як рибалити

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 25 Липня 2021
Дата Оновлення: 23 Червень 2024
Anonim
Рыбалка из детства. Ловля карася на поплавочную удочку.
Відеоролик: Рыбалка из детства. Ловля карася на поплавочную удочку.

Зміст

Риболовля - це відмінний навик, якщо їм володіти. Ви можете ловити рибу, щоб поїсти або просто для інтересу! Нижче ви дізнаєтеся, як ловити рибу правильно або, якщо ви вже вмієте, поліпшите свої навички.

кроки

Частина 1 з 4: Вибір місця

  1. 1 Ідіть туди, де є риба. Виберіть місце, де вам сподобається провести кілька годин на відкритому повітрі і там, де є висока ймовірність зловити рибу. Громадські озера, річки і водоймища як правило - ваш кращий вибір. Поговоріть з іншими рибалками в найближчому магазині спортивних товарів, щоб отримати кілька порад про місця для риболовлі.
    • Багато місцевих муніципальні парки відпускають рибу у водойми, доступні для будь-якого, хто хоче зловити рибу, і рибалити зазвичай досить легко і швидко для новачка, хоча такі місця часто переповнені і трохи брудні. Ніколи не соромтеся інших рибалок і не зазіхайте на «їх місце».
    • Затишні місця навколо ставків або дамб за межами міста - хороший варіант. Якщо ви бродили в лісі в пошуках місця для лову риби, переконайтеся, що ви не зайшли на чиюсь приватну територію, або, що ви ловите рибу в місці, яке для цього призначене.
    • Якщо ви живете на узбережжі, то рибалка в глибокому океані є доступним варіантом. Вам знадобиться окрема ліцензія для риболовлі в океані, і певні снасті для тих видів риби, яку ви будете ловити в океані. Техніка в основному схожа.
  2. 2 Дізнайтеся, що люди ловлять в вашому районі. Багато газет публікують місцеві рибальські звіти, які перераховують місця і розповідають вам, яка є риба і чи є вона взагалі, і на що її можна ловити. Ви також можете порадитися в окрузі в місцевих рибальських магазинах, на пристанях і магазинах спорядження для кемпінгу.
    • Сом є поширеним видом риби в річках і озерах по всій території Сполучених Штатів. Проточний сом, блакитний сом і оливковий сом ловляться для їжі. Подивіться глибокі гирла великих струмків і річок, і знайдіть різкі обривисті схили або спади води. Сом любить такі місця, але опускається на глибину, коли тепло.
  3. 3 Визначтеся у виборі, чи хочете ви зловити трофей або поїсти рибу. Хочете зловити панцирну щуку, але ви живете в Нью-Йорку? Це буде важко, якщо ви шукайте в Іст-Рівер. Якщо ви амбітні і плануєте спіймати різноманітну рибу, вам доведеться зробити поїздку в регіон через конкретного типу води, де живе риба.
    • У районі Великих озер, а також Північного Пайкс досить популярний судак. Озеро Гурон є популярним місцем для риболовлі через часто зустрічаються великих уловів.
    • Панцирна щука і амія поширена в болотистих регіонах на півдні. Також зазвичай ловлять камбалу і окуня. Болото Хендерсон в Батон Руж - відмінне місце для морської щуки, і озеро Понтчартрейн є місцем риболовлі всіх видів риби.
    • На північному заході є скупчення райдужної форелі, зазвичай з відмінною червонуватою або рожевою смугою від зябер до хвоста. Краппі, судак і окунь також поширені в цьому регіоні.
    • Якщо ви вибрали водойму, який вам сподобався, і ви хочете з'ясувати, які риби тут мешкають, закиньте трохи харчових відходів і зачекайте кілька хвилин.
  4. 4 Знайдіть місце, де глибока вода зустрічається з мілководдям. Більшість великих риб проводять більшу частину дня в глибокій воді і прийдуть на мілководді, щоб поїсти. Вони не будуть витрачати багато часу на плавання навколо мілководдя, однак ви зможете знайти місця, куди вони роблять швидкі вилазки для харчування, перш ніж відплисти геть.
    • Подивіться на зарослі очеретом області в озерах, які знаходяться близько до різких спадів води.Жуки, як правило, збираються в ярах і крихітних отворах, що також робить їх популярним кормом для риб. Скупчення мідій - популярні місця у сомів.
  5. 5 Риба у правильний час доби. Більшість прісноводних риб є сутінковими їдцями, що означає, що вони приходять поїсти на світанку і в сутінках, роблячи схід і захід найбільш ефективними годинами для рибного лову.
    • Якщо ви жайворонок, вийдіть до світанку сонця і насолоджуйтеся ранкової риболовлею. Якщо думка про будильник, поставленому на 4:30 ранку викликає у вас нервове тремтіння, тоді плануйте ранню вечірню рибалку.
  6. 6 Переконайтеся, що вода, в якій ви ловите рибу, є чистою, якщо ви зібралися вживати рибу в їжу. Перевірте на веб-сайті Департаменту природних ресурсів свого штату, або зателефонуйте і поговоріть з кимось із офісу в парку для інформації про чистоту води і чи дійсно безпечно їсти рибу, яку ви плануєте ловити. Якщо ви не хочете її є, просто відпустіть її назад у воду.

Частина 2 з 4: Збір снастей

  1. 1 Отримайте ліцензію на рибну ловлю. Відвідайте веб-сайт Департаменту риби та дикої природи або Департаменту природних ресурсів штату, в якому ви плануєте ловити рибу і отримаєте інформацію про ліцензії на рибну ловлю. Як правило, є плата в районі $ 40 за резидента і в два рази більше за нерезидента штату. Ви повинні будете отримати ліцензію для кожного штату, в якому ви ловите рибу і, як правило, ви можете зробити це в інтернеті, хоча можливо, в деяких штатах необхідно буде відвідати офіс.
    • Як правило, ви можете отримати короткострокове дозвіл на рибну ловлю, якщо вам не потрібно один дозвіл на весь сезон і хочете заощадити трохи грошей. Якщо ви живете в цьому регіоні, економічно ефективніше буде купити ліцензію на весь сезон.
    • У багатьох державах, дітям у віці до 16 років не потрібна ліцензія на рибну ловлю. Перевірте закони в вашому регіоні, щоб бути впевненим.
    • Більшість держав виділяє кілька днів для вільної риболовлі, в які кожен бажаючий може ловити рибу, незалежно від того, чи має він ліцензію. Хоча, до відома, ви все одно повинні отримати дозвіл від Департаменту природних ресурсів.
  2. 2 Придбайте вудку і котушку. Похід в магазин спортивних товарів може бути для вас страшним досвідом, але ви не повинні витратити всі свої заощадження, щоб підібрати відповідну вудку і котушку для початку риболовлі. Зверніться до продавця за прилавком за консультацією про вудку і виберіть щось в вашому ціновому діапазоні.
    • Як правило, вудка середньої довжини буде доречна для більшості новачків. Виберіть вудку приблизно такої довжини, як ваш зріст, і такої ваги, який буде зручно тримати в руці. З точки зору гнучкості, ви, ймовірно, хочете для початку досить «вільну» (тобто, не жорстку) вудку. У цих вудок, менша ймовірність обриву волосіні - в той час як вони не настільки міцні, щоб ловити рибу в великих промислових обсягах - але досить міцні для середнього улову початківця рибалки.
    • Існують два основних види барабанів і котушок, котушка, яка намотується вертикально, коли ви тримаєте вудилище, і спінінг котушки, який намотується перпендикулярно до стрижня. Котушки, які намотуються вертикально, більш поширені у початківців і доступні у відкритих і закритих варіантах. Закриті варіанти, як правило, оснащені кнопкою і прекрасно підходять для початківців.
  3. 3 Придбайте відповідну волосінь і підходящий варіант гачка. Чим менше гачок і волосінь, тим більше шансів, що на них щось трапиться. Ви хочете, щоб вид волосіні відповідав типу вудки, яка у вас є - якщо у вас є певна жорстка вудка, вам потрібна досить міцна надійна волосінь. Якщо у вас більш гнучка вудка, візьміть волосінь більш тонкого калібру. Чим тонша ліска, тим більша ймовірність улову.
    • Гачки повинні будуть відповідати виду риби, яку ви плануєте ловити.Гачок номер 1 добре працює для багатьох видів, але розміри з 8 до 5/0 більше підходять лише для деяких видів риб. Зверніться до місцевого магазину в пошуках системи розмірів гачків (тобто 6,4,2,1,1 / 0, 2/0) та кращих інструментів для роботи.
    • Зав'язати гачок на вузол важко, особливо з маленькими гачками і волосінями і може бути складно буде підвісити. Попросіть власника магазину або вашого приятеля по рибалці, щоб вони навчили вас.
  4. 4 Виберіть правильну приманку. Синтетичні приманки ефективні, вони нагадують вид живої наживки і пахнуть також, магазини заповнені всілякими складними і райдужними пластиковими приманками. Але оскільки риби їдять комах і мешканців водного середовища, є також великий вибір ефективних живих приманок, тим більше, якщо ви хочете випробувати більш справжні відчуття від рибного лову.
    • Ви можете придбати живу приманку в місцевому магазині для риболовлі або можете зібрати приманку самостійно. Багато рибалок збирають хробаків на газоні після дощу чи пізно вночі з ліхтариком. Ви можете знайти коників на березі струмка або спробувати зловити пічкурів мережею на хлібні крихти або за допомогою гольян пастки. Тримайте їх у відрі з водою і постарайтеся протримати їх живими якомога довше.
    • У кожного рибалки є своя улюблена приманка, але старий стандарт важко обійти. Розгляньте використання таких приманок:
    • черви
    • яйця лосося
    • коники
    • креветки
    • печінку
    • бекон
    • сир
  5. 5 Придбайте ємність, де будете зберігати рибу. Якщо ви плануєте зберігати свою рибу, вам слід придбати садок, щоб зберегти спійману рибу в воді, або просто відро, щоб кидати її туди, поки ви будете продовжувати риболовлю. Мережа також зручна для діставання риби, перш ніж ви спробуєте захопити її з волосіні.
    • Якщо ви збираєтеся рибалити на човні, приготуйте необхідні снасті, щоб бути на воді. На човнах потрібні рятувальні жилети і ліцензія. Якщо ви збираєтеся бути на березі, вам, можливо, слід принести з собою стільчик і болотні високі чоботи, щоб не намочити ноги.

Частина 3 з 4: Ловля риби

  1. 1 Прив'яжіть гачок на свою волосінь. При ловлі нахлистом правильно зав'язати вузол - це половина справи. Однак для новачка, навчитися зав'язувати простій клінч вузол є кращим способом приступити до риболовлі. Для зав'язування клінч вузла:
    • Протягніть кінець волосіні через ваш гачок, потім оберніть його 4-6 разів навколо себе, повертаючись до котушки.
    • Протягніть кінець волосіні назад через петлю і туго затягніть. Вам, можливо, доведеться трохи змочити слиною петлю на волосіні, щоб змастити її і переконатися, що вона затягнута туго.
  2. 2 Прикріпіть своє грузило і поплавець. Якщо вода досить швидка, як наприклад, в річці або струмку, то, ймовірно, краще буде прикріпити вага (грузило) до вашої волосіні на відстані близько 30 см вище за приманку. За занурення вниз своєї вудки ви будете тримати вашу приманку на кілька сантиметрів над рівнем води - як раз там, де риба, швидше за все, буде пропливати.
    • Для початківців, використання великого поплавця, який видно здалеку, набагато спростить ловлю. З поплавком рибалка зможе побачити захоплення риби, коли поплавок починає смикатися і зникає під поверхнею води. Однак, все ж повісьте досить важке грузило, щоб компенсувати великий поплавок для запобігання занадто важкого розпізнавання поклева риби.
  3. 3 Наживка на гачок. У той час як це залежить від виду приманки, яку ви використовуєте, зазвичай, вам потрібно, щоб приманка працювала максимальне число раз, щоб тримати її надійно на гачку. Тримайте гачок надійно в одній руці, почніть від 1/3 шляху від нижньої частини приманки, і нанизуйте її прямо через гачок. Зігніть приманку назад до гака і ще раз проколіть приманку в середині. Щонайменше, буде досить два або три тонких проколу.
    • Не обов'язково протягати гачок через хробака саме три рази, але вам слід переконатися, що черв'як продовжує триматися і не бовтається вільно, коли ви кидаєте вудку.
  4. 4 Закиньте вудку. Більшість початківців кидає від руки, використовуючи те ж саме рух, коли кидаєте камінь у воду. Притягну вудку назад в свою сторону і плавно відведіть її в напрямку, куди ви хотіли її кинути, випустивши волосінь, як ви намітили в потрібному напрямку.
    • Відпускання волосіні частково залежить від типу котушки, яку ви використовуєте, але якщо у вас є закрита кнопкова обертається котушка, працювати з нею досить легко. Натискаючи на кнопку, ви відпускаєте і зупиняєте її. Коли ви тягнете вудку тому, натисніть кнопку, і, поставивши вертикально, відпустіть її.
  5. 5 Терпляче чекайте. Деякі рибалки починають дуже повільно змотувати, злегка смикаючи приманку, щоб показати рибі, що вона жива. Залежно від вашого досвіду і приманки, ви можете робити це, або ви можете просто сидіти, склавши руки і чекати. Експериментуйте з різними методами, поки не клюне. Однак не починайте змотувати відразу, як тільки ви закинули вудку.
    • Риба боїться гучних і різких звуків, тому вимкніть радіо і розмовляйте низьким голосом. Ви викличте роздратування у інших рибалок, які можуть бути поруч і намагаються зловити рибу і зруйнуєте свій прогрес.
    • Ви можете визначити, що риба клюнула, спостерігаючи за волосінню або поплавком, або підвісивши дзвіночок до кінця вашої вудки. Переконайтеся повільним рухом вудки, що немає провисання волосіні, коли ви намагаєтеся підчепити рибу.
    • Якщо ви чекаєте протягом 10-15 хвилин і у вас до сих пір не клюнуло, спробуйте закинути в інше місце і знову чекати.
  6. 6 Підчепити цю рибу. Після того, як ви відчули натяг волосіні або відчули, що волосінь початку захоплюватися, вам потрібно «підсікти» ваш гачок. Щоб зробити це, просто зробіть вудкою (і, отже, волосінню) швидкий і впевнений ривок назад і вгору. Якщо у вас є риба на гачку, вона відразу почне чинити опір, і ваша волосінь буде слідувати за рухами риби.
    • Іноді буває важко визначити, що риба клює, або ви просто відчуваєте протягом або як риба натикається на приманку. Тільки практика може допомогти вам почувати це.
  7. 7 Підтягніть рибу і підійміть вудку вертикально, одночасно змотуючи волосінь. Не використовуйте котушку, щоб притягнути рибу, за винятком дуже дрібної риби. Тримайте волосінь натягнутої і руками притягну рибу до себе, потім Змотайте звисає кінець.
    • Риба зривається з вільною волосіні, частіше, ніж з чого-небудь ще. Вільна волосінь дає можливість вашій рибі «скинути гак» прямо зі рота. Зберігаючи натяг волосіні, ви будете впевнені, що гак залишається в роті у риби.
    • Всі сучасні котушки мають регульоване натяг, але натяг нейлонової волосіні можна регулювати, потягнувши рукою. Якщо ви відчуваєте, що нейлон розтягнувся, опір почало працювати. Навіть дуже велика риба втомлюється, коли тягне проти постійного тиску на волосіні. Спробуйте використовувати вудку, щоб направити рибу до відкритій воді.
  8. 8 Витягніть рибу за допомогою мережі. Коли ви спіймали рибу, витягніть її з води і нехай напарник зловить її рибальської мережею або зробіть це самостійно. Будьте обережні з гострими шипами риби і гачком, який може стирчати через рот риби.

Частина 4 з 4: Збереження або звільнення риби

  1. 1 Виміряйте рибу. Якщо ви плануєте зберегти рибу для їжі, ви повинні переконатися, що вона досить велика, щоб її можна було забрати і що вона не з охоронюваних видів риб. Дістаньте рибу, переміщаючи руку від голови до хвоста, не зачіпаючи її ребра. Якщо ви рухаєте рукою проти луски, ви поріжетеся.
    • Ви можете принести з собою каталог видів риб, якщо ви плануєте залишати рибу, а також узгодьте з Департаментом природних ресурсів питання про конкретні обмеження за розміром риби.
  2. 2 Зніміть гачок. Незалежно від того, залишите ви або відпустіть рибу, акуратно вийміть гак, так, щоб він вийшов також як і потрапив в рот риби. Є спеціальні інструменти, призначені для виймання гачка, хоча гострокутні плоскогубці працюють досить ефективно.
    • Ви також можете використовувати гострокутні плоскогубці, щоб розчавити вістря гачка, щоб простіше було його видалити. Деякі фахівці рекомендують робити це перед закиданням волосіні, (особливо при лові сома), щоб було простіше звільнити свій улов. Це дійсно працює найкраще з гачками типу кола / восьминога. Ці гачки легше встановити через губи / куточки рота риби; без особливих зусиль з вашого боку.
  3. 3 Визначтеся, відпускаєте ви або залишаєте рибу. Якщо риба занадто мала або ви просто ловите для задоволення, сфотографуйте свій улов і обережно киньте його назад в воду. Якщо ви збираєтеся готувати рибу, на цьому етапі ви можете подумати про очищення риби, або залишити її живою в підводному садку для цієї мети, і пізніше почистити.

Поради

  • Тримайте палець на волосіні: ви зможете легко відчути «удар» або «підхоплення» навіть не дивлячись на поплавок. Це також може бути схоже на удар, але виявитися просто водою, яка змушує рухатися поплавок вгору і вниз, пам'ятайте, що поплавок слід за рухами риби. Якщо він тихо спливає проти течії - це захоплення.
  • Переконайтеся, що гачок або гачки в повному обсязі покриті приманкою. Кінчик гачка повинен стирчати, в іншому випадку ви просто не зачепите рибу за рот. При використанні личинок, краще просто підвісьте невеликий шматочок шкіри і залиште гак максимально відкритим. Черви повинні бути підвішені на трохи більший гачок. Закріпіть черв'яків, взявши трохи шкіри на гачок, і повторіть кілька разів. Крім того, спробуйте хліб і деякі види сирів.
  • Не варто споряджати або нанизувати приманку, якщо ви недавно завдали сонцезахисний крем, тільки якщо він без запаху, оскільки запах відлякує рибу, вона не клюне на приманку.
  • Переконайтеся, що правильно утилізували монофіламентний волосінь. У багатьох популярних промислових районах є бункери утилізації для волосіні. Волокна нейлону можуть задушити водоплавних птахів.
  • Переконайтеся, що дотримуєтеся місцеві правила за кількістю улову, яке ви можете залишити. Хоча ви і можете зловити 100 риб за допомогою хорошої приманки, вам може бути дозволено зберегти тільки невелика кількість вилову чи рибу тільки певного розміру. Деякі райони дозволяють тільки зловити і відпустити рибу, так що будьте обізнані про правила рибальства.
  • Є багато правил, що стосуються рибальства, і ці правила відрізняються в кожному штаті і регіоні. Перевірте обмеження щодо використання живої наживки. Багато водойми, особливо з природними запасами риби, вимагають використання одинарного гачка без вістря, тільки зі штучною приманкою. Отже, переконайтеся, що ви не ловите на хробака в золотом водоймі, в якому дозволяють тільки на синтетичних мух. Штрафи можуть бути дорожче, ніж будь-яка ікра!

попередження

  • Будьте обережні з рибальськими гачками. Вони не тільки приносять біль, але їх надзвичайно важко видалити, якщо вони встромлюють. Будьте особливо обережні, коли закидаєте і знімаєте рибу з гачка.

Що вам знадобиться

  • Ліцензія на риболовлю (якщо не ловіть в певних місцях, таких як ставок на своїй власній землі, заснованої на законах місцевості)
  • Рибальське спорядження (стрижень або вудилища і котушки, волосінь, гачки і наживка)
  • поплавок
  • Вантаж (свинцеві грузила)