Як перевірити стан батареї ноутбука

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 3 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как узнать износ батареи ноутбука?
Відеоролик: Как узнать износ батареи ноутбука?

Зміст

У цій статті ми розповімо вам, як перевірити рівень заряду і загальний стан батареї ноутбука. Windows попередить вас, коли акумулятор буде мати потребу в заміні; також звіт про стан батареї можна створити за допомогою PowerShell. На ноутбуці Mac стан батареї можна перевірити в Звіті про систему.

кроки

Метод 1 з 3: Як перевірити стан батареї в Windows

  1. 1 Подивіться на значок акумулятора. Ви знайдете його в нижньому правому куті на панелі завдань, яка розташована внизу екрана. Якщо на значку батареї відображається червоний символ «x», з батареєю щось не так.
  2. 2 Натисніть на значок акумулятора. Відкриється вікно з інформацією про батарею. Вгорі вікна ви знайдете час, через яке акумулятор розрядиться, а також докладну інформацію, якщо з батареєю щось не так. Якщо батарею потрібно замінити, в цьому вікні з'явиться відповідне попередження.

Метод 2 з 3: Як створити звіт про стан батареї в Windows

  1. 1 Клацніть правою кнопкою миші по меню «Пуск» . Ця кнопка з логотипом Windows знаходиться в нижньому лівому кутку на панелі задач. Відкриється контекстне меню.
  2. 2 клацніть по Windows PowerShell. Ви знайдете цю опцію посередині контекстного меню. Відкриється вікно PowerShell.
  3. 3 Введіть команду powercfg / batteryreport. Ця команда створить звіт про стан акумулятора.
  4. 4 натисніть ↵ Enter. Буде створено звіт про стан батареї; його можна відкрити в веб-браузері.
  5. 5 Клацніть по звіту, щоб відкрити його. За замовчуванням шлях до звіту про акумулятор такий: C: Користувачі Імя_пользователя battery report.html. Звіт про стан батареї можна відкрити в будь-якому веб-браузері. У звіті наводиться тип батареї, історія використання, ємність і передбачувана місткість.

Метод 3 з 3: Як перевірити стан батареї в macOS

  1. 1 Клацніть по значку . Ви знайдете його в лівому верхньому кутку в рядку меню.
  2. 2 натисніть Про це Mac. Це перша опція в меню.
  3. 3 клацніть по Звіт про систему. Ця опція знаходиться на вкладці «Обзор» вікна «Про це Mac». Відкриється меню з різними звітами.
  4. 4 клацніть по харчування. Ви знайдете цю опцію на лівій панелі в розділі «Обладнання».
  5. 5 Перевірте стан батареї. Це можна зробити в підрозділі «Стан» розділу «Батарея». Тут ви знайдете такі показники стану: «Нормальне», «Замінити скоро», «Замінити зараз» або «Потребує обслуговуванні».