Як зібрати намет

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как поставить палатку. Школа начинающего туриста №12 (на примере самостоящей купольной Archeos2)
Відеоролик: Как поставить палатку. Школа начинающего туриста №12 (на примере самостоящей купольной Archeos2)

Зміст

Туристичні походи з наметами є відмінним річним проведенням часу. Проживання в наметі протягом декількох днів дозволяє людині непогано розслабитися і возз'єднатися з природою. Незважаючи на те, що самі по собі походи досить цікаві, установка палатки часом буває досить трудомістким завданням, особливо тоді, коли ви тільки починаєте освоювати ази такого туризму. Можливо, спочатку здасться, що поставити намет буде складно, але більшість сучасних наметів передбачає просту і легку установку. При всьому при тому, що сам процес установки намети аж ніяк не хитромудрий, розбиваючи наметовий табір, необхідно мати на увазі досить багато додаткових нюансів, щоб відпочинок на природі виявився успішним. Належна попередня підготовка до походу і правильний вибір місця для установки намету не менш важливі, ніж знання процесу її збирання.

кроки

Частина 1 з 4: Збірка і установка палатки

  1. 1 Розпакуйте намет. Після вибору підходящого місця для свого наметового табору можна приступити до розпакуванні намети. Найкраще відразу розпакувати всі складові елементи намети. Ви швидше зберете намет, якщо вам не доведеться в процесі роботи послідовно розпаковувати ті деталі, які вам будуть потрібні. Складіть всі деталі в одне місце, щоб нічого не втратити. Конкретний набір елементів намети буде залежати від її типу. Нижче наведені різні варіанти наметів.
    • А-образні намети - найбільш поширений тип одномісних наметів. Їх найпростіше збирати, але нерідко над ними потрібно встановлювати додатковий погодний тент для захисту від дощу і вітру.
    • Тунельні намети відрізняються від А-образних наметів тим, що мають каркас з пари довгих дуг, що йдуть паралельно один одному і поперек ширини самої намети. Така конструкція дозволяє збільшити внутрішню площу намети і забезпечити більше місця у верхній її частині. Проте тунельні намети не так стійкі при сильному вітрі.
    • Куполоподібні каркасні намети зазвичай бувають найбільшими і призначені для розміщення більших туристичних груп. Незважаючи на великі розміри, встановлювати такі намети досить просто.
  2. 2 Розкладіть на землі підстилку для намету. Незалежно від того, наскільки чиста обрана вами майданчик для намету, на ній можуть бути присутніми гілки і інше сміття, здатний проткнути дно намету і доставити вам дискомфорт.Підстилка повинна бути досить великою, щоб покрити собою практично весь простір, на якому буде стояти намет. Додаткова м'якість підстилки забезпечить вам більш комфортний відпочинок.
  3. 3 Вставте каркасні дуги в призначені для цього кулиски і кишені намети. Розпакувавши всі деталі намети, можна приступити до складання каркаса. Спочатку розтягніть на землі сам намет (або зовнішній тент, в залежності від того, який елемент намети встановлюється на каркасі). Це не дозволить вам заплутатися з тим, яку каркасну дугу куди вставляти. На даний етап роботи зазвичай йде найбільше часу, але все виконується досить просто.
    • У випадку з тунельною наметом переконайтеся в тому, що ви вставили каркасні дуги паралельно один одному.
  4. 4 Підніміть намет на каркасі. Якщо каркасні дуги намету складові, переконайтеся в тому, що вони ніде не розімкнулися. Вони будуть тримати на собі вашу палатку. Допоможіть наметі прийняти правильну форму, піднявши її центральну частину і розправивши полотно намети на дугах. Після цих дій каркасні дуги зазвичай вже самі підтримують форму намети. В іншому випадку поправте і закріпіть каркас так, як потрібно конструкцією намети.
  5. 5 Кілочками і розтяжками прикріпіть намет до землі. Молотком або відповідним каменем вбийте кріпильні кілочки в землю навколо намету. Прикріплені до кілочків розтяжки стабілізують полотно намету не дозволять їй зміщатися. Якщо з якоїсь причини у вас не виявилося з собою кріпильних кілочків, замість них можна використовувати міцні палиці, аналогічним чином вбивши їх в землю і закріпивши на них розтяжки. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Halle Payne


    Автор і виконавиця пісень Хеллі Пейн почала писати пісні у віці 8 років. Склала сотні пісень для гітари і фортепіано, деякі з яких записані і доступні на її Soundcloud або каналі на YouTube. Не так давно була учасницею групи з 15 осіб в Стокгольмі, Швеція, під назвою Skål Sisters.

    Halle Payne
    Автор і виконавиця пісень

    «Зазвичай я використовую для цієї мети камінь. Однак будьте обережні - не потрапляючи їм на пальцях! Якщо ж грунт м'яка, може бути досить натиснути на кілочки рукою або ногою ».

  6. 6 Встановіть над наметом погодний тент. Важливо пам'ятати, що безпосередньо сам намет (її внутрішня частина) зазвичай не володіє вологозахистом. За це відповідає погодний тент. Погодний тент являє собою другий додатковий шар намети. Зазвичай він кріпиться до верхньої частини намети засувками і закріплюється на розтяжках з деяким зазором від полотна намету. Навіть якщо ви впевнені в тому, що дощу не буде, все ж краще встановити погодний тент. Так ви будете готові до раптового дощу і не розгубите окремі елементи намети. Майте на увазі, що в деяких випадках каркасом оснащується саме верхній тент намету, а сам намет кріпиться до тенту зсередини (тому черговість роботи з цими елементами залежить від моделі намети).
  7. 7 Перенесіть всі свої речі в намет. Після встановлення намету можна зайнятися облаштуванням її внутрішнього простору. Так як усередині зазвичай буває не так багато місця, необхідно прийняти рішення про те, які речі нестрашно залишити під відкритим небом, а які з них краще занести всередину. Очевидно, що всередині слід розташувати килимки та спальні мішки. Герметичні контейнери з речами і продуктами можна залишити зовні.
    • Якщо там, де ви поставили намет, існує ризик зустрічі з ведмедями, вкрай не рекомендується заносити в намет провізію. У разі появи ведмедя ніхто не захоче, щоб він вдерся всередину в пошуках їжі, запах якої він почув.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Halle Payne


    Автор і виконавиця пісень Хеллі Пейн почала писати пісні у віці 8 років. Склала сотні пісень для гітари і фортепіано, деякі з яких записані і доступні на її Soundcloud або каналі на YouTube. Не так давно була учасницею групи з 15 осіб в Стокгольмі, Швеція, під назвою Skål Sisters.

    Halle Payne
    Автор і виконавиця пісень

    Щоб речі не промокли, кладіть їх в намет. «Якщо тент для захисту від дощу і вітру надійно встановлений і закріплений з обох сторін, в разі дощу вашому спорядження нічого не загрожує. Мене вчили так: коли покидаєш табір, подбай про те, щоб твоя намет пережила будь-який шторм ».

Частина 2 з 4: Розбирання та упаковка намети

  1. 1 Проживаючи в наметі, підтримуйте в ній чистоту. Турбота про чистоту важлива навіть тоді, коли ви живете в наметі. Це полегшить подальшу прибирання за собою, та й жити в чистоті буде приємніше. Обов'язково знімайте взуття, коли забираєте в намет. Слідкуйте за тим, щоб усередині завжди був порядок, і належним чином викидайте сміття від продуктів.
  2. 2 Висмикніть кріпильні кілочки з землі. Зазвичай кілочки висмикуються досить легко, і зробити це необхідно перед основною розбиранням намети. Якщо у вас не виходить вручну висмикнути якийсь кілочок, спробуйте трохи підкопати його, щоб витягти з землі.
    • Також в числі перших слід зняти безкаркасні деталі намети (в залежності від конструкції це може бути як погодний тент, так і внутрішній намет).
  3. 3 Вийміть каркасні дуги. Видаливши кріпильні кілочки, вийміть каркасні дуги з фіксуючих їх кишень. Зробіть це з усіма їх кінцями (кількість яких буде залежати від кількості дуг в конкретній наметі), а вже потім приступайте до вилучення дуг зі своїх кулисок. Так ви уникнете перекидання намети через нерівномірне розбирання.
    • Повільно витягніть дуги. Якщо не дотримуватися обережності, можна пошкодити деталі навіть найякісніших наметів.
  4. 4 Складіть все елементи намети в одне місце. Прибираючи кілочки і складаючи тент з каркасними дугами, постарайтеся укласти їх в одне місце. Намет з усіма її елементами взагалі прийнято зберігати в одному місці (окремій сумці), але особливо важливо не забувати про це, коли ви звертаєте свій табір. Не можна виїхати з місця стоянки, що не забравши з собою всі необхідні деталі.
  5. 5 Огляньте поглядом місце стоянки, щоб переконатися в тому, що ви нічого не забули. Коли табір вже буде зібраний, в останню хвилину необхідно ще раз окинути місце стоянки поглядом і переконатися в тому, що ви нічого випадково не залишили і не забули. У тому числі не слід залишати за собою сміття. Після вас місце стоянки повинно виглядати так само або навіть краще, ніж до вашого приїзду.
  6. 6 Зберігайте намет в сухому місці. Повернувшись додому, необхідно прибрати намет на зберігання в сухе місце. Якщо при зберіганні намет буде покриватися вологою і цвіллю, то її полотно з плином часу згниє і вона стане непридатною для подальшого використання.

Частина 3 з 4: Якісна підготовка до походу

  1. 1 Придбайте такий намет, яка точно відповідає вашим потребам. У продажу є багато різних типів і розмірів наметів. Деякі з них призначені лише для одного або двох осіб, тоді як інші досить просторі, щоб усередині можна було розмістити навіть столи і стільці. Якщо ви купуєте намет для індивідуального використання, краще зупинити вибір на невеликій моделі. Великі намети важче носити з собою, крім того, на їх складання та розбирання зазвичай йде більше часу.
    • На упаковці намети зазвичай вказують рекомендований гранична кількість розміщуваних всередині людина. Використовуйте цей параметр для орієнтовної оцінки розмірів намети (в разі крайньої необхідності нерідко в наметі може поміститися і один додатковий людина).
    • Не намагайтеся заощадити і придбати намет тієї моделі, яка продається зі знижкою. Незважаючи на те, що ви спочатку заощадите, швидше за все, така намет швидко зноситься і не буде забезпечувати вам настільки хорошу погодну захист, як інші більш якісні моделі.Пам'ятайте, що намет буде служити вам будинком у всіх ваших походах, тому розумно витратитися на неї трохи більше і придбати модель, як мінімум володіє важливими базовими характеристиками.
  2. 2 Проведіть тренувальну збірку намети. По суті, фактичне перебування в поході має бути максимально безпроблемним. Однак, можливо, у вас піде якийсь час на розуміння того, як слід поводитися з новою наметом під час її установки. Беручи це до уваги, корисно буде ще до походу потренуватися збирати намет десь у себе на приватному подвір'ї або навіть в просторому залі вашої квартири. Так ви зможете розібратися з усіма складнощами процесу установки, і в польових умовах вам вже не доведеться хвилюватися про час складання намети і сумніватися в тому, чи буде у вас вночі дах над головою.
    • Також слід враховувати ймовірність того, що іноді в комплектації наметів не вистачає певних деталей. Якщо це вина виробника, ще до походу у вас буде можливість обміняти намет.
  3. 3 Не забудьте зібрати і взяти з собою аптечку першої допомоги. Крім таких очевидних речей, як провізія і одяг, не менш важливо взяти з собою в похід аптечку першої допомоги. У тому числі в ній повинні бути присутніми бинти, марлеві серветки, які відпускаються без рецепта знеболюючі та антисептичні мазі. Незважаючи на малоймовірність серйозних травм, на природі люди нерідко отримують невеликі подряпини і синці, тому під рукою повинно бути все необхідне для швидкої обробки ран, щоб вони не чинили негативного впливу на ваші враження від походу.
  4. 4 Перед від'їздом переконайтеся в тому, що ви взяли з собою все необхідне. Щоб потім не шкодувати про те, що ви щось забули вдома, краще все перевірити заздалегідь. Особливо прикро з'ясувати на місці стоянки, що у вас не вистачає важливих деталей від намету. Навіть якщо ви дуже поспішаєте, виділіть кілька хвилин на перевірку наявності всіх базових предметів.
    • Корисно буде попередньо скласти список того, що потрібно вам і вашим товаришам по походу.

Частина 4 з 4: Вибір відповідного місця для встановлення намету

  1. 1 Тримайтеся подалі від явних загроз. При виборі потенційного місця стоянки в поході важливо озирнутися навколо і перевірити, чи немає поблизу будь-яких джерел небезпеки. Цілком ймовірно, що ви зупинитеся десь в лісі. Якщо це так, корисно буде заздалегідь дізнатися подробиці про цю місцевість і ознайомитися з можливими джерелами небезпеки.
    • Навислі над наметом зламані дерева можуть нести в собі смертельну небезпеку, якщо впадуть. Краще триматися подалі від усього того, що не вселяє довіри і потенційно може впасти.
    • Ще одним джерелом небезпеки в дикій природі можуть бути осині вулики. Помітивши вулик, теж постарайтеся піти від нього подалі.
    • Наявність великої кількості екскрементів тварин говорить про те, що ви опинилися на жвавій звірячою стежкою. Незважаючи на те, що багато диких тварин постараються не підходити до вас близько, деякі хижаки (особливо ведмеді) можуть цілеспрямовано обстежити ваш табір.
  2. 2 Якщо є ймовірність дощу, не ставте намет в низинних місцях. Влаштовувати походи в дощову погоду взагалі не рекомендується, і навіть при гарній погоді на всякий випадок краще не ставити намет в низинних місцях. Якщо піде дощ, вода буде стікати до низовини і ваш табір може затопити.
  3. 3 Виберіть для встановлення намету рівну площадку. Для належної установки намети необхідна рівний майданчик. Так як ви будете спати практично на землі, вбрання для намету місце повинно бути настільки рівним, наскільки це можливо. Підшукуючи підходяще місце, пам'ятайте про розміри вашого намету і розташуванні входу в намет. Наявність крутого схилу перед входом в намет - відмінний рецепт до отримання травм.
  4. 4 Розчистити майданчик від сміття. Підшукавши відносно рівне місце, поблизу від якого немає явних джерел небезпеки, необхідно розчистити територію від сміття, який створює собою нерівності і може пошкодити намет. При очевидної небезпеки скла під днищем намети також не слід недооцінювати камені, на яких вам просто не вдасться заснути, якщо вони виявляться безпосередньо під вами.
  5. 5 Переконайтеся в тому, що вбрання для стоянки місце не знаходиться в самому центрі зосередження дикого життя. Якщо ви вирішили зупинитися в лісі, ви повинні бути готові до можливих зустрічей з дикими тваринами. Незважаючи на те, що більшість з них буде обходити ваш табір стороною, ведмеді несуть в собі найголовнішу небезпеку і зустріч з ними може закінчитися плачевно. Наявність великої кількості екскрементів тварин може бути ознакою того, що ви опинилися на звірячої стежці. Незважаючи на те, що ніколи не можна вгадати, з чим вам доведеться зіткнутися, розумно буде вивчити інформацію про ту місцевість, в яку ви збираєтеся, і в тому числі дізнатися, чи зустрічаються там ведмеді.
    • Якщо є ризик зустрічі з ведмедем, краще зберігати провізію за межами намету. Таким чином ведмедю не потрібно буде ломитися в намет в пошуках їжі, запах якої він почув.

Поради

  • Чим частіше ви встановлюєте намет, тим простіше буде це робити. У більшості випадків складно буває тільки в самий перший раз.
  • Найкраще ставити намет відразу декільком людям. Це особливо важливо при установці великих наметів.

попередження

  • Перш ніж влаштовувати стоянку, переконайтеся в тому, що ви маєте право ставити намет на цій території.