Як знизити температуру в приміщенні

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
регулировка клапана и терморегулятора тепловой батареи
Відеоролик: регулировка клапана и терморегулятора тепловой батареи

Зміст

При високій температурі і вологості в приміщенні стає душно і некомфортно. Якщо у вас є кондиціонер, достатньо лише включити пристрій і почекати, поки температура знизиться, але не кожне житло оснащене системами кондиціонування, постійна робота яких в дуже жарку погоду обійдеться в кругленьку суму. На щастя, існує ряд способів охолодити кімнату без кондиціонера.

кроки

Метод 1 з 3: Як знизити вплив джерел тепла

  1. 1 Закрийте жалюзі і штори. Близько 30 відсотків небажаного тепла потрапляє в приміщення через вікна. Використовуйте щільні фіранки, щоб пряме сонячне світло не підвищував температуру в кімнаті. Якщо на вікнах ще не встановлені жалюзі або штори, поспішіть виправити ситуацію, особливо в кімнатах з вікнами, що виходять на південь і захід. Такі захисні засоби допоможуть вам знизити кімнатну температуру на 10 градусів.
    • У найбільш сонячні дні не відкривайте віконниці і штори з ранку і до вечора.
    • Якщо в приміщенні завжди висока температура, купите затемняющие штори з теплоізоляцією.
  2. 2 Вимкніть зайві теплогенеруючі пристрої, прилади і світильники. Кожен включений електроприлад сприяє підвищенню температури в кімнаті. Вимкніть всі невживані пристрої. Комп'ютер і телевізор виробляють особливо багато тепла, втім, як і лампи розжарювання. Завжди вимикайте зайве освітлення.
    • Вимикати освітлення не завжди доцільно. Спробуйте хоча б максимально приглушити світло.
    • Замініть лампи розжарювання компактними люмінесцентними лампами, які виробляють набагато менше тепла. До того ж, вони менш небезпечні для навколишнього середовища.
  3. 3 Наведіть порядок. Гори одягу та інших речей поглинають тепло і не дозволяють йому залишити приміщення. Чим менше безладу в кімнаті, тим більше простору для розсіювання тепла і тим швидше знижується температура. Також безлад обмежує циркуляцію повітря і створюється відчуття, що в кімнаті стало ще гарячіше. Складіть весь одяг в шафу і закрийте дверцята.
    • Швидко перегляньте залишилися речі і наведіть максимальний порядок в кімнаті.
  4. 4 Відкрийте вікно і закрийте двері в інші кімнати. Якщо в приміщенні тепліше, ніж на вулиці, то стіни, ймовірно, ввібрали велика кількість сонячного тепла протягом дня. Накопичене тепло слід випустити на вулицю, відкривши вікна в кімнаті. Закрийте двері в інші приміщення, які зараз не використовуються. Так температура знизиться набагато швидше.
    • Не забудьте закрити вікна, коли в приміщенні стане прохолодніше.

Метод 2 з 3: Як підвищити циркуляцію повітря

  1. 1 Увімкніть стельовий вентилятор і відрегулюйте настройки. Стельові вентилятори вельми ефективні, оскільки вони створюють рух повітря в кімнаті, в результаті чого утворюється протяг. Також вентилятор піднімає повітря в процесі циркуляції. Гаряче повітря піднімається вгору і температура знижується набагато швидше. Терміново включите вентилятор, якщо ви ще цього не зробили. При наявності декількох режимів включите прилад на максимальну потужність.
    • Переконайтеся, що лопаті вентилятора обертаються проти годинникової стрілки (якщо дивитися знизу). В іншому випадку поміняйте налаштування.
    • Встановіть обертання проти годинникової стрілки на більш високій швидкості, щоб значно збільшити приплив повітря.
  2. 2 Увімкніть інші наявні вентилятори. Все настільні, настінні, підлогові і вбудовані вентилятори збільшують циркуляцію повітря в приміщенні і створюють ефект охолодження вітром. Якщо поставити на стіл поворотний вентилятор середнього розміру, то він почне швидко і дуже ефективно переміщати застійний гаряче повітря. Влітку використовуйте в приміщенні кілька вентиляторів, які можна відразу включити, зайшовши в кімнату.
    • Також включіть вентилятор у ванній кімнаті. Він допоможе витіснити гаряче повітря точно так же, як витісняє пару після душа.
  3. 3 Поставте перед одним з вентиляторів піднос з льодом. Створіть саморобний кондиціонер, помістивши лід в неглибоку ємність, піднос або миску і поставивши перед одним з вентиляторів. Завдяки цьому по кімнаті дуже швидко пошириться прохолодне і трохи вологе повітря. Також можна використовувати пакети з льодом. Якщо зовсім немає льоду, імпровізують з подібним холодним предметом (підійде пакет заморожених овочів).
    • Якщо вентилятор погано потрапляє на лід, то розташуйте ємність трохи під кутом і злегка нахиліть.
  4. 4 Поставте загратований вентилятор на відкрите вікно, направивши його назовні. Він буде виводити гаряче повітря з кімнати назовні, а в приміщення буде надходити прохолодне повітря. Помістіть вентилятор на саме затінене вікно, щоб в кімнату потрапляв максимально прохолодне повітря. Щільно закрийте всі сусідні вікна. Відкрийте кілька вікон на протилежній стороні будинку, щоб створити протяг і швидко охолодити приміщення.

Метод 3 з 3: Як регулювати температуру

  1. 1 Встановіть віконний або купіть переносний кондиціонер. Один з найбільш зручних способів швидко охолодити приміщення - встановити віконний кондиціонер. Він ефективно знизить температуру в кімнаті, працюючи тільки з повітрям в конкретному приміщенні. Центральна система кондиціонування повітря охолоджує весь будинок, тому на це потрібно багато часу. Встановити віконний кондиціонер нескладно, особливо в кімнаті з підйомними вікнами.
    • Якщо ви не бажаєте займатися установкою або вікна не підходять для такого кондиціонера, то купіть пересувний кондиціонер. Такий прилад досить включити в розетку, після чого він вже готовий до роботи.
  2. 2 Відкривайте вікна на ніч. Ночами температура повітря знижується навіть влітку. Скористайтеся прохолодним повітрям і перед сном відкрийте кілька вікон на ніч. Встановіть на відстані від вікна один або навіть два вентилятора, щоб підсилити ефект, створивши в кімнаті легкий вітерець. Вранці знову щільно закрийте вікна, щоб гаряче повітря не потрапляло всередину. Закрийте штори або жалюзі.
    • На ніч відключайте всі електронні пристрої, щоб приміщення сильніше охололо.
  3. 3 Купіть осушувач повітря, якщо проживаєте у вологому кліматі. Вологість посилює духоту при високій температурі. Використовуйте осушувач повітря у відповідному кліматі. Такий пристрій втягує вологе повітря приміщення і пропускає його через спеціальні змійовики, після чого знову випускає в кімнату. Осушувач можна купити в будь-якому магазині побутової або кліматичної техніки.
    • Пристрій коштує недешево, але завдяки пересувний конструкції його можна використовувати у всьому будинку.
    • Для максимального ефекту розмістіть осушувач повітря в центрі приміщення, яке потрібно охолодити.
  4. 4 Правильно використовуйте штори і фіранки. Вибирайте штори досить темного кольору з білою поліетиленовою підкладкою для ефективного перешкоди проникненню тепла. Вішати штори слід максимально близько до вікна. Світлонепроникні штори і екрани також не пропускають тепло. Їх теж потрібно встановлювати максимально близько до шибки, щоб створити таке герметичне простір, в якому буде затримуватися тепло. Використовуйте двосторонні штори, одна сторона яких буде білою, а друга - темною.
    • Влітку світлу сторону можна розгорнути назовні, щоб вона відображала сонячне світло, а взимку розташуйте назовні темну сторону, щоб вона поглинала тепло.