Як зробити журавлину в цукрі

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Клюква в сахаре в домашних условиях
Відеоролик: Клюква в сахаре в домашних условиях

Зміст

Журавлина в цукрі - це вимочений в цукровому сиропі свіжа журавлина, обваляти в цукрі (або цукровій пудрі). У цих сезонних ягід кисло-солодкий смак, а глянсова цукрова глазур дуже нагадує іній. Журавлину в цукрі зробити дуже просто, адже для цього потрібно всього три простих інгредієнта. Потрібно пам'ятати, що почати робити це ласощі слід за день до того, як ви плануєте його подавати, тому що ягоди потрібно замочити в сиропі на цілу ніч.

інгредієнти

  • 2 склянки свіжої журавлини
  • 1 стакан білого цукру
  • 1 стакан води
  • Цукор для обвалювання - близько 1 склянки

кроки

Частина 1 з 3: Готуємо цукровий сироп

  1. 1 Почніть готувати десерт за день до того, як плануєте його подавати. Журавлина повинна буде постояти ніч в цукровому сиропі, перш ніж ви зможете почати покривати ягоди цукровим «інеєм», тому, якщо ви хочете приготувати десерт до приходу гостей, пам'ятайте про це. Можна зробити кілька порцій десерту заздалегідь, якщо вам так буде зручніше, оскільки журавлина в цукрі збереже свою свіжість 2-3 дня, якщо зберігати її у відкритому контейнері.
    • Не зберігайте готові ягоди в герметично закритому контейнері, інакше ягоди отмокнуть.
    • Постоявши ніч в цукровому сиропі, ягоди стануть солодше. В іншому випадку вони будуть занадто кислими.
  2. 2 Промийте і переберіть журавлину. Пересипьте ягоди в друшляк і ретельно промийте їх холодною водою, а потім викладіть в глибоку миску. Уважно переберіть ягоди і приберіть все м'яті, зіпсовані або запліснявілі. Для цих солодощів підійдуть тільки цілі, міцні ягоди.
    • Перебравши всі ягоди, тимчасово відставте миску.
  3. 3 Розігрійте цукор з водою на плиті. Налийте в каструлю склянку води, додайте склянку цукру і поставте на середній вогонь. Підігріває воду, поки з каструлі не почне підніматися пар. Помішуйте сироп віночком, щоб все кристали цукру розчинилися.
  4. 4 Доведіть сироп до утворення легких бульбашок. Слідкуйте за сиропом: він не повинен закипіти в повну силу. Ягоди можуть лопнути, якщо сироп буде дуже гарячою. Помішуйте сироп віночком, поки цукор повністю не розчиниться, потім зніміть каструлю з вогню.

Частина 2 з 3: Вимочуємо журавлину в цукровому сиропі

  1. 1 Залийте ягоди теплим цукровим сиропом. Акуратно вилийте вміст каструлі в миску з ягодами. Ягоди тут же спливуть на поверхню. Поставте зверху миску меншого діаметра або тарілку, щоб ягоди залишалися зануреними в сироп.
    • Можна перед тим, як виливати сироп в миску з журавлиною, спробувати вилити його на кілька ягід. Якщо сироп занадто гарячий, ягоди лопнуть.
  2. 2 Дайте ягодам в сиропі повністю охолонути. Нехай ягоди залишаються в сиропі, поки він повністю не охолоне. Як тільки миска з сиропом і ягодами охолоне, щільно затягніть її харчовою плівкою. Не забирайте тарілку, накриває ягоди - загорніть все разом. Поставте в холодильник на ніч.
  3. 3 Обсушити ягоди. На наступний день дістаньте ягоди з холодильника і відкиньте їх на друшляк. Чи не виливайте стекла з ягід сироп: вам він не знадобиться для цього рецепта, але його можна буде використовувати, щоб, наприклад, підсолодити святкові коктейлі.
  4. 4 Пересипьте ягоди в неглибоку миску. Застелите широку неглибоку миску паперовим рушником і насипте туди підсушені ягоди. При необхідності скористайтеся додатковим паперовим рушником, щоб промокнути ягоди. Продовжуйте промаківать ягоди, поки вся рідина не вбереться в рушники. Ягоди повинні бути трохи липкими, але не мокрими.
    • Якщо на ягодах залишиться рідина, цукор сліпнется в грудочки, коли ви станете їх обвалювати.

Частина 3 з 3: Обвалюємо ягоди в цукрі

  1. 1 Насипте дві чайні ложки цукру в маленьку мисочку. Звичайний білий цукор відмінно підійде, проте подумайте про те, щоб знайти цукор з великими кристалами, такий як натуральний тростинний або цукор сорти турбінадо (один з видів коричневого цукру). Великі кристали будуть переливатися сильніше, ніж звичайний цукор.
    • Натуральний тростинний цукор або цукор-турбінадо можна купити в продуктовому магазині або магазині органічних продуктів.
    • Перед тим як обвалювати ягоди в цукрі, застеліть деко для випічки пергаментним папером або фольгою.
  2. 2 Покладіть 3-4 ягоди в миску з цукром. Щоб досягти найкращого результату, обробляйте ягоди маленькими порціями - по 3 або 4 за раз. Потрясіть мисочку з ягодами, поки вони повністю не покриються цукром. Як тільки ягоди покриються цукром, перекладіть їх на деко, щоб вони просохли. Продовжуйте порціями обробляти ягоди, поки вони все не будуть покриті цукром.
    • Якщо в чашці одночасно буде занадто багато ягід, цукор скомкуется, і тоді його не можна буде більше використовувати для обвалювання. Якщо цукор почав злипатися в грудки, насипте свіжу порцію цукру і продовжуйте працювати вже з ним.
    • Продовжуйте в міру потреби підсипати цукор в чашку.
  3. 3 Дайте ягодам підсохнути 2-3 години. Журавлина в цукрі готова, коли цукровий шар стане твердим і підсохне. Перекладіть готові ягоди в пластиковий контейнер. Чи не закривайте контейнер кришкою, інакше ягоди отмокнуть. Тримайте контейнер в сухому прохолодному місці. Ягоди не слід зберігати більше 2-3 днів.
  4. 4 Готово!