Як розважити гостей

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Конкурсы на Новый Год -  Игры на Новый год!!! - от 4 лет - новогодние конкурсы и игры
Відеоролик: Конкурсы на Новый Год - Игры на Новый год!!! - от 4 лет - новогодние конкурсы и игры

Зміст

Розважати гостей - цікава, але непроста задача. Готуйтеся заздалегідь, щоб з упевненістю зустріти далеких родичів або гостей на власній вечірці. Покажіть себе хорошим і дбайливим господарем: підготуйте будинок до прийому гостей і постарайтеся забезпечити максимальний рівень комфорту, а також продумайте цікаву розважальну програму.

кроки

Метод 1 з 3: Як підготувати будинок

  1. 1 Зробіть прибирання. Почніть підготовку будинку з прибирання. В чистий будинок завжди приємно зайти. Важливо приділити особливу увагу тим кімнатах, куди будуть заглядати гості, включаючи туалет з душовою, кухню, загальну кімнату і коридор. Зберіть пил, пропилососьте підлоги і меблі, видаліть плями і складіть розкидані речі.
    • Якщо гості збираються залишитися на ніч, змініть постільна білизна в спальному місці для гостей.
    • Віднесіть у ванну кімнату чисті рушники.
  2. 2 Поповніть запаси. Переконайтеся, що в будинку є все необхідне для прийому гостей. Купуйте їжу, напої та інші необхідні речі на зразок серветок. Якщо все буде вдосталь, то у вас просто не залишиться приводів для хвилювань.
    • Перевірте запаси туалетного паперу, мила, серветок та інших матеріалів.
    • Складіть список покупок на основі обраного меню і приладдя, запас яких потрібно поповнити, щоб нічого не забути в магазині.
  3. 3 Перевірте деталі. Якщо ви чекаєте гостей, потрібно перевірити кожну дрібницю. Для вечірки не забудьте перевірити, чи працюють музична апаратура і підсилювач, а також комплектність кожної настільної гри. Якщо гості залишаються на ніч, то перевірте всі лампочки, час на всіх годинниках і батарейки в пультах управління.
    • Це відмінний привід усунути серйозні недоліки, наприклад, прочистити засмічення в зливний трубі або полагодити сходинку ганку, яку давно пора відремонтувати. Якщо проблеми не вдалося вирішити вчасно, хоча б попередьте про них гостей і складіть запасний план.
  4. 4 Підготуйте місце. Гості приїдуть з подарунками для господарів, верхнім одягом, сумками і особистими речами, якщо вони збираються залишатися на ніч. Продумайте, де можна скласти всі ці речі і спокійно розважатися. Як тільки гості зайдуть до хати, відразу подбайте про їх речах, щоб все відчули вашу гостинність і привітність.
    • Виділіть місце для сумок і валіз, наприклад, запропонуйте поставити їх в комору або в кут кімнати. Можна навіть купити спеціальний розкладний стелаж для багажу, щоб гості знали, де знаходяться їхні речі.
    • Підготуйте вільне місце в шафі для гостей, які залишаються на ніч.
  5. 5 Складіть список гостей. Якщо планується вечірка, то запрошуйте людей, які порозуміються між собою, будуть вдячні за запрошення і з радістю приїдуть. Складіть такий список, щоб усім було комфортно. Наприклад, якщо ви вирішили організувати звану вечерю, визначте заздалегідь, де буде сидіти кожен гість і чи вистачить у вас стільців. Запрошуйте на ніч стільки людей, щоб вони могли з комфортом розміститися.
    • Якщо у вас невеликий будинок і великий список гостей, то краще організувати кілька вечерь.
  6. 6 Відразу повідомте, як довго гості можуть залишатися. Так, якщо ви переживаєте, що гості можуть зловжити гостинністю, відразу повідомте, як довго вони можуть залишатися. Наприклад, вкажіть конкретні дати для гостей, які приїжджають з ночівлею. Для вечірки вкажіть час початку і завершення свята.
    • Якщо ви розраховуєте, що гості пробудуть у вас не довше суботи та неділі, то скажіть: "Ми дуже раді вашому приїзду. З радістю приймемо вас у себе на всі вихідні з 10 по 12 липня і з нетерпінням чекаємо вас ".
  7. 7 Визначте відкриті і закриті для гостей місця. Також не завадить вирішити, в які кімнати гостям не слід заходити. Наприклад, навряд чи ви захочете, щоб гості вечірки заходили в спальню. Якщо ви живете з родичами або знімаєте квартиру спільно з іншими людьми, то домовтеся про те, куди гостям не слід заходити, і подумайте, як чемно повідомити їм про це.
    • Скажіть, що деякі кімнати не готові до прийому гостей, наприклад: "У спальні і дитячій не прибрано, тому просимо вас не заходити в ці кімнати. Дякуємо за розуміння".
    • Запропонуйте гостям заглянути у відкриті приміщення, наприклад: "Спальня та дитяча знаходяться в кінці коридору. А зараз я хочу показати вам веранду і сад. Впевнена, вам сподобається ".

Метод 2 з 3: Як продумати розваги

  1. 1 Складіть меню. Виберіть страви, якими ви будете пригощати гостей. Наприклад, можна подати повноцінні м'ясні страви або закуски для вечірки. Потім виберіть національну кухню або тематику, особливо для званої вечері. Якщо гості приїжджають не на один день, сплануйте меню на всі дні. Страви і закуски повинні бути досить простими, щоб зосередити всі зусилля на розважальній програмі.
    • Крім їжі слід визначитися з напоями.
    • Якщо ви обмежені в засобах, то вибирайте цікаві страви за помірною ціною.
    • Якщо гості залишаються на ніч, розташуйте закуски і напої в кімнаті для гостей, щоб їм не довелося йти на кухню посеред ночі.
    • Дізнайтеся про можливі харчових алергіях і дієтичних обмеженнях гостей, щоб продумати ці аспекти. Заздалегідь попередьте гостей про страви, які можуть викликати алергію.
  2. 2 Продумайте музичний супровід. Складіть список пісень для вечірки. Використовуйте програми на кшталт Deezer, iTunes, Google Play Music або YouTube на комп'ютері, телефоні або планшеті. Вибирайте музику, яка створить потрібний настрій для вечірки. Коли все будуть в зборі, підключіть пристрій до своєї аудіосистеми або музичного центру.
    • Список пісень повинен бути досить великим, щоб музика не вимкнулася посеред вечірки.
    • Змішуйте різні жанри і стилі. Наприклад, спочатку вечірки можна включити досить енергійні композиції, а ближче до кінця вечора перейти на більш спокійну музику, щоб гості не втомилися.
    • Скористайтеся додатком, за допомогою якого гості самі зможуть вибирати пісні з вашого списку.
    • Скористайтеся послугами ді-джея, якщо у вас велика вечірка і достатній бюджет.
  3. 3 Продумайте план розваг. Важливо, щоб гості відмінно проводили час. Допомагайте людям знайти спільну мову за допомогою ігор або танців. Придумайте цікаві питання або теми для бесіди, особливо за вечерею. Якщо гості залишаються з ночівлею, то їх не обов'язково розважати кожну хвилину, але все одно складіть план спільних заходів.
    • Завжди будьте готові влаштувати танці або запропонувати різні ігри.
    • Запропонуйте пограти в настільні ігри під час десерту після званої вечері.
    • Попросіть гостей одягнутися відповідно до теми вечірки (наприклад, пляжна вечірка або вечір детективів).
    • Якщо гості приїжджають на кілька днів, складіть список місцевих розважальних закладів і пам'яток. Обов'язково влаштуйте спільну екскурсію в зоопарк або на ринок.
    • Також можна влаштувати вечір фільмів для гостей, які залишаються з ночівлею.

Метод 3 з 3: Як забезпечити комфорт

  1. 1 Тепло привітайте гостей. Вітайте кожного гостя і говорите, як ви раді зустрічі. Також не забувайте розмістити особисті речі гостей і пропонувати напої. Навіть якщо ви не зможете зустріти кожного гостя біля входу в будинок, обов'язково привітайтеся при зустрічі і скажіть: "Ласкаво просимо".
  2. 2 Приділіть час кожного гостя. Знайдіть декілька хвилин для кожного гостя, щоб показати вашу гостинність. На самому початку вечора уявіть гостей один одному. Уважайте боязких гостей і допомагайте їм освоїтися: попросіть допомогти вам з їжею або з музикою.
  3. 3 Допоможіть гостям розташуватися. Влаштуйте екскурсію будинком, якщо гості вперше прийшли до вас. Якщо хочете, запропонуйте їм самостійно оглянути житло та відчувати себе як вдома. Не забудьте сказати про обмеження і можливих особливості начебто скриплячому двері або слабкого напору води.
    • Гостям, які приїхали на кілька днів, можна надати карту району (навіть якщо вам доведеться намалювати її від руки), запасні ключі від будинку, важливі телефонні номери та вказівки по дому на кшталт особливостей роботи систем сигналізації.
  4. 4 Будьте веселим і гнучким господарем. Дуже важливо, щоб ви добре проводили час. Покажіть гостям на своєму прикладі, як можна розслабитися і відмінно повеселитися. Намагайтеся мислити позитивно і проявляйте гнучкість, якщо події розвиваються не за планом.
    • Не бійтеся звернутися до гостей за допомогою в разі проблем. Більшість людей будуть раді допомогти і проявити участь.