Як приготувати чорний харчовий барвник

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Пищевой краситель. Простой рецепт своими руками. Красный.
Відеоролик: Пищевой краситель. Простой рецепт своими руками. Красный.

Зміст

Ви можете знайти харчовий барвник чорного кольору в деяких спеціалізованих магазинах, але він не дуже поширений, в порівнянні з іншими квітами. Приготуйте його самостійно в домашніх умовах, змішуючи інші кольори, або скористайтеся натуральними компонентами для фарбування глазурі, випічки або солоних страв.

кроки

Метод 1 з 2: Змішування харчових барвників

  1. 1 Придбайте червоний, синій і зелений харчові барвники. Ви можете змішати ці кольори для отримання темно-сірого, це кращий результат, який ви можете отримати, не купуючи чорний харчовий барвник.
    • Якщо ви готуєте цукрову глазур, використовуйте гелевий або кремоподібний харчовий барвник. Рідкі барвники дають менш інтенсивний колір і можуть зіпсувати консистенцію глазурі.
  2. 2 Додайте какао порошок (тільки для білої глазурі). Кінцевий результат буде краще, якщо ви починаєте з темного рецепта. Ви можете змінювати інтенсивність кольору, якщо використовуєте білу глазур, додаючи по ложці за раз.
    • Чорний какао порошок дає найкращий результат, але звичайний також добре підходить для цього способу.
    • Якщо ви пропустите цей крок, вам знадобиться набагато більше харчового барвника, який може вплинути на смакові якості і консистенцію.
  3. 3 Додайте рівні частини червоного, синього і зеленого кольорів в ваш рецепт. Почніть з декількох крапель кожного кольору, добре їх перемішуючи. Продовжуйте додавати, поки суміш не стане темно-сірої. Завжди додавайте рівні частини кожного з квітів.
    • Ви можете використовувати жовтий барвник замість зеленого, але через більш світлого відтінку вам буде важче отримати чорний колір.
  4. 4 Регулюйте колір. Якщо бачите відтінок іншого кольору в сірому, скористайтеся цими порадами:
    • Якщо відтінок зелений, додайте більше червоного.
    • Якщо фіолетовий, додайте зелений колір.
    • Вносьте коригування по одній краплі, повністю перемішуючи суміш після кожної з них.
  5. 5 Дочекайтеся остаточного кольору. Більшість харчових барвників дадуть більш інтенсивний колір в кремі і стануть світліше в глазурі. Якщо ви працюєте з глазур'ю, розгляньте можливість додавання фарбника за півгодини до подачі, щоб мінімізувати втрату насиченості кольору.
    • У деяких регіонах хімікати, що містяться у воді, можу вплинути на зміни кольору. Кремові суміші отримають більш стабільний колір при додаванні молока замість води.
    • Тримайте блюдо далеко від потрапляння прямих променів світла та тепла, щоб уникнути вицвітання.

Метод 2 з 2: Використання натуральних інгредієнтів

  1. 1 Додайте чорний какао порошок в рідке тісто. Особливий вид какао порошку, позначений як «чорний» або «голландський ультра», дає більш насичений темний колір і м'який смак в порівнянні зі звичайним какао. Торт вийде глибокого темного кольору з шоколадним ароматом. Замінюючи звичайний какао порошок, внесіть наступні зміни в рецепт:
    • Додайте трохи жиру (рідке або тверде масло)
    • Використовуйте одну чайну ложку розпушувача (5 мл), замість ¼ чайної ложки соди.
  2. 2 Додайте чорнило кальмарів в солоні страви. Чорнило мають солоний смак і не підходять для цукерок або десертів. Найчастіше вони використовуються для фарбування пасти, рису або гострих соусів. Для найбільш інтенсивного кольору додайте чорнило в саморобний тісто для пасти (замість солі і частини інших рідких інгредієнтів). Для швидкого, але менш послідовного способу додайте чорнило в воду, поки паста або рис киплять. Перемішайте чорнило в соусі для більш ефектного вигляду.
    • Торговці рибою іноді продають чорнило кальмара, і можливо їх вам доведеться пошукати в декількох магазинах.
    • Додавайте чорнило кальмара в малих кількостях. Вони досить солоні і у великій кількості дають йодистий смак.

Поради

  • Спеціалізовані магазини з випічкою можуть продати вам чорний харчовий барвник.
  • Ви можете закип'ятити шкірку чорного горіха з яйцями для отримання темно-коричневого або чорного кольору яєчної шкаралупи.Вживання цієї фарби може бути шкідливим, тому не використовуйте такий спосіб для фарбування харчових продуктів. Сік горіха забарвить шкіру, одяг і все, на що потрапить.

попередження

  • Не використовуйте чорнило кальмарів, якщо у вас алергія на морепродукти.