Як транспортувати холодильник

Автор: Mark Sanchez
Дата Створення: 28 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Ремонт Холодильника #6 / Как правильно перевозить ХОЛОДИЛЬНИК???
Відеоролик: Ремонт Холодильника #6 / Как правильно перевозить ХОЛОДИЛЬНИК???

Зміст

Якщо ви переїжджаєте, то однією з найскладніших завдань стане транспортування важкої побутової техніки. Проте завдяки невеликій підготовці та допомоги можна надійно і безпечно транспортувати холодильник без шкоди для людей і самого апарату.

кроки

Частина 1 з 2: Як підготувати холодильник

  1. 1 Дістаньте з холодильника весь вміст. Перед транспортуванням з холодильника слід дістати весь вміст. У холодильній і морозильній камері не повинно залишатися продуктів харчування, приправ, форм для льоду і інших речей, які можуть грюкати всередині і переміщати вагу. Також не забудьте прибрати всі зовні, включаючи магніти.
    • Всі швидкопсувні продукти слід доїсти або роздати. Під час великого переїзду всі зайві швидкопсувні продукти краще просто викинути.
    • Якщо холодильник потрібно перемістити на невелику відстань в тому ж самому приміщенні для прибирання або перестановки в кухні, то його все одно слід звільнити і прибрати продукти на стіл. Так транспортування пройде безпечніше, а холодильник не перекинеться. Використовуйте ролики для транспортування, які слід помістити під ніжки холодильника. Дістаньте шнур з розетки і перемістіть холодильник в потрібне місце.
  2. 2 Приберіть полки. Приберіть все знімні компоненти всередині холодильника, включаючи полки, лотки і інші свободностоящие або рухомі предмети, ящики і роздільники. Обмотайте все полки рушниками для захисту, позначте і акуратно складіть.
    • Також можна залишити полиці усередині і закріпити їх скотчем, але рекомендується все ж витягти полки і перевозити їх окремо. Багато що залежить від конструкції холодильника. Якщо полки цілком надійно тримаються, то зафіксуйте їх скотчем, щоб зменшити кількість речей.
  3. 3 Вимкніть холодильник з розетки. Акуратно скрутіть і зафіксуйте скотчем кабель живлення, щоб він не рухався. Якщо в холодильнику є генератор льоду, вимкніть його від водопроводу для транспортування.
  4. 4 Разморозьте морозильну камеру у випадку необхідності. Якщо в морозилці скупчилася велика кількість льоду і снігу, то її слід розморозити перед транспортуванням. Зазвичай весь процес займає 6-8 годин, тому переконайтеся, що у вас буде достатньо часу. Найкраще розморожувати морозильну камеру в ніч перед транспортуванням, щоб вона точно встигла відтанути, а вранці ви могли протерти внутрішні поверхні холодильника.
    • Не потрібно витрачати дорогоцінний час на спроби ідеально відмити холодильник, але зробіть це до підключення на новому місці. Поки морозильна камера буде розморожувати, вимийте все ящики і внутрішні поверхні з дезинфікуючим засобом.
  5. 5 Закрийте і зафіксуйте двері. Дверцята холодильника і морозильної камери слід обв'язати міцною мотузкою або гумовим шнуром. Якщо двері подвійні, не забудьте також зв'язати ручки. Не потрібно занадто туго натягувати мотузки, інакше дверцята холодильника можуть покоситися. Також не рекомендується заклеювати дверцята скотчем, оскільки він може пошкодити зовнішнє покриття і залишити липкі розлучення.
    • Якщо переїзд буде займати більше одного дня, тоді рекомендується тримати дверцята злегка прочиненими, щоб в холодильник потрапляло повітря, а всередині не з'явилася цвіль.
  6. 6 Знайдіть помічників. Так як холодильник слід транспортувати у вертикальному положенні і перевозити на візку, легко порахувати, що можна впоратися самотужки, але важкі предмети завжди безпечніше піднімати, проносити через двері, навколо кутів, по сходах і вантажити в автомобіль за участю помічника. Для транспортування холодильника потрібно хоча б дві людини.

Частина 2 з 2: Як перевезти холодильник

  1. 1 Використовуйте транспортувальну візок. У такій ситуації краще всього використовувати візок для транспортування холодильника, яка зможе витримати велику вагу, а також забезпечить зручність транспортування, особливо якщо холодильник необхідно спускати по сходах.
    • Згодиться будь-яка візок з ременями, але слід переконатися, що підстава ділення досить велика і зможе вмістити низ холодильника, а ремені дозволяють надійно закріпити ваш вантаж. Величина підстави візки грає дуже важливу роль, оскільки холодильник потрібно тримати у вертикальному положенні, щоб не допустити витоку холодоагенту.
    • Якщо у вас немає транспортировочной візки, то її можна орендувати. Існують також ремені, які теоретично дозволяють зафіксувати холодильник на спині, але покупка ременів стане дорожчою і набагато більш небезпечною затією, ніж оренда візки. Краще не транспортувати холодильник без візка.
  2. 2 Відставте холодильник від стіни і закріпіть на візку. У більшості випадків візок можна буде підсунути прямо під холодильник (при необхідності його потрібно буде злегка підняти). Закріпіть його на візку за допомогою транспортувальних ременів або гумових шнурів. Важливо пам'ятати, що під час підйомів холодильник не слід нахиляти. У вертикальному положенні масло не просочиться в трубки охолодження.
    • Ніколи не намагайтеся транспортувати холодильник на боці або на задній стінці. Масло з компресора може потрапити в трубки охолодження.Уже після повторної установки у вертикальне положення масло може залишитися в системі охолодження і холодильник буде погано працювати.
    • Якщо холодильник просто необхідно покласти на бік, то намагайтеся робити це під прямим кутом. Помістіть під нього коробку або великий предмет меблів, щоб він був у відносно вертикальному положенні.
  3. 3 Злегка нахиліть холодильник. Коли він буде закріплений на візку, почніть транспортувати холодильник до вантажного автомобіля перед собою. Важливо рухатися в протилежному нахилу напрямку, щоб забезпечити максимальну безпеку. Скажіть помічникові притримувати холодильник з іншого боку і об'їжджати перешкоди.
    • Для спуску по сходах необхідно спускатися на одну сходинку за раз, при цьому помічникові потрібно не дозволяти візку набрати хід. Найкраще, якщо буде дві людини перед візком і ще один з іншого боку, щоб притримувати і повільно спускати вантаж. Голосно спілкуйтеся і не поспішайте.
  4. 4 Занурте холодильник в транспортний засіб. Якщо ви перевозите речі на автомобілі, то для навантаження потрібно опустити борт і підкотити візок до кузова. В ідеалі слід використовувати навантажувальну рампу, по якій можна закотити візок з холодильником. В іншому випадку потрібно буде докласти більше зусиль.
    • Щоб підняти холодильник в кузов автомобіля в вертикальному положенні, потрібно самому піднятися в кузов, а двох помічників залишити внизу. Узгодьте кожна дія і піднімайте одночасно. Вам слід тягнути за ручки візка вгору, а помічникам внизу піднімати її за основу і заштовхувати в кузов. Найкраще мати ще одного помічника в кузові, щоб весь вантаж не завалився на вас.
    • Закріпіть холодильник в кузові в вертикальному положенні. Якщо можна залишити холодильник на візку, то це дозволить забезпечити стійкість і безпеку. В іншому випадку закріпіть його до меблів або зафіксуйте в кузові за допомогою гумових шнурів.
  5. 5 Привезіть холодильник в нове житло. Зніміть і занесіть холодильник в будинок, виконавши такі ж дії в зворотному порядку. Не вмикайте його в розетку хоча б три години. За цей час масло і рідину стекут назад в компресор і не вплинуть на нормальну роботу приладу. Через три дні холодильник набере необхідну робочу температуру і буде готовий до використання на новому місці.

Поради

  • Перед транспортуванням слід прочитати інструкцію з експлуатації холодильника, щоб дізнатися додаткові вказівки і рекомендації по безпечному перевезенню, які необхідно прийняти до уваги.
  • Якщо ви не впевнені в своїх силах, завжди можна звернутися за допомогою до професійних вантажникам.

попередження

  • Ніколи не намагайтеся транспортувати холодильник самостійно, оскільки велику вагу приладу може стати причиною серйозних травм у разі падіння. У цій ситуації не обійтися без допомоги хоча б двох міцних помічників, особливо при необхідності спустити або підняти холодильник по сходах.