Як прибрати суперклей з одягу

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 13 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как вывести супер клей с одежды
Відеоролик: Как вывести супер клей с одежды

Зміст

На вашу сорочку потрапив суперклей? Не біда, адже суперклей можна вивести з тканини! Складність цього завдання залежить від розміру заподіяної сорочці шкоди. Для початку дайте клею висохнути і соскребите його. Якщо на тканині ще залишився клей, використовуйте ацетон, після чого гарненько виперіть одяг.

кроки

Частина 1 з 3: Відскребіть клей

  1. 1 Одяг з делікатних тканин варто віднести в хімчистку. Чистка, ацетон і прання годяться для більшості тканин, але делікатні тканини вони можуть зіпсувати. На щастя, в хімчистці є кошти, які безпечно видалять клей з одягу.
    • Перевірте ярлик на одязі. Якщо в ньому сказано, що одяг вимагає сухого чищення, віднесіть її в хімчистку.
    • До делікатних тканин відноситься органди, ажурна тканина (мереживо, гіпюр) і шовк.
  2. 2 Зачекайте, поки клей висохне. Почекайте трохи і дайте клею висохнути. Якщо ви спробуєте зішкребти ще вологий клей, то зробите тільки гірше. Не намагайтеся прискорити його висихання феном, щоб не залишити на тканині не виводиться пляма.
  3. 3 Якщо ви поспішаєте, замочіть пляма у крижаній воді. Клей повинен висохнути через 15-20 хвилин. Якщо ви поспішаєте, налийте в миску води, а потім додайте в неї кубики льоду, щоб вона стала холодною. Занурте пляма в воду на кілька секунд, після чого дістаньте одяг. Через крижаної води клей затвердіє.
  4. 4 Відскребіть якомога більше клею. Покладіть одяг на тверду поверхню, а потім відскребіть клей нігтями або краєм ложки. Весь суперклей ви не приберете, але вам вдасться зішкребти велику його частину.
    • Пропустіть цей крок, якщо тканина має нещільне плетіння, як у в'язаного полотна або делікатного мусліну, щоб випадково його не порвати.
  5. 5 Погляньте на пошкоджену ділянку і вирішите, чи варто продовжувати. Іноді достатньо лише зішкребти клей. Якщо на одязі ще залишилися великі шматки клею, пропустіть цей крок з ацетоном.

Частина 2 з 3: Замочування в ацетоні

  1. 1 Нанесіть ацетон на непомітний ділянку одягу, щоб перевірити реакцію тканини на цю речовину. Занурте ватяний тампон в 100% -ний ацетон, після чого додайте його до непомітної ділянці одягу, наприклад до каймі або шву. Зачекайте кілька секунд, після чого приберіть ватку.
    • Якщо ушкоджень немає, а тканина не знебарвилася, сміливо продовжуйте.
    • Якщо ви все ж щось помітите, негайно промийте ділянку водою і віднесіть одяг в хімчистку.
  2. 2 Прикладіть до клею ватяну кульку, змочену в ацетоні. Візьміть інший ватний тампон, змочіть його в 100% -му ацетоні. Прикладіть тампон до плями і подбайте про те, щоб ацетон не потрапив на інші частини одягу. Це дозволить звести до мінімуму можливі пошкодження.
    • Замість ватного тампона можна взяти шматок білої тканини. Не використовуйте для цього кольорову або мереживну тканину.
  3. 3 Зачекайте, поки клей не розм'якне, після чого приберіть ватний тампон. Перевіряйте клей кожні кілька хвилин. Час, який знадобиться клею, щоб розм'якнути, залежить від кількості клею, його хімічного складу, матеріалу і інших факторів. На це може піти від 3 до 15 хвилин.
  4. 4 Відскребіть розм'яклий клей. Відскребіть клей нігтями або краєм ложки. Нічого страшного, якщо вам не вдасться прибрати весь клей. Поспіх тут ні до чого.
    • Не намагайтеся зішкребти клей нігтями, якщо на них є лак. Ацетон може розчинити лак і тим самим забруднити одяг.
  5. 5 При необхідності знову прикладіть до клею ватний тампон з ацетоном. Хоча ацетон є дуже потужним засобом, він видалить тільки верхні шари клею. З цієї причини вам доведеться неодноразово замочувати і видаляти клей. Якщо після першого разу на одязі ще залишаться великі частки клею, змочіть ацетоном ще один ватний кульку і повторіть весь процес знову.

Частина 3 з 3: Прання одягу

  1. 1 Нанесіть на пляму плямовивідник для обробки перед пранням. Коли ви зітрете більшу частину клею, нанесіть на одяг для виведення плям для обробки перед пранням. Гарненько втирайте засіб для виведення плям в пляма, після чого сполосніть одяг в холодній воді.
  2. 2 Виперіть одяг відповідно до рекомендацій по догляду за одягом, щоб видалити залишки клею. Більшість речей можна прати в теплій або холодній воді. Якщо на предметі одягу більше немає ярлика з рекомендаціями по пранню, включите пральну машину в режимі делікатного прання в холодній воді.
    • Якщо у вас немає часу на прання, промийте пляму в холодній воді з милом. Сполосніть пляма, а потім насухо промокніть його рушником.
  3. 3 Знову виперіть одяг, якщо пляма залишилося. Якщо плями вже майже не видно, ще одного циклу прання повинно вистачити, щоб воно повністю зникло. Якщо пляма залишилося, можливо, вам варто повторити обробку ацетоном.
    • Чи не кладіть одяг в сушарку, якщо пляма залишилося, а краще вивісити його сохнути на вулиці.
  4. 4 Висушіть одяг, коли пляма повністю зникне. З метою безпеки дайте одязі висохнути на повітрі, але якщо впевнені, що плями більше немає, можете використовувати і сушилку. Якщо після прання ви знайдете на одязі частинки клею, ні в якому разі не кладіть її в сушарку, інакше пляма в'їсться в тканину.
    • Якщо на одязі залишився клей, виперіть її знову. Повторно обробіть пляма ацетоном або віднесіть одяг в хімчистку.

Поради

  • Клей можна видалити за допомогою рідини для зняття лаку на основі ацетону. Переконайтеся, що рідина прозора, інакше фарба може залишити на тканині пляму.
  • Якщо у вас немає ацетону, спробуйте використовувати лимонний сік або звичайну рідину для зняття лаку.
  • Якщо сумніваєтеся, що використовувати, запитаєте працівника хімчистки.

Що вам знадобиться

  • ватяні кульки
  • ацетон
  • Плямовивідник для обробки перед пранням (при необхідності)
  • Пральна машина