Як зробити волосся для ляльки

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать НОВЫЕ ВОЛОСЫ для КУКЛЫ 🌟 КАК БЫСТРО ПЕРЕПРОШИТЬ ВОЛОСЫ БАРБИ ИЗ НИТОК ПРЯЖИ
Відеоролик: Как сделать НОВЫЕ ВОЛОСЫ для КУКЛЫ 🌟 КАК БЫСТРО ПЕРЕПРОШИТЬ ВОЛОСЫ БАРБИ ИЗ НИТОК ПРЯЖИ

Зміст

Будь-ляльці, зробленої своїми руками, необхідні волосся. Також іноді необхідно замінити волосся магазинної іграшки, якщо вони пошкоджені або відпали. Зробити волосся можна для будь-якої ляльки - тряпичной, дитячої, порцелянової, воскової, сувенірної та багатьох інших видів. У будь-якому випадку локони надають виробу завершеного вигляду. При належній старанності і правильно обраних матеріалах саморобні волосся прикрасять будь-яку іграшку.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір матеріалів та зачіски

  1. 1 Виберіть відповідні матеріали. Тип матеріалів, з якого будуть зроблені волосся - одне з найважливіших рішень. Перш за все слід врахувати тип ляльки, для якої волосся призначені. Лялька зроблена з тканини або пластика? Волосся призначені для нового виробу або для заміни на старому? При заміні волосся необхідно використовувати такі ж матеріали, які застосовувалися в якості волосся спочатку.
    • Для тканинних і в'язаних ляльок часто використовуються волосся з пряжі. Вони не тільки поєднуються з зовнішнім виглядом виробу, але і легко кріпляться до голови ляльки.
    • Пластикові ляльки Барбі і колекційні іграшки часто прикрашені синтетичними волоссям. Вони виглядають як справжні людські волосся, але виконані з синтетичних матеріалів.
    • Пряжу і синтетичні волосся можна купити майже в будь-якому магазині товарів для творчості. Якщо не вдається знайти синтетичні волосся, то їх завжди можна замовити онлайн.
  2. 2 Довжина. Вибравши матеріал, необхідно вирішити, як повинні виглядати готові волосся. Обов'язково подумайте про довжину. У ляльки будуть короткі або довгі волосся? А може зачіска середньої довжини?
    • Пряжа рідко використовується для створення коротких зачісок, тому краще вибирати подібний матеріал для середніх і довгих волосся.
    • Синтетичні волосся бувають дуже різноманітними і самої різної довжини.
    • Враховуйте тип ляльки, для якої призначені волосся. Для ляльки-дитини підійдуть більш коротке волосся, ніж для дорослої ляльки. Якщо лялька повинна бути схожою на конкретного персонажа, то і волосся слід вибирати відповідні. Наприклад, виготовляючи Рапунцель, необхідно зробити дуже довге волосся.
  3. 3 Зачіска. Далі необхідно вибрати відповідну зачіску. Волосся повинні бути кучерявими, хвилястими або прямими? Деякі матеріали простіше завити, а інші краще виглядають прямими або хвилястими.
    • Волосся з пряжі спочатку прямі, але їх легко завити, намотавши на невеликий дерев'яний стрижень і залишивши на деякий час. Розмотати пряжа збереже завиту форму.
    • Синтетичним волоссю можна надати практично будь-яку форму. Вони спочатку продаються вже завитими, хвилястими або заплетеними в косу.
  4. 4 Зберіть необхідні матеріали. Рекомендується заздалегідь купити всі необхідні матеріали і підготуватися до роботи, щоб підійти до справи у всеозброєнні. Виготовте волосся, не відволікаючись на дрібниці, і милуйтеся готовим виробом. Вам будуть потрібні:
    • ножиці;
    • швейна голка або швейна машинка;
    • вибраний матеріал для волосся;
    • клейка стрічка;
    • рулетка або швейний сантиметр;
    • пістолет для гарячого клею (для пряжі);
    • універсальний клей (для синтетичних волосся);
    • цигарковий папір;
    • коробка для DVD (щоб відміряти пряжу).

Метод 2 з 3: Волосся з пряжі

  1. 1 Намотайте пряжу на коробку для DVD. Будуть потрібні моток пряжі і коробка для DVD-дисків. Вам необхідно намотати пряжу на коробку по ширині. У коробки дві сторони: сторона з вирізом, з якої вона відкривається, а також гладка сторона. Починайте намотувати з боку з вирізом трохи лівіше центру. Намотуйте пряжу у напрямку до центру коробки.
    • Намотуйте пряжу досить щільно і стежте за тим, щоб нитки не накладалися один на одного. Також між ними не повинно бути просвітів.
    • Ширина намотування повинна скласти 8-9 сантиметрів. Позбавтеся від всіх просвітів, зсунувши нитки ближче один до одного.
    • Якщо не вдається притримувати нитки пальцями і вони зміщуються, то зафіксуйте кінець пряжі клейкою стрічкою.
  2. 2 Приклейте пряжу клейкою стрічкою. Завершіть намотування на коробку і візьміть дві довгих смуги клейкої стрічки. Приклейте пряжу до коробки близько гладкою боку, помістивши клейку стрічку поверх всіх ниток і притиснувши до пластику. Пряжу слід надійно зафіксувати.
  3. 3 Розріжте пряжу. Візьміть ножиці і заведіть їх під пряжу з боку вирізу в коробці для DVD. Розріжте нитки з цього боку коробки. Вимкнути пряжу від пластика з гладкою сторони, але не знімайте стрічку з ниток. Вийде щось на кшталт перуки. Клейкими стрічками обмежена місце майбутнього проділу. По обидва боки від проділу повинні йти вільні нитки пряжі.
    • Якщо розрізати пряжу не вдається, то візьміть більш гострі ножиці. Краще взяти швейні, а не канцелярські ножиці. Розріз повинен бути максимально рівним.
  4. 4 Зафіксуйте пряжу на цигарковому папері. Відріжте тонкий шматок цигаркового паперу розміром приблизно 10 на 20 сантиметрів. Розкладіть папір на плоскій поверхні. Розмістіть склеєну частину пряжі на папері так, щоб смуги стрічки були паралельні довгій стороні. Складіть цигарковий папір поверх клеєного ділянки пряжі, щоб затиснути нитки між шарами паперу.
    • Папір повинна виявитися посередині довгих ниток пряжі. Тепер це вже схоже на волосся. Майбутній проділ волосся пройде по цигарковому папері.
  5. 5 Пришийте пряжу до паперу. Рухайтеся по середині цигаркового паперу і пришити всі нитки.Шов повинен пройти вертикально по центру паперу, щоб вийшла пряма лінія, що проходить в центрі через всі шари конструкції. Частини волосся з обох сторін повинні сходитися в середині і утримуватися нитковим швом.
    • Якщо ви добре управляєтеся з голкою, то можна зшити пряжу вручну. Також можна працювати зі швейною машинкою, щоб отримати максимально прямий шов.
    • Стежки повинні бути короткими і щільними, щоб надійно утримувати майбутні волосся.
  6. 6 Видаліть цигарковий папір. Тепер пасма зшиті і можна видалити папір з обох сторін від шва. Відривайте папір поступово і акуратно, щоб не порвати нитки шва. Для зручності використовуйте пінцет. У результаті повинна вийти конструкція з двох пасом, з'єднаних по центру нитковим швом.
    • Якщо видалити папір не виходить, то спробуйте акуратно зрізати невеликими ножицями. Слідкуйте за тим, щоб випадково на розрізати пряжу або нитку шва.
  7. 7 Повторіть операцію з меншою кількістю пряжі. Повторіть весь процес ще раз. Ширина намотаною на коробку пряжі не повинна перевищувати 3-5 сантиметрів.
    • Знову зафіксуйте кінець пряжі клейкою стрічкою, якщо нитки норовлять зміститися.
    • Намотайте пряжу на коробку, закріпіть клейкою стрічкою близько гладкою сторони і розріжте нитки з боку виїмки в коробці.
    • Потім прикріпіть пряжу до цигарковому папері і прошийте по центру.
  8. 8 Приклейте велику пасмо волосся до голови ляльки. Візьміть першу пасмо зшитих з пряжі волосся. Вона розділена швом-проділом протяжністю 8-9 сантиметрів. Тепер візьміть пістолет для гарячого клею. Нагрійте клей і нанесіть смугу клею прямо на шов, після чого притисніть до центру верхньої частини голови ляльки. Дочекайтеся, поки клей висохне. Коли висохне, розправте волосся на дві сторони.
    • Якщо клей погано тримає волосся на тканинній ляльці, то пряжу можна пришити до голови. Візьміть нитку пряжі і довгу голку, щоб пришити волосся до виробу. Для надійності пройдіть по шву двічі.
    • Якщо необхідно приклеїти волосся з пряжі до голови пластмасовою ляльки, то використовуйте не гарячий, а універсальний клей. При цьому слід розуміти, що на пластмасових ляльок краще виглядають синтетичні волосся.
  9. 9 Прикріпіть збоку меншу пасмо. Візьміть меншу пасмо волосся. Довжина проділу становить 3-5 сантиметрів. Повторіть дії, щоб приклеїти або пришити волосся до голови ляльки, тільки тепер розташуйте проділ трохи ліворуч або праворуч від центру скальпа. Ще один шар пряжі додасть волоссю додатковий об'єм.
    • Якщо під волоссям просвічується значна частина голови ляльки, то додайте ще один шар волосся. Зробіть ще одну велику пасмо і закріпіть по центру голови, щоб розташувати нитки внахлест.
  10. 10 Зробіть зачіску. Тепер можна зробити будь-яку зачіску. Волосся можна відрізати, заплести в косу, пофарбувати, зібрати в хвіст або зробити іншу зачіску. Також можна залишити волосся без змін. Ви автор і власник, тому вирішувати вам.

Метод 3 з 3: Синтетичні волосся

  1. 1 Дістаньте синтетичні волосся з пакета. Спочатку необхідно розпакувати волосся. Іноді це непросто, так як синтетичні волосся дуже тонкі і можуть заплутатися або зім'ятими при доставці. Повільно діставайте волосся невеликими пучками, позбавляйтеся від поплутаних волосся і розрівнюйте.
    • Розчісуйте волосся пальцями або маленької лялькової гребінцем, щоб розплутати локони, адже вони дуже легко сплутується між собою.
    • Продовжуйте отримувати і распрямлять волосся, поки в упаковці нічого не залишиться.
  2. 2 Відріжте необхідну довжину. Тепер, коли волосся витягнуті і розправлені, можна відрізати потрібну довжину. Виходите з розмірів ляльки. Відрізуйте волосся в два рази довше майбутньої зачіски, щоб розподілити їх на дві сторони від проділу.
    • Іноді синтетичні волосся складно відрізати, оскільки з ними непросто працювати. Змочіть волосся, щоб вони трималися разом, а потім відріжте по рівній лінії.
  3. 3 Нанесіть клей по центру волосся. Щільно обмотайте волосся навколо вказівного і середнього пальців, щоб центр пасом виявився на ребрі вказівного пальця. Нанесіть тонкий шар універсального клею поперек волосся. Постарайтеся нанести клей на кожну волосинку.
    • Якщо вам складно нанести клей прямою лінією, то зверніться за допомогою до одного. Іноді дуже складно тримати волосся однією рукою, а другий управлятися з клеєм.
  4. 4 Притисніть до лінії клею швейну голку. Притисніть швейну голку по лінії нанесеного клею до того, як він висохне. Стискайте волосся під голкою максимально близько до металу. Така дія дозволить клею рівномірно просочується за матеріалом і склеїти кожну волосинку. Не забирайте голку, поки клей не висохне.
    • Таке завдання може виявитися непосильним для однієї людини. Якщо вам складно утримувати однією рукою голку, а другий волосся, то зверніться за допомогою до одного.
  5. 5 Видаліть швейну голку. Коли клей висохне, обережно витягніть голку з волосся. Переверніть волосся, після того як витягнете голку. У вас повинен вийти перуку з двох половинок з проділом по центру, де була голка.
    • Як і раніше, можна скористатися допомогою одного. Один з вас може утримувати волосся, а другий витягувати голку.
  6. 6 Приклейте волосся до голови ляльки. Тепер необхідно прикріпити волосся до голови. Використовуйте універсальний клей для пластмасових ляльок і гарячий клей для тропічних виробів. Клею не повинно бути багато, інакше він просочиться через волосся і вийдуть неакуратні вузлики. Волосся будуть триматися навіть при невеликій кількості клею.
    • Нанесіть тонку смужку універсального клею по центру голови ляльки. Притисніть центральну лінію волосся (де розташовувалася голка) до смуги клею, щоб ця смуга утворила проділ. Потім дочекайтеся, поки клей висохне.
    • Підніміть волосся з однієї зі сторін до проділу і нанесіть тонку смужку клею, після чого розподіліть клей по бічній частині голови. Невеликої кількості клею цілком достатньо. Покладіть волосся на місце і дайте клею висохнути. Повторіть дії з іншого боку голови.
    • Притисніть волосся до голови, щоб вони надійно приклеїлися.
  7. 7 Зробіть зачіску. Тепер можна зробити будь-яку зачіску. Волосся можна відрізати, заплести в косу, пофарбувати, зібрати в хвіст або зробити іншу зачіску. Попередньо переконайтеся на залишках матеріалу, що синтетичні волосся будуть тримати зачіску і не ушкодяться. Перевірка особливо важлива, якщо ви плануєте нагрівати волосся.

Поради

  • Всі відкриті частини тканини повинні відповідати кольору шкіри.
  • Волосся з пряжі можна завивати. Зафіксуйте і намотайте локони з пряжі на дерев'яні стрижні. Змочіть пряжу і поставте в духовку при температурі 120 градусів на 45 хвилин.
  • Якщо лялькою буде грати дитина молодше семи років, то волосся краще зробити з пряжі.

попередження

  • Будьте обережні при роботі з гарячим клеєм, щоб не отримати опіки.

Що вам знадобиться

  • Ножиці
  • Швейна голка або швейна машинка
  • Відповідний матеріал для волосся
  • Клейка стрічка
  • Рулетка або швейний сантиметр
  • клей
  • цигарковий папір
  • Коробка для DVD-дисків