Як приготувати рис в мікрохвильовій печі

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
★Что нельзя разогревать в микроволновке. Запомни и передай знакомым. 9 советов.
Відеоролик: ★Что нельзя разогревать в микроволновке. Запомни и передай знакомым. 9 советов.

Зміст

1 Промийте рис. Промийте рис під краном. Промивайте його в друшляку або в схожої начиння. Коли промиєте рис, обережно струсіть друшляк, щоб прибрати зайву воду.
  • 2 Прочитайте інструкції на упаковці, щоб дізнатися точне співвідношення рису з водою. Перед приготуванням рису в нього додають воду, але точне співвідношення ще потрібно дізнатися. Прочитайте інструкції на упаковці, щоб дізнатися приблизне співвідношення рису з водою. Як правило, співвідношення рису з водою становить 2 до 1.
    • Більше води зроблять рис занадто м'яким, а якщо води буде менше - його буде важче розжовувати. Якщо ви хочете, щоб рис став більш м'яким або більш жорстким, додайте більше або менше рекомендованого обсягу води.
  • 3 Вилийте рис з водою в ємність для мікрохвильової печі. Ємність повинна бути призначений саме для мікрохвильовки. Про це повинно бути написано десь на ємності. Якщо ви не впевнені, чи можна використовувати дану ємність в мікрохвильовці, тоді про всяк випадок вам варто взяти іншу начиння. Вилийте в неї рис з водою.
    • Ємність повинна бути злегка більше, ніж потрібно, оскільки в процесі варіння рис розбухне. Крім того, під час кипіння з великої місткості вода не переллється через край.
    • Рис не обов'язково помішувати в процесі варіння.
  • Частина 2 з 3: Готування в мікрохвильовій печі

    1. 1 Готуйте рис на високій температурі. Поставте мікрохвильову піч на найвищу температуру. Готуйте рис протягом 10 хвилин. Не кладіть на ємність, коли будете варити рис в мікрохвильовці.
    2. 2 Продовжіть варити рис при низькій температурі. Через 10 хвилин переведіть мікрохвильовку на низьку температуру. Варіть рис при низькій температурі протягом 15 хвилин. Не кладіть на рис в процесі варіння.
      • Коричневий рис вариться довше білого. Коли будете варити коричневий рис, додатковий час для варіння повинно становити не 15 хвилин, а 20.
      • Чи не помішуйте рис в процесі варіння.
    3. 3 Збити рис вилкою. Через 15 хвилин варіння рис буде готовий до вживання. Візьміть вилку і акуратно збити рис, щоб збільшити його в обсязі.
      • Якщо рис залишиться твердим, проваріть його ще пару хвилин, а потім знову перевірте.
      • Будьте обережні, коли будете діставати рис з мікрохвильової печі. Якщо в процесі варіння вода перелилася через край, почекайте пару хвилин, перш ніж взятися за ємність. Використовуйте для цього прихватки.

    Частина 3 з 3: Додавання спецій

    1. 1 Віддайте перевагу традиційній солі, перцю і вершкового масла. Щоб отримати класичний смак, додайте в рис трохи солі і перцю, а також ложку вершкового масла. Масло можна додати у воду перед варінням рису або розтопити його вже після того, як рис звариться.
    2. 2 Додайте в рис спеції з інших страв. Якщо рис буде виступати гарніром для іншої страви, візьміть спеції для цієї страви і додайте їх в рис. Так ви додасте рису смак і зробите так, щоб він добре поєднувався з іншим блюдом.
      • Наприклад, якщо ви готуєте лосося, додайте в зварений рис трохи лососевого маринаду.
    3. 3 Замініть воду курячим або овочевим бульйоном. Якщо ви хочете додати смак під час готування рису, замініть воду курячим або овочевим бульйоном. Через занадто великої кількості курячого бульйону або води рис може стати занадто крохмалисті, тому, якщо хочете надати рису смак, варіть його в суміші з овочевого / курячого бульйону і води, співвідношенням 1: 1.