Як зробити клей Mod Podge

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Слайм из Фейри БЕЗ КЛЕЯ и без загустителя / Как сделать лизун в домашних условиях
Відеоролик: Слайм из Фейри БЕЗ КЛЕЯ и без загустителя / Как сделать лизун в домашних условиях

Зміст

1 Обміркуйте нюанси цього проекту. Так як Mod Podge включатиме в себе борошно і цукор, підсумкова консистенція може виявитися зернистої. Майте це на увазі, якщо будете використовувати цю версію клею як герметик.
  • 2 Знайдіть чисту ємність з щільно закривається кришкою. Вам знадобиться чиста банку з щільною кришкою. Вона повинна вміщати в себе 8,5 унцій (337,50 мл) суміші. Ємність може бути скляною або пластиковою.
  • 3 Змішайте борошно і цукор в каструлі. Просійте 1 ½ склянки (210 грам) борошна і ¼ склянки (56,25 грам) цукрового піску в каструлю. Не ставте поки каструлю на плиту і не запалюйте вогонь.
  • 4 Додайте воду і змішайте. Влийте 1 стакан (225 мл) холодної води в каструлю і швидко збийте суміш віночком до повного змішування, позбавляючись від будь-яких грудочок.
    • Подумайте про додавання ¼ чайної ложки масла. Це допоможе зробити клей глянсовим в результаті.
  • 5 Увімкніть плиту і перемішайте всі інгредієнти. Увімкніть середній вогонь і не давайте суміші закипати. В кінцевому підсумку вам необхідна густа консистенція клею. Якщо суміш стане занадто густий, то додайте трохи води і продовжуйте змішувати.
    • Подумайте про додавання оцту. Додавши ¼ чайної ложки оцту, ви зможете уникнути виникнення грибка і цвілі в вашому Mod Podge. Якщо ви хочете додати оцет, зробіть це після зняття каструлі з плити, і ще раз добре перемішайте Mod Podge.
  • 6 Приберіть каструлю з плити і дайте їй охолонути. Після загустіння суміші вимкніть плиту і переставте каструлю на термостійку поверхню. Нехай суміш повністю охолоне, перш ніж ви приступите до виконання наступних кроків, інакше Mod Podge може заграти.
  • 7 Перелийте суміш в ємність. Обережно тримайте каструлю над банкою і перелийте її вміст. Ви можете скористатися ложкою або лопаткою для того, щоб суміш краще виходила. При необхідності ви можете перемішати суміш ще раз уже в ємності.
  • 8 Закрийте кришку і поставте Mod Podge на зберігання в прохолодне місце. Ще раз перевірте, щоб ваш Mod Podge повністю охолонув, перед тим як закрити кришку. Через те, що ваш Mod Podge виготовлений з натуральних продуктів, вам необхідно буде зберігати його в прохолодному місці, наприклад в холодильнику. Використовуйте його протягом однієї-двох тижнів. Викиньте Mod Podge, як тільки він почне бродити або пліснявіти.
  • Метод 2 з 4: Приготування Mod Podge на основі клею

    1. 1 Вимийте банку з щільно закривається кришкою. Вам знадобиться чиста банку з щільною кришкою, яка може вмістити 337,50 мл. Ємність може бути скляна або пластикова.
      • Якщо ви плануєте робити глянсовий Mod Podge або з глітером, вам знадобиться велика ємність.
    2. 2 Знайдіть клей ПВА. Вам знадобиться близько 225 мл білого, рідкого клею - такого як використовують діти в школі. Якщо в банку з клеєм спочатку 225 мл, то вам не знадобиться його вимірювати. Якщо пляшка містить більше клею, ви повинні будете перелити його в мірну склянку, щоб відміряти потрібну кількість.
      • Подумайте про використання безкислотного клею для скрапбукінгу. Він більш стійкий в порівнянні зі звичайним клеєм, і менш схильний до пожовтіння.
    3. 3 Відкрийте банку з клеєм і перелийте його в вашу ємність. Ви можете просто перевернути банку з клеєм над ємністю і залишити його так стікати або ж видавити вміст. Якщо клей занадто густий і дуже тягучий, ви можете додати трохи кип'яченої води кімнатної температури в банку, закрити кришку і струснути. Гаряча вода допоможе розм'якшити клей. Знову відкрийте пляшку клею і перелийте його в банку - тепер це вам зробити буде набагато простіше.
      • Подумайте про размягчении клею в мікрохвильовій печі протягом близько 30 секунд (або менше, залежно від потужності вашої мікрохвильової печі). Це допоможе спустошити пляшку з клеєм швидше і простіше.
    4. 4 Додайте воду в ємність. Після того як клей повністю перелом, 112, 50 мл води в ємність і перемішайте.
    5. 5 Додайте блиск або лак, щоб зробити клей сяючим. Ваш Mod Podge за замовчуванням буде матовим, але ви можете це виправити за допомогою 2 столових ложок блиску або лаку на водній основі. Просто додайте блиск або лак після додавання води.
    6. 6 Подумайте про створення блискучого Mod Podge. Якщо ви хочете зробити клей блискучим, додайте в суміш 2 столових ложки Гліттера. Цей спосіб найбільш ефективний в поєднанні з лаком на водній основі або блиском.
    7. 7 Щільно закрийте кришку і струсіть ємність. Після того як ви додали всі інгредієнти в банку, закрийте щільно кришку і добре струсіть. Якщо Mod Podge просочується з-під кришки, просто витріть його вологою ганчіркою.

    Метод 3 з 4: Застосування Mod Podge

    1. 1 Спробуйте додати етикетку на банку з клеєм. Ви можете зробити дизайн і надрукувати етикетку на самоклеющейся папері або створити етикетку з нуля, використовуючи аркуш паперу і скотч. Робіть етикетку вже після того, як виллє Mod Podge в ємність і добре струсоне. Тут представлені приклади того, як ви можете зробити етикетку з нуля, без використання комп'ютера або принтера належним:
      • Напишіть «Mod Podge» або «Decoupage» на маленькому клаптику паперу.
      • Відріжте шматочок скотчу, більший, ніж ваша етикетка.
      • Помістіть етикетку обличчям вниз на середині шматочка скотча.
      • Прикладіть скотч з написом на скляну ємність. Пригладьте його, щоб на етикетці не залишалися повітряні бульбашки.
    2. 2 Використовуйте Mod Podge для прикраси коробок та інших предметів. Просто нанесіть за допомогою кисті тонкий шар Mod Podge на область, яку ви декоруєте. Ви також можете використовувати губку-кисть. Притисніть тканину або папір на вологу поверхню з Mod Podge, переконавшись, що ви розгладили з'являється брижі, бульбашки або складки. Нанесіть другий тонкий шар Mod Podge зверху тканини або паперу. Ви завжди можете наносити додаткові шари Mod Podge після висихання першого.
    3. 3 Подумайте про колеровке вашого Mod Podge. Якщо ви зробили Mod Podge на основі клею і води, то можете додати кілька крапель харчового барвника, а потім нанесіть його на кілька банок Мейсон. У підсумку ви отримаєте різнокольорові банки. Не забудьте додати 2 столові ложки блиску або лаку на водній основі в ваш Mod Podge, інакше банки будуть бляклими і матовими.
      • Не додавайте лак, якщо ви хочете отримати матові банки Мейсон, які виглядають як морське скло.
    4. 4 Подумайте про герметизації клею. Ваш домашній Mod Podge не буде таким довговічним, як той, який ви купите в магазині. Ви можете зробити його більш міцним, дочекавшись повного висихання (кілька годин), а потім розпорошивши на нього акриловий спрей-герметик.
      • Просто тримайте балончик на відстані 15-20 сантиметрів від поверхні і розпилюйте фарбу на поверхню. Після того як герметик висохне, ви можете додати другий шар, якщо це необхідно.
      • Якщо ви додавали лак або блиск в свій Mod Podge, щоб зробити його глянцевим, тільки переконайтеся, що використовуєте акриловий герметик з глянцевим покриттям.

    Метод 4 з 4: Враховуйте переваги і недоліки

    1. 1 Знайте, що саморобний Mod Podge - це не те ж саме, що і покупної клей. При виготовленні і використанні цих рецептів пам'ятайте про те, що домашній Mod Podge відрізняється від купленого в магазині. Існує кілька основних відмінностей між ними, які ми розглянемо в цьому розділі.
    2. 2 Майте на увазі, що саморобний Mod Podge коштує набагато дешевше, ніж Mod Podge з магазину. Клей з магазину може бути дуже дорогим, так що не дивно, що багато ремісники намагаються зробити свої власні рецепти в домашніх умовах з використанням підручних матеріалів.
    3. 3 Зрозумійте різницю в якості. Домашній Mod Podge зазвичай робиться з розведеного водою клею, так що йому не вистачає деяких властивостей, які є у покупного клею. Набутий ж Mod Podge в магазині може бути використаний як клей і ущільнювач, що робить його більш міцним. Домашня версія менш клейка, так як їй не вистачає глянцю або властивостей герметика.
      • Щоб зробити домашній Mod Podge більш довговічним, подумайте про обробку вашого проекту за допомогою акрилового герметика, після того як Mod Podge вже висохне.
    4. 4 Різниця в підсумковому покритті. У магазині Mod Podge буде представлений в різноманітних видах, глянсовий, сатиновий, матовий. Існують навіть світяться в темряві варіанти, а також блискучі. Якщо ви не додасте лак або блиск, ваш саморобний Mod Podge буде матовим.
      • Mod Podge на основі борошна може залишати осад або мати зернисту текстуру.
    5. 5 Пам'ятайте, що Mod Podge на основі борошна буде швидко псуватися. Можна зробити Mod Podge з повністю їстівних і нетоксичних матеріалів, таких як мука. На жаль, такий варіант зробить остаточний продукт, що швидко псується. Ви повинні зберігати його в прохолодному місці і використовувати протягом одного-двох тижнів, або він почне псуватися і гнити.

    Поради

    • Зберігайте саморобний Mod Podge подалі від дітей і домашніх тварин, а так само переконайтеся, що щільно закрутили кришку, щоб уникнути його висихання.
    • Розігрійте клей ПВА в мікрохвильовій печі протягом близько 30 секунд (або менше, залежно від мікрохвильової печі). Це допомагає перелити клей з пляшки набагато швидше і простіше.
    • Кип'ячена гаряча вода також допоможе зробити клей більш рідким.
    • Домашній Mod Podge може бути не таким міцним і стійким, як куплений в магазині. Подумайте про те, щоб купити клей в магазині, який буде використовуватися для окремих робіт.

    Що вам знадобиться

    • Скляна банка або контейнер з кришкою
    • Каструля або горщик (другий варіант)
    • Ложка або віночок (другий варіант)
    • Мірний стакан