Як видалити вокал з пісні

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Убрать Вокал Из Песни | Как Сделать Минусовку
Відеоролик: Как Убрать Вокал Из Песни | Как Сделать Минусовку

Зміст

Хочете зробити пісні для караоке? Ви можете навчитися виділяти вокальний канал з пісень, залишаючи музику.Незважаючи на те, що це досить важко зробити, не зіпсувавши чистоту звучання самої доріжки, ви можете спробувати скористатися різними підказками і прийомами, щоб домогтися найкращої якості звучання.

кроки

Метод 1 з 3: Видалення центрального каналу

  1. 1 Почніть з високоякісних аудиодорожек. Якщо ви завантажили в свій аудіоредактор файли низької якості, то, намагаючись їх роз'єднати, ви не досягнете хорошого звучання. Варто почати з файлів форматів WAV або FLAC. В результаті звук буде набагато чистіше, ніж від занадто стислого файлу MP3.
  2. 2 Знайдіть вокал в міксі. Все стерео доріжки мають два окремих каналу, на яких поміщена інструментальна частина і вокал. Бас, гітара та інші канали, як правило, зміщені до однієї або іншої сторони, в той час як вокал зазвичай розташований в "центральному каналі". Це робиться для того, щоб він звучав "відцентрований". Щоб його відокремити, потрібно розділити цей центральний канал і піддати один з них інверсії.
    • Як же визначити вокал? Просто послухайте в якісних навушниках. Якщо здається, що вокал виходить одночасно з обох каналів, то вони мікшувати в центрі. Якщо немає, то вони з того боку, з якою ви чуєте доноситься вокал.
    • У музиці певних стилів і специфічних записах буде різне співвідношення між каналами. Якщо вокал зміщений до одного з каналів, а не "відцентрований", його набагато простіше буде видалити.
    • Пісні з великою кількістю ефектів може бути непросто відокремити і інвертувати. У них може залишитися невелика луна від вокалу, від якого важко позбутися.
  3. 3 Імпорт аудіо в програмне забезпечення для редагування на свій розсуд. Ви можете виконати цю просту операцію в будь-якому аудіоредактор, який дозволяє інвертувати доріжки для одиночного каналу. Хоча точне розташування інструменту в усіх програмах трохи відрізняється, основний процес однаковий для наступних програм:
    • Audacity
    • Pro Tools
    • Ableton
    • Reason
  4. 4 Розбийте канали на окремі доріжки. У більшості програм можна розбити звуковий файл високої якості, записаний в стерео, на дві доріжки. Ви побачите чорну стрілку поруч з назвою доріжки, на яку можна натиснути, потім виберіть "Розділити стерео доріжку". У вас повинні вийти окремі канали, з якими можна працювати індивідуально.
  5. 5 Виберіть один з каналів для інвертування. Так як вокал включений в обидві доріжки, виберіть будь-яку з них. Двічі клацніть, щоб виділити всю доріжку, якщо хочете видалити вокал по всій довжині пісні.
  6. 6 Інвертуйте канал. Вибравши доріжку, інвертуйте її за допомогою функцій "Ефект" і "Інверсія". Пісня після її програвання може звучати трохи дивно. Після інвертування доріжка повинна звучати, нібито йде з боків, а не з центру.
    • Ви можете все ще чути трохи вокалу, але не хвилюйтеся. Ви отримаєте бажаний результат, коли зробите моно.
  7. 7 Перетворіть файл знову в моно. Об'єднайте два стереоканалу в один. Тепер у вас повинна бути одна об'єднана доріжка зі зменшеною амплітудою. Це означає, що вокал оброблений і можна користуватися інструментовкою. На тлі все ще може бути чутний слабкий голос виконавця.

Метод 2 з 3: Як користуватися спеціальними програмами

  1. 1 Виберіть програму для придушення вокалу. Пакети програм для придушення голосу доступні в інтернеті за різними цінами. Деякі такі програми можна завантажити безкоштовно, але більшість доступні тільки після придбання. У кожному пакеті міститься інструкція по установці. Ось кілька різних пакетів різної цінової категорії:
    • Vocal Remover Pro
    • IPE MyVoice Karaoke
    • Roland R-MIX
    • E-Media MyVoice
    • WaveArts Dialog
  2. 2 Встановіть пакет програм для аудіо еквалайзера. Такі пакети програм не безкоштовні, їх потрібно придбати. Інструкція по установці надається разом з пакетом. Переконайтеся, що ця аудіо програма сумісна з операційною системою і звуковими файлами, якими ви користуєтеся. До деяких аудіо-еквалайзер відносяться:
    • Profound Sound CSharp
    • Equalizer APO
    • Graphic Equalizer Pro
    • Boom 2
  3. 3 Відкрийте файл пісні і дотримуйтесь інструкцій. Кожен програмний пакет працює по різному, але інструкція, що йде в комплекті, допоможе вам розібратися в цьому процесі. Це досить легко, особливо за допомогою тих програм, які спеціально розроблені для запису караоке пісень. Програма автоматично видалить аудіо доріжку.
    • Користуючись еквалайзером, зазвичай досить просто відкрити програму з аудіо еквалайзером і відтворити музичний файл, який ви хочете відредагувати. Аудіо еквалайзер автоматично видалить аудиодорожки.
  4. 4 Налаштуйте аудіо еквалайзер, щоб зберегти баси. Для того щоб не втратити баси, важливо внести кілька поправок. Встановити ослаблення сигналу на +5 дБ на частоті 200 Гц і нижче як лівого, так і правого каналів. Це дозволить зберегти баси.

Метод 3 з 3: Реверс фази динаміків

  1. 1 Розберіться з концепцією фази каналу. Коли дві звукові хвилі рухаються разом вгору і вниз, то кажуть, що вони знаходяться "в фазі". Коли одна хвиля рухається вгору, а в той же час інша хвиля рухається вниз, то кажуть, що ці хвилі не збігаються "по фазі". Протилежні хвилі врівноважують один одного, що призводить до плоскої лінії звуку Перекидання фази на один динамік скасує збіг хвиль сигналу в іншому динаміці.
    • Ефективність цього методу є досить спірною. Теоретично може спрацювати, але, використовуючи цей метод, не можна зберегти файл пісні без вокалу.
  2. 2 Знайдіть дроти, що ведуть до задньої частини одного з динаміків. До кожного динаміку зазвичай підходять два дроти, один провід плюсовій, а інший мінусовій. Як правило, вони бувають таких кольорів: червоного і білого, чорного і червоного або чорного і білого. Іноді вони обидва чорного кольору. Поміняйте місцями два дроти, що йдуть в один динамік.
    • Якщо провід чорного кольору, то поміняйте його з червоним, а червоний, відповідно, з чорним.
    • На багатьох сучасних стерео системах і навушниках можна поміняти дроти місцями на одному динаміці. Іноді дроти зібрані в один трубчастий з'єднувач. Єдиний спосіб змінити зібрані дроти - це зістикувати їх кінці або заново припаяти роз'єм.
  3. 3 Використовуйте цифровий фазовий процесор. Існують спеціальні цифрові технології з використанням чіпів під назвою - цифровий сигнальний процесор, що дозволяє перевертати хвилю всередині стерео або Hi-Fi. Зазвичай це кнопка "караоке", яка перевертає одну сторону фази стереофонического образу.
    • Якщо вона є в вашому стерео або програмою, то просто натисніть на неї і вокал вийде дуже слабким або зовсім зникне.
  4. 4 Налаштуйте рівні, щоб забезпечити втрату вокалу. Фоновий вокал часто мікшують більше вліво або вправо, так що його важко видалити. Вам доведеться співати разом з ним, перетворившись, що це ваш власний фоновий хор, якщо ви намагаєтеся зробити пісню караоке.
    • Зміна фаз місцями дійсно впливає на хвилі баса. Так що бас може зникнути разом з вокалом. Системи караоке DSP виправлять це шляхом перемикання фази тільки на вокальні частоти. Спробуйте відрегулювати рівні на стереосистеми, щоб домогтися потрібного звучання.
    • Складні системи для видалення вокалу або програми дозволять вам вирішити, які частоти, що не збігаються по фазі, потрібно переключити.

Що вам знадобиться

  • Пристрій для відтворення звуку
  • Наявні в продажу доступні пакети програм для видалення вокалу
  • Аудіо записуючий пристрій
  • Аудіо еквалайзер