Як змиритися з самотністю

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Лучшие Реплеи Недели с Кириллом Орешкиным #35 [World of Tanks]
Відеоролик: Лучшие Реплеи Недели с Кириллом Орешкиным #35 [World of Tanks]

Зміст

Величезна кількість людей відчувають себе самотніми. Самотність негативно впливає на душевне і фізичне здоров'я, оскільки це почуття пригнічує роботу імунної системи, підвищує ризик розвитку депресії і тривожності, спотворює сприйняття. Вам може бути самотньо, якщо ви живете в маленькому місті і не можете знайти друзів свого віку. Іноді самотність стає результатом змін в житті: переїзду, зміни роботи або навчального закладу. Пам'ятайте про це, готуючись до великих змін. Самотність може бути хронічним або тимчасовим, однак є способи змиритися з цим почуттям і позбутися від неприємних відчуттів.

кроки

Метод 1 з 2: Як впоратися з почуттям самотності

  1. 1 Зрозумійте, що самотність - це відчуття, а не об'єктивна реальність. Самотність може провокувати почуття покинутості, ізоляції, власної непотрібності. Навчіться дізнаватися подібні ситуації і пам'ятайте: вони не означають, що така ж і реальність. Ви не приречені відчувати себе самотньо.
    • Почуття можуть швидко змінюватися через обставини і ставлення до них. Вам може бути самотньо, але потім ви розумієте, що вам хочеться побути ні з друзями, а наодинці з собою. Можливо, вам подзвонить друг, і ви відчуєте, що ви не один.
  2. 2 Прийміть свої почуття. Не ігноруйте їх - вони говорять про те, що добре і що погано у вашому житті. Як і у випадку з іншими почуттями, вам слід дозволити собі відчути самотність. Ви можете відчувати фізичний дискомфорт або хотіти плакати, і це нормально.Дайте собі пережити самотність і поплакати, якщо буде потрібно.
    • Не варто рефлекторно тікати від цього почуття. Багато людей відволікають себе від самотності телевізором, роботою, різними проектами і справами, які дозволяють позбутися від болю самотності. Краще відчути свої емоції, зрозуміти, як з ними можна справлятися, і прийняти рішення поважати своє тіло і свої почуття.
  3. 3 Змініть своє ставлення. Якщо вас відвідують думки про те, що ви самотні і що ви зовсім одні, швидше за все, вони викликають у вас лише негативні асоціації. Погані думки виникають відразу ж, і ви починаєте сумніватися в своїй цінності, відчувати себе непотрібним, відчувати емоційну і фізичну виснаженість. Щоб не попастися в цю пастку, спробуйте змінити своє ставлення. Сприймайте свої статки не як самотність, а як усамітнення. Ставтеся до можливості побути наодинці з собою як до способу відпочити і повернути собі сили. Навчившись отримувати задоволення від самоти, ви будете краще справлятися з самотністю.
    • Використовуйте цей час для того, щоб пізнати себе краще: ведіть щоденник, медитуйте, читайте книги, які вас цікавлять.
    • Іноді усамітнення неминуче (наприклад, після переїзду в інше місто або країну). Прийміть той факт, що вам потрібно буде побути наодинці з собою, і пам'ятайте, що так буде не завжди. Насолоджуйтесь новим досвідом.
  4. 4 Співчувайте собі. Пам'ятайте, що самотність знайоме всім і зачіпає всіх в тій чи іншій мірі. Самотність - це частина людського життя. Уявіть, що один говорить вам, що йому самотньо. Як би ви відповіли? Що б ви сказали? Спробуйте проявити співчуття до себе. Дозвольте собі звернутися до інших людей за допомогою.
    • На самоті немає нічого ганебного - рано чи пізно все люди стикаються з цим почуттям, тому не варто через нього турбуватися. Проявляйте розуміння по відношенню до себе і висловлюйте співчуття тим, кому самотньо.
  5. 5 Запитайте себе, чого вам не вистачає. Самотність допоможе вам зрозуміти, чого вам не вистачає в житті і чого ви хочете. Ви можете бути оточені людьми, вести активний спосіб життя, але при цьому відчувати себе самотньо. Самотність - це іноді не брак соціальних контактів, а відсутність глибоких емоційних зв'язків. Поміркуйте над тим, що ви хотіли б мати в своєму житті.
    • Записуйте моменти, коли вам самотньо. Можливо, найгірше вам стає під час людних заходів або будинку, коли ви один. Подумайте, що може послабити почуття самотності. Можливо, ви могли б взяти на захід друга, а коли вам самотньо вдома - зателефонувати сестрі або подивитися кіно. Придумайте можливі рішення цієї проблеми (але не варто вважати, що вам потрібен хлопець або дівчина, щоб вирішити всі ваші проблеми).
  6. 6 Почніть долати сором'язливість і невпевненість в собі. Пам'ятайте, що у людей від народження відсутні навички спілкування, всі вони з'являються в процесі розвитку, і це всього лише навички, А не надздібності. Часто сором'язливість і невпевненість в собі стають наслідком невірних установок або страху спілкування. Пам'ятайте, що для того щоб подобатися людям, не потрібно бути ідеальним. Якщо відчуєте невпевненість в собі, спробуйте озирнутися на всі боки, щоб відволіктися від думок і почуттів. Зосередьте свою увагу на співрозмовникові і слухайте його, а не себе.
    • Пам'ятайте, що в тому, щоб робити помилки при спілкуванні, немає нічого поганого. Вони бувають у всіх!
    • Люди звертають увагу на помилки набагато рідше, ніж вам здається. Найчастіше люди настільки захоплені собою і своїми страхами, що їм просто ніколи звертати увагу на невпевненість інших.
    • Пошукайте статті на wikiHow про те, як побороти сором'язливість.
  7. 7 Боріться зі страхом бути відкинутим. Іноді людині здається, що краще повністю відмовитися від спілкування, ніж бути відкинутим. Цей страх стає наслідком недовіри до людей. Можливо, в минулому вас зраджували, і ви боїтеся довіряти людям або заводити друзів.Вам було боляче, але важливо пам'ятати, що не всі друзі зрадять вас. Шукайте нових друзів.
    • Не завжди бути знедоленим значить бути поганою людиною. Можливо, хтось просто не встиг приділити вам достатньо уваги або не помітив, що ви хочете поспілкуватися.
    • Пам'ятайте, що вам сподобаються не все люди, з якими ви познайомитеся, і не всім сподобаєтеся ви. Це нормально.

Метод 2 з 2: Як подолати самотність

  1. 1 Працюйте над навичками спілкування. Можливо, ви відчуваєте себе самотньо, тому що вам не вистачає впевненості в своїх навичках спілкування. Почніть посміхатися іншим людям, говорити їм компліменти, заводити розмови з незнайомими людьми (з продавцем в магазині, бариста в кафе, колегою).
    • Якщо ви опинилися в незнайомій ситуації, зверніться до кого-небудь і заведіть розмову. Скажіть так: "Я ніколи раніше тут не було, а ви? Як тут все проходить?" Можливо, ця людина допоможе вам. Можливо, вам просто буде комфортніше робити щось нове з кимось.
    • Не забувайте стежити за своїми жестами. Якщо ви будете втискати в себе плечі, дивитися під ноги, уникати поглядів в очі і схрещувати руки або ноги, до вас ніхто не підійде. Посміхайтеся, пам'ятайте про важливість відкритих поз (руки і ноги), нахиляйтеся в бік співрозмовника і дивіться йому в очі.
    • Шукайте приводи для компліментів. Можна хвалити не тільки те, як виглядає людина ( "У тебе гарний светр"), наприклад: "Як ти знаходиш час так грамотно підбирати аксесуари?" Якщо ви знаєте людину добре, похваліть його внутрішні якості (доброту, розум).
    • На wikiHow є статті про те, як поліпшити навички спілкування.
  2. 2 Вмійте слухати. Спілкування полягає не тільки в умінні говорити. Важливо також слухати людину, яка говорить. Не намагайтеся придумувати ідеальні відповіді і не чекайте можливості почати говорити самому - так в центрі уваги опинитеся ви, а не говорить. Краще висловлюйте інтерес до теми розмови і задавайте людині нові питання.
    • Кивайте, дивіться в очі, давайте людині зрозуміти, що ви його слухаєте ( "розумію", "ага", "ну так").
    • Пошукайте на wikiHow статті про те, як правильно слухати.
  3. 3 Знайомтеся з новими людьми. Шукайте людей зі схожими інтересами, з якими ви могли б порозумітися. Задавайте питання (про сім'ю, домашніх тварин, інтересах і так далі), щоб пізнати людину краще, і відповідайте на питання, які будуть задавати вам.
    • Знайомтеся з людьми за допомогою волонтерства. Якщо ви любите тварин, працюйте волонтером в притулку. Там ви познайомитеся з однодумцями, і у вас буде багато тем для розмов.
    • Пошукайте коло людей зі схожими інтересами. Якщо вам подобається в'язання, швидше за все в вашому місті є люди, яким це заняття теж до душі. Пошукайте спільноти людей в інтернеті.
    • На wikiHow є і статті про те, як заводити нових друзів.
  4. 4 Заводите друзів. Важливо мати надійних друзів в місті, в якому ви живете. Дружні стосунки піднімають настрій, знижують рівень стресу, дають потрібну підтримку. Спілкуйтеся з людьми, яким ви могли б довіряти, які вірні вам і які надихають вас. Пам'ятайте, що і у вас повинні бути ті якості, які ви хочете бачити в своїх друзях.
    • Будьте щирою людиною. Якщо вам складно бути собою в компанії друзів, швидше за все, ці люди вам не друзі. Друзі люблять вас за те, хто ви, разом з усіма вашими дивацтвами і уподобаннями. Якщо вам складно знайти спільну мову з людиною або вам здається, що вам доводиться докладати для цього занадто багато зусиль, краще пошукайте іншу компанію.
    • Будьте таким другом, якого ви хотіли б мати. Подумайте про якості, які ви хочете бачити в одному, і робіть для своїх друзів приємне.
  5. 5 Візьміть тварину з притулку. Собака або кішка (або будь-яке інше тварина) з притулку складе вам компанію. У людей, у яких є собаки, нижча ймовірність розвитку депресії; вони краще справляються зі стресом і тривожністю.
    • Відправляйтеся в притулок для тварин і поспілкуйтеся з собакою чи кішкою, яка залишилася без будинку.Візьміть тварина собі, якщо у вас є така можливість.
    • Звичайно, взяти тварину - це велика відповідальність. Щоб вихованець добре відчував себе в новому будинку, у вас повинна бути можливість змінити свої звички і графік відповідно до потреб тварини.
  6. 6 Відвідуйте сеанси психотерапії. Іноді біль самотності стає нестерпним, і людині не вдається самому розібратися в своїх проблемах. Психотерапевт допоможе вам впоратися з соціальної тривожністю, зрозуміти свої почуття, викликані минулими зрадами і недовірою, покращити навички спілкування і почати жити далі. Звернення до психотерапевта може стати першим кроком на шляху до того життя, яка вам потрібна.
    • Почитайте статті про те, як вибрати психотерапевта.

Поради

  • Дізнайтеся, які заходи проходять в вашому місті. Напевно ви зможете відвідати різні зустрічі та інші заходи.
  • Висловлюйте співчуття у разі смерті близьких ваших друзів або знайомих. Напишіть листа. Запросіть людини на вечерю і попросіть розповісти вам про померлу людину. уважно слухайте, А не говорите про себе.
  • Вітайте людей, які не очікують привітань, посмішкою і добрими словами - наприклад, продавця талонів в метро, ​​касира, співробітника парковки. Бажайте їм гарного дня.

попередження

  • Не витрачайте занадто багато часу на інтернет. Вам може здаватися, що ви спілкуєтеся з реальними людьми, однак ці люди далеко, і ви не можете замінити цим живе спілкування, якого вам не вистачає. Намагайтеся заводити друзів в інтернеті, але не дозволяйте інтернету витісняти реальне життя.