Як сушити гарбуза

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Цукаты из ТЫКВЫ ☆ Никто НЕ угадает их вкус;) ☆ РЕЦЕПТЫ из ТЫКВЫ
Відеоролик: Цукаты из ТЫКВЫ ☆ Никто НЕ угадает их вкус;) ☆ РЕЦЕПТЫ из ТЫКВЫ

Зміст

Схоже, що сушити гарбуза було закладено в нас на генетичному рівні. Людина висушує гарбуза для виготовлення інструментів, судин, начиння і пристосувань для різних мистецтв і ремесел вже протягом декількох тисячоліть. Освойте це старовинне проведення часу з наступних способів.

кроки

Метод 1 з 5: Метод перший: сушимо гарбуза в полі

  1. 1 Залиште гарбуза на лозі, де вони ростуть. Зрілі гарбуза переносять мороз і навіть можуть витримати кілька циклів заморозки і відтавання. Коли рослина стає коричневим і гине, гарбуза висихають і відпадають.
    • Якщо гарбуза дозріли до кінця сезону і у них не було часу висохнути, ви можете залишити їх на лозі на всю зиму. Коли сніг розтане, і гарбуза виявляться під весняним сонцем, вони продовжать сохнути там, де вони і були з осені. Однак є певний ризик, що вони почнуть гнити, якщо залишити їх на всю зиму.
  2. 2 Візьміть гарбуз і потрясіть її. Сухі гарбуза легкі і порожні всередині. Послухайте звук насіння, що б'ються об стінки гарбуза. Хоча іноді буває і так, що насіння всередині прилипають до стінок і не стукають.
  3. 3 Зберіть гарбуза з поля, коли вони повністю висохнуть. Якщо вони як і раніше прикріплені до рослини, можете зрізати стебло з гарбуза, а можете і залишити невелику частину стебла на ній - він буде гарним декоративним елементів, коли висохне.
  4. 4 Переробіть в компост всі гарбуза, які почали гнити, не встигнувши повністю висохнути. Неважливо, як ви вирішили сушити гарбуза, невелика їх частина все одно згниє - будьте до цього готові.

Метод 2 з 5: Метод Другий: Сушимо гарбуза вже зірваними

  1. 1 Зріжте зрілі гарбуза з лози, коли листя і стебло стануть коричневими. Використовуйте гострий секатор, щоб зробити гарний, рівний зріз. На кожній гарбузі залиште 2-5 см стебла. Частина стеблинки залишають для того, щоб поліпшити випаровування вологи з плоду. Шкіра гарбуза товста і не пориста, а пористий стебло буде виводити вологу.
    • Якщо у вас є гарбуза, які виглядають незрілими (м'які і світло-зелені), і ви турбуєтеся, що перший мороз вб'є їх, зріжте їх з лози і використовуйте як тимчасове прикраса інтер'єру. Ви в принципі не зможете їх правильно висушити. Також, можете залишити ці гарбуза на лозі - швидше за все, мороз їх загартує, а не вб'є.
  2. 2 Помийте гарбуза в теплій мильній воді. Це прибере бактерії і запобіжить гниль.
    • Ви також можете замочити їх на 20 хвилин в розчині, приготованому з 1 частини побутового відбілювача і 9 частин теплої води.
  3. 3 Сполосніть плоди холодною чистою водою після миття або замочування. Це прибере залишки мила або відбілювача.
  4. 4 Виберіть місце поза домом, де гарбуза можна розставити і дати їм висохнути. Плоди можуть сохнути і в холодному місці, але пам'ятайте, що повторюються епізоди замерзання і відтавання часто пошкоджують насіння всередині. Через це ви не зможете їх використовувати для посадки в наступному сезоні.
    • Ви можете сушити гарбуза в гаражі, сараї або в будинку, але оптимально робити це на свіжому повітрі, де краща циркуляція повітря. Може знадобитися кілька місяців, щоб гарбуза повністю висохли. Пам'ятайте, що велика кількість сохнучих гарбузів створює неприємний аромат. Якщо будете сушити гарбуза в приміщенні, вам буде потрібно ще якийсь час, щоб усунути запах.
  5. 5 Розкладіть гарбуза в один шар на поверхні, піднесеною над земей, щось на зразок дерев'яної палети. Піднявши гарбуза над рівнем землі, ви отримаєте кращу циркуляцію повітря з усіх боків.
  6. 6 Пам'ятайте, що сушка займе час. Залежно від розміру - від 6 тижнів до 1 року.
  7. 7 Счищайте всю цвіль, яка може з'явитися на гарбузах. Використовуйте тупу сторону ножа для масла, щоб відшкребти цвіль. Ви також можете змити цвіль ганчіркою. Якщо гарбуза стає м'якими, вам доведеться її викинути.
  8. 8 Перевертайте гарбуза. Перевертайте гарбуза кожні 1-2 тижні, щоб забезпечити доступ повітря до нижньої частини.

Метод 3 з 5: Метод Третій: підвішування гарбузів для просушки

  1. 1 Підвісьте гарбуза за стеблинка. Якщо вам потрібно просушити трохи гарбузів, обв'яжіть навколо стеблинки волосінь і підвісьте на гілку дерева, щоб вони просохли.
    • Ви також можете підвісити гарбуза в вентиляцію будівлі або уздовж огорожі. Розвісивши гарбуза на паркані, ви додасте своєму дворику святковий осінній вид.
  2. 2 Родзинкою зробіть 2-3 маленьких дірочки на кінці гарбуза. Це спірне спосіб. Пропустіть волосінь крізь ці дірки і підвісьте гарбуз вниз головою.Врахуйте, що проколювання гарбуза може привести до зростання цвілі всередині.
  3. 3 Постеліть піддон або газети під висячими плодами, щоб на них капала виходить рідина. Якщо ви не заперечуєте проти дірок в плодах, це може прискорити процес висихання.

Метод 4 з 5: Метод четвертий: соскабливание

  1. 1 Ви повинні розуміти плюси і мінуси просушування гарбузів методом зіскоблювання. Він є методом спірним. Деякі садівники рекомендують його, щоб прискорити процес висихання і зменшити ймовірність виникнення цвілі. Інші ж говорять про те, що будь-яка обробка поверхні гарбуза до її повного висихання збільшує ризик пошкодження плоду або виникнення інфекції.
  2. 2 Дайте гарбузам висохнути після того, як зберете їх. Посушите їх всього пару тижнів (вони повинні лише злегка підсохнути).
  3. 3 Тупим боком ножа з столових приладів відскоблити верхній шар шкіри. Це відкриє більш м'які шари під ним.
  4. 4 Завершіть просушку після соскабливания. Помістіть гарбуза в тепле, добре вентилюється, світле місце. Перевертайте їх кожні 2-3 дні, якщо сушіть їх на плоскій поверхні.
    • Врахуйте, що якщо плоди будуть висихати занадто швидко, швидше за все вони зморщаться.

Метод 5 з 5: Очищення гарбузів після просушування

  1. 1 Почистіть гарбуза після того, як вони повністю висохнуть. Занурте гарбуза в відро з теплою мильною водою. Це допоможе розм'якшити шкіру і цвіль на поверхні, яка могла з'явитися.
    • Ви можете додати відбілювача в воду, щоб все гарбуза взяли один колір, але це необов'язково.
  2. 2 Використовуйте тупу сторону ножа з столових приладів, щоб отскоблить зовнішню частину шкірки. Під час цього процесу вона може стати зморщеною і плямистої. В цілому, вам необхідно повністю її отскоблить.
    • Ви можете використовувати мочалку з дроту або наждачний папір, щоб прибрати зовнішній шар. Будь-які інші інструменти залишать мітки на поверхні плода. Якщо ви збираєтеся гарбуза фарбувати, використовуйте тільки мочалку з дроту або наждачний папір.
  3. 3 Закрийте дірочки або відмітини шпаклівкою по дереву. Хоч це необов'язково, так ви отримаєте однорідну поверхню. Ви також можете відшліфувати піском зовнішню частину гарбуза, щоб вона стала гладкою.

Поради

  • Морози не завадять вам, якщо ви збираєтеся сушити гарбуза, проте, вони зіпсують насіння, якщо ви збираєтеся їх садити для нового врожаю. Якщо насіння замерзнуть хоча б раз, вони стануть непридатними для цього.
  • Цвіль часто виникає на поверхні гарбузів, коли вони сохнуть. Це абсолютно нормально і не вимагає втручання. Коли гарбуза повністю висохнуть, цвіль опаде. Однак цвіль може забарвити поверхню в темний колір і знебарвити її. Зітріть або отскребая цвіль, якщо хочете домогтися рівномірного кольору.