Як вбити бур'яни в каменях

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
AĞAÇLARDAKİ REÇİNE / ZAMKLANMA / KANSER TEHLİKESİ ! MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Відеоролик: AĞAÇLARDAKİ REÇİNE / ZAMKLANMA / KANSER TEHLİKESİ ! MÜCADELE YÖNTEMLERİ

Зміст

Якимось дивним чином бур'яни пробивають собі шлях навіть крізь каміння і гравій. На щастя для вас, з ними можна вчинити так само, як і з бур'янами в будь-який інший частині саду. Щоб зберегти свій двір від цих шкідників, розпорошите гербіцид, вибери їх вручну або скористайтеся побутовими засобами.

кроки

Метод 1 з 3: Розпилення хімічного гербіциду

  1. 1 Купуйте засіб в аерозолю, а не гранули. Гранульовані гербіциди зазвичай покривають більш велика ділянка, ніж необхідно, особливо якщо поруч знаходяться інші рослини. Купіть рідкий гербіцид для боротьби з бур'янами, щоб провести точкову обробку.
    • Рідкі спреї доступні як в готовому вигляді, так і у вигляді концентрату, який потрібно розбавляти водою. Для нашої мети підійде будь-яка з цих коштів.
  2. 2 Підберіть гербіцид залежно від виду бур'янів. Бур'яни по-різному реагують на різні засоби. Деякі гербіциди спрямовані на знищення лише конкретних видів рослин, тому визначте, які з них вам докучають.
    • Щоб залишити поза увагою інші трави, широколисті бур'яни, на кшталт кульбаб і амброзія, можна винищити гербіцидом для широколистих рослин.
    • Гербіцид для трав'янистих рослин дозволить винищити пальчатнік і інші подібні рослини, але оскільки він не вибірковий, то може перейти і на газон, якщо потрапить на нього.
    • Гербіцид для повзучих бур'янів повинен подбати про росичка і інших рослинах, які відносяться до цього типу бур'янів. Більшість цих рослин виростають з цибулин, тому для повного їх знищення може знадобитися жодна обробка.
    • Гербіциди суцільної дії вбивають будь-які рослини, до яких добираються, включаючи квіти і газон, тому розпилюйте його з обережністю.
  3. 3 Одягни відповідний одяг, щоб захистити шкіру. Перш ніж використовувати гербіцид, прикрийте якомога більше шкіри. Одягніть взуття з закритим носом, довгі штани і що-небудь з рукавами, а також окуляри для захисту очей. Не забудьте про садових рукавичках!
    • Інструкції щодо правильного застосування гербіциду можна знайти на упаковці.
  4. 4 Обприсніть в сухий день, коли дощу не очікується. Як правило, найкращий час для обприскування - кінець літа або початок осені, коли погода майже не змінюється. Перегляньте прогноз погоди, щоб переконатися, що в найближчі 6 годин після розпилення не очікується дощу.
    • Якщо ви хочете позбавити свій сад від бур'янів на все літо, обприсніть в кінці весни або на початку літа. Це дозволить зменшити число бур'янів, перш ніж ті заполонять весь сад.
  5. 5 Змішайте в пульверизаторі по 10 мілілітрів гербіциду на кожен літр води. Якщо ви придбали гербіцид в концентрованому вигляді, додайте 10 мл засобу на 1 літр води. Перемішайте розчин, взболтнув рідина в пульверизаторі.
    • Уважно дотримуйтесь інструкцій на етикетці, щоб визначити, скільки концентрованої рідини потрібно використовувати.
  6. 6 Розпорошите рідина на бур'яни. Ретельно обробіть бур'яни, поки їх листя добре не просочаться гербіцидом. Через листя гербіцид проникне до кореня рослини.
    • Тоді як деякі бур'яни можуть померти протягом декількох годин, у інших на це може піти кілька днів.
  7. 7 Якщо бур'яни виживуть, через тиждень знову їх обприскати. Деякі бур'яни більш стійкі, ніж інші, і тому їх доведеться обробляти кілька разів.

Метод 2 з 3: Ручна прополка бур'янів

  1. 1 Полийте бур'яни, щоб послабити кореневу систему. Якщо не позбутися всієї кореневої системи, то бур'яни будуть постійно повертатися. Почекайте день-два після поливу або сильного дощу, щоб грунт встигла просочитися.
    • Прополка бур'янів з вологого грунту потривожить навколишні рослини не так сильно, як з сухою.
  2. 2 Одягніть наколінники і рукавички, щоб захистити руки і ноги. Оскільки вам доведеться стояти на колінах на твердій землі або каменях, надіньте наколінники, щоб запобігти біль у м'язах і суглобах. Рукавички допоможуть уникнути роздратування на шкірі, а також запобігти появі пухирів після тривалої прополки бур'янів.
    • Якщо у вас немає наколінників, замініть їх невеликою подушкою або складеним рушником.
    • Візьміть рукавички, виготовлені з липким і пропускає повітря матеріалу.
  3. 3 Розгорніть землю під бур'янами за допомогою грунтового ножа або копальних вил, щоб їх легше було висмикнути. Розгорніть землю навколо бур'янів відповідним інструментом. Це також дозволить вам викопати міцно вкорінені бур'яни.
  4. 4 Висмикуйте бур'яни окремо, а не скопом. При спробі висмикнути жменю бур'янів ви навряд чи витягніть із землі головний корінь, який поставляє бур'янам основний обсяг води. Хоча цей процес більш обтяжливий, щоб бур'яни не повернулися, висмикуйте їх по одному.
  5. 5 Візьміться за основу бур'яну і потягніть його вгору, повертаючи по осі. Таким чином, ви точно вхопитеся за головний корінь бур'яну. Поворот бур'яну по його осі дозволить відірвати коріння поменше і полегшити висмикування рослини.
    • Не намагайтеся висмикнути бур'ян різко, так як це може обірвати великі коріння і привести до повторного росту бур'яну.
    • Покладіть вирвану траву в відро, щоб вона знову не проросли, а потім викиньте її в сміття. Чи не кладіть її в компост.

Метод 3 з 3: Використання побутових засобів в якості альтернативи

  1. 1 Для точкової обробки облийте бур'яни окропом з чайника. Закип'ятіть воду в чайнику і вилийте її на бур'яни. Виливайте воду з чайника, щоб вона не розбризкалася і потрапила прямо на бур'яни.
    • Лейте воду тільки на бур'яни, а не рослини, які хочете зберегти.
  2. 2 Для знищення відокремлених бур'янів використовуйте оцет. Якщо бур'яни ростуть поруч з іншими рослинами, використовуйте дистильований білий оцет, щоб убити їх. Переконайтеся, що кислотність оцту становить не менше 5%.
    • Оскільки оцет не є селективним гербіцидом, будь-яка рослина, які ви їм окропити, буде знищено.
  3. 3 Розсипте кам'яну сіль на кам'яній або під'їзній доріжці. Сіль поглине вологу з ґрунту і ефективно знищить бур'яни на цій ділянці. Однак сіль може торкнутися і навколишні рослини, які ви хочете зберегти, тому не сипте її занадто багато.
    • Сіль відмінно допомагає вбити бур'яни в тріщинах між асфальтом і цементними плитами.

Поради

  • Запобігайте ріст бур'янів в кам'яних доріжках за допомогою пейзажної тканини. Виріжте досить великі отвори в тканині для рослин, які хочете залишити.

попередження

  • Якщо ви переживаєте, що можете надихатися шкідливими парами, надіньте респіратор або медичну маску.
  • Перш ніж випускати домашніх тварин, почекайте, поки гербіцид не висохне.