Як доглядати за цуценям пітбуля

Автор: William Ramirez
Дата Створення: 20 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
АМЕРИКАНСКИЙ ПИТБУЛЬТЕРЬЕР. Плюсы и минусы породы питбуль
Відеоролик: АМЕРИКАНСКИЙ ПИТБУЛЬТЕРЬЕР. Плюсы и минусы породы питбуль

Зміст

Багато порід собак, потрапивши під дію сформованого негативного стереотипу, стали вважатися агресивними, але до пітбультер'єр дана несправедлива і неправильна категоризація просто приклеїлася. Насправді будь-яка порода собак може бути потенційно агресивної і небезпечною для людей і інших тварин. При правильному вихованні з щенячого віку пітбультер'єри часто виростають надзвичайно ласкавими і люблячими вихованцями. Турбота про щеня питбультерьера, в основному, аналогічна догляду за будь-яким іншим щеням і має на увазі годування, виховання і правильну дресирування. Якщо за цуценятами питбультерьера доглядають правильно, то вони виростають відмінними собаками-компаньйонами, які постійно намагаються догодити господареві і вміють спілкуватися з іншими людьми.

кроки

Метод 1 з 3: Турбота про благополуччя і здоров'я цуценя питбультерьера

  1. 1 Як і з цуценям будь-який інший породи, негайно приступайте до дресирування і соціалізації. Якщо ви купуєте щеня у заводчика, знайте, що хороший заводчик ще до продажу цуценят почне процес їх навчання і познайомить їх з різними предметами, звуками і ситуаціями в межах домашньої обстановки. Багато заводчики продають цуценят у віці 8 тижнів, але в деяких місцях нашої планети (наприклад, в США в Каліфорнії) цуценят законодавчо заборонено продавати раніше двомісячного віку.
    • Період первинної соціалізації цуценя починається з 3-5 тижнів і триває до досягнення нею віку 14-16 тижнів. Це час, протягом якого він вбирає все як губка, тому воно ідеально підходить для знайомства вихованця з іншими тваринами, людьми, дітьми, гучними звуками і тому подібними речами, щоб пізніше в житті не відчувати перед ними страху.
  2. 2 Переконайтеся, що ваш приватний двір надійно обгороджений, в ідеалі, суцільним парканом висотою не менше 1,8 метра. Огорожа з сітки рабиці може бути легко подолано і при цьому не є візуальною перепони від турбують собаку зовнішніх подразників. На випадок втечі обов'язково чіпіруйте свого вихованця і повісьте йому на нашийник бирку з контактними даними власника. Так у вас будуть істотно вищі шанси повернути собаку додому.
    • З причини особливо просунутих навичок втечі і чималу вартість самого пітбуля, мікрочіпування для пітбультер'єрів, можливо, набагато важливіше, ніж для інших порід собак. Провести чіпування свого вихованця можна в більшості ветеринарних клінік.
  3. 3 Звертайтеся з цуценям пітбуля добре і відповідально. Демонструйте вихованцеві свою доброту, тоді ви, більш імовірно, зможете отримати її у відповідь. Це також стосується і використовуваної вами дрессировочной програми. Для ефективного навчання користуйтеся позитивними стимулами. Для більшості собак дуже ефективним в дресируванню виявляється клікер.
  4. 4 Слідкуйте за станом здоров'я цуценя. Покажіть цуценя питбультерьера ветеринара відразу після придбання, а потім водите в клініку в міру необхідності і на щорічні планові огляди. Запитайте у ветеринара, коли можна буде каструвати або стерилізувати тварину, якщо ви не збираєтеся ставати заводчиком.
  5. 5 Годуєте щеняти високоякісним кормом. Це означає, що в ньому має бути обмежена кількість низькоякісних інгредієнтів, таких як м'ясні субпродукти і злаки. Проконсультуйтеся з ветеринаром щодо дієти для цуценя, якщо у вас виникли будь-які питання з цього приводу.
    • Існують незалежні сайти, які можуть допомогти вам відсіяти геть усі маркетингові виверти і розумно прийняти рішення про вибір конкретного корму.
  6. 6 Пам'ятайте, що дресирування і виховання пітбуля нічим не відрізняється того, що потрібно іншим породам. Проведіть власне дослідження і вивчіть систему дресирування на основі застосування позитивних стимулів. Щодня плідно проводите час з вихованцем і добре готуйте його до майбутньої довгого життя.
    • Залучіть на допомогу кваліфікованого і досвідченого дресирувальника собак, щоб ви могли навчитися правильно поводитися з собакою і навчати її доброї поведінки. За рекомендаціями по підбору гарного дресирувальника непогано звернутися до місцевого клубу собаківників.
    • Почитайте інформацію про дресирування ще до придбання щеняти. Ось кілька непоганих книг по дресируванню собак: "Дресирування собак. Теорія і практика "Е.Н.Гурнаковой," Курс теорії дресирування собак. Військова собака "Язикова В.С.," Основи дресирування "Уткіна К.А.," Теорія і практика дресирування собак "Арасланова Ф.С.," Дресирування службових собак "Бочарова В.І. і Орлова А.П., "Психологія собаки. Основи дресирування собак "Леона Уїтні," Техніка дресирування службових собак "Сахарова Н.П.

Метод 2 з 3: Турбота про фізичну активність цуценя питбультерьера

  1. 1 Регулярно забезпечуйте собаці фізичне навантаження. Переконайтеся в тому, що у вас є достатньо простору для забезпечення собаки фізичним навантаженням - непогано мати власний приватний двір, але так як пітбулів потрібно дуже багато навантаження, виводите свого вихованця гуляти на вулицю (навіть в щенячьем віці), як мінімум, 1-2 рази в день. Втомлена собака - це хороша собака, так як у неї немає надлишку енергії для поганої поведінки. Гра в апорт є відмінним способом спалювання зайвої енергії цуценя.
  2. 2 Боріться з нудьгою. Пітбулі, як і багато інших порід, дуже розумні і при залишенні на самоті без будь-яких розваг можуть проявляти деструктивна поведінка. Не залишайте цуценя одного надовго, а якщо вам потрібно піти, розміщуйте його в закритий простір на зразок клітки або манежу з великою кількістю іграшок.
    • Подумайте про те, щоб замість надання легкодоступною миски з кормом годувати цуценя, поміщаючи їжу в іграшку-головоломку, щоб йому довелося потрудитися, добуваючи собі корм.
    • Багато дресирувальники ратують за те, щоб цуценята заробляли кожен шматочок корму з певними фізичними зусиллями. Якщо ви прихильник таких поглядів, то в такому випадку можна спробувати закопати в певному місці у себе у дворі іграшки та частування. Розкопки і полювання є відмінним способом додатки щенячого енергії і вправою для розуму.
    • В інтернеті можна знайти і придбати різні іграшки-головоломки для собак.
  3. 3 Доглядайте за щеням під час спілкування з іншими собаками. Під час ігор з іншими собаками цуценята пітбуля, як і цуценята будь-яких інших порід, завжди повинні залишатися під наглядом. Якщо виникають якісь проблеми, їх слід негайно припинити. Навчіться помічати провісники конфлікту і гальмуєте їх, не даючи розвинутися в щось більше. Це той момент, коли гра собак може перейти в бійку. Якщо одна з собак починає хапати іншу за шкуру, то гра зайшла занадто далеко і наближається до сутички. Особливо це стосується ситуацій, коли укуси супроводжуються струшуванням голови і придавливанием противника до землі. Припиняючи подібна поведінка, а потім похваліть собак за заспокоєння.
    • Коли собаки повністю заспокояться, дайте їм пограти знову.
    • Одягнені на граючих собаках довгі повідці дозволяють відмінно контролювати ситуацію. Наявність під рукою звукового гудка або пульверизатора з водою також дозволить при необхідності своєчасно перервати небажану поведінку будь-якого собаки.
    • Вам навіть не варто чекати ескалації конфлікту, ви можете попрактикуватися розряджати ситуацію навіть тоді, коли собаки просто грають. Зверніть на себе увагу собак, покликавши їх або кинувши їм іграшку, і похваліть за належну реакцію. Якщо собака приходить до вас на заклик, то заробляє щедре заохочення у вигляді частування і похвали!

Метод 3 з 3: Соціалізація і дресирування цуценяти питбультерьера

  1. 1 Боріться зі сформованим навколо питбулей негативним стереотипом за допомогою належної дресирування собаки. Вражаючим способом боротьби зі сформованими забобонами щодо пітбультер'єрів є виховання такого представника породи, який буде повністю соціалізована і навчений. Наявність у вас в людному місці на іншому кінці повідця ласкавою і доброзичливою собаки, яка із задоволенням вітає людей і інших собак, служить найкращим методом розвінчання пресингу негативних думок про цій породі.
  2. 2 Негайно починайте займатися соціалізацією цуценя. Знайомте його з різноманітними людьми, друзями і родичами. Чим раніше ви почнете, тим краще. Це дозволить вам скористатися перевагами періоду первинної соціалізації цуценя у віці від 3-5 тижнів до 14-16 тижнів, коли він найбільш сприйнятливий до розуміння різних ситуацій.
    • Привчіть цуценя спілкуватися з найрізноманітнішими людьми: великими і маленькими, чоловіками і жінками. Завжди майте при собі частування і заохочуйте цуценя за добродушне вітання інших людей. Дозволяйте людям давати цуценяті частування, щоб у цуценяти розвивалися позитивні асоціації від спілкування з ними.
    • Частування також допоможуть вам не втратити увагу цуценя, коли навколо складається галаслива або потенційно лякає обстановка, наприклад, з їздячи мимо велосипедистами. Не варто дозволяти собаці хвилюватися. Демонструйте на власному прикладі, що все йде прекрасно і слід зберігати спокій.
    • Даний період соціалізації має критично важливе значення і надає своє позитивне або негативний вплив на все життя собаки. Починайте підходити до лякає собаку ситуацій здалеку і поступово скорочувати відстань, поки вона залишається спокійною. Якщо ж вихованець починає хвилюватися, спробуйте повторити спробу в інший день і інше час.
    • Після того як собака стане стримано поводитися в межах будинку, почніть брати її в громадські місця. Нехай вона побачить світ! Чим найбільше побачить молода собака, тим вона стане менш боягузливою і схильною займати оборонну позицію.
    • Пам'ятайте, що краще йти повільними кроками, ніж кидати бідну тварину з головою у вир.
    • Ви продовжите знайомити собаку зі світом протягом усього її життя вже після періоду первинної соціалізації, при цьому собака буде набагато більш сприйнятлива до нового, якщо у неї ще в ранньому віці був шанс навчитися не проявляти надмірних реакцій на різні явища цього світу.
  3. 3 Ще до завершення всіх вакцинацій поговоріть з ветеринаром про графік їх проведення, а також про режим безпечних фізичних навантажень і про соціалізацію цуценя. Цуценятам зазвичай починають вводити серію вакцин від чумки / парвовіруса з проміжками в 3-4 тижні, починаючи з віку 7-8 тижнів і закінчуючи 16-18 тижнями, щоб виробити необхідний імунітет. Період даної вакцинації збігається з періодом соціалізації цуценя, тому важливо знайти в цей час безпечний спосіб уникнути контакту з джерелами захворювань на зразок парвовіруса і одночасно провести соціалізацію. Непогано буде почати з залучення до спілкування з цуценям родичів і друзів з дітьми, зі здоровими і вакцинованими вихованцями, з мотоциклами і велосипедами і так далі.
    • Іноді також організовуються заняття по соціалізації для цуценят, які ще не пройшли повну вакцинацію. Якщо в інтернеті ви не можете знайти інформації про подібні заняттях, спробуйте запитати у ветеринара, чи не знає він про існування чогось подібного у вашому районі.
  4. 4 Не дозволяйте собаці кусатися під час ігор. В іншому випадку вона може порахувати, що кусатися абсолютно нормально. Багато цуценята схильні до того, щоб, граючись, прихоплювати все підряд пащею, тому їм необхідно вчитися правильній поведінці у людей і інших собак.
    • Виховати собаку можна різними прийомами, але найчастіше простого гучного вигуку "ай" і зупинки гри після дотику щеням зубами до вашої шкіри цілком достатньо для пояснення йому, що така поведінка неприпустима.
    • Щоб вивести свої руки з гри можна скористатися іграшками і навчити цуценя відпускати іграшки для подальшого продовження спільних ігор.
    • Перерви, на час яких щеня поміщається в клітку, також допоможуть йому заспокоїтися.
  5. 5 Привчіть собаку терпіти ваші дотики до лап, вух, хвоста і будь-яким іншим частинам тіла. Щеня повинен звикнути до того, що ви можете повністю його контролювати. Якщо ваша собака буде спокійно ставитися до дотиків до неї в будь-якому місці, то вам простіше буде займатися її грумінг.
  6. 6 Зберігайте позитивний настрій під час дресирувальних сесій. Ніколи не починайте злитися під час дресирування. Щеня тільки вчиться новому, як і ми, і тому має право робити помилки. Щоб дати собаці зрозуміти, що вона показала себе добре, відмінно підійдуть частування і море вашої любові.
    • Повторна прохання що-небудь виконати каже собаці про те, що вона в чомусь помилилася. Дозволяйте собаці відпочити, коли вона вже буде близька до здійснення того, чого ви від неї домагаєтеся. Пам'ятайте, кроки в дресируванню повинні бути невеликими і поступовими.
    • Завжди намагайтеся знайти привід, щоб похвалити вихованця, нехай навіть за "малий" прогрес. Наприклад, хваліть цуценя і пригощайте його за збереження спокою.

Поради

  • Приєднайтесь до групи любителів питбулей і станьте її активним членом. Такі групи можуть зустрічатися в великих містах і мати власне громадський рух по захисту даної породи.
  • Вкрай рекомендується пройти з собакою не тільки загальний курс слухняності, але і розширену дресирування, щоб вона стала максимально вихованим представником породи з хорошими манерами.

попередження

  • Ніколи не бийте собаку. Насильство по відношенню до цуценяти тільки викличе у нього страх і втрату довіри до вас. В цьому випадку, швидше за все, ви отримаєте собаку, яка схильна захищатися від вас та інших людей, що тягне за собою можливі проблеми з агресією.На самому початку вдамося до допомоги професійного дресирувальника, а потім не забувайте при необхідності задавати питання і вчитися правильному спілкуванню з вихованцем, щоб згодом уникнути проблем. Люди не народжуються дрессировщикамі собак, це навичка, при цьому у кожного можуть бути труднощі.
  • Завжди уважно стежте за будь-якою собакою, яка грає з дітьми. Завжди тримайте собаку на повідку, щоб можна було перервати будь-яке її дію і змусити звернути увагу на вас. Навчіть дітей (у відповідному для цього віці) тому, як слід правильно гладити собаку і грати з нею. Щеня може дуже сильно перевозбудіться, коли дитина почне верещати і розмахувати руками. Навчіть дітей (знову ж таки, в потрібному для цього віці) не бігати від цуценя, так як він буде гнатися слідом і може звалити дитини. НІКОЛИ не залишайте собаку або цуценя наодинці з дітьми без нагляду.