміжками по 10 секунд, поки вони не стануть рідкими.
      • На весь процес плавки інгредієнтів у вас піде не більше 30-40 секунд.
    2. 2 Видавіть в миску вміст капсул з вітаміном E. Розкрийте капсули ножицями і видавіть рідину з них в миску. Оболонку капсул викиньте і не кладіть до інгредієнтів.

      Чи знаєте ви? Вітамін E допомагає захистити губи від негативного впливу сонця, одночасно зволожуючи і пом'якшуючи їх.


    3. 3 Додайте до інгредієнтів помаду або ефірну олію, якщо вам необхідно отримати підфарбований або ароматизований блиск для губ. Одна або дві краплі вашого улюбленого ефірного масла перетворять блиск в мініатюрну форму ароматерапії. А чайна ложка помади (або близько того) дозволить підфарбувати блиск для губ і зробити його більш цікавим для повсякденного використання.
      • Для підфарбовування блиску також можна використовувати невелику кількість тіней для повік, рум'ян або бурякового порошку.
    4. 4 Перемішайте інгредієнти до однорідного стану. Використовуйте одноразову ложку для полегшення подальшої прибирання. Перемішуйте інгредієнти близько 10 секунд, не забуваючи зчищати склад зі стінок ємності для якісного змішування.
      • Найкраще виконувати дану операцію, поки склад ще теплий, тому вдамося до неї відразу після підігрівання кокосового масла з маслом какао і внесення додаткових інгредієнтів, які ви хочете використовувати.
    5. 5 Розлийте блиск для губ по банках і дайте йому охолонути протягом 20 хвилин. У кокосового масла досить низька температура плавлення, тому не заливайте блиск для губ на його основі в тюбики з-під помади-олівця, так як він може з них просто витекти навіть при невеликому нагріванні. Краще використовуйте невеликі баночки з кришками. Їх можна пошукати в місцевих магазинах косметичних товарів або замовити через інтернет-магазин.
      • Спробуйте влаштувати з подругами вечірку зі спільним виготовленням блиску для губ! При цьому кожен може створити свої улюблені відтінки блиску. А потім ви зможете обмінятися ними, щоб у всіх вийшла велика палітра для вибору відтінків.

    Метод 4 з 4: Надання блиску аромату, кольору і додаткового сяйва

    1. 1 Зробіть блиск ароматизованим, додавши в нього 3-4 краплі улюбленого ефірного масла. Після того як приготуєте склад (але перш ніж розіллєте по банках), додайте в нього кілька крапель улюбленого ефірного масла і перемішайте. Спробуйте використовувати нижченаведені аромати:
      • ефірне масло перцевої м'яти для виразного запаху свіжості;
      • ефірне масло апельсина або лайма для цитрусового аромату;
      • ефірне масло для заспокійливого ефекту.
    2. 2 Використовуйте рум'яна або буряковий порошок, щоб надати блиску колір. Просто нашкріб близько половини чайної ложки обраного вами пігменту в розтоплений блиск для губ. Перемішайте склад до однорідності, а потім розлийте по банках.
      • Чим більше пігменту ви додасте, тим більш насиченим вийде колір блиску для губ. Експериментуйте з кількістю пігменту, щоб підібрати для себе оптимальний колір.
    3. 3 Додайте в блиск чайну ложку помади, щоб отримати унікальний відтінок. Додайте в блиск для губ помаду для отримання більш насиченого кольору. Помістіть помаду в ємність з інгредієнтами ще перед тим, як поставити все на водяну баню.
      • Для додання блиску будь-якого відтінку можна використовувати червону, рожеву, фіолетову помаду або навіть більш сміливі кольору.
    4. 4 Створіть сяючий блиск для губ, додавши в нього косметичні блискітки. Почніть з додавання половини чайної ложки блискіток (близько 2 г) в розтоплений блиск для губ. Ретельно розмішайте склад, перш ніж розливати його по банках.
      • Заради власної безпеки не застосовуйте блискітки, призначені для виробів. Косметичні блискітки спеціально призначені для контакту зі шкірою та не такі небезпечні при попаданні всередину організму.

      Порада: будьте обережні і не використовуйте занадто багато блискіток. Їх надлишок може привести до зміни консистенції блиску для губ і зробити його зернистим.

    Поради

    • Щоб відмити ємність для змішування інгредієнтів, поставте її в каструлю з киплячою водою. Це допоможе вам знову розтопити залишки інгредієнтів. Потім кухонної губкою протріть ємність. Якщо ви застосовували бджолиний віск, викиньте використану губку і не залишайте її для подальшого використання.

    Що вам знадобиться

    Блиск для губ на основі бджолиного воску

    • Терка
    • мірні ложки
    • Скляна вимірювальна Мензурка з носиком
    • Каструля
    • Ножиці
    • Баночки для блиску
    • Силіконова лопатка або ложка
    • Воронка (необов'язково)

    Блиск для губ на основі вазеліну

    • мірні ложки
    • Невелика миска, безпечна для мікрохвильової печі
    • Баночки для блиску
    • одноразові ложки

    Зволожуючий блиск для губ на основі кокосового масла

    • мірні ложки
    • Миска, безпечна для мікрохвильової печі
    • одноразові ложки
    • Баночки для блиску
    • Ножиці

    Додання блиску аромату, кольору і додаткового сяйва

    • мірні ложки
    • Силіконова лопатка або ложка
    • ніж