Як привести в порядок волосся ляльки

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
МОЧАЛКА! КАК РАСПУТАТЬ ВОЛОСЫ КУКЛЫ?
Відеоролик: МОЧАЛКА! КАК РАСПУТАТЬ ВОЛОСЫ КУКЛЫ?

Зміст

1 Виявити проблему з волоссям ляльки. Насамперед необхідно з'ясувати, що не так з ляльковими волоссям. Іноді потрібно всього лише акуратно розчесати волосся, а в інших випадках не обійтися без миття. Якщо волосся дуже пушаться і сплутані на кінчиках, потрібно зробити невелику стрижку. У цій частині статті надано рекомендації щодо виявлення конкретних проблем з волоссям і їх виправлення.
  • 2 Почніть з розчісування волосся. Звичайне розчісування допоможе розплутати волосся і додати їм більш охайний вигляд. Розчісуйте волосся невеликими пасмами і працюйте від кінчиків, поступово піднімаючись все вище. Не намагайтеся відразу прочесати волосся від коренів до кінчиків - це може пошкодити волокна, з яких виготовлені волосся. Рекомендується використовувати плоску металеву гребінець з рідкими зубчиками або спеціальну металеву гребінець-щітку для перук. Не використовуйте пластикові гребінці і щітки (в тому числі щітки з металевою щетиною і пластиковими наконечниками), так як пластик створює статичну електрику, яке змушує волосся пушіться.
    • Якщо у вашої ляльки кучеряве волосся, розчісуйте кожен завитої локон окремо і виправляйте його форму, обережно накручуючи волосся на свій палець.
    • Не використовуйте для ляльки свою власну гребінець. На вашій гребінці скупчується чимало жирових виділень вашої голови, а ці речовини можуть пошкодити волосся ляльки.
    • Якщо волосся вашої ляльки виготовлені з пряжі, обережно розчешіть її плоскою гребінцем з рідкими зубчиками або ж власними пальцями.
  • 3 Подумайте про те, щоб підстригти волосся ляльки. Якщо в цілому лялька виглядає добре, але кінчики її волосся зваляти і розпушились, подумайте про те, щоб скоротити їх гострими ножицями. Проте, пам'ятайте, що даний крок є незворотнім. У ляльки волосся більше не відросте.
  • 4 Подумайте про завивку волосся. Волосся ляльки можна зволожити і завити на соломинки для коктейлю або на справжні бігуді (в залежності від розмірів ляльки). Даний крок можна використовувати для відновлення зачіски кучерявою ляльки або ж для того, щоб замаскувати свалявшиеся і розпушилися кінчики волосся.Детальніше завивка лялькових волосся розглянута в окремій частині цієї статті.
  • 5 Подумайте про те, щоб вимити лялькові волосся. Часом волосся ляльки виглядають не кращим чином лише тому, що вони брудні. У такому випадку їх можна дбайливо вимити. Також миття волосся допоможе пом'якшити волокна, з яких вони зроблені, і вам буде легше їх розчесати. Більш детальна інформація про те, як мити синтетичні, натуральні і мохерові лялькові волосся, викладена в окремих частинах статті.
  • 6 З'ясуйте, з якого матеріалу виготовлені волосся ляльки. Перш ніж мити лялькові волосся, необхідно з'ясувати, з чого вони зроблені. Волосся деяких ляльок можна мити без будь-яких проблем, тоді як у інших така процедура може абсолютно зіпсувати волосся. Аналогічним чином, деяких ляльок можна спокійно мочити, тоді як інші можуть зіпсуватися від контакту з водою. Нижче перераховані різні види ляльок і лялькових волосся, які можна і не можна мити.
    • Ляльки з синтетичних матеріалів, наприклад з пластика і вінілу, можна безпечно мочити. Більшість сучасних ляльок, які продаються в магазинах іграшок в даний час, виготовлено саме з синтетичних матеріалів.
    • Ляльки з деревини та порцеляни вимагають особливої ​​обережності при митті волосся. Будь-яка залишкова волога на голові такої ляльки може привести до утворення гнилі і цвілі, що зіпсує ляльку.
    • Ляльки з натуральними волоссям і волоссям з мохеру можна мити з обережністю. У більшості таких ляльок волосся являють собою наклеєний на голову перуку (замість прошитих волосся).
    • Синтетичні лялькові волосся можна безпечно мити. У більшості сучасних ляльок з магазинів іграшок волосся виготовлені з синтетичних матеріалів.
    • Лялькові волосся, виготовлені з вовни, не можна мити, так як вода їх зіпсує. Спробуйте просто розчесати таке волосся з кукурудзяним крохмалем або тальком, а потім вичесати залишки використаної пудри.
    • Лялькові волосся з пряжі можна мити з обережністю. Більшість ляльок з такими волоссям зшито з тканини, тому вони можуть запліснявіти від вологи. Якщо вам просто необхідно вимити волосся такої ляльки, зробіть це точно так же, як ви б мили синтетичні волосся, але із застосуванням кондиціонера для пом'якшення тканини або засоби для ручного прання білизни.
  • Частина 2 з 4: Вимийте синтетичні волосся ляльки

    1. 1 Наповніть підходящу ємність прохолодною водою. Використовувати можна будь-яку ємність, обсяг якої дозволяє занурити волосся ляльки в воду, не скручуючи їх.
    2. 2 Додайте в воду кілька крапель засобу для миття посуду. Додайте в воду трохи засобу для миття посуду і розмішайте. Також можна використовувати шампунь для перук (він буває в продажу в салонах краси і в магазинах, що торгують перуками). Не використовуйте звичайні шампуні для волосся, так як ці кошти можуть зробити волосся ляльки дуже пишними.
      • Якщо ви змушені використовувати шампунь для волосся, так як у вас немає під рукою засоби для миття посуду або спеціального шампуню для перук, краще візьміть щадний варіант, наприклад шампунь, призначений для дітей.
    3. 3 Розчешіть волосся ляльки. Візьміть щітку з металевими щетинками або плоску гребінець з рідкими зубчиками і обережно розчешіть волосся ляльки. Починайте розчісувати з кінчиків і поступово просувайтеся вище.
      • Не намагайтеся відразу прочесати лялькові волосся від коренів до кінчиків. Це зашкодить і деформує волокна, і через це волосся буде пушіться і плутатися.
    4. 4 Подумайте про те, щоб захистити обличчя ляльки від води. Незважаючи на те що вода не повинна зашкодити фарбу на обличчі ляльки, вона може привести до утворення іржі і цвілі в механізмі кліпав очима. Якщо у вашої ляльки блимаючи очі, які закриваються, коли ви кладете її, можна накрити їх ватними кульками і заклеїти зверху скотчем. Завдяки цьому очі не намокнуть і не заіржавіють через те, що ви помиєте ляльці волосся.
    5. 5 Занурте волосся ляльки в мильну воду. Переверніть ляльку вниз головою і занурте її волосся в воду.Постарайтеся не мочити волосся біля коріння.
    6. 6 Спіньте мильну воду на лялькових волоссі. Руками обережно збийте мильну піну на волоссі ляльки. Якщо волосся дуже брудні або ж забруднення присохли, можна залишити їх відмокати в воді на 10-15 хвилин.
    7. 7 Сполосніть волосся ляльки чистою прохолодною водою. Відкрийте кран і потримайте волосся під струменем холодної води. Робіть це до тих пір, поки що стікає з волосся вода не стане чистою. При цьому намагайтеся не мочити саму голову ляльки.
    8. 8 Використовуйте кондиціонер, щоб вам було простіше розплутати лялькові волосся. Через миття волосся можуть трохи переплутатися. Їх можна розплутати за допомогою легкого кондиціонера для волосся, якщо обережно розподілити його по волоссю ляльки, щоб розгладити їх і прибрати сплутані ділянки. Після цього знову потримайте волосся ляльки під прохолодною проточною водою, поки вона не почне стікати в чистому вигляді.
      • Замість кондиціонера для волосся можна використовувати кондиціонер для білизни.
    9. 9 Обміркуйте варіант з укладанням волосся. Якщо ви хочете завити волосся ляльки, займіться цим зараз. Укладати лялькові волосся простіше у вологому або мокрому стані. Якщо у вас велика лялька, її волосся можна накрутити на бігуді, а для завивки волосся маленької ляльки можна скористатися соломинками. Ніколи не застосовуйте з цією метою плойку або праску для волосся, інакше ви ризикуєте розплавити ляльці волосся.
    10. 10 Розкладіть волосся ляльки на рушник для просушування. Як тільки ви вимиєте волосся, покладіть ляльку на рушник і розподіліть на ньому її волосся віялом навколо голови. Також можна додатково промокнути волосся зверху іншим рушником, щоб прибрати надлишки вологи.
      • Якщо на даному етапі деякі волокна все ще вибиваються із загальної маси волосся, волосся можна обережно прочесати плоскою гребінцем з рідкими зубами.
    11. 11 Розчешіть висохлі волосся. Коли волосся ляльки висохнуть, можна буде прочесати їх плоскою гребінцем з рідкими зубчиками або щіткою з металевою щетиною. Якщо ви завивали волосся, зніміть бігуді. Якщо ви віддаєте перевагу зачіску з виражених кучерявого локонів, що не розчісуйте ляльку після видалення бігуді. Щоб зробити кучері більш пишними, обережно розділіть кучеряві локони пальцями.
      • Якщо ви захищали очі ляльки ватяними кульками і скотчем, їх можна видалити.

    Частина 3 з 4: Вимийте натуральні і мохерові волосся

    1. 1 Якщо можливо, зніміть перуку з голови ляльки. Багато ляльки з натуральними або мохеровий волоссям мають на голові парик, а не прошиті класичним способом волосся. Зазвичай така лялька виготовлена ​​з порцелянових частин і набивного тулуба, тому її не можна мочити. Щоб лялька не намокла при митті волосся, необхідно зняти з її голови перуку. Обережно відклейте перуку від голови, рухаючись від країв. Якщо у вас не виходить зняти перуку або він починає рватися, залиште його на ляльці і виконуйте подальші кроки з граничною обережністю.
    2. 2 Акуратно розчешіть волосся. Спочатку розплутати сплутані ділянки волосся плоскою гребінцем з загостреним кінчиком, а потім вже візьміть в руки щітку. Обережно розчешіть волосся ляльки, працюючи по пасмам і поступово рухаючись від кінчиків до самого верху.
    3. 3 Наповніть підходящу ємність прохолодною водою і додайте туди ж кілька крапель шампуню. Можна скористатися раковиною, невеликим пластиковим тазом або навіть мискою. Головне, щоб ємність була досить великою і в неї можна було помістити перуку ляльки, які не скручуючи волосся. Додайте в ємність воду і кілька крапель щадного шампуню, після чого обережно розмішайте мильний розчин.
    4. 4 Помістіть перуку ляльки в мильну воду. Залиште перуку відмокати в мильному розчині на 10-15 хвилин. Простежте за тим, щоб він був повністю занурений у воду. Не тріть волосся, так як це може їх зіпсувати.
    5. 5 Сполосніть перуку чистою водою. Після замочування вийміть перуку з води і сполосніть його чистою проточною водою, щоб змити мило. Робіть це до тих пір, поки з перуки не почне стікати чиста вода.
    6. 6 Подумайте про замочуванні в розчині оцту, щоб надати волоссю ляльки додатковий блиск. Замочування перуки в прохолодній воді з додаванням кількох крапель оцту дозволить зробити волосся ляльки блискучими. Для цього наповніть відповідну ємність чистою прохолодною водою і нанесіть туди кілька крапель оцту. Потім занурте ляльковий перуку в розчин приблизно на 5 хвилин.
      • Запах оцту випарується після того, як волосся ляльки висохнуть.
    7. 7 Покладіть перуку на рушник. Закінчивши мити волосся, підійміть перуку за основу і дайте стекти надлишків води, після чого покладіть його на рушник. Розкладіть волосся перуки віялом. Це дозволить їм рівномірніше сохнути.
    8. 8 Накрийте перуку другим рушником. Щоб волосся ляльки висохли швидше, накрийте перуку зверху другим рушником і промокніть, намагаючись прибрати якомога більше води.
    9. 9 Перекладіть перуку на сухе рушник. Як тільки приберете з волосся надлишки вологи, зніміть перуку з вологих рушників і перекладіть на свіже сухе рушник. Знову ж, не забудьте розкласти волосся віялом і залиште перуку сохнути в такому положенні.
    10. 10 Приклейте перуку назад до голови ляльки. Як тільки перуку висохне, надіньте його на голову ляльки і перевірте, що він все ще підходить їй за розміром. Якщо все в порядку, приклейте перуку на своє місце. Для цього за допомогою кисті нанесіть клей для виробів на голову ляльки і надіньте зверху перуку.
      • Якщо перуку не підходить за розміром, його потрібно або розтягнути, або стягнути до потрібного розміру. Зменшити перуку можна за допомогою нитки, простягнувши її через крайній шов по периметру перуки і стягнувши до потрібного розміру. Якщо вам потрібно збільшити розмір перуки, обріжте кілька ниток, що стягають перуку.
    11. 11 Подумайте про укладання волосся. Якщо ви хочете зробити ляльці кучеряву зачіску, можна злегка зволожити її волосся і завити їх. Використовуйте для цього бігуді, соломинки для коктейлю, ручки, олівці або круглі палички. Також можна скористатися плойкою з мінімальною температурою нагріву, але робіть це дуже обережно, так як висока температура може пошкодити волосся.

    Частина 4 з 4: Завийте волосся

    1. 1 Подумайте про завивку волосся ляльки. У більшості випадків волосся ляльки можна завити, поки вони мокрі (навіть якщо раніше у ляльки були прямі волосся). Кудрі дозволяють непогано замаскувати розпушилися і сплутані кінчики волосся. Даний метод підходить для ляльок з синтетичними, натуральними і мохеровий волоссям. Він не підходить для завивки вовняних лялькових волосся і волосся з пряжі.
      • Пам'ятайте про те, що якщо волосся ляльки були спочатку прямими, завивка з плином часу може ослабнути.
      • Ніколи не використовуйте плойку для завивки синтетичних волосся. Припустимо користуватися плойкою на натуральних волоссі, але це слід робити дуже обережно і на мінімальній температурі нагріву. Висока температура може пошкодити натуральні волосся.
      • Якщо у вас велика лялька, її волосся можна завити на дрібні бігуді, якими ви користуєтеся самі. Однак для більшості ляльок вам буде потрібно самостійно виготовити імпровізовані бігуді.
    2. 2 Приготуйте ті матеріали, на які ви будете накручувати волосся ляльки. Для цього вам будуть потрібні предмети циліндричної форми, наприклад соломинки для коктейлю, олівці, ручки або круглі дерев'яні палички. Пам'ятайте, чим коротше використовувані вами предмети, тим простіше буде з ними працювати.
      • Чим тонше будуть предмети, тим дрібнішими будуть кучері.
    3. 3 Накрутите пасмо волосся. Візьміть невелике пасмо лялькових волосся і накрутіть її на бігуді (або підготовлений аналог). Рухайтеся від кінчиків до коренів волосся.
      • Якщо ви робите завивку великій ляльці (зростанням від 45 см), працюйте з пасмами шириною близько 2,5 см.
      • Якщо ви завиває волосся маленької ляльки (наприклад, модного дизайнерського ляльки), працюйте пасмами шириною близько 1 см або менше.
    4. 4 Закріпіть бігуді. Щоб бігуді НЕ розкрутилися, їх слід закріпити.Залежно від того, що саме ви використовуєте в якості бігуді, можна застосовувати різні способи фіксації.
      • Якщо ви користувалися соломинками для коктейлю, то соломинку з накрученими волоссям можна зігнути навпіл і скріпити її кінці між собою маленькою гумкою. Також скручену на соломинку пасмо можна закріпити невидимкою - в цьому випадку одна половинка невидимки увійде в соломинку, а інша - притисне зверху накручені на неї волосся.
      • Якщо ви користувалися ручками, олівцями або паличками, можна взяти невелику гумку і намотати її поверх накручених волосся.
    5. 5 Повторіть операцію необхідну кількість разів з іншими волоссям. Закріпивши першу пасмо на бігуді, перейдіть до завивки наступного пасма і повторюйте цей процес до самого кінця: накручуйте пасмо, рухаючись від кінчиків волосся до коренів, а потім закріплюйте її.
    6. 6 Зачекайте, поки волосся не висохнуть. Залиште ляльку в спокої до тих пір, поки накручені на бігуді волосся не висохнуть. Не намагайтеся прискорити процес феном, так як висока температура може пошкодити волосся.
      • Якщо у ляльки натуральне волосся, допустимо скористатися феном, але з граничною обережністю і мінімальної налаштуванням температури приладу.
    7. 7 Зніміть бігуді. Коли волосся висохне, акуратно зніміть з них бігуді. Спочатку видаліть всі кріпильні невидимки і гумки, потім обережно розпустіть локони і вийміть з них бігуді.
      • Щоб отримати зачіску з тугих виражених кучерів, що не розчісуйте волосся ляльки.
      • Щоб зробити кучеряву зачіску більш пишною, обережно розділіть пасма пальцями. Працюйте так до тих пір, поки не досягнете потрібного ефекту.

    Поради

    • Розчісуючи ляльку, обов'язково починайте працювати з кінчиків волосся. Ніколи не намагайтеся відразу ж прочесати всю довжину волосся від коренів до кінчиків, інакше волокна, що виконують роль волосся, можуть порватися або заплутатися.
    • Відмовтеся від застосування пластикових щіток і плоских гребінців. Постарайтеся використовувати плоску металеву гребінець з рідкими зубчиками або спеціальну металеву щітку для перук.

    попередження

    • У деяких ляльок волосся пошкоджуються від намокання. Тому будьте обережні, коли будете мити волосся своєї ляльки.
    • Утримайтеся від застосування прасок для волосся, фенів і плойок, так висока температура може пошкодити волосся ляльки, навіть якщо вони виготовлені з натуральних матеріалів. Припустимо з особливою обережністю використовувати прасування, фени та плойки тільки у ляльок з натуральними волоссям.
    • Ніколи не розчісуйте ляльку своєї гребінцем. Ваша гребінець містить природні жирові виділення вашої голови, які можуть пошкодити волосся ляльки.

    Що вам знадобиться

    • лялька
    • прохолодна вода
    • Досить велика ємність, щоб в неї можна було занурити волосся ляльки
    • рушники
    • Миючий засіб для посуду або шампунь для перук (синтетичних волосся)
    • Щадний шампунь (для справжніх або мохерових волосся)
    • Ватяні кульки і скотч (для ляльок з моргаючими очима)
    • Бігуді, соломинки, олівці, круглі дерев'яні палички, невидимки і тому подібне (не обов'язково)