Як стати дорослою людиною

Автор: Mark Sanchez
Дата Створення: 27 Січень 2021
Дата Оновлення: 15 Травень 2024
Anonim
Зик Шереметьев: ЧЕРТЫ ХАРАКТЕРА, КОТОРЫЕ ПРИВЛЕКАЮТ ПАРНЕЙ
Відеоролик: Зик Шереметьев: ЧЕРТЫ ХАРАКТЕРА, КОТОРЫЕ ПРИВЛЕКАЮТ ПАРНЕЙ

Зміст

Деяким людям дуже непросто зробити перехід з дитячого або юнацького віку в доросле життя. У всіх різні уявлення про те, що значить бути дорослим, але всі визнають деякі спільні цілі, які дозволяють стати незалежною людиною і жити самостійно без допомоги батьків або опікунів.

кроки

Метод 1 з 3: Дорослий спосіб життя

  1. 1 Отримайте освіту. Важливо закінчити школу і вступити до університету, щоб стати бакалавром, фахівцем, магістром або аспірантом. Диплом про вищу освіту підвищить шанси отримати добре оплачувану роботу за фахом. Виберіть напрямок, яке подобалося вам ще зі шкільних років, і зробіть його своїм покликанням.
  2. 2 Знайдіть роботу. Регулярно переглядайте сайти з вакансіями, оголошення в газетах, а також знайомтеся з людьми з вашої сфери діяльності, щоб знайти підходящу роботу. Отримавши місце, завжди приходите на роботу вчасно, будьте старанним співробітником і не припиняйте вчитися. Відповідальні фахівці завжди в ціні.
    • Подавайте грамотні супровідні листи і резюме, в яких міститься вся інформація про вашу освіту і досвід роботи.
    • Під час співбесід задавайте питання, а також заздалегідь вивчіть інформацію про компанію, в якій ви хочете працювати.
  3. 3 Отримайте фінансову незалежність. Робота повинна приносити стабільний високий дохід, який дозволить покривати всі ваші витрати і не покладатися на батьків. Доросла людина самостійно оплачує свої рахунки, витрачає гроші і вкладає кошти.
  4. 4 Застрахуйте здоров'я, транспорт і житло. Після досягнення потрібного віку вивчіть варіанти і виберіть відповідну медичну страховку. Якщо з часом ви плануєте придбати машину, будинок або квартиру, то виберіть відповідну програму страхування.
  5. 5 Знайдіть квартиру або будинок. Інформацію з оренди та продажу житла можна дізнатися онлайн або в газетах і агентствах нерухомості. Знайдіть житло за розумну плату з належному умовами в безпечному місці. В ідеалі квартира повинна знаходитися неподалік від роботи та інших важливих місць, а вартість оренди вписуватися в доступний бюджет.
  6. 6 Виберіть надійний транспорт. Залежно від місця проживання краще купити автомобіль або користуватися зручним маршрутом громадського транспорту. В інтернеті, газетах і місцях продажу старих автомобілів можна знайти підходящі варіанти за прийнятною ціною. Якщо купити проїзний документ на автобус, поїзд чи метро відразу на весь місяць, то ціна кожної поїздки обійдеться значно дешевше.
  7. 7 Подорожуйте по країні і світу. Відкладайте гроші на поїздки в нові місця, щоб пізнати світ, познайомитися з новими людьми і культурами.
  8. 8 Прагніть до міцних відносин. Міцні дружні і романтичні відносини можливі тільки з іншими зрілими, відповідальними і добрими людьми. Краще не витрачати свій час на швидкоплинні зв'язку і ненадійних людей, які не привнесуть в життя нічого хорошого.
  9. 9 Вчіться відповідати за свої вчинки. Всі наші дії призводять до певних наслідків. Кожна людина визначає протягом свого життя за допомогою слів і вчинків. Добре вчіться в школі, щоб вступити до престижного університету. Якщо у вас були погані відносини з начальником на попередньому місці, то він не напише вам рекомендаційний лист для роботи вашої мрії. Хороші і погані вчинки, кінцевий підсумок кожного дії - це наслідки нашого вибору.

Метод 2 з 3: Відповідальність як звичка

  1. 1 Будьте пунктуальні. Завжди приходьте на зустрічі вчасно. Пунктуальність - головний показник відповідальності і поваги.
  2. 2 Використовуйте гроші з розумом. Складіть бюджет тижневих витрат на каву, продукти і речі, щоб не виходити за межі встановленої суми. Встановіть певну суму або відсоток від зарплати, який слід відразу переводити на недоторканний ощадний рахунок. Ще можна відкладати кошти для накопичувальної пенсії або інвестувати в цінні папери за допомогою інвестора або додатки для смартфона.
  3. 3 Регулярно сплачуйте рахунки, кредитні та боргові зобов'язання. Налаштуйте автоматичні платежі, електронні листи або текстові та інші нагадування про необхідність щомісячної своєчасної оплати. Вчасно погашайте заборгованість по кредитних картах і позиках, щоб не оплачувати відсотки і штрафи.
  4. 4 Підтримуйте порядок. Постарайтеся зручно і логічно розмістити і зберігати речі. Так буде простіше дотримуватися пунктуальність, бути зібраним і відповідальною людиною. Купіть прості кошики для зберігання або зручні приналежності для шаф, щоб навести порядок і завжди знати, де лежать потрібні речі.
    • Одяг можна розвішувати на плічках і складати. Плечики дозволяють зручно зберігати всю верхній одяг, сукні та костюми, брюки та спідниці, сорочки і блузки. Складіть в ящики джинси, футболки, нижню білизну, шкарпетки і кофти.

Метод 3 з 3: Образ думок

  1. 1 Позбавляйтеся від дитячої поведінки. Проаналізуйте, наскільки вам характерні наступні схильності, а потім позбудьтеся від них зусиллям волі, за допомогою психічних вправ або терапії:
    • Часто дуєтесь, пхикає або скаржитеся?
    • Маніпулюєте іншими, щоб домогтися розташування?
    • Постійно потребуєте чужих вказівках?
    • Чи ведете себе не організовано або безвідповідально?
    • Відкладаєте справи, неуважні і часто спізнюєтеся?
    • Безтурботно ведете себе за кермом, не дбаєте про себе, здоров'я і безпеки оточуючих людей?
  2. 2 Приймайте незалежні рішення. Всі рішення, що стосуються навчання, роботи, відносин, цілей в житті, необхідно приймати виходячи з власних інтересів і поглядів, а не за вказівкою батьків, друзів і знайомих.
  3. 3 Не відмовляйтеся від своїх уподобань. Це може здатися очевидним, але продовжуйте любити те, що приносить вам радість і дійсно подобається. Якщо вам до душі пісні групи, яку прийнято вважати заїждженої або застарілою, то не потрібно виправдовуватися і жартами. Просто насолоджуйтеся улюбленою музикою.
  4. 4 Поважайте авторитетних людей, але не шукайте їх постійного схвалення. Позбавтеся від бажання бунтувати або неповіноваться старшим і вищим особам. Шанобливо ставитеся до їхньої думки і усвідомте, що дорослим теж слід прислухатися до інших людей. У той же час не потрібно прагнути за всяку ціну отримати схвалення старших або начальства в університеті, на роботі або в громадському житті.
    • Наприклад, якщо начальник або вчитель сказали, що необхідно підготувати доповідь, то роботу слід виконати вчасно. При цьому не потрібно підходити до начальника або вчителю з питаннями по кожному розділу, щоб отримати схвалення або похвалу.
  5. 5 Приймайте конструктивну критику. Якщо вас критикують, не поспішайте займати оборонну позицію. Прислухайтеся до порад і зауважень вчителів, ровесників і друзів, начальників, співробітників.
    • Спочатку уважно вислухайте коментарі та зауваження людини. Визначтеся, з якою частиною почутого ви згодні, які поради допоможуть вам змінитися на краще. У відповідь задавайте зрілі питання, висловлюйте занепокоєння або подяку.
  6. 6 Ставте цілі і досягайте їх. Вибирайте короткострокові ( "Познайомитися з новою людиною на цьому тижні" або "Відвідати нове місце") і довгострокові ( "Стати шеф-кухарем в ресторані" або "Накопичити на власну квартиру") цілі. Записуйте все мети, щоб не забувати про них, а також заохочуйте себе за кожен успіх.
  7. 7 Не звинувачуйте інших у власних помилках. Якщо ви допустили промах, то не потрібно звинувачувати в цьому інших людей або обставини. Намагайтеся визнавати власні помилки без сорому, щоб витягувати з них цінні уроки:
    • Визнайте, що ви зробили помилку
    • Зробіть все можливе, щоб виправити ситуацію
    • Подумайте, як запобігти подібні помилки в майбутньому
    • Придумайте слово або фразу, яку можна повторювати, щоб не думати про сором: "Все пройшло і більше ніколи не повториться".

Поради

  • Не порівнюйте себе з ровесниками. Кожна людина приходить до певного рівня незалежності в різний час і в різному віці.

попередження

  • Не поспішайте дорослішати! Практично кожна доросла людина підтвердить, що юність - це найкращий час у житті, тому цінуєте кожну хвилину.