Як приготувати «воронки»

Автор: Clyde Lopez
Дата Створення: 22 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як приготувати «воронки» - Суспільство
Як приготувати «воронки» - Суспільство

Зміст

«Воронки», також відомі як «аппам» - популярний і універсальний "млинець" популярний в Шрі-Ланці, Південній Індії і Малайзії. Хоча у них свій власний унікальний аромат від кокосового горіха і трохи кислого процесу бродіння, вони можуть працювати в парі з багатьма іншими харчовими продуктами, створюючи смачний сніданок, обід або десерт. Ви навіть можете приготувати яйця, сир або інші продукти прямо у верхній частині «воронки» на сковороді.

інгредієнти

Легкі «воронки» (Кількість ~ 16 тонких «воронок»)

  • 3 склянки (700 мл.) Рисового борошна
  • 2.5 склянки (640 мл.) Кокосового молока
  • 1 чайна ложка (5 мл.) Цукру
  • 1 чайна ложка (5 мл.) Сухих активних дріжджів
  • 1/4 склянки (60 мл.) Теплої води
  • 1 чайна ложка (5 мл.) Солі
  • Рослинна олія (2-3 краплі на «воронку»)
  • Яйця (за бажанням, 0-2 на людину за бажанням)


«Воронки» з пальмовою вином або харчовою содою (Кількість ~ 18 тонких «воронок»)


  • 1.5 склянки (350 мл.) Сирого рису
  • Жменька вареного рису (близько 2-х столових ложок або 30 мл.)
  • 3/4 склянки (180 мл.) Тертого кокоса
  • Вода або кокосове молоко (додати в разі необхідності)
  • 1 чайна ложка (5 мл.) Солі
  • 2 чайні ложки (10 мл.) Цукру
  • або 1/4 чайної ложки (1.2 мл.) харчової соди
  • або близько 2 чайних ложок (! 0 мл.) пальмового вина

кроки

Метод 1 з 2: Приготування легких «воронок»

  1. 1 Дотримуйтесь цього рецепту, щоб приготувати «воронки» протягом 3-х годин. Цей рецепт замінює більш повільні методи бродіння з дріжджами, які тільки займають близько 2-х годин, щоб дати рідке тісто потрібної консистенції і аромат для приготування. «Воронки» проходять цей шлях, щоб зробити смак, який відрізняється від «воронок», приготованих з пуншу або харчової соди, але вони як і раніше смачні, і ви заощадите багато часу на підготовку.
    • Цьому рецептом також краще слідувати, якщо у вас немає кухонного комбайна або потужного блендера, так як всі інгредієнти легко перемішати разом вручну.
  2. 2 Змішайте дріжджі, цукор і теплу воду разом. Використовуйте 1/4 склянки (60 мл.) Води, нагрітої до 43-46ºC. Повільно змішайте з 1 чайною ложкою (5 мл.) Цукру і 1 чайною ложкою сухих активних дріжджів. Дайте настоятися 5-15 хвилин, поки суміш не стане пінної. Температура і цукор викличуть активування сухих дріжджів, перетворюючи цукор в ароматний і повітряний, через що вийде гарне тісто.
    • Якщо у вас немає термометра, який можна використовувати для води, використовуйте теплу або злегка теплу воду. Занадто гаряча вода - вб'є дріжджі, в той час як занадто холодна вода просто займе більше часу, щоб працювати.
    • Якщо дріжджова суміш не піниться, можливо, використовується старі або пошкоджені дріжджі. Спробуйте новий пакет.
  3. 3 Додайте дріжджову суміш до рисовому борошні і солі. Після того, як дріжджова суміш стане пінистої, перекладіть її у велику миску з 3-ма склянками (700 мл.) Рисового борошна і 1 чайною ложкою (5 мл.) Солі. Перемішайте разом.
    • Використовуйте миску, яка може вмістити близько 3-х літрів, так як тісто буде розширюватися.
  4. 4 Додайте кокосове молоко в суміш. Налийте 2.5 склянки (640 мл.) Кокосового молока і перемішайте разом, поки у вас не буде однорідне тісто, без грудок або змін кольору. Ви можете пюрерізіровать суміш, якщо у вас є блендер або кухонний комбайн, але з цим рецептом має бути досить легко, змішати тісто вручну.
  5. 5 Накрийте миску і дайте тісту піднятися. Тепер, коли дріжджі активні, вони будуть продовжувати ферментувати цукор в тесті. Це зробить тісто повітряним, а також додасть додатковий аромат. Накрийте миску і залиште на стільниці протягом приблизно 2-х годин. Тісто збільшиться в розмірі приблизно в два рази до того часу, воно готове.
    • Дріжджі працюють швидше при більш високій температурі або якщо вони все ще порівняно свіжі. Перевірте його через годину, щоб подивитися, якщо тісто вже досить збільшилася.
  6. 6 Нагрійте сковороду на середньому вогні. Якщо у вас є, використовуйте сковороду для «воронок», яка також називається сковорода для аппам, з поглибленням всередині, яка створює «воронку» з тонким зовнішнім ободом і товщим центром. В іншому випадку, підійде невеликий вок або сковорода. Нагрівайте її протягом приблизно двох хвилин.
  7. 7 Додайте трохи масла в сковороду. Дві або три краплі олії повинно бути достатньо для однієї «воронки». Повертайте сковороду, щоб масло покрило боку або використовуйте тканину, щоб рівномірно його поширити. Деякі люди вважають за краще не використовувати масло взагалі, але це допомагає запобігти прилипання «воронки» до сковороди.
  8. 8 Додайте повний черпак тесту і обертайте сковороду. Додайте приблизно 1/3 склянки (80 мл.) Рідкого тесту в сковороду. Відразу нахиліть сковороду і обертайте її круговим рухом, так щоб тісто охопило стінки і дно сковороди. Тонкий, мереживний шар рідкого тесту повинен прилипати до боків, з більш товстим шаром в центрі.
    • Якщо тісто дуже густе і не заповнює центр сковороди, коли ви обертаєте, перемішайте тісто з 1/2 склянки (120 мл.) Кокосового молока або води перед приготуванням наступної «воронки».
  9. 9 Розбийте яйце над центром «воронки» (за бажанням). Якщо вам подобається, розбийте яйце прямо над центром «воронки». Можливо, ви захочете спробувати свою першу «воронку» без добавок, перш ніж вирішите, чи хочете спробувати її з яйцями. Якщо кожна людина їсть кілька «воронок», яйце для кожної «воронки», ймовірно, занадто багато. Розгляньте 0-2 на людину в залежності від їх переваг.
  10. 10 Накрийте кришкою і готуйте, поки краю не стануть коричневими. Накрийте сковороду кришкою і дайте «воронку» готуватися 1 4 хвилини, в залежності від температури і консистенції тіста. «Воронка» готова, коли краю коричневі, а центр вже більше не рідкий, хоча ви можете готувати її більше для більш хрусткого, золотисто-коричневого центру, якщо вважаєте за краще.
  11. 11 Обережно вийміть з сковороди. Ножем для масла або інший тонкої, плоскою посудом, яка добре підходить для видалення тонкого хрусткого край від сковороди, не порушуючи його. Після того, як він відклеївся, використовуйте лопаточку, щоб перекласти «воронку» на тарілку. Ви можете складати «воронки» один на одного, коли готуєте їх. Якщо ви готуєте велику кількість «воронок» (подвійний або потрійний рецепт) і хочете тримати їх в теплі, покладіть їх у духовку при мінімальній температурі або просто включите запальник.
  12. 12 Готуйте інше тісто так само. Злегка змастіть сковороду між приготуваннями кожної «воронки» і готуйте кожну «воронку» із закритою кришкою до коричневого кольору. Налаштуйте кількість тіста, яке ви використовуєте, якщо «воронки» занадто товсті, щоб приготувати їх належним чином або занадто маленькі для створення мереживного краю навколо сторін сковороди.
  13. 13 Подавайте гарячими на сніданок або вечерю. Вони відмінно підходять для врівноваження гострої каррі або самбол. Через кокосового смаку, вони особливо хороші зі стравами на вечерю, що містять кокос.

Метод 2 з 2: Приготування «воронок» з харчовою содою або пальмовим вином

  1. 1 Почніть цей метод напередодні. У цьому рецепті «воронок» використовують або алкогольне пальмова вино або харчову соду. Хоча пальмова вино більш традиційне і додає особливий колорит, обидва методи призводять до бродіння тесту вночі, виробляючи помітно інший аромат, ніж швидкий дріжджовий метод.
  2. 2 Приготуйте жменю рису. Ви можете використовувати будь-який сорт рису для цього рецепта. Оскільки вам потрібно почати приготування цих «воронок» напередодні, ви могли б приготувати каструлю рису на вечерю в той день і зберегти жменю (або дві великі ложки) в закритій ємності в холодильнику.
  3. 3 Замочіть сирої рис у воді протягом не менше 4-х годин. Використовуйте 1.5 склянки рису (350 мл.) Хоча ви може використовувати рис, який не вимагає замочування, цей рецепт вимагає змішування рису з іншими інгредієнтами, так що вам потрібно замочити його, поки він не стане досить м'яким, щоб подрібнити його або покласти в кухонний комбайн.
  4. 4 Злийте воду з рису. Процідіть замочений рис через сито або тканину, щоб злити воду, залишивши розм'якшений, але сирої рис.
  5. 5 Подрібніть разом проціджений рис, приготований рис і 3/4 склянки (180 мл.) Тертого кокосового горіха. Це займе багато часу вручну, так що використовуйте блендер або кухонний комбайн, якщо у вас є. Змішуйте сирої рис разом з кокосовою стружкою і вареним рисом до однорідного або майже однорідного тесту. Трохи груба або зерниста текстура - прекрасно.
    • Додавайте потроху води в тісто, якщо воно виглядає сухим або у вас виникли проблеми з його подрібненням.
  6. 6 Змішайте 1/4 склянки (60 мл.) Тесту з 3/4 склянки (180 мл.) Води. Перемішайте тісто разом, щоб отримати більш вологе, рідкіснішу суміш. Використовуйте каструлю або іншу ємність для приготування.Ви приготуєте цю суміш і використовуєте її, щоб тісто початок бродіння, яке додає легкість і аромат «воронок».
  7. 7 Нагрійте нову суміш до загустіння, потім дайте охолонути. Енергійно розмішуйте суміш тесту і води, коли нагріваєте її при низькій температурі. Вона повинна і надалі згущуватися, поки не стане желеподібної і прозорою. Зніміть суміш з вогню і залиште, поки вона не досягне кімнатної температури.
  8. 8 Змішайте приготоване тісто і сире тісто разом. Ретельно змішуйте, щоб не було грудок. Додайте трохи води, коли змішуєте, якщо суміш занадто суха, щоб перемішати. Використовуйте велику миску з великою кількістю місця для тесту, щоб йому було куди збільшуватися.
  9. 9 Накрийте кришкою і залиште на 8 годин. Накрийте суміш тесту тканиною або кришкою і залиште при кімнатній температурі. Часто, люди залишають його на ніч і готують «воронки» на сніданок вранці.
    • Тісто має майже подвоїтися в розмірі та стати пінистим.
  10. 10 Додайте інші інгредієнти в тісто. Після того, як тісто готове, додайте 1 чайну ложку (5 мл.) Солі і 2 чайні ложки (10 мл.) Цукру або за смаком. Додайте або 1/4 чайної ложки (1.2 мл.) Харчової соди або невелика кількість тодди, також відомий як пальмове вино. У тодди сильний аромат, так що ви можете почати з усього лише 1 чайної ложки (5 мл.) І збільшити кількість, якщо у першій «воронки» не специфічного кислого смаку.
    • Пальмова вино - алкогольне, але невелика кількість, що використовується в цьому рецепті не повинно впливати на тверезість.
  11. 11 Розведіть тісто, поки його не буде легко наливати. Тісто має бути більш рідкісним, ніж тісто для американських млинців. Додайте воду або кокосове молоко, поки воно не стане досить рідкісним, щоб легко поширюватися по сковороді, але досить густим, щоб залишатися разом, а не стати повністю рідким. Перемішайте або змішайте, поки в тесті не залишиться грудок.
  12. 12 Змастіть жиром і нагрійте сковороду на середньому вогні. Використовуйте тканину або паперовий рушник, щоб розмазати невелику кількість масла по сковороді для «воронок», воке або простий сковороді, поки злегка не змажете її. Нагрівайте її протягом пари хвилин на середньому вогні; сковорода не повинна бути занадто гарячою.
    • Невеликі сковорідки з широкими, похилими стінками підходять найкраще.
  13. 13 Використовуйте черпак, щоб додати досить тесту для покриття сковороди. Залежно від розміру вашої сковороди, потрібно близько 1 / 4-1 / 2 склянки рідкого тесту (60-120 мл.). Нахиліть сковороду і вилийте тісто по краях по колу один або два рази. Тонкий шар повинен бути залишений з боків, з більш товстим центром біля основи сковороди.
  14. 14 Накрийте кришкою і готуйте 2-4 хвилини. Дивіться за «лійкою». Вона готова, коли краю коричневі і центр м'який, але не рідкий. Її можна готувати на хвилину або дві довше, якщо хочете, щоб центр був хрустким, але багато хто воліє з'їсти її з білим центром. Використовуйте лопаточку, щоб перенести «воронку» на тарілку, як тільки вона буде готова.
  15. 15 Готуйте інші «воронки» таким же чином. Змащуйте сковороду між приготуванням кожної «воронки» і часто перевіряйте «воронку» під час приготування. Тому що сковорода нагріється, коли ви готуєте «воронки», пізніше «воронки» можуть готуватися більш короткий час. Вимкніть вогонь через хвилину або два, якщо «воронки» горять або прилипають до сковороди.

Поради

  • Якщо тертий кокос не доступний, додайте один додатковий стакан кокосового молока.
  • У вас може не вийде «воронка» з першого разу. Практика робить досконалим.
  • Спробуйте додати невелику кількість меду в тісто, щоб зробити «воронки» на десерт. Їжте з бананами і / або з підсолодженим кокосовим молоком.
  • Червону рисове борошно можна знайти в Шрі-Ланці в спеціалізованих магазинах, але проста рисове борошно більш доступна і підходить так само добре.

попередження

  • Тісто може скиснути, якщо залишити для бродіння на більш тривалий час, ніж потрібно.
  • Змастіть сковороду перед приготуванням «воронки» або вона прилипне до сковороди.

Що вам знадобиться

  • Велика миска
  • Сковорода (для "воронок», невеликий вок, або невелика сковорода)
  • Ніж для масла
  • лопатка
  • черпак
  • Кухонний комбайн або блендер (за бажанням)