Як поліпшити свою уяву

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как научиться говорить красиво. Топ 5 приемов
Відеоролик: Как научиться говорить красиво. Топ 5 приемов

Зміст

Жива уява - це щось більше, ніж вигадування історій про динозаврів і піратів.Це джерело творчості і новаторства, який виражається у всьому - від технології і науки до мистецтва і літератури. Робота над силами своєї уяви допоможе вам мислити нестандартно, а цей навик буде корисний як в навчанні, так і на роботі. Хоча деякі люди обдаровані більш багатою уявою від природи, є кілька способів, які допоможуть вам розвинути свою творчу сутність.

кроки

Частина 1 з 2: Розкрийте свою уяву

  1. 1 Вимкніть телевізор. Це перший крок на шляху пошуку хобі, які збагатять ваше уяву. Перегляд телепередач - це форма пасивного заняття. Воно відмінно підходить для розслаблення після важкого трудового дня, але ніяк не для розвитку уяви. Замість того щоб дивитися за іншими по телевізору, займіться хобі, яке дозволить вам створити вашу власну історію.
  2. 2 Спробуйте нічого не робити. Щоб розкрити свою уяву потрібно відключити зовнішні стимулятори і імпульси. Просто вимкніть музику і телевізор і трохи посидьте в тиші і спокої. Подивіться, що прийде вам на розум, і придумайте альтернативні варіанти проведення часу. Якщо для вас це завдання виявиться важким, спробуйте зайнятися йогою або медитацією - ці практики допоможуть вам навчитися відключатися від світу.
  3. 3 Читайте креативну літературу і дивіться креативні фільми. Необхідно вийти зі своєї зони комфорту в плані видів мистецтва, до яких ви звертаєтеся. Якщо ви зазвичай читаєте детективні трилери, спробуйте почитати фантастичний роман - і навпаки. Те ж саме відноситься і до фільмів. Подивіться експериментальне або незалежне кіно, яке кидає виклик типових форм презентації. Постарайтеся розширити не тільки жанри вмісту, а й презентацію цього вмісту.
  4. 4 Слухайте музику без слів. Було доведено, що якщо ви слухаєте музику під час роботи, ваша продуктивність підвищується. Однак коли ви слухаєте пісні з текстом, це змушує вас зосереджуватися, можливо навіть тільки підсвідомо, на змісті слів. Дозвольте музиці без слів пробудити ваш креатив, і використовуйте її як чистий аркуш для роботи своєї уяви.
    • Джаз, класика, блюз і електроніка - це інструментальні жанри музики. А джаз і блюз до того ж імпровізаційні. Є й більш незвичайні жанри музики без слів, які ви могли б відкрити для себе, наприклад, даб і гараж.
  5. 5 Пишіть заради задоволення. Крім терапевтичних переваг лист на дозвіллі допоможе вам розвивати свою уяву. Найпростіший спосіб почати писати - це ведення щоденника; просто пишіть про те, як пройшов ваш день. Це найважливіша форма оповіді. Далі ви зможете розширити свій лист до художніх творів, які будуть більш широко використовувати ваше уяву.
    • Якщо у вас був самий звичайний день, подумайте про якомусь стику, після якого все могло піти зовсім інакше. Напишіть історію, в якій вас виштовхнули в інший світ, і дивіться, як розігрується її сюжет на папері.
    • Зробіть банальне прекрасним за допомогою поезії. Напишіть вірш про щось зовсім звичайному. Пишіть в будь-який містити потрібного вам формі - у поезії не обов'язково повинен бути метр або рима.
  6. 6 Спробуйте візуальні форми мистецтва. Щоб отримувати задоволення від візуального мистецтва, не обов'язково потрібно мати намір продати свою роботу. Запишіться на уроки кераміки або шиття, щоб дізнатися нові способи використовувати свою уяву для створення фізичних об'єктів. Можна знайти місце для них в своєму будинку, а можна просто позбутися від них. Найголовніший аспект в цьому процесі - дозволити собі вільне творче самовираження.
  7. 7 Навчіться грати на музичному інструменті. Після того як освоїте основи музичної теорії, почніть писати власну музику. Для цього відмінно підходять імпровізаційні жанри музики, наприклад джаз, так як вони дають вам середовище для вираження свого внутрішнього голосу. Включайте свої улюблені пісні і акомпанує їм на своєму улюбленому музичному інструменті.
  8. 8 Беріть участь в святкових заходах. Ні, не обов'язково переконувати себе, що Дід Мороз і Великодній кролик реальні. Підігравайте цим міфам, це стане відображенням активної уяви. Переодягайтеся, наряжайтесь, особливо для святкування Хеллоуїна. Вибір костюма і його прикраса - це найпростіший спосіб тренування уяви.

Частина 2 з 2: Пристосовуйте своє оточення

  1. 1 Декорують своє житло. Зазвичай прийнято займатися декором інтер'єру по частинах, набираючи довільні предмети в міру необхідності. Але якщо ви знаходите своє оточення несвіжим або затхлим, то можете скористатися цією можливістю, щоб використовувати свою уяву. Купуйте просту, нехитру меблі, і подивіться, як її частини зможуть поєднуватися один з одним. Організуйте меблі в кімнаті так, щоб головним пріоритетом була функціональність. Цей процес природним чином вправляє ваша уява і змушує ваш мозок працювати.
    • Не думайте, що все повинно відповідати типовому визначенням словосполучення «зі смаком». Якщо захочете, можете замінити предмети меблів і інтер'єру побутовими речами. Наприклад, замість того щоб складати свої прикраси в шкатулку або коробку з-під взуття, купіть великий портсигар. Або сконструюйте стіл для альтанки або тераси з піддонів.
    • Розведіть безлад в будинку, а потім приберіть. Реорганізація - чудовий спосіб використовувати свою уяву і одночасно впоратися з домашніми справами. Подібно декорації інтер'єру, реорганізація вимагає перегляду функціональності і фен-шуй вашого будинку.
  2. 2 Створіть розповідь для предметів мистецтва та інших об'єктів. Кажуть, що якби стіни могли говорити, вони розповіли б вам цілу історію. Постарайтеся уявити собі цю історію. Подивіться на речі або предмети мистецтва у вашому будинку і придумайте розповідь про те, що вони означають і як були створені. Чи не угрузайте в суті того, для чого вони призначалися.
    • Наприклад, якщо у вас є картина з кораблем, спробуйте уявити екіпаж корабля. Звідки вони взялися на цьому кораблі, хто вони? Запустіть свою уяву в світ нереального, щоб придумати історію для об'єктів в своєму будинку.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Dan Klein


    Викладач імпровізації Ден Кляйн - фахівець з імпровізації, який викладає в Стенфордському університеті на кафедрі театру і сценічного мистецтва, а також в Стенфордської вищій школі бізнесу. Викладає імпровізацію, креативність і сторітеллінг студентам і організаціям з усього світу понад 20 років. Отримав ступінь бакалавра в Стенфордському університеті в 1991 році.

    Dan Klein
    викладач імпровізації

    Ось як робить наш фахівець: «У мене є спеціальна гра, яку я люблю використовувати, коли вчу людей розвивати креативність. Суть гри така: ви відкриваєте уявну коробку, щоб дізнатися, що всередині. Намагайтеся не продумувати все заздалегідь - дозвольте уяві наповнити коробку в міру її відкриття. При наявності партнера все можна обіграти так: партнер дарує вам подарунок, а ви передчуваєте, що всередині. Це веселе і корисна вправа для розвитку творчих здібностей та уяви ».


  3. 3 Сплануйте своє ідеальне подорож. Якби ви могли відправитися в будь-яку точку світу або космічного простору, що б то значило це місце? Чому б ви поїхали саме туди і що б ви там робили? Програйте цей сценарій в своїй голові - це чудовий спосіб використовувати свою уяву. Чим більше дивовижним і забавним буде ваш сценарій, тим більше ви вправляєте свою уяву для створення цієї фантастичної історії.
    • Для додаткового творчого імпульсу напишіть історію або картину про подорож. Повісьте історію / картину на чільне місце.
  4. 4 Ведіть стимулюючі бесіди. Запросіть друзів до себе в гості, але замість того щоб дивитися телевізор, обговоріть щось гіпотетичне. Подібні вправи вимагають використання уяви, ви можете підживлювати його ідеями своїх друзів.Ідеї ​​мозкового штурму і відповіді на гіпотетичні питання можуть стосуватися настільки серйозних тем, наскільки ви того хочете.
    • Якщо вашим друзям подобаються дискусії про політику, запитайте їх, як би відреагували громадяни вашої країни, якщо б завтра парламент оголосив війну.
    • Або, наприклад, як далеко донесе слон на своїй спині звичайну кошик, перш ніж вона впаде? Це може здатися дурним, але роздуми і дискусії про таких питаннях - це відмінний спосіб розвивати свою уяву.
  5. 5 Займіться чимось нудним. Так-так, ви все правильно прочитали. Дослідження показали, що люди, яким дали нудні завдання, знаходять способи зробити їх більш креативними. Наприклад, візьміть базовий рецепт спагетті і подивіться, які інгредієнти ви зможете додати, щоб зробити страву більш цікавим - не звертаючись до кулінарній книзі! Подібні завдання примушують використовувати уяву і підходити до питання творчо, щоб додати життя перчинку.