Як створити розділи на флешці

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 13 Січень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Как сделать загрузочную флешку Windows 10 - САМЫЙ ПРОСТОЙ СПОСОБ.
Відеоролик: Как сделать загрузочную флешку Windows 10 - САМЫЙ ПРОСТОЙ СПОСОБ.

Зміст

Ємність нових USB-флеш-накопичувачів (флешок) постійно збільшується, тому іноді доцільно створити на флешці кілька розділів. Так легше управляти файлами або можна створити завантажувальний розділ, а на іншому розділі зберігати дані. Щоб створити розділи в Windows, потрібно скористатися сторонніми програмами, і ця система встановлює деякі обмеження. У Mac OS або Linux розділи можна створити за допомогою вбудованих утиліт.

кроки

Метод 1 з 3: Windows

  1. 1 Розберіться з обмеженнями, які встановлює система Windows. Розділи на флешці можна створити за допомогою сторонніх програм, але Windows буде працювати тільки з одним розділом. У тих же програмах можна вказати активний розділ, але він буде єдиним. Немає ніякого способу обійти це обмеження Windows.
    • Розділи на флешці не можна створити за допомогою вбудованої утиліти "Керування дисками" - для цього потрібно скористатися сторонньою програмою.
    • У Mac OS і в Linus можна працювати з усіма розділами флешки.
  2. 2 Створіть резервну копію важливих файлів, які зберігаються на флешці. При створенні розділів всі дані, що зберігаються на флешці, будуть стерті, тому скопіюйте їх на жорсткий диск комп'ютера.
  3. 3 Скачайте Bootice. За допомогою цієї програми на флешці можна створити кілька розділів, а також вказати активний розділ, з яким працює Windows.
    • Скачайте Bootice на сайті majorgeeks.com/files/details/bootice.html.
  4. 4 Розпакуйте викачаний файл, щоб витягти Bootice. Для цього знадобиться архіватор, що підтримує формат RAR.
    • 7-Zip - це безкоштовний архіватор, що підтримує формат RAR. Цей архіватор можна скачати на сайті 7-zip.org. Встановивши 7-Zip, клацніть по викачаного архіву (RAR-файлу) правою кнопкою миші і виберіть «7-Zip» - «Видобути тут».
    • Пробна версія WinRAR (rarlabs.com) Підтримує формат RAR, але працює протягом обмеженого часу.
  5. 5 Запустіть програму Bootice. Вона знаходиться в папці, яка була створена при розпакуванні архіву. Швидше за все, Windows запропонує підтвердити запуск програми.
  6. 6 Виберіть правильну флешку. Відкрийте меню «Destination Disk» (Цільовий диск) і виберіть флешку. Переконайтеся, що не обрана жорсткий диск комп'ютера, щоб не втратити всі дані, що зберігаються на ньому. Щоб вибрати флешку, орієнтуйтеся по її ємності і букві, якої позначена флешка.
  7. 7 У Bootice натисніть «Parts Manage» (Управління розділами). Відкриється вікно «Partition Manager» (Менеджер розділів).
  8. 8 Натисніть «Re-Partitioning» (Створити розділи). Відкриється вікно «Removable disk repartitioning» (Створення розділів на знімному диску).
  9. 9 Виберіть опцію «USB-HDD Mode (Multi-Partitions)» (Режим USB-HDD [кілька розділів]) і натисніть «OK». Відкриється вікно «Partition Settings» (Налаштування розділів).
  10. 10 Задайте розмір кожного розділу. За замовчуванням обсяг пам'яті, доступний буде рівномірно розподілено між чотирма розділами. Але можна вручну задати розмір кожного розділу. Якщо все чотири розділи не потрібні, як розміру зайвого розділу вкажіть 0.
  11. 11 Дайте розділах мітки. Вони допоможуть ідентифікувати різні розділи. Пам'ятайте, що Windows відображає тільки один розділ, тому мітки розділів (томів) особливо знадобляться.
  12. 12 Вкажіть тип кожного розділу. У нижній частині вікна виберіть «MBR» або «GPT». MBR підійде для зберігання даних або для створення завантажувального розділу під старі системи. GPT підійде для роботи з UEFI або для створення завантажувального розділу під нові системи.
    • Якщо плануєте створити завантажувальний розділ GPT, встановіть прапорець у «Create ESP partition» (Створити розділ ESP).
  13. 13 Натисніть «OK», щоб запустити процес форматування. Система повідомить вас, що всі дані, що зберігаються на флешці, будуть стерті. Процес форматування займе якийсь час.
  14. 14 Приступите до роботи з активним розділом. По завершенні форматування в Windows відобразиться перший розділ (як знімного диска). З цим розділом можна працювати як з будь-якою флешкою.
  15. 15 Вкажіть активний розділ в Bootice. Так як в Windows відображається тільки один розділ, скористайтеся програмою Bootice, щоб вказати його. Це не вплине на дані, що зберігаються в розділах, а активний розділ можна змінити в будь-який момент.
    • У вікні «Partition Manager» (Менеджер розділів) виберіть розділ, який хочете зробити активним.
    • Натисніть «Set Accessible» (Зробити активним). Через мить активний розділ буде змінений, і в Windows відобразиться новий розділ.

Метод 2 з 3: Mac OS

  1. 1 Створіть резервну копію важливих файлів, які зберігаються на флешці. При створенні розділів всі дані, що зберігаються на флешці, будуть стерті, тому скопіюйте їх на жорсткий диск комп'ютера (або на інший носій інформації).
  2. 2 Відкрийте Дискову утиліту. Вона знаходиться в папці «Програми» / «Програми».
  3. 3 Виберіть флешку. Зробіть це в лівій панелі.
  4. 4 Натисніть «Стерти». Відкриється нове вікно.
  5. 5 В меню «Схема» виберіть «GUID Partition Map». Це дозволить створити розділи на флешці.
    • У меню «Формат» виберіть «OS X Extended (журнальованою)». Це спростить зміна розмірів розділів, але флешка буде працювати тільки на комп'ютерах під управлінням Mac OS.
  6. 6 Натисніть «Стерти», щоб відформатувати диск. Буде застосована нова схема розділів, а у верхній частині вікна Дисковою утиліти активується кнопка «Розділ».
  7. 7 Натисніть «Розділ». Відкриється нове вікно з розділами.
  8. 8 Натисніть «+», щоб створити нові розділи. Можна створити необмежену кількість розділів.
  9. 9 Перетягніть кордону кругової діаграми, щоб змінити розміри розділів. Розмір розділу може бути яким завгодно, а розміри сусідніх розділів будуть автоматично змінені відповідним чином.
  10. 10 Виберіть розділ і надайте йому мітку. Кожному розділу можна привласнити унікальну мітку, щоб відрізняти розділи один від одного.
  11. 11 Натисніть кнопку «Применить», щоб створити розділи. На це піде якийсь час.
  12. 12 Приступите до роботи з розділами. У Mac OS з створеними розділами можна працювати так, як ніби кожен розділ є окремою флешкою.
    • Якщо ви вибрали опцію «OS X Extended (журнальованою)», флешка буде працювати тільки на комп'ютерах під управлінням OS X. Windows не підтримує роботу з декількома розділами на флешці (тільки якщо не користуватися спеціальними програмами).

Метод 3 з 3: Linux

  1. 1 Створіть резервну копію важливих файлів, які зберігаються на флешці. При створенні розділів всі дані, що зберігаються на флешці, будуть стерті, тому скопіюйте їх на жорсткий диск комп'ютера (або на інший носій інформації).
  2. 2 Запустіть програму GParted Partition Editor. Як приклад тут розглядається Ubuntu, яка поставляється з попередньо встановленою програмою GParted Partition Editor. Якщо у вашому дистрибутиві Linux програми GParted немає, скачайте її на сайті gparted.org/ або через менеджеру пакунків дистрибутива.
    • В Ubuntu відкрийте Головне меню (Dash) і введіть GParted; або натисніть «Система» - «Адміністрування» - «GParted».
  3. 3 В меню (у верхньому правому куті) виберіть флешку. Визначте флешку з її ємності. Переконайтеся, що не обрана жорсткий диск комп'ютера, щоб не втратити всі дані, що зберігаються на ньому.
  4. 4 Клацніть правою кнопкою миші по світлому полю в верхній частині екрану і в меню виберіть «отмонтировать». Отмонтірованіе флешки призведе до її відключення, що необхідно для підготовки до створення розділів.
  5. 5 Клацніть правою кнопкою миші по полю і виберіть «Видалити». Поточний розділ (на флешці) буде видалений.
  6. 6 Клацніть правою кнопкою миші по полю (на ньому відобразиться слово «Нерозподілений») і в меню виберіть «Створити». Відкриється вікно «Створення нового розділу».
  7. 7 Вкажіть розмір першого розділу. Зробіть це за допомогою повзунка або введіть числа у відповідних полях. Не забудьте залишити місце для створення додаткових розділів.
  8. 8 Дайте розділу мітку. Мітки - це простий і надійний спосіб відрізнити розділи один від одного.
  9. 9 Вкажіть файлову систему. Якщо флешка буде працювати тільки на комп'ютерах під управлінням Linux, виберіть «ext2». Якщо з першого розділу буде завантажуватися Windows, виберіть «NTFS» (це можна зробити тільки на першому розділі). Щоб зберігати дані і користуватися флешкою ​​на комп'ютерах під управлінням різних операційних систем, виберіть «fat32» або «exfat».
  10. 10 Натисніть «Додати». На основі частини нерозподіленого простору буде створено новий розділ.
  11. 11 Повторіть описаний процес, щоб створити додаткові розділи. Кожен раз починайте з клацання правою кнопкою миші по залишився нерозподіленим простору. Нові розділи створюються на основі нерозподіленого простору, яке залишається після створення попередніх розділів.
  12. 12 Закінчивши підготовку до створення нових розділів, натисніть на кнопку у вигляді зеленої галочки. Натисніть кнопку «Применить», щоб підтвердити ваше рішення. На флешці будуть створені нові розділи. На це піде якийсь час.
  13. 13 Приступите до роботи з розділами. У Linux з створеними розділами можна працювати так, як ніби кожен розділ є окремою флешкою.