Як зробити файл з розширенням .zip

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как создать архив файлов на компьютере? Создаём ZIP-папку c помощью Windows и программы 7-Zip
Відеоролик: Как создать архив файлов на компьютере? Создаём ZIP-папку c помощью Windows и программы 7-Zip

Зміст

Хочете відправити багато файлів по електронній пошті? Хочете звільнити місце на комп'ютері, заархівувавши старі файли? Потрібно заховати важливі документи? За допомогою ZIP-файлів можна заощадити місце, упорядкувати зайві файли і зашифрувати конфіденційну інформацію. З цієї статті ви дізнаєтеся, як створити ZIP-файл (архів) в Windows і в Mac OS X.

кроки

Метод 1 з 3: Windows

  1. 1 Створіть папку. Щоб швидко створити ZIP-файл, скопіюйте всі потрібні файли в одну папку. В папку можна скопіювати не тільки файли, але і інші папки.
    • Дайте папці будь-яке ім'я, яке буде ім'ям архіву.
  2. 2 Клацніть правою кнопкою миші по папці. У меню виберіть «Надіслати»> «Стисла ZIP-папка».
    • Також у вікні Провідника можна вибрати кілька файлів, натиснути правою кнопкою миші по одному з них і виконати попередні кроки. Отриманий ZIP-файл буде включати всі вибрані файли і носити ім'я файлу, за яким ви клацнули правою кнопкою миші.
  3. 3 Дочекайтеся, коли архів буде створений. Якщо ви архівуєте багато файлів, на створення архіву піде якийсь час; за процесом створення можна спостерігати на шкалі прогресу. Коли процес завершиться, ZIP-файл відобразиться в тій же папці, що і вихідна папка.

Метод 2 з 3: Mac OS X

  1. 1 Створіть папку. Щоб швидко створити ZIP-файл, скопіюйте всі потрібні файли в одну папку. В папку можна скопіювати не тільки файли, але і інші папки.
    • Дайте папці будь-яке ім'я, яке буде ім'ям архіву.
  2. 2 Клацніть правою кнопкою миші по папці. У меню виберіть «Стиснути». Папка буде стиснута в ZIP-файл. Створений ZIP-файл відобразиться в тій же папці, що і вихідна папка.
    • Також у вікні Finder можна вибрати кілька файлів, натиснути правою кнопкою миші по одному з них і виконати попередні кроки. Отриманий ZIP-файл буде включати всі вибрані файли і носити ім'я «Archive.zip».

Метод 3 з 3: Як створити захищений паролем ZIP-файл

  1. 1 Завантажте програму-архіватор. У Windows можна створити захищені паролем ZIP-файли без стороннього програмного забезпечення. Архіватори бувають безкоштовними і платними, але для створення захищеного архіву додаткові функції не потрібні. Найпопулярнішими архиваторами є:
    • 7-Zip;
    • IZArc;
    • PeaZip.
  2. 2 Створіть новий архів. Зробіть це за допомогою завантаженого архиватора. У вікно програми додайте потрібні файли, а потім введіть пароль, за допомогою якого можна відкрити ZIP-файл.
  3. 3 Створіть захищений паролем ZIP-файл в Mac OS X. Це можна зробити за допомогою терміналу без сторонніх програм. Спочатку скопіюйте потрібні файли в одну папку, а потім надайте їй ім'я, яке буде ім'ям архіву.
    • Відкрийте термінал. Він знаходиться в папці «Програми» папки «Програми».
    • Перейдіть туди, де знаходиться папка, яку ви хочете стиснути.
    • Введіть команду:
      zip -er ім'я папки> .zip ім'я папки> / *
    • Введіть пароль. Зробіть це двічі. Буде створено захищений ZIP-файл.

Поради

  • Утримуйте клавішу Ctrl (Control) на клавіатурі, щоб вибрати кілька файлів в Провіднику (Windows) або у вікні архіватора WinZip.