Як зробити віяло з паперу

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать веер из бумаги своими руками. Бумажные поделки. Оригами для детей.
Відеоролик: Как сделать веер из бумаги своими руками. Бумажные поделки. Оригами для детей.

Зміст

1 Виберіть папір, щоб визначитися з розміром і кольором свого майбутнього віяла. Якщо ви новачок в орігамі, знайте, що спеціальний папір для орігамі можна придбати в магазинах товарів для рукоділля. В якості популярної альтернативи також можна використовувати звичайну тонкий папір або тонкий картон. Складати вироби орігамі можна з будь-якого виду паперу, якщо вона володіє відповідною для цього товщиною.
  • Папір для орігамі, також звана ками, традиційно використовується в цьому знаменитому вигляді японського мистецтва. Часто вона розглядається як оригінальна папір для орігамі і зазвичай має тільки одну пофарбовану сторону.Камі використовувати зручніше за все, так як вона тонка, гнучка і часто вже порізана на квадрати. Однак, ками була винайдена в якості менш дорогий альтернативи класичної паперу, що може говорити про можливому низькому її якості. Низька якість паперу зазвичай вступає в противагу з упевненістю у власних навичках роботи з папером, тому враховуйте це при виборі між папером ками та іншими видами паперу.
  • Для орігамі можна використовувати звичайний папір для принтерів. При виборі паперу для принтерів зверніть увагу на більш тонкі види паперу, так як вони будуть легше і краще згинатися, тоді як більш товста папір буде бугриться і згинатися нерівномірно. Для виготовлення паперових віял папір для принтерів стане підходящим вибором і може бути знайдена в достатку прямо в школі або на роботі, тільки не забудьте запитати дозволу, якщо ви не купували цей папір самостійно.
  • Іншим популярним вибором паперу для заняття оригамі служить тонкий картон або декоративний папір. Переваги тонкого картону полягають у тому, що він випускається в нескінченному розмаїтті форм і кольорів; проте, іноді він може виявитися занадто товстим і пружним, що призведе до розтріскування його в місцях згину.
  • Найкращим способом перевірки товщини паперу служить складання на ній декількох згинів. Якщо на папері не виходять рівні гладкі згини, або вона розривається під тиском цих згинів, швидше за все, вона занадто товста для орігамі.
  • 2 Ображати папір відповідно до бажаного розміром майбутнього віяла. Якщо ви хочете мати більш широкий віяло, використовуйте прямокутну папір. Ваш віяло буде розміром приблизно з дві третини довгої сторони аркуша. В іншому випадку можна використовувати квадратний аркуш паперу. З квадратного листа виходить віяло розміром приблизно в дві третини боку квадрата.
    • Новачкам непогано використовувати папір розміром 15 см x 15 см, Але також ви можете взяти аркуш паперу побільше, якщо хочете мати більш широкий віяло. Аркуш паперу розміром 15 см x 15 см дозволить вам виготовити невеликий віяло з ручкою. Якщо вам необхідний віяло побільше, спробуйте почати з аркуша паперу розміром 20 см x 20 см.
  • 3 Ображати квадратний аркуш паперу до прямокутника. Якщо ви взяли прямокутний аркуш паперу, пропустіть цей крок. При використанні квадратного листа загніть верхня його частина приблизно на один сантиметр. Починайте працювати з папером, що лежить лицьовою стороною вгору; якщо папір однакова з обох сторін, вибір лицьової сторони не має значення. Виконайте згин, вирівнявши куточки верхньої сторони листа з бічними сторонами паперу, а потім акуратно продавивши складку від центру до боків. Розігніть згин і обріжте зайву частину паперу по сліду від даного згину за допомогою ножиць. Тепер у вас з'явився прямокутний аркуш паперу.
    • Якщо у вас є доступ до різака для паперу, скористайтеся ним. Різак для паперу дозволяє обрізати папір швидко і рівно, завдяки тому, що при цьому лист вкладається в різак і вирівнюється під прямими кутами, а потім на нього швидко опускається ніж. Різак можна ефективно використовувати для одночасної обрізки кількох аркушів паперу.
    • Ріжте папір повільно. Щоб ваш весер вийшов рівним, вам необхідно виконати зріз максимально можливо прямо. Якщо у вас виникли проблеми з рівністю зрізу, спробуйте скористатися більшими ножицями, щоб ваш зріз став рівніше.
  • Частина 2 з 3: Складання віяла

    1. 1 Покладіть папір декоративної лицьовою стороною вниз. Вона повинна оглянути тильній (неукрашенним або білою) стороною вгору.
    2. 2 Загніть верхній край паперу на одну третину. Думайте про це, як про згортання булочки хот дога, вам необхідно виконати довгий вузький згин по довгому краю листа. Для отримання рівного згину не забувайте вирівнювати куточки паперу зі сторонами листа, а потім промінать згин від центру до боків.
      • Поліпшити вже зроблений на папері згин ви можете за допомогою своїх пальців, надавав ними прямо на місце згину.
      • У місці згину папір повинна стикатися тильними сторонами. Якщо тильна сторона вашої паперу біла, то біла сторона буде стосуватися білої же сторони.
      • Візьміть складену папір і подивіться на профіль згину з боку, переконавшись в тому, що декоративна сторона паперу дивиться вниз. Зверніть увагу на "V-образну" форму згину. Завдяки своїй формі такої згин і називається "V-подібним згином".
    3. 3 Зігніть папір знову, але вже навпіл по вертикалі, промніте згин, а потім розгорніть. Зберігши початковий згин попереднього кроку, вам необхідно виконати другий "бутербродний згин". Тобто, він повинен бути коротким і поперечним, як згин хліба при приготуванні бутербродів (на відміну від довгого поздовжнього згину булочки хот дога). Загніть ліву сторону паперу до правого боку, вирівняйте куточки і промніте згин в напрямку від центру для отримання рівного V-образного згину, а потім знову розгорніть папір. Тепер у вас з'явиться чітка вертикальна лінія по центру паперу.
    4. 4 Загніть дві вертикальні боку паперу до центрального згину. При цьому сторони паперу повинні зустрітися по центру, але не повинні накладатися один на одного. Це називається "складкою-хвірткою". При її виконанні уявляйте собі двостулкові закриваються двері.
    5. 5 Продовжуйте робити вертикальні складки-хвіртки. Загорніть вертикальні боку до центру ще двічі, або робіть це до тих пір, поки у вас не залишиться два загину шириною приблизно по 1 см. Сторони необхідно загинати самі на себе, утворюючи щораз при цьому два вужчих загину. Обов'язково на кожному кроці перевіряйте, щоб ваші згини були рівними і добре промятой.
    6. 6 Розгорніть все раніше зроблені вертикальні згини. Будьте обережні при розгортанні паперу, щоб не порвати плоди своєї наполегливої ​​праці. Тепер ви бачите на папері кілька вертикальних слідів від згинів. Ширина кожної ділянки, розділеного згинами становить приблизно по 1 см. Не розгинайте горизонтальний згин, виконаний вами на другому кроці.
    7. 7 Поверніть папір на 90 градусів. Тепер виконаний на другому кроці згин паперу лежатиме вертикально з лівого боку, а раніше були вертикальними згини стануть горизонтальними.
      • Залежно від вашої основної робочої руки, вам може виявитися більш зручним розташувати вертикальний згин справа. Спробуйте покласти папір і так, і так і подивіться, що для вас буде зручніше при виконанні наступних кроків.
    8. 8 Виконайте V-подібний згин по нижньому сліду від згину. Почавши знизу, загніть нижній край паперу вгору. При погляді з боку у вас повинен з'явитися V-подібний профіль згину. Не забувайте вирівнювати краю паперу по згинах, щоб у вас все виходило красиво і акуратно.
    9. 9 Загніть нижній край паперу в протилежну сторону за такою лінії згину. Тримайте свій попередній згин і загніть папір під низ. У цьому згині декоративна сторона паперу зустрінеться з декоративною стороною. Це називається "згином-гіркою". При погляді з боку на цей згин можна помітити його схожість з вершиною гори, тобто він протилежний V-образним згину.
      • Якщо вважати складки паперу знизу, то першим повинен йти V-подібний cгіб, а над ним згин-гірка.
    10. 10 Повторюйте чергувати складки по іншим горизонтальним слідах згинів. Виконуйте V-подібний cгіб, а потім згинають-гірку і так далі. Така серія складок нагадує гармошку. Під час згортання паперу ви відразу ж зверніть увагу на характерний візерунок складок.
      • Якщо зробите помилку, не втрачайте терпіння і продовжуйте працювати. Спочатку завдання може здатися непереборної, але після перших кількох спроб процес виявиться досить легким.

    Частина 3 з 3: Виготовлення ручки

    1. 1 Відріжте шматочок мотузочки розміром з ширину вашого віяла. Відповідна довжина мотузочки складе приблизно 15 см, яким дорівнює вихідна довжина сторони паперу перед згортанням.Коли справа доходить до вибору мотузочки для ручки віяла, можна взяти пряжу, мотузку, шнур або щось їм подібне. Виберіть такий колір, який буде добре поєднуватися з кольором вашого віяла, але не обмежуйтеся традиційної палітрою кольорів. Дайте волю своїм творчим поривам.
    2. 2 Обмотайте рукоять віяла мотузкою. Якщо поглянути на готовий віяло, його ручкою буде та частина, яка не розходиться складками. Виберіть підходящу вам довжину ручки, затиснувши складки віяла в різних місцях і підібравши найбільш оптимальне для вас розташування ручки. Затиснувши нижній край віра, обмотайте в цьому місці пряжу, нитка або шнур навколо паперу кілька разів. Зауважте вузол і обріжте залишилися надлишки мотузочки.
      • Якщо вам здається, що ваш віяло вийшов занадто великим, то можна зрізати його нижній край. Зробіть це, розташувавши рукоять в обраному вами місці трохи вище нижнього краю віра, а потім зріжте зайву нижню частину паперу під ручкою.
      • Коли справа доходить до обв'язування ручки вечора мотузкою, наявність на ній бантика з шнурка надає віялу простий, але симпатичний штрих. Якщо ж вам важливіше надійність, спробуйте зав'язати подвійний вузол.
      • Також ви можете прикрасити ручку вечора. Пришийте до нитки пряжі або шнуру намистинки, підвіски або пір'я, щоб надати рукояті обсяг.
    3. 3 Прикріпіть свій віяло до обгортці вашого подарунка, вручите його ляльці або використовуйте для прикраси сервірування столу, або знайдіть інший креативний спосіб його застосування. Тепер, коли ви знаєте, наскільки це просто, ви можете виготовити ще кілька віял.
      • Якщо ви захочете переробити свій віяло, просто розмотайте рукоять і розгорніть папір. Після появи на папері складок гармошки ви можете захотіти їх прикрасити, наприклад, скориставшись клеєм з блискітками або наклейками. Після цього ви без праці зберете свій віяло заново, так як всі необхідні складки на ньому вже присутні.

    Поради

    • Ви можете прикрасити віяло, попередньо проштамповані папір для нього декоративними штампами або змалювавши малюнки за трафаретом уздовж майбутнього верхнього краю віяла і його середини.
    • Проводьте згортання паперу на твердій плоскій поверхні; так вам буде простіше робити акуратні і охайні згини.
    • Іншим простим способом прикраси віяла є застосування клею з блискітками. Просто прикрасьте папір цим клеєм і дайте йому висохнути, перш ніж приступати до згортання віяла. Спробуйте намалювати спіралі, точки або різні фігури.
    • За допомогою ножиць можна вирізати на вашому складеному віялі декоративний дизайн. Для створення особливого ефекту пошукайте спеціальні ножиці з візерунчастими видами зрізів. Будьте обережні при різанні складеного паперу, щоб не порізатися.

    Що вам знадобиться

    • Папір (прямокутна або квадратна папір для орігамі)
    • Пряжа, шнур або нитка
    • Ножиці
    • Фарби, кольорові олівці, маркери, трафарети і так далі (не обов'язково)