Як зняти звинувачення

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
ЯК УКРАЇНА "ВІДДЯЧИЛА" ЗА «ЧОРНОБИЛЬ»? // Звинувачення в плагіаті та пошук косяків
Відеоролик: ЯК УКРАЇНА "ВІДДЯЧИЛА" ЗА «ЧОРНОБИЛЬ»? // Звинувачення в плагіаті та пошук косяків

Зміст

Заклад і припинення кримінальної справи часто відбувається зовсім інакше, ніж це показують в телевізійних шоу і фільмах. Потерпілий або свідок не може зняти кримінальне обвинувачення, оскільки справою займаються юристи державного управління. Проте, можна вжити заходів, щоб переконати працівників прокуратури не давати справі хід, надавши їм нові докази або заявивши, що ви не готові співпрацювати. Однак остаточне рішення приймати не ви.

Якщо вам звинувачують, то замість цієї статті подивіться "Як позбутися від кримінального обвинувачення".

кроки

Метод 1 з 2: Внесення змін до поліцейської звіт

  1. 1 Повідомте прокурору, що ви не хочете висувати звинувачення. Офіційно тільки прокурор може прийняти рішення про зняття звинувачень. Однак якщо потерпілий або ключовий свідок каже, що він не зацікавлений в передачі справи в суд, існує велика ймовірність, що прокурор прислухається Особливо це стосується незначних правопорушень.
    • У більшості юрисдикцій, насильство в сім'ї є злочином "нульової терпимості", і працівники прокуротури не зніматимуть звинувачення в зв'язку із запитом жертви поганого поводження.
  2. 2 Прочитайте копію поліцейського протоколу. Зателефонуйте до поліцейської дільниці, в якому було складено протокол, і попросіть копію. Перегляньте його уважно, щоб побачити, що саме ви розповіли в поліції. Якщо ви зміните свої показання, то вам можуть пред'явити звинувачення в шахрайстві.
    • Можливо, щоб отримати поліцейський протокол, вам доведеться заплатити мито.
  3. 3 Додайте нову інформацію до протоколу. Кримінальну справу не припинять тільки тому, що ви хочете зняти звинувачення. Замість цього, ви повинні мати переконливі причини, чому поліцейські і працівники прокуратури повинні зняти кримінальне обвинувачення. Як правило, це доповнення до вашої історії (яка не суперечить тому, що записано в протоколі), нові докази або новий свідок.
    • Зовсім забрати своє початкове заяви - це, швидше за все, погана ідея, оскільки ви можете зіткнутися з кримінальними звинуваченнями.
    • Розглядайте цей варіант, тільки якщо ви збрехали в поліції, і ваше свідоцтво може привести до серйозного покарання невинну людину.
  4. 4 Надайте інформацію особисто. Особисто прийдіть до поліцейської дільниці, щоб подати поправки до протоколу в усній або письмовій формі. У будь-якому випадку візьміть посвідчення особи з фотографією, що дозволяє довести, що ви той, хто підписував початковий протокол.
    • Якщо протокол був складений деякий час назад, і справа вже зраджують в суд, то вам, можливо, необхідно звернутися в районну або окружної прокуратури.
  5. 5 Зачекайте, поки працівники прокуратури зв'яжуться з вами. Вони можуть запитати додаткову інформацію у справі. Подання письмових свідчень під присягою або поправки до протоколу поліції не гарантують, що звинувачення будуть зняті.
    • Якщо справа все одно будуть розглядати, то вам може бути запропоновано дати свідчення в суді. Якщо ви відмовитеся давати показання і співпрацювати, то вас можуть оштрафувати або заарештувати.

Метод 2 з 2: Заява про відмову від співпраці

  1. 1 Знайдіть юридичну допомогу. Поговоріть з експертом з правових питань, щоб з'ясувати, як діяти далі. У деяких ситуаціях і регіонах ви можете дати "Письмові свідчення під присягою про відмову від кримінального переслідування" або заяву, що ви не хочете, щоб справа призвело до карного переслідування. Адвокат знає, як зробити так, щоб ваша заява була переконливим і допоможе вам самому уникнути кримінального обвинувачення, не допустивши внесення в початковий протокол суперечливих свідчень.
  2. 2 Якщо ви не можете дозволити собі найняти адвоката, знайдіть безкоштовну юридичну консультацію і задайте питання юристу цієї служби або отримаєте правову допомогу на їхньому сайті. Адвокат підсудного може дати вам кілька порад, але не варто покладатися тільки на нього. Він може дозволити вам зробити шахрайство з метою захисту свого клієнта.
  3. 3 Напишіть заяву. Адвокат може допомогти вам дати письмові свідчення під присягою про відмову від кримінального переслідування, але ви можете зробити це і без нього. Опишіть подію, що відбулася, підкреслюючи докази або фактори, які представляють злочин в менш серйозному світі. Ясно дайте зрозуміти, що ви не хочете починати кримінальне переслідування.
    • Завірте заяву нотаріально. Дайте свідчення під присягою у будь-якого нотаріуса. Ви повинні будете заплатити нотаріусу мито і підписати документ в його присутності.
  4. 4 Подайте на розгляд свою заяву під присягою. Можливо, вам доведеться сплатити мито за подачу письмових свідчень під присягою в районний чи окружний суд, у провадженні якого знаходиться справа. Можливо, там, де ви живете, не існує офіційного способу подачі заяви під присягою, але ви можете надіслати копію заяви безпосередньо в прокуратуру. Спочатку зверніться до суду по телефону, щоб упевнитися, що ви посилаєте заяву того, кому потрібно.
    • Пошукайте в інтернеті номер телефону суду. Якщо ви не знаєте, в провадженні якого суду знаходиться ваша справа, наберіть в інтернеті "суд" і назва вашого округу.
    • Для того щоб підтвердити оплату мита, її, можливо, треба буде зробити у вигляді грошового переказу.

Що вам знадобиться

  • Початковий протокол поліції
  • Номер телефону поліції
  • Додатковий поліцейський протокол
  • Свідчення під присягою про зняття звинувачення
  • Підтвердження про оплату мита
  • адвокат

Поради

  • Якщо звинувачення не зняті, відповідач може укласти угоду з обвинувачем між сторонами обвинувачення і захисту. Це може привести до зменшення числа звинувачень, до менш серйозним обвинуваченням або менш суворого покарання.
  • Якщо звинувачення будуть зняті, запис про арешт буде як і раніше з'являтися в реєстрації приводів людини з приметкой "звинувачення зняті". Ця людина може звернутися до суду, який вів його справу, і подати прохання про знищення запису. Це може спрацювати, якщо людина була несправедливо звинувачений.