Як поліпшити потокове відео

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 16 Травень 2024
Anonim
Как сохранить презентацию PowerPoint в видео
Відеоролик: Как сохранить презентацию PowerPoint в видео

Зміст

З цієї статті ви дізнаєтеся, як поліпшити потокове відео, а саме його якість і швидкість передачі. Здебільшого якість потокового відео залежить від швидкості і смуги пропускання вашого інтернет-з'єднання, але можна виконати деякі дії, щоб скоротити буферизацию і поліпшити потокове відео з таких сервісів, як Netflix і навіть YouTube.

кроки

  1. 1 Обмежте кількість поточних завдань. Тобто не завантажуйте файли і закрийте непотрібні програми (і навіть вкладки в браузері), коли дивитеся потокове відео.
    • Наприклад, закрийте всі фонові програми (Skype, Steam, другий веб-браузер і так далі), якими ви не користуєтеся, коли дивитеся потокове відео.
    • Якщо на комп'ютері, смартфоні або консолі щось скачується, дочекайтеся, коли завантаження завершиться, або поставте її на паузу.
  2. 2 Тимчасово вимкніть від інтернету інші пристрої. Якщо до мережі підключені інші комп'ютери, смартфони і так далі, коли ви дивитеся потокове відео, ці пристрої займають смугу пропускання вашого інтернет-з'єднання. Тому від'єднайте пристрої від інтернету, коли зберетеся дивитися потокове відео.
    • Якщо до інтернету буде підключено тільки пристрій, що передає потокове відео, якість і швидкість передачі помітно покращаться.
  3. 3 Дивіться потокове відео під час низької активності інших користувачів. Якщо ваші рідні чи друзі користуються вашим інтернет-з'єднанням, якість потокового відео знизиться. Тому дивіться потокове відео тоді, коли інші люди не користуються інтернетом.
    • Знайдіть статистичні дані про те, в які проміжки часу в вашому регіоні / країні спостерігаються піки користування інтернетом. Наприклад, в будні дні в години після роботи швидкість інтернету знижується.
  4. 4 Перевірте швидкість інтернет-з'єднання. Якщо швидкість скачування (у мегабитах в секунду, Мб / с) значно менша від тієї, яка заявлена ​​вашим інтернет-провайдером, зв'яжіться з ним і вирішите цю проблему.
    • Якщо швидкість скачування відповідає заявленій, джерело проблеми, швидше за все, знаходиться у вас, а не у провайдера.
  5. 5 Відновіть заводські настройки маршрутизатора, якщо необхідно. Зрідка робіть це, щоб уникнути зниження швидкості підключення до інтернету.
    • Перезавантаження маршрутизатора очистить кеш маршрутизатора.
    • Якщо відновити заводські настройки маршрутизатора, від вашої бездротової мережі будуть відключені смартфони, планшети, комп'ютери і інші пристрої.
  6. 6 Оновлення пристрій для передачі потокового контенту. Незалежно від того, що це за пристрій - комп'ютер, смартфон, консоль, «розумний» телевізор - поновіть його. Для цього перевіряйте наявність доступних оновлень кожен раз, коли зберетеся дивитися потокове відео.
    • Це правило має деякі обмеження щодо операційних систем; якщо ви дивитеся потокове відео у старому пристрої (наприклад, трьох- або чотирирічному ноутбуці з Windows), можливо, на ньому не вдасться оновити операційну системи.
    • Якщо ви дивитеся потокове відео через додаток, таке як Netflix, поновіть додаток.
  7. 7 Проведіть візуальну лінію між маршрутизатором і потоковим пристроєм. Чим більше перешкод між потоковим пристроєм і маршрутизатором, тим гірше передається потоковий контент. Тому зробіть так, щоб між маршрутизатором і потоковим пристроєм не було перешкод.
    • Якщо це неможливо, скоротіть кількість електроприладів і масивних предметів між маршрутизатором і потоковим пристроєм.
    • Якщо ви користуєтеся Ethernet-з'єднанням, пропустіть цей крок.
  8. 8 Користуйтеся Ethernet-з'єднанням замість бездротового з'єднання. Якщо потокове пристрій підключено до бездротової мережі, спробуйте скористатися провідним з'єднанням. Це призведе до збільшення швидкості і надійності інтернет-з'єднання і не дозволить потоковому пристрою відключатися від інтернету (якщо маршрутизатор не відключиться від мережі). Більш того, з провідним з'єднанням можна не турбуватися про перешкоди між потоковим пристроєм і маршрутизатором.
    • Якщо можливо, використовуйте екранований кабель Ethernet, якщо маршрутизатор знаходиться далеко (наприклад, в іншій кімнаті) від потокового пристрою. Такий кабель складніше пошкодити.
  9. 9 Використовуйте канал 5,0 ГГц замість каналу 2,4 ГГц на маршрутизаторі. Якщо у вас двохдіапазонний маршрутизатор, у нього два канали: 2,4 ГГц і 5,0 ГГц. Канал 2,4 ГГц використовується частіше, тому спробуйте підключитися до каналу 5,0 ГГц, щоб обмежити кількість наданих сполук.
    • Більшість двохканальних маршрутизаторів транслюють дві бездротових мережі. Ім'я 5,0 ГГц мережі є різновидом імені вашої стандартної бездротової мережі.
    • Майте на увазі, що канал 5,0 ГГц забезпечує більш швидке з'єднання, але має обмежений діапазон, тобто потокове пристрій повинен розміщуватися ближче до маршрутизатора.
  10. 10 Змініть якість потокового відео. На жаль, вам, можливо, доведеться піти на компроміс з приводу якості відео, щоб воно вантажилось швидше. У більшості потокових сервісів і відеоплеєрів є меню для настройки якості (зазвичай позначається значком у вигляді шестерінки), в якому можна вибрати опцію «HD» (або число, що дорівнює або більше «720p») або «SD» (або число, що дорівнює або менше «480p»).
    • Багато потокові сервіси, такі як Netflix, під час налаштування оптимізують якість відео згідно з вашим інтернет-з'єднання. Це означає, що якщо під час налаштування у вас було високошвидкісне підключення до інтернету, а потім швидкість знизилася, Netflix буде як і раніше передавати відео найвищої якості, яке не ідеально для поточного з'єднання.

Поради

  • Щоб домогтися максимальних результатів, купите останні моделі маршрутизатора і потокового пристрою, а також перейдіть на високошвидкісне підключення до Інтернету.

попередження

  • Якщо максимальна швидкість скачування вашого маршрутизатора нижче, ніж максимальна швидкість скачування вашого інтернет-з'єднання, ви даремно витрачаєте гроші.