Як вгадати на тесті

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
ПОЛУЧИТЬ ОТВЕТЫ НА ЛЮБОЙ ТЕСТ naurok.com.ua | #Урокнаизи | NekaStudio
Відеоролик: ПОЛУЧИТЬ ОТВЕТЫ НА ЛЮБОЙ ТЕСТ naurok.com.ua | #Урокнаизи | NekaStudio

Зміст

Якщо ви застрягли на важкому екзаменаційному питанні, стратегічне вгадування збільшить ваші шанси на правильну відповідь. Знайдіть смислові підказки в самому завданні, які допоможуть вам вирішити каверзне питання. Вибирайте відповіді, які здаються вам знайомими, навіть якщо це лише ледь вловиме відчуття дежавю. Знайдіть якусь систему в питаннях «правда чи брехня» і виберіть «брехня», якщо в питанні присутні абсолютні значення, такі як «все» або «нічого». Вгадуючи правильну відповідь в питанні з декількома варіантами відповідей, виберіть метод виключення, шукайте граматичні підказки, а якщо не впевнені у виборі, віддайте перевагу найбільш докладного відповіді.

кроки

Метод 1 з 3: Вгадування на тесті «правда чи брехня»

  1. 1 Спочатку дайте відповідь на питання, відповідь на які вам відомий. Цілком зрозуміло, що вам потрібно буде відповісти на якомога більшу кількість запитань за відведений час. А, знаючи правильну відповідь на питання, які йдуть до або після важкого, вам, можливо, вдасться знайти якусь систему. Краще вже вгадати, грунтуючись на шаблоні з відповідей «правд або брехня», ніж вибирати відповіді абияк.
    • Якщо ви відповідаєте на окремій сторінці і вирішили пропустити важке питання, не забудьте пропустити його і на сторінці для відповідей. Так ви не перемішаєте відповіді.
  2. 2 Якщо найближчі відповіді збігаються, виберіть протилежний відповідь. Припустимо, ви знаєте, що відповіді на питання, які йдуть до і після каверзні, є правдою. Виходячи з цього, велика ймовірність, що правильну відповідь на важке запитання буде «брехня». Малоймовірно, що три правдивих відповіді буду розташовані в ряд.
  3. 3 При наявності абсолютного модифікатора відповідайте «брехня». Абсолютні модифікатори - це слова, які не допускають винятків ( «все», «кожен», «ніколи» і «завжди»). Оскільки не так вже й багато речей відбуваються без винятків, питання, в яких присутні абсолютні модифікатори, як правило, є брехнею.
    • Коли питання з абсолютним модифікатором є правдою, то це, як правило, добре всім відомий факт, який погано підходить для тестового завдання.
  4. 4 Виберіть «правду», якщо в питанні присутні такі слова, як «деякі», «більшість» або «кілька». Проміжні слова, на відміну від абсолютних, як правило, вказують на правдивість. Якщо в утвердженні допускається наявність винятків, швидше за все, воно є правдивим (хоча б іноді).
    • До іншим проміжним словами можна віднести «зазвичай», «часто», «зрідка» і «часто».
  5. 5 Виберіть «правду», якщо зайшли в глухий кут. Дайте відповідь «правда», якщо жодна з підказок вам не допомогла, і ви не знаєте правильну відповідь. Згадати факт набагато простіше, ніж придумати брехня, так що творці тестів частіше включають правдиві відповіді, ніж помилкові.
    • Наприклад, якщо ви застрягли на питанні без абсолютних або проміжних модифікаторів, попереднє запитання виявився правдивим, а наступний хибним, виберіть позитивну відповідь.

Метод 2 з 3: Вгадування завдання з множинними відповідями

  1. 1 Припустімо правильну відповідь, перш ніж поглянути на можливі варіанти. Деякі варіанти відповідей включають лише для того, щоб вас заплутати. Коли ви вперше прочитаєте питання, спробуйте не дивитися на варіанти відповідей або закрийте їх рукою, щоб не почати сумніватися в собі і не застрягти на питанні. Спробуйте припустити правильну відповідь на це питання. Потім погляньте на варіанти відповідей і перевірте, чи є серед них відповідь, близький до вашого.
  2. 2 Отсейте виняткові значення, а також найбільші і найменші числа. Виключіть смішні, очевидно неправильні або зовсім безглузді відповіді. Якщо відповіддю може бути число, виключіть найвищі і малі значення, а потім виберіть між рештою середніми числами.
  3. 3 Знайдіть граматичну підказку. Незважаючи на можливу очевидність, творці тестів можуть скласти питання таким чином, що граматичний сенс буде лише у однієї відповіді. Уважно прочитайте питання і можливі відповіді, а потім виключіть варіанти, які не підходять граматично.
    • Наприклад, якщо в питанні питається, «Якого кольору машина?», І «червона» є єдиною відповіддю з закінченням жіночого роду, отже, це і є правильна відповідь.
  4. 4 Виберіть варіант «все з перерахованого вище», якщо він лише раз зустрічається за весь тест. Якщо варіант «все з перерахованого» або «нічого з перерахованого» зустрічається тільки в одному питанні, він, швидше за все, і буде правильним. Перед цим вам все ж варто переконатися, що жоден інший варіант не підходить.
    • Якщо ви застрягли і вам не вдається виключити жоден з варіантів, варіанти «все з перерахованого» або «нічого з перерахованого» мають хороші шанси опинитися вірними. Якщо в кожному питанні є варіанти «все з перерахованого» або «нічого з перерахованого», ймовірність того, що вони є правильними, становить 65%.

Метод 3 з 3: Обґрунтований вибір

  1. 1 Нехай вам покажуть минулі екзаменаційні завдання. Дізнайтеся у вчителя / викладача, чи зберігає він минулі тести і чи може він вам їх показати. З їх допомогою можна припустити майбутні питання і знайти систему правильних відповідей.
    • Майте на увазі, що при будь-якому розкладі краще вивчити матеріал, ніж намагатися перехитрити вчителя. Якщо перед вами стоїть вибір, вивчити свої записи або дізнатися, як часто зустрічається правильну відповідь, виберіть навчання.
  2. 2 Дізнайтеся, чи вважаються порожні відповіді неправильними. Запитайте викладача, знімаються чи бали в стандартизованому тесті за порожні відповіді. Деякі викладачі не вітають, коли учні вгадують відповіді, і тому знімають бали тільки за неправильні відповіді. Якщо з вас не знімуть бали за порожній відповідь, не намагайтеся вгадувати.
    • У Росії таким стандартизованим тестом є єдиний державний іспит (ЄДІ). Кожне виконане завдання ЄДІ оцінюється в 1 або більше число балів і 0 балів за порожній або невірну відповідь.
    • Стандартизовані тести піддаються змінам, так що дізнайтеся, чи знімають бали за вгадування в оновленому тесті.
  3. 3 Перш ніж почати вгадувати, візьміться на питання, відповіді на які вам точно відомі. Розподіл часу найчастіше є ключовим фактором в здачі тесту. Замість того, щоб витрачати час на вгадування складного питання, швиденько пройдіться з питань, на які можна легко відповісти. В іншому випадку ваш час закінчується, і відповіді на легкі питання залишаться порожніми.
  4. 4 Знайдіть контекстну підказку в тесті. Можливо, вам вдасться знайти підказку на каверзне питання далі в тесті. Інші питання можуть навести на думку або підказати вам правильну відповідь на важке запитання.
    • Наприклад, припустимо, що в питанні з декількома відповідями вас запитують, чи є «уета» рослиною, комах, рибою або ссавцем. А вже в наступному запитують: «Скільки різновидів уети змогли визначити ентомологи?». Якщо ви знаєте, що ентомологи вивчають комах, тоді вам вдасться відповісти і на попереднє запитання.
  5. 5 Виберіть відповідь, який вам здається знайомим. Іноді правильну відповідь викликає відчуття дежавю. Якщо ви не можете вибрати між знайомим відповіддю і відповіддю з термінами, які ви раніше не зустрічали, віддайте перевагу першому.