Як малювати діаграми пропозицій

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 3 Липня 2024
Anonim
Раздел: текстовые процессоры. Заметка 16. Создание организационной схемы в MS Word
Відеоролик: Раздел: текстовые процессоры. Заметка 16. Создание организационной схемы в MS Word

Зміст

Діаграма пропозиції показує зв'язок між його частинами. Після того, як ви зрозумієте основні принципи, складання діаграми стане схоже на судоку або кросворд. Це непоганий спосіб вчити граматику!

кроки

  1. 1 Намалюйте горизонтальну лінію з короткою вертикальною лінією в центрі. Напишіть присудок праворуч від лінії, а підмет - з лівої.
  2. 2 Якщо ваша пропозиція включає прямий об'єкт або доповнення до підлягає, продовжите горизонталь за присудком. Якщо є прямий об'єкт, то намалюйте вертикальну лінію після присудка і впишіть слово туди. Якщо вам треба зв'язати присудок з доповненням, намалюйте згинається лінію після присудка і впишіть доповнення туди.
  3. 3 Намалюйте згинається лінію від що підлягає. Впишіть будь-які визначення і опишіть тут підлягає. Повторіть будь доповнення.Якщо є визначення, що описують прямий об'єкт або предікатів, намалюйте згинається лінію і впишіть визначення туди.
  4. 4 Намалюйте згинається лінію після присудка. Запишіть будь-які обставини, що описують тут присудок, повторіть будь-які додаткові обставини. Якщо пропозиція містить обставини, що змінюють визначення, намалюйте згинається лінію після визначення і впишіть їх туди.
  5. 5 Для будь-яких прийменникових пропозицій насамперед вирішите, в якій ролі виступає пропозиція - визначення або обставини. З'ясувавши, що це за слово воно описує, намалюйте згинається лінію під словом і напишіть пропозицію на лінії. На горизонтальній лінії після напишіть об'єкт.
  6. 6 Якщо будь-яка частина є складносурядної, з'єднайте частини пунктиром і вкажіть союз. Наприклад, якщо у вас є складене підмет, намалюйте дві лінії для підмета і напишіть їх на лінії. З'єднайте їх пунктиром.
  7. 7 У більш складних пропозиціях з'єднайте пунктиром головне речення з підрядним. Розберіть їх як зазвичай.

Поради

  • Якщо ви вперше складаєте діаграми пропозицій, починайте з простих речень (Собаки гавкали. Чорний кіт нявчав).
  • Зверніть увагу, що тут вказані тільки основні відомості щодо складання діаграм. Пам'ятайте, граматика - не точна наука! Якщо все побудовано логічно і дотримується правил, то для будь-якої пропозиції можна намалювати діаграму.