Як впоратися з неврозом і нав'язливими станами

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 28 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Аудіокнига Діалоги про тривогу  в українському перекладі
Відеоролик: Аудіокнига Діалоги про тривогу в українському перекладі

Зміст

Ви без кінця думаєте про щось певному? Це виводить вас із себе і порушує ваше рівновагу? Незалежно від того, про що саме ви думаєте, такі кроки допоможуть вам впоратися з нав'язливими думками.

кроки

  1. 1 Зверніться по допомогу до фахівця. Найнадійніший і простий спосіб позбутися від нав'язливого стану - поговорити про це з психологом або консультантом. Не соромтеся; це не означає, що у вас не все в порядку з головою, у вас просто проблема, і вам потрібна допомога, щоб її вирішити; це абсолютно нормально. Спеціаліст розбереться, що насправді з вами відбувається, докопається до причин і дасть корисні рекомендації з приводу того, як з цим впоратися. Це процес самопізнання і саморозуміння.
  2. 2 Займіться чим-небудь, що відверне вас від ваших думок. Порісуйте закарлючки, пограйте в пасьянс, послухайте музику, потанцюйте - ваш мозок зосередить увагу на ці дрібниці, і ви перестанете думати про вашу нав'язливу ідею.
  3. 3 Спробуйте розібратися, чому ви не можете перестати думати про що-небудь. Якщо це дійсно важливо, приділіть цьому належну увагу; наприклад, якщо ви турбуєтеся про іспит і тільки й робите, що готуєтеся до нього і хвилюєтеся, не припиняйте готуватися; просто не приділяйте йому більше уваги, ніж необхідно; особливо коли мова йде про іспит, відпочинок так само важливий, як і навчання. Якщо це ірраціональна, шкідлива одержимість, як, наприклад, ненависть до чогось / кому-небудь, вкрай важливо вирішити проблему, перш ніж вона почне домінувати над вашим життям. Зрозумійте, що це в першу чергу шкодить вам, А не іншим людям.
    • Якщо ваші нав'язливі думки пов'язані з почуттям провини, зробіть щось, що полегшить цей тягар. Попросіть вибачення у людини, перед яким ви винні, сповідайтеся, сходіть на могилу людини, якщо його вже немає в живих, або зробіть добру справу, щоб компенсувати те погане, що ви зробили (наприклад, попрацюйте добровольцем або пожертвуйте гроші на благодійність).
  4. 4 Будьте більш спокійні і оптимістичні. Ніщо в цьому світі не заслуговує всі вашу увагу, незалежно від того, наскільки важливим це може бути.Багато проблем вирішуються самі по собі; вам немає потреби так сильно про них турбуватися, особливо якщо ви постійно хвилюєтеся з приводу того, що від вас не залежить, наприклад, з приводу хвороби члена сім'ї або миру в усьому світі.
  5. 5 Поговоріть з ким-то, хто добре вас знає, і хто вам близький. Часом один або член сім'ї може зрозуміти вас краще, ніж психолог, просто тому, що він так добре вас знає.
  6. 6 Поліпшите щось в собі. Знайдіть підстави бути впевненим в собі. Люди, які в світі самі з собою, не страждають від неврозів. Спробуйте навчитися чогось, про що ви давно мрієте; наприклад, почніть вчити іноземну мову або брати уроки малювання.
  7. 7 Намалюйте, що ви відчуваєте. Малювання - хороший спосіб висловити свої почуття без слів; просто намалюйте те, що приходить вам в голову. Не має значення, як ви малюєте і чи є у вас до цього талант; малювання саме по собі вже досить корисно.
  8. 8 Ведіть щоденник. Ще один корисний спосіб висловити емоції - записувати, що ви відчуваєте. Це також важливо для відстеження думок. Всякий раз, коли ви не так багато фокусувалися на певній думки протягом дня, відзначте це в своєму щоденнику. Це нагадає вам, що ви можете подолати невроз і нав'язливе стан.

попередження

  • Не впадай у відчай. Незалежно від того, наскільки серйозна ваша проблема, самогубство ні в якому разі не є виходом. Життя прекрасне; тільки той факт, що вам важко позбутися певних думок, не є приводом покінчити життя самогубством. Проблемам знаходиться рішення, але ніхто не зможе повернути вас до життя.